29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak vareni v mikrovlnce me teda nelaka - moje japonska tchyne ji pouziva nejen na ohrivani, ale i na vareni zeleniny, proste to zabali do potravinove folie a sup do mikrovlnky. Pry se tim nevyplavuji vitaminy, ale ja teda nevim nevim, jakje to teda zdrave, cetla jsem i nazory, ze ty mikrovlny maji na potraviny neblahy vliv. Nicmene me osobne to vadi spis kvuli chuti - jednou mi tchyne ohrala v mikrovlnce mleko na kakao, a malem jsem se pozvracela, jak to mliko ohrate z mikrovlnky melo hnusnou chut. My mikrovlnku doma mame, ale takovou, ktera se da pouzit i jako elektricka trouba, takze spis ji vyuzivam na peceni, obcas ohrani, ale vareni ne - dekuji.
Není tady
Kuty napsal(a):
miaa napsal(a):
Ne, každý den ne, i když o svátcích to tak bylo. Ale třeba když dělám palačinky, tak přece nikdy nenechám tu mísu se zbytky hmoty zaschnout. To by mne ani nenapadlo, myla jsem nádobí ručně celý život.
Ne, nádobí neuschne po otevření myčky, ale při zavřených dveřích,když dojel 30 minutový cyklus bez sušení. Je tam horko a pára, takže než to horko "vystydne", tak nádobí je automaticky taky suché a horké. Větrám až za studena, ať myčka nezatuchne a je zevnitř suchá.-říká se tomu kondenzační sušení
Jinak teda ani náhodou nepoužívám k mytí nádobí tak krátký,30min.program.To je fakt jen na sklenky max.Já nic neoplachuju,jen trvám na tom,že se do myčky nesmí dávat např.talíře se zbytkama jídla,které by pak rychle ucpávaly filtr.Jinak špinavé mísy či robota od těsta tam dávám,těsto se rozpustí,ale myju téměř pořád na tzv.intenzivní mytí na silně znečištěné nádobí-ECO,je to 50stupňů a program trvá asi 1,5 hod.vše umyto,i pův.zaschlé hrnce;to by taky bylo,aby se za takovou dobu jaksi neodmočily,žejo.Ale 30 min. je opravdu o ničem.
Mne se to neumyje ani na ten nejdelsi a nejteplejsi program....
Není tady
Aha, vidíš, já nevěděla, že to je kondenzační sušení. Tak to je i jeden způsob u sušiček, ne?
Až zjistím, že můj oblíbený program nestačí, přepnu na ECO, když to tady tak chválíte. A naco je program 1/2?
V mikrovlnce vařím v jenském sklu a kdybych věděla, do jaké rubriky zařadit, tak tam napíšu své vyzkoušené recepty. Nikomu ji nevnucuji, právě proto jsem ji kdysi neužívala, že bylo, že mikrovlny škodí zdraví. Ovšem tenkrát jsem užívala jenom to nádobí, co bylo vhodné do něj, takže na styl plastu. Sklo chutě ani barvu nechytá.
Není tady
Mikrovlnku používáme jen na nouzové ohřívání jídla, když nemám čas. Nás odradilo to, že když jsem si pořídila kočku, tak jsem jí jednou zkusila studenou konzervu z lednice přihřát v mikrovlnce. Čuchla k tomu, ochutnala a znechuceně odešla. přitom když ji neohřeju v mikro, může se po ní utlouct. tak jsem usoudila, že na tom něco bude, že ty vlny nejsou pro nás.
Není tady
Když jsme u těch mikrovlnek, jsem viděl takové pěkné video, jak pomocí několika mobilů "upekli" popkorn
Není tady
Hlásím, já to video viděla také. Ale dneš píšou na int. snad ihned.cz, že vědci vyzkoumali na myších, že záření z mobilu snad chrání před Alzheimrem, a to mne osobně tedy potěšilo. Sice nesnáším telefony u uší, ale jestli by to byla pravda, tak snad budu chodit v čepici z mobilů a svítit a blikat....
Není tady
miaa, spíš než tě ochrání před demencí, tak ti jí způsobí Mobil vyzařuje mikrovlnné záření. Toto záření ohřívá část mozku, která je přilehlá k telefonu. Čím víc telefonuje, tím víc ohříváš. Může to jít až tak daleko, že si vlastně "spálíš mozek". Čím si v místě s menším signálem, tím je to horší, páč mobil musí vyzařovat více, aby se chytil na vysílač. Do jaké míry je toto škodlivé, nechť si udělá názor sám. Pravdu se nikde nedozvíš.
Zatím jsem mluvil pouze o tepelném účinku na mozek. Druhá věc je, že elektromagnetické záření se může indukovat do signálních drah nervů a neuronů o shodných vlnových délkách. Tím může docházek k rušení těchto signálních drah, což může mít za následek špatnou funkci některých orgánů.
