29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Je v dnešní době vůbec někdo, kdo ještě doma nemá myčku? Jsem jen já taková rarita? Ne, že bych myčku nechtěla, ale zařizovali jsme si kuchyň před 10 lety a to ještě nebyla tak rozšířená věc a teď se mi do kuchyně nevejde. A každý se diví, proč jí nemáme, jestli mi nechybí atd. Jo, chtěla bych jí, ale do nový kuchyně kvůli tomu nepůjdu, na to nemáme.
Není tady
Nejsi žádná rarita. Myčku jsme nikdy neměli, nemáme a mít nebudem. Nepotřebujem jí
Není tady
Je tak to jsem ráda, že nejsem sama.
Není tady
Naši neměli myčku nikdy, v bytě jde jsme bydleli s mužem předtím jsme ji taky neměli. Máme ji až v novém bytě, kde bydlíme ani ne rok a půl - protože tchýně a tchán myčku mají a manžel ji chtěl taky.
A nemůžu si ji vynachválit :-) Nikdy jsem neměla ráda mytí nádobí a je to super...
Ale je fakt, že protože jsem na ni předtím nebyla zvyklá, tak kdyby manžel na tom netrval, že by mě to ani nenapadlo, si pořizovat myčku... - prostě, dokud ji nemáte, myslíte si, že ji nepotřebujete.
Naši nemají myčku dodnes (taky mají starou kuchyň a myčka se jim tam nevejde). A žijou.
Není tady
Já myčku taky nemám a netoužím po ní.
Ale taky jsem v okolí rarita.
Není tady
Myčku jsme si pořizovali před 10 lety a nedám na ni dopustit.Stále máme tu samou a je to perfekt pocit,zapnu ji,a zatím co myčka umývá jdu se psem a s manžou na procházku,či sedíme po obědě na sedačce,popíjíme kafčo a jen posloucháme tiché ševelení myčky....
Moje švagrová s rodinou ani její matka,které žijou obě pod jednou střechou myčku nemají,ta švagrová ona totiž dělá dost věcí podobných jako její matka,no hrůza a má dost podobně zastaralé názory.
Můj názor je ten - kdo dnes otročí u dřezu,tak je to samé,jako by místo v pračce pral na valše.Tak takový je ten rozdíl mezi tím mít a nemít myčku:reta:
Není tady
Jsou dva způsoby, jak nemít na lince špinavé nádobí. Buď ho po vaření pěkně ručně umýt, anebo ho naskládat do myčky. Obojí je dnes zcela normální, jen ruční mytí je (co si budeme povídat) trochu pracnější. Je to trochu takový malý luxus. Zdaleka ne ve všech kuchyních se dá myčka nainstalovat. Mnohdy to nedovolí nedostatek místa v lince. Malých kuchyní je stále ještě v českých domácnostech habaděj. Zvl. v panelácích. Pro dnešní mladé rodiny je velkým snem už vůbec bydlet (sami, při dnešních cenách nemovitostí a dnešních platech a nejisté budoucnosti... ).
Myslím, že když už si někdo může naplánovat podobu nového bytu, tak že už do nové kuchyně nezapomene na místo pro myčku. Nemusí být hned. Ale když už je místo pro ni dopředu vymyšlené, tak se může pořídat dodatečně kdykoli, prostě až budou penízky (a chuť investovat do pohodlíčka).
Každému přeji, ať si své sny (třebas postupně) plní. Koneckonců - těšení je vlastně krásné. No ne?
Není tady
misha88 napsal(a):
kuty..zas bych to nehrotila..
A já zas za žádnou cenu neumývala ručně nádobí!
Není tady
Kuty napsal(a):
Myčku jsme si pořizovali před 10 lety a nedám na ni dopustit.Stále máme tu samou a je to perfekt pocit,zapnu ji,a zatím co myčka umývá jdu se psem a s manžou na procházku,či sedíme po obědě na sedačce,popíjíme kafčo a jen posloucháme tiché ševelení myčky....
Moje švagrová s rodinou ani její matka,které žijou obě pod jednou střechou myčku nemají,ta švagrová ona totiž dělá dost věcí podobných jako její matka,no hrůza a má dost podobně zastaralé názory.
