6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Lischi - n, upřímě, pokud máš takovou zkušenost, tak nechápu proč s mlou do toho bazénu jdeš
Jinak ne, břišní tance na ploché břicho nejsou, naopak se u břišních tanečnic zaoblené břicho upřednostňuje, aby se pěkně třáslo
Není tady
Ahojky,
Def, no tak to je Mateska fakt úžasná My stejně jako u Gall vyjíždíme 3x denně kočárem, aby si trochu pospal. Doma prostě usne u kojení v posteli, ale po deseti minutách má vyspáno a bulí. Když ležím s ním, tak klíďo spí i hodku a půl, jenže já prostě nemůžu u něj ležet, máme děti dvě ... Ale večer je fakt zlatíčko, teď už chrní, možná se ještě probudí, ale dostane prso a zase usne a mám klídek a večer čas na Any Ale tajně doufám, že se taky dopracujeme i k dennímu spánku doma. Jestli bude jako Anetka, tak to můžu očekávat až někdy kolem osmého až desátého měsíce, možná až okolo roku ( skleroza je moje kámoška ). To se naučila doma spát krásně i Any, která stejně jako její bráška přes den chrněla jen venku v rozjetém kočárku a nebo v babyvaku...
gall, jak je u tety a kdy to vidíte na stěhování domů? Nezajdeme aspoň na prochajdu městem, když ty naše mimina spí přes den jen venku?
Peťul, buď ráda, že to máš jen v bříšku, to já mám snad špekatý i ruce, celkově jsem prostě sulcová a o břichu nemluvím, jsem stále jak v pátém měsíci těhu Dokonce se mě i jedna prodavačka ptala, jestli jako fakt čekáme další... byla šoklá, viděla mě s Any a Dádou v kočárku, tak jsem jí vyrazila dech, že bych jako už čekala další Břicho jsem měla obrovský, takže stále fakt mám prostě co hubnout a zpevňovat. S Any jsem taky nezhubla hned, ale přeci jen to bylo lepší než teď
JInak jak Petul, tak Lishi to na fotkách sluší, takže jsem tu prostě tlusťoch já
Lishi, jsem zvědavá, co a jak v bazénu Já se ptala dr a ta říkala, že to teď v zimě nedoporučuje. Já bych tedy s tím jeho kašláním do toho nešla, ale s Any už jsme taky ve třech měsících normálně na bazén chodili
musím, Any mě tahá...
Není tady
Defi já na břišních tancích hubla. A hlavně jsem se pěkně protáhla a objevila hoodně skrytých svalových skupin. Tam bych se chtěla vrátit. Asi záleží, v jak pokročilé skupině se tančí. Ale ta tvoje akcička vypadá dost zajímavě. Ale já bych to asi fyzicky nezvládla. My to připadá dost akční. To spinning je proti tomu brnkačka
Luluc mě nepřipadáš nijak špekatá Spíš naopak taková štíhlounká . Když to srovnám se sebou v reálu .... fotky na web jsem vybírala jen ty "hubené"
Není tady
Peti - lae jo, věřím že i na břišních tancích se hubne, přeci jen je to pohyb Ale myslím, že toho plochýho břicha tam nedocílíš Já už začala dokonce uvažovat o nějakým tom vehiklu na posílení pupku.... takovej ten z teleshoppingu Jsem strašná
A zkoukli jsme web a O. se strašne líbí váš obří plyšovej pes A chválil Danielka, jak pěkně roste
A zkoukla jsem fotky jak Peti, tak Luluc a dost by mě zajímalo, kde jako ty kila navíc máte
Není tady
Ahojky,
tak jsem se po ne zrovna zadařených svátcích zas jednou dostala k PC.
Sory, ale musáí to ze mne - klidně to raději nečtěte, ale kdybych se nevykecala, tak asi prasknu. Tak jsem si v neděli (20.12) dodělala všechno cukroví a další přípravy a těšilase, že si Vánoce jednou užiju v klidu - dárky jsem taky už měla připravený. No v pondělí měl J odpolední, tak šel ráno odházet sních. Za 5 min přiletěl, ať volám policii tak jsem se zděsila, co se stalo - někteří dobráci asi měli vééééééliký hlad - ukradli nám 15 zajochů (jeden nám zůstal - je to docela dost divočák - do kotce se musí jen a pouze v rukavicích - pokud nechceš přijít o ruce - ale mladý od něj byly vždy ) čili byl to celý chov. takže pondělí (21.12) to byla samá policie - a podotýkám, že králíkárnu máme ve chlévě - zamikáme, ale vykopli dveře No tak jsem se uklidňovala a J jsem zdělila, že ke tchýni jet nehodlám - jezdí se k ní vždy 25.12. - ale svolává si celou rodinu - 8 dospělích a 10 dětí - no fakt ně to nelákalo - švára je nemocnej. No bylo mi to slíbeno. Tak jsem se trošku uklidnila - ale.... ve středu jsem měla jet na přezutí gum - ale pos.... se nám auto (to čím jezdím já - manža má své - pracovní) Čtvrtek (24.12) byl v rytmu oprav a jelikož J dárky kupoval až tento den (řekla jsem, že pro svou část rodiny si dárky sežene sám - už mě to nebavilo poslouchat: tomu jsi měla koupit spíš to a tomu to - tak si to kupoval sám) a já ukecávala servisáka - bydlí naproti nám - naštěstí. Alespoň večer proběhl trošku v klidu. Vojtík byl strašně nadšenej. Se vším si musel hned pohrát a tak šel spát až skoro o půlnoci
25.12. jsem se teda nechala ukecat a jeli jsme k tchánovcům - prý jen na 2 hoďky - nakonec z toho bylo celé odpoledne Ale utekli jsme se švagrovou (tou co mám ráda) a dětmi nahoru - že nebudeme v místnosti s nachlazenými .