Já osobně bych byl opatrný a vystavoval se elektromagnetickému záření co nejméně. Stačí, že nás ozařuje naše Sluníčko, proč to zhoršovat Elektromagnetickým zářením si zamořujeme životní prostředí i sami a to užíváním elektrických zařízení. Elektormagneticky vyzařuje vše, čím prochází elektrický proud
Čili studie, která hovoří o terapii elektromagnetickým zářením, bych bral s velkou rezervou
Není tady
My mikrovlnku nepouzivame, potraviny v ni upravene mi nechutnaji a myslim si, ze ztraci vitaminy. Neverim, ze by byly primo zdravi skodlive, jen ze uz nejsou prospesne...
K tem mobilum, Kaliku specialne pro tebe toto video: http://www.youtube.com/watch?v=TLfDYytL … re=related
Není tady
Škoda toho střihu, bych to chtěl vidět celý
Není tady
Ano souhlasim, strih je spatny...jini to zvladli lip
Není tady
KALIK napsal(a):
Když jsme u těch mikrovlnek, jsem viděl takové pěkné video, jak pomocí několika mobilů "upekli" popkorn
To jsem viděla taky, snažili jsme se to doma reprodukovat a nefungovalo to. Tak nevím
Není tady
Kaliku, jseš odborník, já to myslela jako vtip. Já vím, že elektromang. záření není zdravé. Nebudu se tím trápit. Bulharská vědma prý řekla, že v listopadu začně třetí světová, tak hlavně, aby bylo vše rychle. Vypařím se ráda za vtěřinu.
Není tady
Třetí světová nebude o jaderných zbraních... Co takhle kontrola lidí, jejich vědomí? Vono by to zase nebyla takové změna, páč už nám vymejvaj mozky televizí, filmy, rádiem, novinami...
Není tady
Máme. U nás byl vždycky myčka tatínek ;-)
Není tady
Ronja napsal(a):
KALIK napsal(a):
To jsem viděla taky, snažili jsme se to doma reprodukovat a nefungovalo to. Tak nevím
Ronjo, no bodejt by se vam to doma povedlo. To video je hoax, predpokladam,, ze jste nevideli nasledne video/priznani firmy, ktere to natocila puvodne jako reklamu. Ukazovali jak to tocili a nasledne strihali.
Není tady
Ronja napsal(a):
KALIK napsal(a):
My taky Shodli jsme se, že tu máme slabý signál
Není tady
KALIK napsal(a):
to musim zkusit!
Není tady
miaa napsal(a):
Sice nesnáším telefony u uší...
tak pis SMSky
Není tady
no a kdyz jsme u tech mobilu..kolik tak pouzivate funkci na mobilu? ja za ty dva roky vzdycky stacim objevit asi tak polovinu funkci kterej ten mobil ma, a to jeste ne vsechny vyuzivam - a uz bych mela narok na dalsi dotovanej telefon s dalsima xy supermodernima funkcema.. me uz to prestalo bavit. ted mam telefon 3 a pul roku a jeste ho hned tak nevymenim! aspon doufam, ze se mi milacek neporoucha
Není tady
Tak já mám starý mobil, i když mi doma leží daleko novější. Nevadí mi, jsem na něj zvyklá. Volám minimálně, píšu spíš SMS a na to mi ten starý model úplně stačí.
Mikrovlnku používám pouze na ohřev a myčku nemám - považuji to za naprostou zbytečnost, když jsme doma jen dva a to ještě ne vždy.
Není tady
Kalik:
To víš, že se myčka vyplatí, nejen že ušetří spoustu času, ale i financí. Oproti ručnímu mytí spotřebuje méně vody. Teplou vodu musíš také zaplatit,i když teče z kohoutku a při ručním mytí jí spotřebuješ několikrát víc. Budeš se divit, mám to spočítané. Po odečtení všech nákladů na mycí prostředky a elektriku ušetřím ročně průměrně 3.200 korun oproti ručnímu mytí a navíc mám pořád uklizeno.
Manžel nejdřív o ní nechtěl ani slyšet, stejně myl nádobí jen on, tak mi to bylo jedno. Když ale viděl, o kolik se snížil účet za teplou vodu v domácnosti u syna od doby, kdy si pořídil myčku, nestačil se divit. (Už si přesně nepamatuji, také to bylo něco těsně nad 3 000Kč.) Hned jsme myčku měli také. Dnes máme už druhou, první jsme měli 12 let, dali jsme ji plně funkční sousedům na chatu, kde bez poruch funguje dodnes. Jak ji manžel dřív nechtěl, dnes mě k ní ani nepustí, obsluhuje ji jen on a rád.
Jsme jen dva, myjeme, až ji naplníme. Vše umeje krásně, jen někdy hrnec nebo pekáč předmeju z nejhoršího ve studené vodě drátěnkou nebo houbičkou, o zbytek se postará myčka. Při větší návštěvě je k nezaplacení.
Za sebe myčku doporučuji.
Není tady