6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jj Zuzi to jsem psala já a zatím v to pořád doufám, my už dudlat umíme i uspáváčka jsem jí naučila, ale má to výsledek jen ten že jak je unavená dám jí dudlíka a začne si sahat na ramínko kam jí toho usínáčka dávám, tak jí ho dám a stejně musím skočit na balón
Je to knížka od Harvey Karpa Nejšťastnější miminko v okolí a popisuje tam , že dětem v podstatě chybí "4.trimestr strávený v děloze" a některé děti se stím umí srovnat a jiné jsou dráždivější a vyžadují stejné pocity jako měly v děloze tedy houpání, šumění (jako krev vcévách a srdce co slyeli v břiše), těsné zavinutí apod.
Není tady
Luci ja uz si to bez balonu nedovedu predstavit a to mi ho manzel prave odvezl na dofouknuti
Prosimte a co to jako znamena ,ten 4.trimestr?Ze jsme je mely nosit jeste o nejaky ten tyden dyl?No je fakt ,ze kdyz uz nevim co ,tak zatim delat hlasite pššššššššššššt zabira skoro vzdy
Není tady
Ivi tak to zni dobre A stou velkou vanou taky ,ja jsem uplne nestastna ,ze tu zadnou nemame.Co si pamatuju ,tak jsme se strasne radi koupali vsichni tri sourozenci s nasima a pak stacila fakt jen kapka vody a meli jsme ji vsichni po krk
Není tady
Ahoj holky,
tak my večer usínáme zásadně v postýlce. Koupu kolem sedmé a pak kojo a hned postýlka. Někdy zabere hned a někdy uspávám. Ale jen stylem hlazení po hlavičce a povídání. Čtu mu z mojí knížky, co jsem dostala pod stromeček. Je to Neil Gaiman. Typicky miminkovské A pravda je , že si někdy u postýlky dáchnu já , jak na malého pořád koukám , a malje má oči jak baterky. A to už pak musí nastoupit na uspávání P
A přes den si dáchne půl hoďky před obědem. Někdy v šátku a někdy ho uspím v náručí a pak dávám do obýváku do postýlky.A pak spí celé odpo v kočárku. Ale od páté odpo do koupání je protivňoučkej. To chováme, hrajeme si, přebalujeme, posloucháme Kryštof a tancujem a povídáme a střídáme se s taťkou. A malej stejně bulí. Sice ne celou dobu, ale bulí. A nemůžeme s tím nic dělat. Prostě si potřebuje asi zahulákat.
Jsem asi blbá, ale co je usínáček?
Není tady
no popisuje to tam tak že se děti rodí ještě ne úplně zralé ale kdyby tam byli déle tak už by byly tak velké, že by neprošli ven, tak některé potřebují ještě ty 3-4 měsíce aby se s tím přechodem srovnyli, na nás to taky funguje ze začátku jí zklidnil jen vysavač a na spaní jsem jí ještě do nedávna musela "svazovat" ručičky do plenky jak se sama budila, holt máme citlivější děti a balón je taky moje každodenní několikahodinové "potěšení" ale už mě z toho pěkně bolí záda, ještě že tolik nepřibírá
Není tady
Ahoj Peti my máme jako usínáka takového plyšáka co je jen hlava medvídka a zbytek je taková heboučká malá dečka šmudlá si to ale bohužel neusne sama ani s tím, ale aspoň mám pocit že s tím pochopí že se jde spát
Není tady
Ahoj Peti
Gaimana mam taky moc rada ale radsi Kinga ,jen pochybuju ,ze by mi u toho mala usnula
A pred koupanim je Sofi taky protivnoucka ale vetsinou ji jeste na pul hodinky pred nim uspim ,protoze se to jinak neda vydrzet .. taky se stridame ,mam ji rozbalenou i hodinku ,ale nic moc ji nebavi ,uz se asi jen tesi na spinkani
Usinacek je asi jak u koho ,neco jineho My mame tohodle : http://kuratko-shop.shop5.cz/cz-detail- … modry.html ale zatim u nej nikdy neusnula i kdyz zvuk je to hezky a uklidnuje i to sumeni vody ... Jinak mame tohodle uteracka a toho docela rada muchla a kdyz je unavena ,tak se do nej se zurivym vyrazem a vrcenim zakusuje http://unicum.cz/store/GoodsDetail.asp?strGoodsID=6126 mame tyhra ,ale byl to boj sehnat pred vanocema ,protoze to dodavatel nejak stopl,takze jsem obvolala snad 10 obchodu ,nez jsem jednoho vybojovala
Není tady
Luci vzdyt balon je proti bolavym zadum ale ja jsem z neho uz taky utahana
No tak u vysavace mi taky Sofinka nekolikrat usnula
Tak usinacka mame asi podobneho ,ze
Luci vydrz ,uz jen necely mesic a pak teda (podle knizky) budeme mit samouspavaci miminka
Není tady
Tak peknou vychazku My valime az pozdeji ,snad nezapadneme nekde v zaveji Je to skoro ,ze bych si mela na kocarek zepredu primontovat pluh
Není tady
Ahoj holky, pardon že sem lezu. Chybí mi pokecat o mimi. Petro posílala jsem ti SZ a ted koukám, že jsem to asi neodeslala
Není tady
Holky aha. Já jsem asi fakt blbka
Já alýho na noc regulerně svazuju Ty ruce ho pořád budí. A v kočáru na něj nemůžou. To jsou zavřený v kombineze Ale ta mu mrcha občas krade dudlíka
Luci užijte sivycházku
Zuzi já ho čtupohádkovým hlasem. P mě jednou poslouchal a dost netušil
Daji písnimy na e-mail, jesti je topro tebe lepší
Není tady
Ahoj Daji ,klidne lez a jak se mate holky?