Sobota u našich byla v pohodě - alespoň jeden den
Mezi svátkama měl být J doma, ale kolega "onemocněl" (jako každý rok přesně v tuto dobu ), tak musel jít za něj. No chodil na raní (od 6) ale jaksi domů se vracel až kolem 18 - 18 h. Najedl se, sednul k PC a šel spát - padala jsem na hubu.
31.12. se vrátil domů "už" v 15h. tak byl trošku klid. Teda, do té doby, než mi sdělil, že si tchýně sezvala své sestřenice a bratrance k nám do baráku K nim je prý tahat nebude - nás samozřejně nikdo nezval - natož aby nám dali vědět dříve. Do 21h tu byli kamarádi, tak jsme kecali. Ale odjeli a J zasednul k PC a zvednul se od něj opůlnoci . Jíňa to celé v klidu prospal, ale Vojtíka to vzbudilo. Tak jsme koukali na světýlka a znovu usnul až ve 2. Ráno vstával v 8 (Jíňa v 7)
No včera(v 9h) jsme šli na 1. turistickou akci - teda vzhledem k počasí jsme dojeli autem a došli asi jen 1km . Jíňa to spořádaně prospal v šátku. Pak jsme se stavili u našich a domů vůůůůůůůůbec nespěchali. Dorazili jsme až v 18h:vissla: Alespoň už byl u nás relativní klid - zůstalo jen pár lidí
No a konec stěžování Se musím taky pochlubit Jindra nejenže posledních pár dní se už v noci nebudí na jídlo vůbec (spí od cca 20h do 6 - 7) ale taky se pěkně naučil na nočníček. Nad umyvadlem naprosto nechápal, co po něm chci, tak jsem zkusila nočník a hele - funguje to.... On snad opravdu rozumí tomu, co že na tom má dělat - sotva ho posadím, už se vyčůrá a 2x jsme i kakali (do nočníčku) Tudíž na den máme zhruba 3 - 4 plenky a to mám doma 11 balíků (3 ještě po Vojtíkovi) - no jó no, nakupuju dost do předu - pokud seženu pěknou cenu - ještě jsem nekoupila plenku dráže jak za 2,60kč za kus (kupuju buď zelené Huggies. nebo pampers - pokud jsem to napsala dobře )
Tak jsem si postěžovala........ moc se za to omlouvám, ale ven to muselo
Všem ještě dodatečně přeji hodně úspěchů v tom roce 10, dětičky ať vám dělají jen a jen radost. Chlapi ať nezlobí a tchýně ať dají pokoj (rozhodně tu nejsem sama, že?)
Není tady
Ahojky.
Takže dodatečně všem taky přejeme s Markétkou všechno jen to nej do roku 2010.
Jo, břišní tance nejsou na hubnutí, ale už mi chybí. Tančila jsem 3 roky a až do 6 měsíce těhu. A bohužel když budu kojit, tak se na ně nedostanu, protože jsem jezdila autem 30 minut.
Jinak gratuluju Defi k úspěšné výchově Matynky. Tak ať vám to noční spaní holky vydrží.
Markétka teda spí v noci pořád 6 hodin, někdy i dýl. Je to super, že se všichni vyspíme, ale na druhou stranu už za to platím asi svou daň. I přes plné kojení se mi vrátila menstruace. Na netu jsem četla, že to může být, kor když v kojení jsou delší přestávky těch 6 hodin. Takže u mě rozhodně kojení jako antikoncepce ani částečná nebude fungovat. A to jsem se těšila, že menses budu díky kojení řešit tak za půl roku. No jo, co nadělám.
A ještě se pochlubím, včera jsme si udělali s Markétkou výlet se známýma na Javorník. Výšlap cca 8 km s přestávkou na oběd a kojení. Nesla jsem jí v Manduce a celou dobu krásně spala. Mě teda dneska bolí trochu záda, ale jinak to bylo super.
