Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#126 6. 1. 2010 19:49

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Je tady někdo, kdo nemá myčku?

Kuty napsal(a):

mala.popelka napsal(a):

Tercilo, to sem sice nepatří, ale je z filmu Avatar - princezna Neytiri

No jsem tušila,že to z něčeho takového bude,já totiž tyhle sci-fi nemusím,Tercila se zeptala za mě.Je fakt hnusná - ta holka na té ikoně.

Avatar je naprosto super film. Nic lepsiho jsem hodne dlouho nevidela. abzla jsem poprve na 3D a fakt zazitek.

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#127 6. 1. 2010 19:55

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

Tercila napsal(a):

Jistě si člověk zvyká na techniku v domácnosti velice rád smile, ale přiznávám, že mám svého manžela nějak (ještě) radši, když postřehnu, že sám od sebe jde k lince, začne mýt nádobí big_smile tummenupp a láká dceru ke sklizení nádobí, protože: "aby maminka nemusela" wink tummenupp. Ten pocit mi žádná myčka nenahradí big_smile.

No tak já teda zas ráda vidím,když manžel otevře lahvinku (jako třeba dnes večer)nějakého dobrého moku a pěkně zapadlí v sedačce začnem u flašky rozumovat společně o čemkoli,než abych poslouchala rodinné dohadování se o nádobí.To maminka fakt nemusí.lol

Vidis to me nenapadlo, ze myti nadobi je vlastne dobry duvod , jak nemuset travit cas s manzelem v obyvaku .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#128 6. 1. 2010 20:02

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Grainne napsal(a):

Kuty napsal(a):

Tercila napsal(a):

Jistě si člověk zvyká na techniku v domácnosti velice rád smile, ale přiznávám, že mám svého manžela nějak (ještě) radši, když postřehnu, že sám od sebe jde k lince, začne mýt nádobí big_smile tummenupp a láká dceru ke sklizení nádobí, protože: "aby maminka nemusela" wink tummenupp. Ten pocit mi žádná myčka nenahradí big_smile.

No tak já teda zas ráda vidím,když manžel otevře lahvinku (jako třeba dnes večer)nějakého dobrého moku a pěkně zapadlí v sedačce začnem u flašky rozumovat společně o čemkoli,než abych poslouchala rodinné dohadování se o nádobí.To maminka fakt nemusí.lol

Vidis to me nenapadlo, ze myti nadobi je vlastne dobry duvod , jak nemuset travit cas s manzelem v obyvaku .

To je mi tě líto, já raději než mít ruce v dřezu, trávím čas s partnerem wink . A proč s ním vlastně jsi?

Není tady

#129 6. 1. 2010 20:11

Petuli80
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Vcera jsem si tuhle diskuzi cetla a chtela jsem reagovat takto: mycku nemame, nepotrebujeme ji. Je to zbytecny spotrebic navic, ktery jen zabira misto v kuchynske lince. Nejsem lina umyt nadobi...atd.
Dneska nad tim cely den premyslim (no, fakt...cely den premyslim o pitomy mycce dumbom ) a dospela jsem k zaveru, ze to vsechno byly kysele hrozny reta . Jsme v mem okoli jedina "mlada rodina", ktera mycku nema. V myti nadobi se nijak nevyzivam, navic kdyz mi na noze visi male dite. Kdyz se nad tim zamyslim, je to ztrata casu. Problem je, ze jsem se nad tim az do ted nezamyslela...no chapete to?
Takze dnesnim vecerem pocinaje zacina systematicky natlak za ucelem koupe mycky...

Není tady

#130 6. 1. 2010 20:20

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

aprill napsal(a):

Grainne napsal(a):

Kuty napsal(a):

To je mi tě líto, já raději než mít ruce v dřezu, trávím čas s partnerem wink . A proč s ním vlastně jsi?

To bych asi jednou vetou nedokazala vyjadrit, bylo by to na dlouho .

Není tady

#131 6. 1. 2010 20:26

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Abyste se z té sterility jednou nepos... big_smile

Ze sterility ne,ale z ručního mytí bychom se teda posr... mohly!Já teda za sebe určo!

Není tady

#132 6. 1. 2010 20:32

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

sisi21 napsal(a):

Na dovolené jsem byla nucená 1x použít myčku.lol a úplně to stačilo.
Naskládat  nádobí,pak ho zase vyndat!! některý hrnec to neumylo.Prostě šílenost!!!.