Peti tak to nekdy musim zkusit ,nasadit takovy pohadkovy hlas
Není tady
Ale ted tady depkuju kvuli jídlu Malá se mi u jídla vzteká a nepřibírá. Já už fakt nevim
Není tady
Nemas moznost si pujcit treba od sve dr. kojeneckou vahu ,abys zjistila kolik toho vypije ,jestli dost?
Není tady
Daji končíte šest neděl viď? Tak to je normální růstový sprut. Pokud neubývá na váze, tak je to pořád dobrý, prostě taková krize. Jestli tedy kojíš. Já jí měla taky a trvala asi týden. Jde jen o to vydržet, kojit prakticky 24 hodin denně. Ale my jsme nakonec flašku dali, měl dva příkrmy vždycky večer a od té doby opět plně kojím. Ty dětičky jsou prostě nevyzpytatelné (tam mám asi hrubku). My měli tenkrát půjčenou kojeneckou váhu, to je super věc.
Ahoj Ivuško moc ráda Tě vidím.
Peti gratuluju k přibírání, Danielek už je velikánskej chlap, pěkně doběhl donošené dětičky viď?
Zuzi my jsme balon dali po těhu pryč, nám už překážel v obýváku.
Luci taky Tě ráda vidím, my usínáme s plenkama. Už jsem to tu holkám psala.
Jo a včera jsem dostala menzes a zatím malýmu chuť mlíčka nevadí.
A teď čtěte jen ty, kterým dětičky dobře spinkají. Včera dáda usnul v osm okamžitě, pak po 4 hodinách, pak zase po 4 hodinách, pak po 3 a spali jsme do půl desátý. No, fakt jsem se vysapala. Teď tedy papá po dvou hodinách a chtěl i po hodině.
Není tady
Ahojte holky
vidím,že stále řešíte usínání, to je u nás taky hrúza, hlavně večer.