Není tady
Ahoj krásky, vítám v novém roce!
Dneska se pokusím psát fakt krátce (když já když už konečně zasednu, že napíšu, tak zas chci napsat co nejvíc .lol:)
Defi - tak gratuluji k samostatnýmu usínání, ať vám to s Maty vydrží
Gall - neboj, i vy se dočkáte klidného spánku. Myslím, že třeba Davídek vycítil, že nejste v klidu (kv. tchýni), tak teď po nastěhování si zvykne a zklidní se Btw. - nebudou nějaké fotečky novíého bydlení?
Lischi - já bych táááák šla ráda si zaplavat, docela jsi mě navnadila Btw. ty jsi psala, že Astrain měl ve 4 měsících 8,5 kg, že? Ufff, tak to na tom asi bude Tobi stejně, jdeme teď příští pátek na kontrolu ve 4 měsících (v podstatě jen na očkování 1. hexy - minule na 3měsíční kontrole jsme se dohodly s dr, že počkáme, protože jeho reakce na TBC byla trochu hraniční, tak teď už to bude asi ok), tak jsem zvědavá na ty jeho rozměry.
Hanu - fotky můžeš vkládat přes příkaz img.../img (mezi to dej adresu obrázku - pravým tlačítkem myši klikneš na fotku na rajčeti a zkopíruješ adresu. mělo by to končit .jpg) Jinak vám to s Markétkou moc sluší, koukala jsme na fotky, je nádherná Jinak k MS - no co, je to sice pech, ale aspoň víš, že tělo i po porodu funguje Jo a ten vejšlap na Javorník - bomba!!! Jééé, asi někam taky vyrazíme
Nenunko - páni, už na nočník To jste teda šikovný A to Jíňu držíš, nebo ho u necháváš opatrně sedět a podpíráš? Já právě asi nočník pořídím, až si Tobi bude umět pořádně sednout (což s jeho rychlostí bude za pár týdnů, bo se strašně snaží posadit ) a udrží se. S jeho rozměry a váhou ho nemůu držet v ohybu nad nočníkem, to bych si oddělala záda A navíc, stejněak má stolici jen 1x za 2 dny, takže to nebudu hrotit. Ale u vás Je mi líto, že Vánoce u tebe byly tak hektický, když se to ...., tak se to ... viď Aspoň že sis odpočinula třeba u vašich. A enomlouvej se, klidně piš i strasti, vždyť od toho BB je, ne?
Luluc - jeslti ty jsi "špekatá", tak já jsem hrošice Neblázni I těch pár případných pidi-špíčků za pár měsíců nenajdeš
Cvičení po SC - já začala s power jogou hned po 6nedělí, po 3 měsísích jsem začala chodit na takovej pomalejší bodyforming a od únoru začneme s V. squash. Ale stejnak se nejvíc těším na jaro na kolo
Usínání a spánek mimča - nechci moc prudit, tak nespavci - nečtěte od konce 6nedělí spí celou noc, v 6 mlíko a přebalení v polospánku a spí dál do 9. dopo si dá 30 minut kol 11 a pak spí dlouhej spánek cca od 12:30 do 15:30, pak kol 6 dalších asi 30 minut a pak až od 21/22, ale zase celou noc
Hubnutí po porodu - nabrala jsme 22 kg, na konci šestinedělí byly dole, teď mám ještě -2 kg. Takže v tomhle směru ok, ale postava je nějak deformovaná Ale cvičení pomáhá, hlavně ta joga na začátku helfla na tu ztuhlost. Ale chci sundat ještě aspoň 8 kg za to první nepodařený těhu a nějak to dotvarovat. Vždycky budu oplácaná, ale tohle je teda moc Takže zas jako bůhvíjaká výhra to teda není...
No a něco o nás:
Vánoce i Silvestr v klídku - máme pár fotek ve Fotogalerii na našich webovkách www.veranna.com/vavab, tak mrkněte. 1.1. jsme šli na mísntí ohňostroj na náměstí, přizdvihla jsem Tobimu v korbě lehátko do lehkýho polosedu a děsně se mu to líbilo, valil kukadla celou dobu a aniu jednou se nebál těch ran
Taky jsme byli poprvé v ZOO - bylo krásně, tak jsme zase přizdvihla tu opěrku a koukal na zvířata, ale asi za 30 minut se mu začaly klížit oči, tak jsem ho sklopila do lehu a chrněl. Ale fakt už chce v kočáře koukat po okolí, tak ho budu takhle na chvilku přizdvihovat.