O dovolené vidět myčku teda nemusím a taky nevídám.

Není tady

#133 6. 1. 2010 21:36

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Fajn, máme na všechno spotřebiče, spoustu času na jiné věci. Spíš by mě zajímalo, jak kdo ten uspořený čas využívá? Jestli není nakonec lepší to nádobí umýt ručně big_smile

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#134 6. 1. 2010 21:41

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Jo, tak v tom máš, Kaliku, pravdu. Já ten čas, co nestrávím u dřezu, věnuju sezení u PC, jiné práci nebo něčemu, co mě baví. Třeba přes svátky jsem si sedla s partnerem a hráli jsme dámu, nebo jsme šli na vycházku, třeba. takže čas ušetřený mytím nádobí jsem strávila s partnerem.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#135 6. 1. 2010 21:47

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Fajn, máme na všechno spotřebiče, spoustu času na jiné věci. Spíš by mě zajímalo, jak kdo ten uspořený čas využívá? Jestli není nakonec lepší to nádobí umýt ručně big_smile

...no přece šmoulením na babinetu,ni?

Není tady

#136 6. 1. 2010 21:53

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

KALIK napsal(a):

určitě je,zapojím totiž i manžela!! lol

http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

#137 6. 1. 2010 21:55

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

Kuty napsal(a):

sisi21 napsal(a):

Na dovolené jsem byla nucená 1x použít myčku.lol a úplně to stačilo.
Naskládat  nádobí,pak ho zase vyndat!! některý hrnec to neumylo.Prostě šílenost!!!.

O dovolené vidět myčku teda nemusím a taky nevídám.

no jelikož nás bylo asi 20lidí a bylá vééliká kuchyň tak  tam byla aj myčka!!l wink

Není tady

#138 6. 1. 2010 22:07

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥

jinak mikrovlnku používá celá rodina!jak na ohřev jídla ,tak na rozmrazení masa!
Pekárnu používám ani né tak na chleba jako na sekanou mazancovánočku.To mě přijde úspora času .naházet suroviny a vyndat hotové.wink  Je nám jedno že tvar je kvádr,stejně to nakrájím.Nám jde o chuť!
mixér.-robot moc nevyužiju.Mám tyčový a pak mixér Chopper.
je prostě fakt ,každému vyhovuje něco jiného! smile

Není tady

#139 6. 1. 2010 22:19

mirka..
♥♥♥♥♥♥-

myčku máme doma..ale tam jezdim jen na víkendy a ne dycky..takže po jídle akorát od všech vyberu talíře a dám je tam(za minutu!to přece neni práce) a veškerý hrnky a nádobí co si běžně vezmu tam šoupnu. hrnce se myslim, myjou ručně. mě teda dýl trvá to umýt. ale na privátě, tam myčka neni, jen prastará linka.. a ve dvou tam nasviníme takovýho nádobí!tam si pěkně ruce máčím a všude je voda a jar:-) houbičku nějak neřešim, tak sou v ní Ba, no a co?když se mi nelíbí, tak ji vyhodim...až budu hodně švihlá hygienou, budu si denně z houbičky dělat preparáty pod mikroskop, abych viděla, co všechno tam je:-)

Není tady

#140 6. 1. 2010 22:30

miaa
♥♥♥♥♥--

Nelo, přesně. Rýži už jinak než v mikrovlnce ani neumím, ale já v ní vařím i těstoviny, bramb.kaši, klidně i franouzské brambory nebo podobný styl se zeleninou, třeba kuřecí stehna, ryby na dietu nebo jiné maso, roztápím máslo atd... A vše cca za 15-20min, mám své časy. Kdysi jsem ji chtěla vyhodit, že to užívat nebudu a stála ladem tak 2-3 roky. Takže jídlo mám rychle, třeba maso dělám v mikrovlnce a nemusím to míchat ani se bát, že se připeče a na sporáku dělám současně omáčku a mám to rychle.
Pak mé malé dítě šílelo, když jsem vařila, ječela jak tur, že to nemám dělat, tak jsem se naučila rychle vařit v mikrovlnce.
Na další vymoženosti nemám, ale sním o nich. Jako vaření v páře, crisp funkce a pod. Funkce grilu je "vyhořená", tak žijem bez grilovaných věcí.