Můj názor je ten - kdo dnes otročí u dřezu,tak je to samé,jako by místo v pračce pral na valše.Tak takový je ten rozdíl mezi tím mít a nemít myčku
Souhlasím .
Moje maminka taky tvrdila, že myčka je zbytečnost, před rokem si ji na naše naléhání koupila a nemůže si ji vynachválit.
Není tady
P.S.: Jsme dva a při pořizování myčky jsme dali na doporučení nevybírat malou myčku, ale raději větší - neboť i ty mají funkci polovičního množství. Do malé myčky by se velké kastroly nevešly. On je to mnohdy s většími kusy problém i v té klasické.
Není tady
misha88 napsal(a):
Kuty napsal(a):
misha88 napsal(a):
kuty..zas bych to nehrotila..
A já zas za žádnou cenu neumývala ručně nádobí!
já ted už taky ne po dvou mesicich!!...
ale zas netvrdím,ze kdo ji nema, je sto let za opicema jako ty:)
Asi čteš mezi řádky, protože Kuty nic takového nenapsala. Jen přirovnala ruční mytí nádobí k praní na valše. A to má 100 % pravdu.
Není tady
No nám by se myšla do kychyně vlastně přeci jen vešla, ale musela by se dát přes celou kuchyň pod okno, vlastně přes celou místnost od dřezu v lince, kde počítám, že se stejně některý nádobí musí opláchnout a hlavně si nedovedu představit to vedení odpadu a přívodu vody a uklízení nádobí přes celou kuchyň atd.. Takhle - kdybych si zařizovala novou kuchyň a kupovala novou linku, tak s myčkou počítám, ale v naší situaci bysme museli přebudovat celou kuchyň a co vidím ceny u nových linek, tak to je nějských 80 000 Kč plus spotřebiče... To přirovnání o valše se mi moc nelíbí, ikdyž je asi výstižný, je pravda, že když chci mít uklizenou kuchyň, tak musím nádobí mýt průběžně a vlastně pořád, jelikož denně poctivě vařím obědy i večeře. No jo, ale myčku nemáme a taky žijeme, jen mi vadí, jak se tomu každý diví, jako kdyby jsme byli sto let za opicema.
Není tady
aprill napsal(a):
misha88 napsal(a):
Kuty napsal(a):
A já zas za žádnou cenu neumývala ručně nádobí!já ted už taky ne po dvou mesicich!!...
ale zas netvrdím,ze kdo ji nema, je sto let za opicema jako ty:)Asi čteš mezi řádky, protože Kuty nic takového nenapsala. Jen přirovnala ruční mytí nádobí k praní na valše. A to má 100 % pravdu.
Tak,tak Misho,vkládáš jiným do pera to,co si nyní,po 2 měsících používání myčky myslíš Ty o těch,kteří ji ještě nemají,viď?
Není tady
Já tedy myčku nemám a nevadí mi to. Máme malou kuchyňku, ale kdybych z ní přestěhovala pračku do koupelny, tak by se mi myčka vešla. Jenže - hrozně ráda se čvachtám ve vodě a mytí nádobí je v podstatě jediná domácí práce, která mě baví. Na ty ostatní bych uživila hospodyni, tedy kdybych na ni měla peníze. Taky si připadám jako exot, v mém okolí ji mají všichni. Jo, a ještě si dopřávám ten luxus , že myju nádobí pod tekoucí vodou.
Upravil(a) Cirilla (1. 1. 2010 18:54)
Není tady
Iveta X napsal(a):
No nám by se myšla do kychyně vlastně přeci jen vešla, ale musela by se dát přes celou kuchyň pod okno, vlastně přes celou místnost od dřezu v lince, kde počítám, že se stejně některý nádobí musí opláchnout a hlavně si nedovedu představit to vedení odpadu a přívodu vody a uklízení nádobí přes celou kuchyň atd.. Takhle - kdybych si zařizovala novou kuchyň a kupovala novou linku, tak s myčkou počítám, ale v naší situaci bysme museli přebudovat celou kuchyň a co vidím ceny u nových linek, tak to je nějských 80 000 Kč plus spotřebiče... To přirovnání o valše se mi moc nelíbí, ikdyž je asi výstižný, je pravda, že když chci mít uklizenou kuchyň, tak musím nádobí mýt průběžně a vlastně pořád, jelikož denně poctivě vařím obědy i večeře. No jo, ale myčku nemáme a taky žijeme, jen mi vadí, jak se tomu každý diví, jako kdyby jsme byli sto let za opicema.