Silvestr - Tobíno to prospal a my kecali u šáňa
Pár novinek:
- máme na stránkách v sekci Tobiáš i 2 videa - Tobi dostal činky od dědy, tak s nima šermuje a druhý - první opravdový chechtání - doporučuju. Je to teda točený přes iPhone a z blbýho úhlu, tak tam má asi 3 brady, ale fakt se chechtá! Jinak začal pištět, vejskat, vřískat, gaga, lala, ajma, nee, chrrrrr, grrrr Moooc si pokecáme
No a poslendí novinka: Tobi už zkouší příkrmy - na doporučení mudry, já bych bývala ještě počkala, ale Tobi vyloženě slintá a diskutuje, když jíme a navíc začal trochu zlobit s mlíkem. Celej den pohoda, ale předposlední (kol 18) a poslední jídlo (kol 21) se začal vztekat a odmítat to, nakonec po 10 minutách vztekání ho vezme na milost, ale žádná sláva. No, tak mě přesvědčiili, že to je tím, že i růstově odpovídá staršímu mimču a u prostě chce ochutnat něco jinýho a že nemáme čekat. Takže už 3. den budem dávat k obědu mrkev a dorážet mlíkem. První mrkev plival, ale napodruhý už pak dal 3 lžičky a dorazil se 150 ml mlíka, tak uvidíme dneska. Ale teda zlatý mlíko, tady z toho mám oranžový min. 2 pleny a a brynďák Ale co holt nadělám
No a my finišujeme s přípravama foto-výstavy, já jedu ten překlad a korektury a uvažuju o zopakování kino zážitku z Avatara, protože to byla pecka. jo a zjistila jsem, že mi fakt chybí zpěv. Zvažuju návrat do sobru, ale už ne jako sbormistryně, ale jeh jako člen, jen nějak nevím, jak bych to časově zvládala Ještě rozmýšlím... Ale fakt mi to chybí....
No nic, jdu rychle připravit základ na oběd a pak vyrazíme na výlet na místní kopec. Je krásně. Tak krásnou neděli všem!
Upravil(a) Veranna (3. 1. 2010 11:23)
Není tady
Nenu - teda to ale byly svátky To tě holka lituju Snad už teď bud jen a jen klid
Hanu - kojení jako antiko nefunguje nikdy, ani jako částečná ani jako jakákoliv jiná. Jedině jako stop stav pro mrhu, což ovšem neznamená, že by se u toho nedalo otěhotnět. Znám holky co otěhotněly dokonce na koni šestinedělí. Tak buď ráda, žes na to nespoléhala, páč by to člověka mohlo trochu překvapit
Veran - ohledně toho nočníku, vřele doporučuju s tím začít, myslím, že Tobi bude rád. A pro Vás by asi bylo nejvhodnější dávat na nočník na zemi. Ty si sedneš na zem, mezi nohy si dáš nočník a Tobíka nad ním zaklubíčkuješ. Takže se ti opírá o břicho zádama, podkolenní jamky má přes tvoje předloktí a snažíte se trefit do nočníku
A příkrmy, jo? Fíha, to to letí
Není tady
Veran, já Jíňu normálně na nočníček posadím - a jen přidžuju - rovnováhu. Ale on snad opravdu ví, co po něm chci: sotva ho tam posadím, začne tlačit - a buď se povede, nebo se alespoň vyprdí sorry...
Já dnes koupila přesnídávku a hodlám vyzkoušet (ke svačince) tak uvidíme, jestli bude chutnat nebo nee
Není tady
Ahoj holky, tak mám trochu času, byli jsme teď s Dádulou 2 hodiny venku, já zmrzlá jak prcelík a dádulka zachumlaný.
Hanu já dostala menzes hned po šestinedělí, teď čekám na další - no jsem trochu nervozní. 8.1. jdu na to tělísko, tak pak budem s D. řádit za jak za mlada.
Def gratuluju k usínání. U nás pořád žádná změna. Usínáme hned. No problemo. Kojo v noci po 3 - 4 hodinách. Teď se zlepšilo i kojo ve dne, většinou vydrží i po 3 hodinách ve dne. Ale i tak kojím denně tak 9x.
Kila - já už mám všechno dole. Teď jenom zpevnit ten klokaní vak, který mi zůstal na břiše.
Jo a jdu se pochlubit, od včerejška malej krásně drží hlavičku, když ho chováme, tak s přehledem a když s ním cvičím, aby šel do sedu, tak jí drží nádlerně. Sice nevydrží dlouho, tak minutu, to je jasný, ale pokrok to je. Pak ho začaly víc zajímat hračky, do hrazdičky bouchá jak smyslů zbavený, po 20 minutách už začne zívat a kňourat, mnout si očíčka a chce spinkat. Takže hup hup do postýlky a chrundí.
Ty děti teď dělají strašně velké pokroky. Je to paráda.
Není tady
Def, to je mi jasný, že to není antikoncepce, jen jsem se těšila, že jí zatím nebudu muset řešit. A nevím, nějak se to zarazilo, takže jen trochu jeden denl. Snad to teda nic nebylo a bude vše ok. Radši zavolám na gyndu.