Upravil(a) miaa (6. 1. 2010 22:31)

Není tady

#141 6. 1. 2010 22:41

Vanda
♥♥♥♥---

Mikrovlnku využívám jen na rozmražování a ohřívání.Vařit v ní něco jsem ještě nezkusila.
Holky,  nechcete sem do nějaké škatulky šoupnout pár ověřených receptů co a jak dlouho vařit pro nás úplné začátečníky v tomhle směru?

Jo, jo život není peříčko..

Není tady

#142 7. 1. 2010 1:17

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Maso rozmrazuju v lednici, vyndam z mrazaku a strcim do lednice. Ani za pouziti rozmrazovaci funkce mikrovlnky to nedokazu poradne. Narychlo rozmrazuju malokdy a to to pak vrazim v pytliku do slabouce vlazne vody a zachvili to je. Nekdy, kdyz uz neni zbyti, v micro udelam zeleninu v tech specialni paricich saccich. Jinak parim v hrnci. V mikro rozpoustim maslo a cokoladu na polevy, to mi jde. big_smile My nejak ani moc neohrivame a kdyz, tak na sporaku. Ryze u nas snime jak v Cine, proto mam na ni specielni elektricky hrnec, odmerim ryzi, vodu, zapnu a necham byt. Uvari dokonale a drzi ji teplou.  A jeste mam hrnec na gulase, ragu a podobne, ktery zas vari pomalounku, klidne i pet = sest hodin i dele, sam se potom prepne a udrzuje jidlo teple. Da se programovat, tak je navareno vzdy prave vcas. Venku mame plynovy gril a muz griluje kdykoli, i v zime.
Vsechno od testa pecu normalne v troube a tvaruji, sic jsem na to uchyl. big_smile Kvuli tomu mam asi rok velky hnetac, predtim jsem testo zpracovavala rucne a mela jsem jen maly rucni el. slehac. S tim jsem si vystacila na vsechno.

Mixer mame jenom na to, aby muz mohl delat v lete frozen drinky. Asi tak pet let premyslim, ze bych si mozna mohla koupit tycovy, obcas je prece jenom potreba neco rozskvrdlat, ale jeste k tomu nedoslo. No a jeste mame toustovac a kavovar, jinak uz asi nic . Na to, kolik toho v kramech je, mame vybaveni skutecne chudicke.

Upravil(a) elena007 (7. 1. 2010 5:02)

Není tady

#143 7. 1. 2010 2:02

konstance
♥♥♥♥♥--

maso rozmrazuju ve drezu (pote co rucne umeju nadobi pod tekouci vodou lol )
maso, zeleninu, testoviny, vajicka, hranolky a vsechno dalsi na panvi (5-10) min, mikrovlnku taky pouzivam - jako podstavec na kvetiny lol (ja se tady fakt bavim, ale holky ja vas chapu, ja ziju sama, s rodinou to musi bejt uplne o necem jinym..)
jo ale zato miluju pracku. prala bych nejradsi porad, nemuzu se dockat az budu mit dost spinavyho pradla a nejradsi bych prala i cisty, a kdyz se neco uspini, treba ukapne na kalhoty, na prehoz - z toho vetsina lidi radost nema - tak ja si reknu hura! zase neco do spiny dumbom reta

Není tady

#144 7. 1. 2010 2:15

konstance
♥♥♥♥♥--

Modroočka napsal(a):

Nepřerovnávám, neoplachuju, nacpu to myčky, jak se to tam vejde a nazdar bazar. Nepářu se s tím, nedá mi práci to tam nafrkat, je to šóst chróst, vejde se tam toho dost a nevím, co je za problém, jak to uschne, vyklidím to, ne, že by mě to nějak extra bavilo, ale rozhodně mě to baví víc, než mýt ve dřezu. Navíc mi to nedělá dobře na pokožku. Co nemyju ve dřezu, mám pokoj od vysušených rukou, prasklinek na kůži a tak podobně.
Lidis myčkou a bez myčky jsou stejní živočichové, jen každý dělá něco jinak. Ale to není jen v myčkování, ale v ledasčem. Lidé jsou různé, ale furt jeden živočišnej druh.

ale modroocko, ja jsem to myslela trosku s humorem a nadsazkou, jen jsem tim chtela rict, ze jako nekdo nechape ze me bavi mejt nadobi tak ja zas nechapu jak nekoho muze bavit mycka, ale hlavne kdyz jsou vsichni spokojeny a muzou si vybrat, no ne? wink

Není tady

#145 7. 1. 2010 11:58

venuše
♥♥♥♥♥♥-

Ja mycku mam, ale zas tak moc spokojena s ni nejsem, napriklad zaschla spina nebo kastroly se v ni neumejou.
Takze vetsinou musim predmivat, protoze ji zapinam jen ob den....
Kdyz vidim ty reklamy na tablety do mycek, tak se musim opravdu smat!

