|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Mám prosbu, pokud jsou publikovány hrůzné fotografie z vážné autonehody zemřelých lidí, dá se nějakým způsobem použít paragraf na ochranu osobnosti? Dočetli jsme se v zákoně, že vše má
být přiměřeným způsobem, aby nebyla narušena lidská důstojnost. Publikované fotografie byly z autonehody, kde uhořeli 3 lidé. Prosím poraďte.
Není tady
Ano, máte pravdu, ale takhle otřesné fotografie nebyly nikde jinde a ani na servru hasičů a požárníků. Dnes jsem obvolávala servry, kde byly hrůzné fotografie umístěny s tím, že neměli souhlas od pozůstalých a že překročili etickou a přiměřenou mez, takjak ukládá zákon a do 30 min. uvedené hrozné fotografie stáhli. TAkže zákon jasně říká, že mohou být použity etické a přiměřené dokumenty, či filmové a jiné obrázky. Asi nejlelpší cesta bude právní. Pokud bychom se neozvali, tak tam ty fotografie byli ještě teď. Mějte se moc hezky. Docela by mě zajímal názor právníka.
Není tady
Marie ke mě do práce se bohužel dostane takových fotografii víc než dost. Policie třeba fotí vážnou autonehodu a nečeká až odstraní mrtvé, ale to že fotky posílájí odborným odhadcům a ty na to nemají žaludek je už nezajímá. Jen kdyby to byli jejich příbuzní nebo známí to by bylo jiné chování. Tohle je asi o lidskosti.
Co nechceš aby bylo činěno tobě, nečin ty jiným.
Není tady
Souhlasím, ale ty fotky udělali novináři ne Policie. Když jsme byli u Policie v Praze, tak byli hrozně ohleduplní a řekli nám, že nám neukážou ani jednu fotografii, protože to bylo i pro ně hrozné. Jenom si myslím, že i po smrti má právo člověk na to, aby s jeho schránkou bylo zacházeno slušně a s citem. A to v tomto případě nebylo.
Není tady