Není tady
Hani já jsem taky neměla typickou menzes, spíš větší špinění, trvalo to tři dny. já jdu tedy v pátek na to tělísko. Už se docela těším. Ono se říká, že po těhu jako když pohnojíš, tak to nebudeme pokoušet.
Není tady
Ahojky
tak jsme opet doma ve svem.Omlouvam se ze preju stastny Novy rok z ted ,ale byl to docela hekticky tyden v kruhu rodinnem ,tak nebyl cas Jen vcera jsem si nasla dve hodinky a objednavala jako vztekla z MMB pro malou dupky ,protoze mi nejak vyrostla ze dne na den
Takze u nas je noveho ,ze se malicka taky smeje nahlas Je to uplne bajecny ,ale pokazde behem chvile dostane brutalni skytavku ,az se otrasa .. Strasne se mi libi kdyz se tak chechta a vsichni na ni delaji opicky ,aby ji rozesmali .Taky od minuleho tydne krasne bere veci do rucicek a natahuje se mi po rukach ,kdyz ji reknu ,ze ji vezmu Uz bere i hracky a mava s nima kolem sebe ,obcas se majzne a pak hodi podkovu ale jde ji to lip a lip Uzasny jak rychle se dokaze ucit
Nenunko diky za tip na ty lampiony ,tak jsem se dlouho nenasmala A uz chapu to doporuceni ,ze s nima nemaji zachazet osoby ,co pozily alkohol ,ci omamne latky
Ja jsem teda sla spat hned s malou v 9 vecer ,ale pred pulnoci me vzbudil manzel ,aby mi aspon libnul pusu ,takze jsem aspon z okna koukala na ohnostroje vsude kolem a stalo to za to .Ven se vypotacelo nekolik postav s lampionama a sirkama ,bohuzel dost prselo a foukal vitr Vypadali jako podnapily tucnaci Vsichni se zapojili do zapalovani lampionu a netrpelive cekali az se zacnou samy zdvyhat.Jeden uz vypadal nadejne ,tak ho pustili a sup ,uz byl na strese garaze ne moc oblibenych sousedu Holky ja myslela ,ze padnu Nevedela jsem ,jestli bezet s zebrikem ,protoze to porad horelo ... Nastesti nekoho napadlo udelat z rukou stolicku a druhy se dost nemotorne vysplhal nahoru a pozaru zabranil Druhy lampion shorel jeste na zemi To uz jsem se za zaclonou fakt smala nahlas .Jeste ze jsem jich koupila vic a rano jsme pustili v poradku ten zbytek takze snad se aspon nejaka pranicka splni Minimalne to co si pral synovecek - pasku na oko a piratskou savli
Jinak me teda mrzi ,ze jsi Nenunko mela tak divoke vanoce A pak ze svatky klidu a miru ...
Def parada ,ze Maty spinka tak krasne a taktez trosililinku zavidim U nas zatim zadny pokrok .. stale uspavam na balonu a stale se budi ,kdyz u ni nejsem.
Dnes jsem po dvou mesicich vytahla dudel a helemese ,uz spinka a sama (zatim ) v posteli a ja tu datlim.Zatim jsem tam byla vratit jen jednou dudlik ,tak uvidime jak ji to vydrzi Nechtela jsem ji ho davat ,ale jestli ji pomuze lip usinat ,tak na to kaslu.Doted se ji p nem navalovalo ,ale ted si ho vzala okamzite a usnula taky hned.
Holky s tou ms ,ja teda skoncila s tim kojenim uz uplne a to jsem posledni mesic davala jen v noci ,ale ms nikde Uz to vidim ,zase vyvolavacky ale co ,zatim mi nechybi ,tak jeste vydrzim a kdyz nedorazi ani behem ledna ,tak asi k dr. zajdu ,at me omrkne a nastartuje
Gall jsem rada ,ze jste od tchyne a tesim se ,az budete doma ve svem a budes tu casteji Snad se i upravi to spani u prcka
Lischi to plavani bych taky rada ,ale samotne se mi nechce a segra uz na to nema moc chut ,tak uvidim .. snad se mi podari domluvit s kamaradkou a zajdem
I kdyz ty svoje speky se mi taky nechce moc vystavovat
Luluc ahojky jak jste na tom s nachlazenim???Uz dobry?
Very tobe vadi ,ze Tobi ma prikrmy?Vis ja se na to uplne tesim ,ze jak uhodi ctvrty mesic ,tak jdeme na to Se priznam ,ze jsme uz dvakrat ukradly lzicku kasicky Misce a Sofinka se primo olizuje Myslim ,ze ji to pujde. A taky chci poridit ten ponorny mixer nebo neco na zeleninku
Ja myslim ,ze od toho 4 mesice je to v poradku ze zacinate s prikrmy ,nebo ti nekdo doporucoval neco jineho?
My ted prejdem na jine mlicko .. mame Nutrilon HA - a chci zkusit Hami HA ,neni tak drahe a je to stejny vyrobce ,snad to bude dobry a pak v pul roce uz zkusime i to sytici mlicko Hami Hajaja na noc.
Je tu nekdo kdo ma s timhel mlickem zkusenost?
Alis u nas je taky drzeni hlavicky cim dal lepsi Vetsinou si malou dam na sebe a ona krasne kouka a rozhlizi se a smeje se na me a kape na me silene kvantum slin
Vsechny moc zdravim a jdu do pelechu za malou
Není tady
Zuzanka007 napsal(a):
Very tobe vadi ,ze Tobi ma prikrmy?Vis ja se na to uplne tesim ,ze jak uhodi ctvrty mesic ,tak jdeme na to Se priznam ,ze jsme uz dvakrat ukradly lzicku kasicky Misce a Sofinka se primo olizuje Myslim ,ze ji to pujde. A taky chci poridit ten ponorny mixer nebo neco na zeleninku
Ja myslim ,ze od toho 4 mesice je to v poradku ze zacinate s prikrmy ,nebo ti nekdo doporucoval neco jineho?
Ahoj
ne, že by mi to přímo vadilo, ale u to není tak jednoduchý jako s mlíkem Tobi už dává klidně 6 lžiček mrkve, ale těšch blbých šest lžiček mu trvá třeba 10 minut. Děsně se u toho olizuje, leze mu to snad i nosem, no není to zrovna prča. Navíc jsem četla, že není nutné dítko do příkrmů nutit přesně úderem 4. měsíce, že není jisté, že má trávení tak vyvinuté a stolici tak pohodovou, aby ten přechod zvládlo. A je tu i jisté riziko alergií, který se mohou objevit dříve, kdežto když někdo zvládne s mlíkem (a nejlépe MM) třeba až do 6. měsíce nebo i déle, tak to už je lepší. Jo, Tobíno je kus chlapa, po zdravotní stránce naprosto ok, takže je nejspíš zcela logický, že si řekl o něco navíc, ale je to prostě patlání Navíc mám trošku podezření, že mu to lehce rozhodilo právě stolici, uvidíme...
A kaší na noc se bojím tuplem, kvůli zácpě. Ale asi na ně postupně najedeme, ale až tak za měsíc. Zatím mu stačí tajeho večerní 200 a spí jak špalek.
Jo - ponorný mixér mám, ale všude píšou, že je lepší zeleninu propasírovat - no, tak to jdme udělala jednou a od tý doby zase mixuju, protože propasírovaný to mělo kousky v sobě a nešlo mu to polykat Takže nejdřív uvařím, pak rozsekám a nakonec rozšmelcuju v ponorným mixéru Má to konzistenci přesnídávky, ale plánuju to postupně nechávat hustší, aby si zvyklo na tužší stravu, až tam přibude třeba i maso.
Dobrý je, e se daj ty příkrmy mrazit, to docela pomáhá. Navařím si porce a mrazím
Není tady
Very: určitě pokud s příkrmy začínáš, tak je dobré postupovat od konzistence "co nejvíc rozšmelcovat" a postupně zkoušet co Tobík snese, až si zvykne na rozmixované, tak pak zkusit dát to pasírované a nakonec třeba jen rozmačkat vidličkou na kousky.
Zuzi: Ježich nám nadělil domácí pekárnu a štola od tebe byla epesní , jinak přítel mě k ní moc nechce pouštět a zkouší různé chlebíky, a už se mu povedlo upéct něco no jsem si z něj dělala srandu, že až toho bude víc můžem začít přistavovat, protože to vypadalo jak cihla a tvrdý to bylo jako beton
Jinak Vojtíšek si to svoje řehtání schovává a je to jen za odměnu, někdy se můžu přetrhnout a jemu se to samo líbí, ale řehtat se ne a ne a někdy stačí málo
Není tady
Dobré ráno,
Zuzi, Hrozi to je krása, na to se moc těším, až se Dáda bude smát nahlas. Vzhledem k tomu, že se směje dost často, tak až to bude ještě se zvukem, tak to si užijeme.
Verann to je fofr co? Ještě nedávno boj s kojem a dneska by už zbaštil řízek, je to kus chlapíka.
Co to pořád máte s těma špekama? Určitě přeháníte. Já se tedy i doma oblíknu hezky, abych nevypadala jak vyblitý zelí, ale to stejně moc nepomůže, páč triko poslintaný, s plenou přes rameno chodím už prakticky pořád, protože ten náš malej bernardýn odkapává sliny kde ho tahám.
A u nás novinky? Končíme dneškem širokým balením. Ono je totiž tomu našemu otesánkovi malé. Dneska v noci se z něho pokaždé dostal, takže konec. 2,5 měsíce stačí. Podle doktora by je měl nosit v prvních měsících a vzhledem k tomu, že na první kontrole v šesti týdench měl kyčle OK, tak už se toho nebojím. Udělala jsem pro to dost.