Anulka nechce chovat, to se hrozně rozčiluje a řve nejlepší je si s ní lehnout do velké postele to spí během chviličky, dnes už tak spí potřetí, takže zatím máme postýlku v ložnici prázdnou, no jo mazel, to jsem nedělala ani u jednoho ti spinkali v postýlce krásně sami. Doufám, že se mi to podaří odbourat až přestanu kojit, ono je to v noci i pohodlné, kolikrát usneme u kojení a vzbudí mě až zima, prostě mi táhne na kozenu
Není tady
My právě stále zkoušíme co se dá. Protože Kamča byla nedonošená, tak vypila ze začátku z prsa málo, takže jsem najela na odstříkané mateřské z lahvičky a 2x denně kojení. Vypila mi z lahvičky tak 80 i 100 ml. S tím že jsem občas zkusila třeba den dávat jen prso, jenže to mi vždy příbrala málo, tak jsem se zas vrátila k lahvičkám. Poslední týden se mi ale začala u jídla vztekat a pije mnohem méně i z lahviček. Zas ale v kratším intervalu. Tak jsem si včera řekla, že takto ucmrndávat může i s prsu. jenže zas prd přibrala, tak už nevim. mám pocit, že se z toho nevyhrabem
Není tady
Daji mozna to bude fakt ten spurt ,jak pise Alis .. my ho mely taky a Sofi chtela jist co dve hodinky i vic ,ale to jsme u UV nemohly ,ze by ji to nedelalo dobre.Zkus tu vahu ,jestli vubec z prsa vytahne tolik kolik normalne odstrikas ,treba malo saje a je pak unavena a nenajedena? A co mas za lahvicky?Ja mam tyto a co jsem je poridila ,tak mala sala jako diva http://obchod.mimishop.cz/detail.php?zbozi=1301571
Ahoj Katty
U nas je postylka taky jen na ozdobu a pres den si tam chvili hraje ale to je vse .. Ja myslim,ze mala urcite sama jednou bude chtit byt ve sve postylce .. teda doufam,ze se za par let nesejdem a nebudeme si davat tip na vetsi postel ,ze se tam uz s detma nevlezem
Tak my jdeme na vychazku ,tak paaaa
Není tady
Mám ty samé pujčené a pak ještě od aventu, tak to střídám. Jak krmíme často, tak já už pak ztrácím přehled jestli může mít hlad, nebo ne. Jdu si připravit umělou, abych pak zkusila dát to. Váhu mám, není přímo kojenecká. Je to ta jak se v potravinách váži uzeniny. Co to je ten sprut? Nějak jsem na netu nenašla vysvětlení. Je to, že dítě míň pije?
Není tady
Ališo a v čem je problém, že je míň mlíka? Nebo že dítě míň pije? Pokud to druhé, tak to bude ono, protože Kamča opravdu teď míň pije. Po malých dávkách a častěji. Neubírá, ale ani nepřibírá. Pokuď je to, že je málo mlíka, tak to ono nebude, protože až na včerejšek a dnešek dávám svoje mlíko z lahvičky, takže jí vždy nabídnu víc a je jen na ní kolik si tedy vypije. Jinak teď jsme v 7 týdnu. My snad ani nepujdeme ven, jak se tu s tím crcáme.
Není tady
Ališ to blbě napsala je t růstový SPURT ne sprut
Daji, to nejspíš může být i u vás, my ho měly i ve třech týdnech a prakticky jsem malou nemohla sundat od prsa. Kojila jsem každý dvě hodiny a Maty trvalo cca hodinu než měla dost Takže naprosto nepoužitelná. Za sebe říkám: plácnout s sebou na gauč, přiravit si jídlo a pití k ruce, sehnat spoustu romantickejch filmů a vstávat max na přebalení tch pár dní se dá
Peti - já usínáčka taky nneznám
Není tady
Všude píšou, že dítě víc jí, ale Kamča jí naopak méně. Sice často, ale po menších dávkách a kojíme tak 10, 15 minut, pak se vzteká. Holky díky, potřebuju to s někým probrat. Jsem z toho zničená. My jsme se pořádně kojit ještě nenaučily. Vždycky když to vypadá, že je vše na dobré cestě, tak pak přijde něco, proč sáhnu po lahvičce a odstříkávání ale je to časově náročný. Chtěla bych jen kojit, ale nějak nám to nejde
Není tady
Daji nebud z toho smutna ,nahodou ti to jde na vybornou a jsi dobra ,ze to nevzdavas Ja mela mlicka od zacatku hrozne malo v kazdem prsu tak 20ml ,takze jsme sice kojily ,ale uplne u kazdeho jidla dokrmovaly ,je to na budku Verim ,ze je to narocne a kojeni vazne neni zadna hracka a musi se mu naucit a vy na to holky urcite prijdete a i kdybys musela sahnout po UV ,tak zadny vycitky a smutky (ja to teda v porodnici obrecela radne) ale hlavne ze mala konecne mela spokojene a plne brisko Pro me bylo to sestinedeli fakt sila ,porad jsem kvuli necemu brecela a pak mela Sofinka tu bakterii ,takze priserne koliky ale kolem 2 mesice se vse spravilo (az na to mliko ) a uz jsem videla vse ruzoveji.Uz se na tebe Kamilka smeje?
http://www.moje-rodina.cz/miminka/rustovy-spurt neco k tomu spurtu
Ona Sofinka chtela taky pit casteji a taky toho nevypila tolik.Ja ji davala UV po trech hodinach ,aby to mela stravene ,ale abych s ni vydrzela ,jak plakala hlady ,tak jeste po dvou hodinach jsem ji davala od sebe ,tenkrat ji to stacilo.
Upravil(a) Zuzanka007 (6. 1. 2010 15:48)
Není tady