Takové lidi ber s velkou rezervou,obvykle u takových bývají k podivení mnohem nepochopitelnější a závažnější věci.Nebylo by to supr,kdyby nám k divení se postačovalo na tomhle světě už jen to,že někdo nemá myčku?
Není tady
Iveto X, také nemám doma myčku a asi proto, že mi nějak nechybí.... jak už tu někdo psal, že dokuď něco nepoznáš, tak ti to nechybí.... a jak psala níže Cirilla, tak mytí nádobí mi oproti jiným domácím pracem nevadí. Takže asi tak. Zatím jsme 2, tak toho nádobí zas tak moc nezašpiníme, jestli budeme mít jednou rodinu, tak možná i na tu myčku přijde řada, kdo ví.
Není tady
My myčku nemáme a ani bych jí nechtěla... 100 let za opicema si nepřipadám, prostě ji nepotřebujeme a co nepotřebujeme, si nepořizujeme.
A ani v budoucnu, kdy bychom rádi měli vlastní domek, o jejím pořízení do nové kuchyně neuvažujeme.
Není tady
Taky nemam mycku... a v dobe, kdy jsem ji zrejme potrebovala (bylo nas doma devet, z toho sedm deti, takze spousta jidel denne...), na ni nebyly penize. Pak me prace "donutila" se s ni seznamit... a dnes vim, a chvalim. Mycka je opravdu pomocnik do domacnosti, i do te male o dvou clenech... a opravdu se jeji pouzivani da srovnat s pranim na valse..., a nejenom s tim. Dnes mame "papirove kapesnicky na jedno pouziti"..., deti maji jednorazove suche pleny, ruzne "vlhcene uterky"..., mame spoustu vymozenosti, ktere ne vsichni z nas dokazi ocenit... Nejenom kvuli financim. I proto, ze nektere novinky, ktere mame k dispozici, si slozite nachazeji cestu k lidem spoutanym tradicemi a zvykem...
Není tady
Tak tohle téma se zrovna dnes trefilo do černého...právě jsem si stěžovala, že jdu dnes už popáté mýt nádobí.
Předloni jsme se nastěhovali do domu, kde je kuchyň stará cca 12 let, a myčka tu není, není na ní místo..a bude, až bude kuchyň zrekonstruovaná. Linka je celkově malá, mám jen jeden dřez (od dětství jsem byla u našich zvyklá na dva), tak myju nádobí pod tekoucí vodou..a myju skoro pořád, jak je tu víc nadobí, tak už skoro vodu nenatočím...a nemluvě o tom, že kuchyň nikdy nevypadá uklizeně, když je ve dřezu hora nadobí..pak když ho umyju..tak ho musím hned utřít a uklidit (teda většinou ) ..aby bylo uklizeno...
tak mezi jedno z šesti předsevzetí je rekonstrukce kuchyně...
mimojiné tu od přítele padaly návrhy..že do prádelny by se myčka vešla
tak jdu ke dřezu .. pa
Není tady
mala.popelka napsal(a):
My myčku nemáme a ani bych jí nechtěla... 100 let za opicema si nepřipadám, prostě ji nepotřebujeme a co nepotřebujeme, si nepořizujeme.
A ani v budoucnu, kdy bychom rádi měli vlastní domek, o jejím pořízení do nové kuchyně neuvažujeme.
A pereš určo taky na valše,ne?Protože pračky jsou dnes tak drahé jako myčky nebo naopak.
Tvé tvrzení mi silně připomíná mého zabýčelého švagra-všechny relativní novoty vždy zatvrzele odmítá,až když jsou x let na trhu-např.mobily,tak si ho pořídil konečně taky.A ne že by dnes nevěděl co s ním.
Jinak tak trochu mimo téma: jsi psychicky v poho po svátcích?Mám teď na mysli tu šílenou ikonu pod tvým jménem.Ta předtím byla teda už od pohledu mnohem příjemnější pro oko.
Není tady