Kojící matky jak jste na tom s nočním kojením? To,že malej jí přes den co dvě hoďky už neřeším. Ale v noci? První jídlo po koupání je zhruba po 4 hodinách a pak se rarach budí až do rána po necelých třech. Už je to tedy někdy na palici. Věřím, že mu to tak nezůstane.
Včera jsme se tedy s D. nasmáli. Malej si neustále žere ruce, tedy teď už se mu tam ty tlapy nevejdou celé, tak jenom prstíky. A D. když ho včera byl zkontrolovat, tak mi povídá. Tak jsem mu ty ruce zabalil do plenek, páč on by si sežral nejenom ty tlapy, ale za chvíli se pustí do těch plen a zůstanou z nich třícentrimentrový cáry. Pak až sežere ty pleny, tak sežere i peřinu a začne okusovat šprucle na posteli. Hele, já se smála jak magor.
Není tady
Ahoj Ali.
tak s těma ručičkama to máme taky. Vypadá jak hladová, ale není. Hned po kojení si je tam začne cpát. Tak jsem zkusila jí dát do ruky chrastítko, udrží ho, ale neví o tom a dopadá to tak, že v pravý ruce má chrastítko a chrastí si a levou si rve do pusy.
A ohledně kojení, přes den už nekojíme po třech hodinách, už se hlásí po dvou a to i srdceryvným pláčem to dokáže a v noci se naštěstí drží v rozmezí 5-7 hodin. Ale znamená to, že tak kolem sedmé vykoupeme nakojíme a pak za dvě hoďky zase, no pak usne na těch šest a pak ž zase po dvou.
Opět se u toho začala kroutit jak žížala a rozčilovat, ale mlíko teče, tak nevím co jí zase je.
Dneska jdememe k dr. na vážení, tak budu konzultovat.
Není tady
Ahojky
Holky je mozny ,ze uz Sofince to mlicko tak nesmakuje ,nebo nestaci?Posledni dobou se u jidla krouti uplne desne a presne tohle delala i Miska ,nez ji segra zacala ve ctyrech mesicich davat prikrmy ... No uz se na ty kasicky fakt tesim Vypije zase jen tak 100ml a pak zacne vytahovat lahev ,prohlizi si ji ,svidra na ni a povida a povida ,takze do ni ten zbytek uz nedostanu a kdyz jo ,tak to stejne pak ulije ven.
Se slintanim jsme na tom dobre a cim dal vydatneji kdyz pase kone ,tak bych pod ni mohla dat umyvadlo a ted mame novinku ,naspuli pusinku ,nabere sliny a prskne ,ze je vse v okruhu jednoho metru mokre Uz se tesim az to zacne delat s barevnyma prikrmama
Ted lezi v postylce ,davam ji tam pres den ,aby byla aspon trochu vyuzivana A povida si sama se sebou.Dostala takove zrcadlo se strechratkama na zaveseni na postylku ,tak na sebe kouka a povida
Hrozinko ja porad koukam ,jak je Vojtisek hezounky
Pekarna je fajn ,ale ja prestala pect uplne v tehu ,to mi ta vune delala priserne zle No a o vyrobe cihel bych taky mohla neco napsat Staci tam dat trochu jinou mouku a uz se to neda rezat ani pilkou
Jinak jsem rada ,ze stola chutnala
Def jak je? Koukala jsem ti na vlakno o ockovani.Stale premyslim o tom pneumokokovi ,ale myslim ze do nej pujdeme ,jak to bude mozne.Hexu uz mame prvni za sebou a teda me vubec nenapadlo ,ze bych ji mohla nechat naockovat pozdeji
Hanu dobre poridte u dr.
Alis ten smich nahlas je fakt nadhera ale mame to jako Hrozinka ,nekdy bych se pretrhla a nic a pak staci malo a smeje se
Jinak ja taky delam doma paradu s vecne poblitym ramenem
Holky asi si za porodny koupim kvalitni krem na ten svuj silenej ksicht Jsem nejaka sesla ,vrascita a ty kruhy pod ocima no nadhera
Very vecerni 200ml ? ty blaho ,na tu my se snad nedostanem .. porad do ni cpu na vecer jen tech 120 ml.Hele a s tou kasi na noc .. no asi to tak delat nebudu ,protoze musis i davat k tomu caj a segry malej si tak navykl na piti na noc a doted ma problemy s pocuravanim (4 roky) Nevim jestli je to jen tim ,ale ja bych chtela zkusit ty sitici mlicka Hajaja ,co jsou od pul roku.
Holky dnesni noc byla silenaaaaaaaaa Sofinka vstavala po 3 hodinach a pak dokonce po 1,5 a byla nejaka nenalozena.Zkousela jsem ji ududlat dudlikem a nakonec jsem s nim vztekle triskla pres pokoj a jen ji hlazenim po hlavicce uspala znovu.Ze ja se na ty rady s dudlem nevykaslu To do me vzdycky huci doma ,ze ji ho nedavam a tak jsem to chtela zkusit ,ale ji se po nem stale navaluje a pres den ho nechce vubec a na noc ho podudle a vyplivuje .. Necham ho zase ulezet .. treba az zacnou zuby ,tak si o nej rekne Tak to ma segry Miska ,do 5 mesice dudlik nechtela ani videt a ted ma zalepenou pusu stale.
Mimochodem ,kdy odstrojujete stromecek ? Ted jak zacina vadnout ,tak krasne voni ,ale toho jehlici kolem a kocour tomu jeste napomaha
Není tady
Def a Hani díky za rady, takže jsme na tom prakticky stejně. Dneska se Dádulka vzbudil po pěti hodinách v půl dvanáctý a pak jedl po 2,45 hodinách, a to pravidelně. A přes den prostě jí po dvou hodinách, když spí v kočíku, tak po třech.
Hani malej se u jídla někdy taky kroutí, schramstne a vyplivne bradavku, někdy i pláče, že ho musím vzít do náručí, chovat a pak teprve se přisaje. Podle všeho je tohle naprosto normální a lepší už to nebude. Prostě ty děti zkouší, co dokážou a hlavně co vydržíme. Díky bohu,že Dáda je za 10 minut najedenej, pak už fakt jen dudlá. A stává se, že když ho od prsa odtrhnu, tak natahuje, tak mu prostě dám do pusy dudla a dudlá si dál. Je to takovej dudla náš malej.
Zuzi s tím uspáváním s dudlíkem to je pakárna. Dádulka ho tedy na uspání potřebuje. Tedy na to první, pak v noci po každém jídle je bez dudla, už ho nechce. Ale na to první zatažení po koupání prostě jo. Taky přes den na uspání ho chce. Ale já jsem docela ráda, že ho má, protože pak by si fakt ty prstíky sežral.
Zuzi moje mamka má problémy s pletí taky, vyzkoušela naprosto všechno a jediný, co jí pomohlo je tohle: http://www.xparfemy.cz/cannaderm-ochran … -5964.html já od téhle kosmetiky používám mastičku na dádulovo prdku a na obličej, páč jak slintá, tak nemá tvářičky úplně čisťounké a pod tou jeho druhou bradou to samý. A přes noc je z něj zase čisté miminko. On to tedy přes den zase doslintá.
Takže moda ala poblitý rameno je teď in, dobrá. To mám radost, že nejsem nemoderní.
Dneska jdu na prochajdu s holčinou, co jsem s ní byla v porodce na pokoji. Jsme pořád v kontaktu, je to moc fajn. Tak se těším.
A mám typ na uspávání. My jsme mu dali do každý ruky jednu plenku, nejdřív to kvůl těm tlapám v puse a teď bez nic hneusne. Moje ségra, když byla malá, tak to dělala taky ňuchňala plenky. Mrkněte na rajče, tam ve třetím měsíci je vyfocenej, jak v tom spí.
Není tady
http://img5.rajce.idnes.cz/d0509/2/2902 … C01229.JPG zkouším poslat tu fotku, jak dádula spinká.
Není tady
imghttp://img5.rajce.idnes.cz/d0509/2/2902/2902119_bbb233a29e4e3eb1dd0fda30f75645d6/images/DSC01229.JPG/img
tak ještě jednou.
Není tady
No já jsem asi debil, já to prostě podle těch Vašich návodů neumím dát na odkaz.
Jo Def v noci jsem zkoušela bezplenkovou metodu. U kluklů je ta výhoda, že prakticky poznáš, že se jim chce čůrat. Tak já ho vysvleču, říkám si ha, bude čůrat, tak ho dám nad umyvadlo. Po pěti minutách jsem měla odkrvený ruce, malej se řehnil jak blázen a nic. Tak že ho položím na podložku a jakmile jsem ho přenášela, tak se počůral samozřejmě na zem. Tak to je výsledek mé bezplenkovky.
Není tady
Alis krasna fotka je k sezrani U nas uz se taky plinka muchla v rucickach ,ale Sofi dostala k vanocum toho uteracka a ten ji plinku nahrazuje ,kouse mu do tlapek a cumacku a je spokojena ,ale bohuzel zatim stejne neusne sama ,tak ji ho aspon davam do rucicek ,kdyz ji uspavam ,aby si na nej zvykla a pak s nim TREBA ( ) jednou spala sama
Davas to do techto zavorek? [img]sem?[/img]
Ty blaho ,mala spi a s dudlem dala jsem ji na zkousku jiny tvar ,ten Nuk a ona ho fakt dudle ... ale je ji malej ,tak koupim v meste nejaky hezci treba se ji zalibi,tenhle se ji obtiskne na tvaricky ,je to ten pro novousky jeste z porodky ...
Není tady