29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Modroočka napsal(a):
Myčku mám už 10 let, v panelákové kuchyni. Když jsem ji měla polámanou, myla jsem nádobí ve dřezu. Přítel myčku nemá a u něj myjeme nádobí taky ve dřezu. Nemám s tím problém, nicméně už jsem na ni zvyklá. Bez pračky si život představit nedovedu, bez myčku ano, sice by mi chyběla, ale dá se bez ní žít. Je fakt, že ta úspora vody je evidentní. Tolik nádobí, kolik narvu do myčky, bych v takovým množství umýt nedokázala. Moje maminka myčku nemá, přítelova maminka taky ne, takže po rodinných sešlostech vždycky některý z nás stoupnou ke dřezu a tu hromadu nádobí mamince prostě umyjeme. Ale je to o zvyku, kdo myčku má, řekne, že si to bez ní už neumí představit. Kdo ji nemá, bude říkat, že ji nepotřebuje, že je to zbytečnost, ale jen do chvíle, než si ji pořídí. Kolegyně mi tvrdila pár let, že myčka je jen pro lenochy a pro snoby, letos si ji koupila a hned otočila. Fakt je, že kdybych byla sama, nepotřebovala bych ji a taky bych si ji nekoupila, ale jsme 3, respektive 4 lidi, takže nám se vyplatí.
Já i v době kdy jsem myčku neměla, jsem věděla, že ji POTŘEBUJU .
Není tady
Já ji nemám kam dát a nechci ji.
Viděla jsem u kamarádky, že to neumyje pořádně hrnec, kde je něco přichycené.
Mám problém s ragádami kolem nehtů, proto používám na mytí rukavice. Takže ze zdrav. důvodů bych myčku i vzala. Ale to by muselo fakt udělat vše, ne že si to domyju sama...
Taky mi vadí ten leštič, co se používá, aby nebyly skvrny na sušícím se nádobí...ten tam zůstane a s dalším jídlem ho sníme...
Není tady
myčka je super věc, v bytě jsem měla nejdřív 45cm velkou, ale pro nás byla malá, tak jsem jí dala kamarádce a koupili jsme si větší, pak jsme byt prodali i s myčkou a první, co jsme si koupila do nové kuchyně v baráku, byla nová myčka.Vařila jsem chvíli na starém stole.To mi nevadilo, ale mýt nádobí ve škopku se mi nechtělo.
Je to fajn, ušetřím spoustu času, za vodu i elektriku ušetříme taky dost, protože jí pouštím, když je nízký tarif.Chápu,že na ní někdo nemá doma místo, nebo peníze, ale dnes už to není to žádný luxus. Je to téměř standardní vybavení domácnosti.Taky mám ruce zdravé, ale ten čas prostě využiji jinak.
Není tady
Damila napsal(a):
Já ji nemám kam dát a nechci ji.
Viděla jsem u kamarádky, že to neumyje pořádně hrnec, kde je něco přichycené.
Mám problém s ragádami kolem nehtů, proto používám na mytí rukavice. Takže ze zdrav. důvodů bych myčku i vzala. Ale to by muselo fakt udělat vše, ne že si to domyju sama...
Taky mi vadí ten leštič, co se používá, aby nebyly skvrny na sušícím se nádobí...ten tam zůstane a s dalším jídlem ho sníme...
stává se to zřídka.. pekáč dám na chvíli odmočit, než ho dám do myčky
Není tady
Modroočka napsal(a):
je to o zvyku, kdo myčku má, řekne, že si to bez ní už neumí představit. Kdo ji nemá, bude říkat, že ji nepotřebuje, že je to zbytečnost, ale jen do chvíle, než si ji pořídí. Kolegyně mi tvrdila pár let, že myčka je jen pro lenochy a pro snoby, letos si ji koupila a hned otočila.
Tak tohle je SUPER-výstižné !!!
Není tady
U mě to není o tom, že bych ji nechtěla, či neměla na ni. Já si myslím, že pokud jsou v domácnosti dva, nebo i jeden člověk, nevím, na co bych ji měla? Automatickou pračku také mám a většinou ji nepoužívám. Ale kde je v domácnosti více lidí, proč ne. Je jiná doba. Mladé maminky mají myčky,pračky, papírové kalhotky pro mimina, které vyhazují, stravu pro děti v konzervách,delší mateřskou, mají to jednodušší a na dětech to není moc vidět.
Není tady
Nemám a nepovažuju to za handicap. Nemám zbytečné peníze, nemám na ni místo. Kdo ze známých ji, má, je s ní spokojen, i v práci vidím, že je to užitečná věc.
Až na ni budu mít prachy, kvůli sobě si ji pořizovat nebudu. Kuchyň mám takovou, jak jsem si představovala. Musela bych s ní hýbat a to už nechci. Korunky věnuju na cestování a koníčky, případně udělám radost dětem...Jo.
Není tady
Myčku už pár let doma máme a jelikož mám doma 4 chlapy a téměř denně vařím, je to pro mě velkej pomocník. Já vítám do domáctnosti každej přístroj který mi ušetří čas a práci.
Nemyslím, že ten kdo ji nemá je sto let za opicemi, jak už jste psaly někomu do kuchyně nepasuje a někdo ji jen nechce, každý dáváme přednost něčemu jinému. Já žiju bez obří TV, domácího kina a satelitu, prostě pro můj spokojený život tyhle ty věci nejsou důležité.
Není tady
Oáza napsal(a):
Myčku mám a je to stejně jako sušička na prádlo vynález století!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Někdo si říká, že ji nepotřebuje, ale úspora času je velká, aspoň 5 hodin za týden, ze sušičky kromě košil a kapesníků zase nic nežehlíš, tak dalších 5 hodin a 10 hodin mám na cvičení a koníčky aniž bych šidila rodinu.
Jak už jsem tady někde psala,sušičku nemám,protože v zimě suším v komoře a v létě mi prádlo usuší zadarmo vítr a sluníčko a stejně jako ty musím žehlit jen košile a kapesníky.
Není tady
myčku mám už roky a je to jedna z mých nejlepších kamarádek. A letos mi Ježíšek nadělil dalšího super kámoše: robůtka na vysávání. Já je miluju!
Není tady
javena napsal(a):
No, já radši ty exotický zážitky než techniku do bytu, kdybych si mohla osobně vybrat.
A děti by určitě radši na dovču, než nemýt nádobí, což mě nevýslovně blaží... Pomáhají v domácnosti úměrně věku. Dneska syn luxoval a dcera se mnou povlíkala a když se zeptaly proč, tak jsem jim řekla, že Mařka má na Nový rok volno a řehtali jsme se všichni ještě po tom, když už jsme seděli u telky...
Kuty, když pak někdo ukazoval fotky z dovči, vy jste jim ukazovali myčku?
Promiň, jen mě to přijde úsměvný...
Ba ne javeno,přečti si ještě jednou a pozorněji ten můj příspěvek-to jsme jen udělali na děti tenkrát bubu,že buď myčku nebo dovču.Realizovali jsme tenkrát obojí,takže jsme především ukazovali širokoúhlé fotky z Egypta,myčku jen tak při návštěvě,pokud na něco takového vůbec došla řeč.Protože my se se známýma radši bavíme o zajímavěšjích věcech než je špinavé nádobí,vaření či uklízení...
Není tady
Vanilka69 napsal(a):
myčku mám už roky a je to jedna z mých nejlepších kamarádek. A letos mi Ježíšek nadělil dalšího super kámoše: robůtka na vysávání. Já je miluju!
Jé, toho chci taky!
Známá ho má, přivezla si ho z USA, a je super... - akorát tady je to strašně drahý (oproti USA)...
Dvě známé mají doma i sušičku na prádlo a nemůžou si ji vynachválit... - no, až budou penízky... možná bude i sušička.
Ohledně myčky, máme 45-ku... - ale pokud budeme někdy zařizovat novou kuchyň, určitě budu pro 60-ku... kvůli pánvičkám a velkým hrncům, pak se tam nic nevejde.
Myslím že s myčkou je to přesně tak, dokud ji nemáte tak vám nechybí, když ji máte, nevzdali byste se jí... - představte si, že nemusíte mýt nádobí - ale když chcete, tak můžete... - to je lepší, než když musíte mýt nádobí, ne? :-)
A co když se něco v myčce neumyje - no a co, tak to tam dám podruhý, nebo třeba potřetí... - akorát ze zkušenosti, pánvička po smažených vajíčkách, tak se fakt v myčce neumyje. Nedá se tam dát všechno, třeba nádoba z domácí pekárny ne, a určitě budou i další věci, které se musí mýt v ruce... - takže ani o ruční mytí nepřijdete.
Není tady
Fidorka napsal(a):
Mmmiluju mmmoji mmmyčku
Jinak moje máma myčku taky zatvrzele odmítá, v létě si naši udělali novou kuchyni a myčka v ní není a ani teď nepůjde jen tak udělat, což prostě nechápu. Nevím, kde bere tu jistotu, že když jí nevadí mytí nádobí v 60, že jí to tak bude vyhovovat i za 5, 10 let. V neposlední řadě mě to strašně prudí, protože když se sejde celá rodina, likvidujeme pak ty hory nádobí ještě hodinu po obědě a to mi prostě vadí, zážitek z dobrýho oběda je ta tam, stejně jako zábava, která se tím na tu dobu přeruší.
Pro někoho může bejt mytí nádobí relax, pro mě je to nuda a ztráta času.
Měla jsem dost podobný problém s mojí matkou.Když už nás pozvala jednou za rok na oběd na její narozky,tak ještě než jsme dojedli,už se starala,kdo půjde umýt nádobí.Jinak je to zdravá mladá důchodkyně,zdatná turistka,ne žádná nemohoucí roztřesená babička a dohromady i s ní nás bylo u stolu 5.
Jednou už mě to její chování naštvalo a jasně jsem jí řekla,že já teda za ní nejedu na návštěvu jednou za rok proto,abych tam pak i umývala nádobí,což nenělám ani běžně,natož tak na té návštěvě.A že tedy pokud to chce tak dělat dál,že přijedem jen na odpolední kafe či ať nás pozve do rrestaurace,když se jí nechce nádobí umývat.
Mělas vidět jak otočila,asi 2 roky jsme se sice nebavili,(nejen kvůli tomu)ale dnes,když nás na ty svoje narozky teda slavnostně pozve,tak je to i s obědem a o umývání nepadne ani slovo.
Není tady
No my sušičku nemáme kvůli obrovské spotřebě elektrické energie, přišlo nám to zkrátka až moc drahé, ten její provoz.
Jinak já tu techniku, která mi v domácnosti pomáhá, miluju, protože mi šetří čas, který pak můžu věnovat své rodině, dětem a tak.
Ale uznávám, že je absurdní, když ženám (obecně) vysavče, pračky, myčky, pomáhají, ženy se už tak nemusejí dřít (vydávat energii) jako dřív, a pak jdou vydávat energii třeba do posilovny...
Upravil(a) Vanilka69 (2. 1. 2010 13:30)
Není tady
Martinka1 napsal(a):
Vanilka69 napsal(a):
Jé, toho chci taky!
Známá ho má, přivezla si ho z USA, a je super... - akorát tady je to strašně drahý (oproti USA)...
Dvě známé mají doma i sušičku na prádlo a nemůžou si ji vynachválit... - no, až budou penízky... možná bude i sušička.
Ohledně myčky, máme 45-ku... - ale pokud budeme někdy zařizovat novou kuchyň, určitě budu pro 60-ku... kvůli pánvičkám a velkým hrncům, pak se tam nic nevejde.
Myslím že s myčkou je to přesně tak, dokud ji nemáte tak vám nechybí, když ji máte, nevzdali byste se jí... - představte si, že nemusíte mýt nádobí - ale když chcete, tak můžete... - to je lepší, než když musíte mýt nádobí, ne? :-)
A co když se něco v myčce neumyje - no a co, tak to tam dám podruhý, nebo třeba potřetí... - akorát ze zkušenosti, pánvička po smažených vajíčkách, tak se fakt v myčce neumyje. Nedá se tam dát všechno, třeba nádoba z domácí pekárny ne, a určitě budou i další věci, které se musí mýt v ruce... - takže ani o ruční mytí nepřijdete.
Když smažím vajíčka na Simax skle,myčka to umyje perfektně,ale přišla jsem na to,že nejchutnější jsou vejce usmažená na teflon.pánvi a myčka opět beze zbytku umyje,pod vodovodem nepředmývám nic.
Dost na kvalitním umývání závisí výběr mycích prostředků a na tom doporučuji nešetřit-taky vlastní zkušenost.
Upravil(a) Kuty (2. 1. 2010 13:31)
Není tady
To záleží na člověku, tchýně myčku má, ale stejně myje ručně (teda myslím), moje máma myčku nemá, ale když přijedeme na návštěvu, tak po nás nádobí mýt nechce... - prostě průběžně všechno umývá (má malou kuchyň, takže tam neskladuje špinavé nádobí aby ho pak ostatní myli).
Jenže máma má hodně starou kuchyň, malou, myčka se tam nevejde, to by ji musela mít i s novou kuchyní :-)
Já si myslím, že co člověku usnadní práci, tak je to dobrý, a je na každým jestli to využije nebo ne... - my jsme s manželem ani jeden nádobí rádi nemyli, 2 roky jsme myčku neměli a nádobí jsme museli mýt ručně... - teď je to lepší :-) Jsem s myčkou spokojená. Mytí nádobí se změnilo na obsluhování myčky :-)
Není tady
Kuty napsal(a):
Když smažím vajíčka na Simax skle,myčka to umyje perfektně,ale přišla jsem na to,že nejchutnější jsou vejce usmažená na teflon.pánvi a myčka opět beze zbytku umyje,pod vodovodem nepředmývám nic.
Dost na kvalitním umývání závisí výběr mycích prostředků a na tom doporučuji nešetřit-taky vlastní zkušenost.
Já to asi nějak neumím, protože se mi ty vajíčka nasmaží na pánvičku a to nasmažené myčka neumyje :-(
Do myčky mám sůl a leštidlo z Lidlu a prášek od Amway... - takže myslím že docela dobrý... :-)
Spíš neumím smažit
Není tady
Myčku nemáme a zatím mi (moc) nechybí. Nádobí mám víceméně jen to, které si ušpiním sama. Takže fakt málo Vařím tak 4x týdně a jen jednoduchá jídla, často ušpiním jen jeden hrnec. Nepeču vůbec. Až jednou začnu vařit složitější jídla a třeba i péct, nechám si upravit kuchyň a koupím myčku, za těch pár korun ta pomoc určitě stojí
Za zbytečnost to určitě nepovažuju.
Martinka1 napsal(a):
Kuty napsal(a):
Dost na kvalitním umývání závisí výběr mycích prostředků a na tom doporučuji nešetřit-taky vlastní zkušenost.Já to asi nějak neumím, protože se mi ty vajíčka nasmaží na pánvičku a to nasmažené myčka neumyje :-(
Do myčky mám sůl a leštidlo z Lidlu a prášek od Amway... - takže myslím že docela dobrý... :-)
Spíš neumím smažit
Já teda ty vajíčka pořád při tom smažením míchám(a smažím kolikrát těch vajec i 12 pro nás 4) na té teflonce,takže nemám nic připáleného,tuk téměř žádný na smažení nedávám.
Mám te´d tablety Somat,žádné leštidlo a ani sůl už 100 let nedávám,máme taky měkkou vodu.
Upravil(a) Kuty (2. 1. 2010 13:40)
Není tady
Kuty, míchám, ale není to nic platné. Asi nemám teflon.
Vodu máme tvrdou... pán co nám zapojoval myčku, nám doporučil ne tablety, ale každou přísadu zvlášť... - prý je to účinnější.
Není tady
Mycku mame, ale nepouzivam ji, protoze mi ty kovove stojanky na nadobi poskrabaly sklenicky i talire a dost se mi stavalo, ze mi to poradne nadobi neumylo, takze myju normalne ve drezu houbickou a mycka lezi ladem skladem.
Není tady
No vynucovat si od návštěvy umýt nádobí, to není dobrá taktika, protože každá akce vyvolává reakci, ale na druhou stranu by se návštěva mohla ze slušnosti sama nabídnout, když už ten druhý si dal tu práci a uvařil. Já jsem na tohle docela citlivá, když k nám minule na návštěvu přijela švagrová, podotýkám, že celkem přijelo 5 lidí a nás je taky pět a zdrželi se u nás celý víkend, tak dojedla, seděla dál u stolu, pozorovala jak umývám nádobí a komentovala to slovy, že si život bez myčky nedovede už představit, ale už jí netrklo, aby mi pomohla, když už jsem je hostila. No ale tohle je trochu speciálníl případ, jsou to samozvaný návštěvy a já je moc nemusím....
Není tady
Sakura napsal(a):
Mycku mame, ale nepouzivam ji, protoze mi ty kovove stojanky na nadobi poskrabaly sklenicky i talire a dost se mi stavalo, ze mi to poradne nadobi neumylo, takze myju normalne ve drezu houbickou a mycka lezi ladem skladem.
My máme stojánky plastové... - nic se nepoškrábe.
Není tady
Iveta X napsal(a):
No vynucovat si od návštěvy umýt nádobí, to není dobrá taktika, protože každá akce vyvolává reakci, ale na druhou stranu by se návštěva mohla ze slušnosti sama nabídnout, když už ten druhý si dal tu práci a uvařil. Já jsem na tohle docela citlivá, když k nám minule na návštěvu přijela švagrová, podotýkám, že celkem přijelo 5 lidí a nás je taky pět a zdrželi se u nás celý víkend, tak dojedla, seděla dál u stolu, pozorovala jak umývám nádobí a komentovala to slovy, že si život bez myčky nedovede už představit, ale už jí netrklo, aby mi pomohla, když už jsem je hostila. No ale tohle je trochu speciálníl případ, jsou to samozvaný návštěvy a já je moc nemusím....
Ale Ty jsi ji nepožádala, aby Ti s nádobím pomohla, co? Možná by to na požádání udělala. Nelze předpokládat, že když doma není zvyklá na mytí nádobí, že to dobrovolně bez vyžádání bude dělat i na návštěvě... Když ses asi tvářila, že je to v pohodě a že Ty jsi na mytí nádobí zvyklá (když nemáš myčku).
Není tady
Ne, tak to jsem jí fakt nepožádala, vedle seděl tchán a já byla jako pod drobnohledem. :-( Když přijede druhá švagrová, tak té říkat nemusím, ta se zvedne automaticky. Neumím si o pomoc říct.
Není tady