Není tady

#146 7. 1. 2010 12:23

miaa
♥♥♥♥♥--

Jenože se zaschlou špínou musíš bojovat, i když myješ ručně, ne? přece v každém případě to nechávaš odmočit, leda by myčka byla plná vody, pak to tedy nezaschne.
Nepředmývám, nevidím důvod. Neutírám, i když nepouštím program na sušení, taky není důvod, když výsledek je, že nejsou šmouhy a leskne se to.
Pravda je, že když vypadla červená kulička z tabletky a nepoužila se, tak to nádobí hezké nebylo. Nedoumyté, jakoby neopláchnuté, šmouhy, tak jsem usoudila, že svou funkci má. To jsem se lekla, že už mám po myčce.

Není tady

#147 7. 1. 2010 13:45

venuše
♥♥♥♥♥♥-

miaa napsal(a):

Jenože se zaschlou špínou musíš bojovat, i když myješ ručně, ne? přece v každém případě to nechávaš odmočit, leda by myčka byla plná vody, pak to tedy nezaschne.
Nepředmývám, nevidím důvod. Neutírám, i když nepouštím program na sušení, taky není důvod, když výsledek je, že nejsou šmouhy a leskne se to.
Pravda je, že když vypadla červená kulička z tabletky a nepoužila se, tak to nádobí hezké nebylo. Nedoumyté, jakoby neopláchnuté, šmouhy, tak jsem usoudila, že svou funkci má. To jsem se lekla, že už mám po myčce.

Ty pouzivas mycku kazdy den? Jinak to prece zachne, ne? Suseni taky nepoustim, nadobi uschne po otevreni mycky za chvili samo....

Není tady

#148 7. 1. 2010 14:19

miaa
♥♥♥♥♥--

Ne, každý den ne, i když o svátcích to tak bylo. Ale třeba když dělám palačinky, tak přece nikdy nenechám tu mísu se zbytky hmoty zaschnout. To by mne ani nenapadlo, myla jsem nádobí ručně celý život.
Ne, nádobí neuschne po otevření myčky, ale při zavřených dveřích,když dojel 30 minutový cyklus bez sušení. Je tam horko a pára, takže než to horko  "vystydne", tak nádobí je automaticky taky suché a horké. Větrám až za studena, ať myčka nezatuchne a je zevnitř suchá.

Není tady

#149 7. 1. 2010 14:46

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

miaa napsal(a):

Ne, každý den ne, i když o svátcích to tak bylo. Ale třeba když dělám palačinky, tak přece nikdy nenechám tu mísu se zbytky hmoty zaschnout. To by mne ani nenapadlo, myla jsem nádobí ručně celý život.
Ne, nádobí neuschne po otevření myčky, ale při zavřených dveřích,když dojel 30 minutový cyklus bez sušení. Je tam horko a pára, takže než to horko  "vystydne", tak nádobí je automaticky taky suché a horké. Větrám až za studena, ať myčka nezatuchne a je zevnitř suchá.

-říká se tomu kondenzační sušenítongue

Jinak teda ani náhodou nepoužívám k mytí nádobí tak krátký,30min.program.To je fakt jen na sklenky max.Já nic neoplachuju,jen trvám na tom,že se do myčky nesmí dávat např.talíře se zbytkama jídla,které by pak rychle ucpávaly filtr.Jinak špinavé mísy či robota od těsta tam dávám,těsto se rozpustí,ale myju téměř pořád na tzv.intenzivní mytí na silně znečištěné nádobí-ECO,je to 50stupňů a program trvá asi 1,5 hod.vše umyto,i pův.zaschlé hrnce;to by taky bylo,aby se za takovou dobu jaksi neodmočily,žejo.Ale 30 min. je opravdu o ničem.

Není tady

#150 7. 1. 2010 15:30

Nela
♥♥♥♥♥♥-

Já taky   zapínám myčku na program ECO nebo na program 70% -  1 hodina, protože máme doma noční proud, takže myčku naprogramuji.  Program 30 minut používám  jen na oplach, když myji sklo z obýváku.

"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí