29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
javena napsal(a):
Děti mohly vědět, že tatíček neplatí, můžou si myslet, že je pěknej šupák, mohly říct - vím, že na to nemáme, že táta neposílá prachy, ale přece ho nepošlou do lochu... To je jiný kafe. A on na tuhle strunu hraje.
A oni se určitě líp vyrovnají s tím, že jejich otec na ně neplatil a byl to pěknej šupák, než s tím, že to byly oni, kvůli komu šel bručet, pak nemohl se škraloupem sehnat pořádnou práci (mimochodem, krásná výmluva proč nemůže platit dál...) a bylo to všechno vlastně kvůli nim... To, že nebylo je může stát u psycholožky jednou ranec.
jenže on tam šel protože NEPLATIL, ne že onu ho tam poslali. kvůli svým chybám, ne kvůli jejich, to by ve své, věku pochopit měli .
kromě toho, většinou dávají nejdřív podmínku , pak třeba veřejné práce a pak teprve zavírají.
a jak se ted vyrovnávají s tím, že otec se na ně vykašlal? že ho nezajímá z čeho žijí? že je odepsal a vzpoměl si, až mu teče do bot a i tehdy chce uniknout díky podvodu.myslím, že tohle není o moc menší trauma.
Není tady
No, já bych taky měla problém poslat někoho kvůli tomuhle za mříže a to jsem dospělá... Oni to můžou vědět ale pro ně je to táta. Oni neměly možnost výběru, to máma jim ho vybrala...
Jo, spousta lidí se potýká s problémem, že se na ně otec vykašlal, ale pořád to není tak, že otec se na nás vybod a matka ho dala k soudu a šel do lochu....
Není tady
Domnívám se, že v této situaci není třeba děti chránit před pravdou. Jsou velké a názor si udělají samy. Je potřeba s nima v klidu mluvit otevřeně a nastolit všechna fakta, i ta nepříjemná. Je to těžké, ale na lepší řešení jsem ještě nepřišla. Mně v životě i nepříjemná zkušenost naučila, že před ničím neuteču. A byl to do budoucna dobrý odrazový můstek. Hodně stěstí.
Není tady
Chtěla bych to ještě uvést na pravou míru: kdyby šlo o to poslat ho natvrdo "do lochu", tak bych s tím taky měla problém. Ale ono je to tak, že se jeho neplacení teprve začalo vyšetřovat - byl u prvního výslechu. Kdo ví, kdy bude soud. Pokud otec do rozhodnutí soudu dlužné výživné zaplatí, přijde ke slovu tzv. institut účinné lítosti a trestný čin (neplacení výživného je trestný čin) se může stát beztrestný. Praxe je taková, že se tak vždycky děje, a spousta otců zaplatí výživné, až když jim hrozí soud. Ne tak ten náš - ten se rozhodl, že vyšetřování musíme (já + dcera) okamžitě zrušit. Já jsem rezolutně odmítla, takže mi dlužné výživné na syna OKAMŽITĚ doplatil, o dceři si je jistý, že to zruší bez toho, aby jí dal jedinou korunu. Dal jí pouze slib, že jí vše zaplatí. Já jí radím, aby počkala, že to nespěchá. BM se snaží vyvolat dojem, že ho už už zavírají, a že je nutné to podepsat TEĎ. Přitom to není pravda. Má to zaplatit, než bude soud. A datum soudu ještě nebylo určeno. BM slibuje dceři, že jí první splátku dá na konci ledna, druhou na konci února, pak ještě nějaký zbytek. Tak říkám dceři, ať počká, že třeba to splacení tak, jak to BM plánuje, do toho soudu stihne. Ale BM tlačí na city obou dětí tak, že je mi z toho špatně.
Moc bych si přála, aby děti pochopily, že je nikdo nemá právo dostávat do této situace - nejde ani tak o to, zda to má dcera podepsat nebo nemá, ale v první řadě - podle mě - o to, aby pochopila, že otec na takový nátlak nemá právo, že je to manipulace, a aby sebou manipulovat nenechala.
Upravil(a) Poly (4. 1. 2010 12:16)
Není tady
Samozřejmě je pro děti situace, kdy rodiče stojí z jakéhokoli důvodu proti sobě, dost těžká.
Jsem také dítě rozvedených rodičů, naštěstí jsem tuto situaci nezažila (táta na mě platil včas a dával mi víc, než bylo soudem určeno).
Ale i tak jsem vnímala, jak mamka často sedávala u stolu s kalulačkou a počítala, zda vyjdeme nebo nevyjdeme s penězi, vnímala jsem, že je to pro ni těžké.
Takže jsem přesvědčená, že i Polyny děti vnímají, že mamka dělá co může aby je uživila. A věřím, že i chápou, že to nemůže utáhnout sama a že to je nespravedlivé když táta rok nic neplatí.
Jen je pro ně nová a těžká situace když to táta staví takto (že kvůli NIM ho zavřou )
Jsem přesvědčená, že i oni si to v hlavě časem srovnají a pochopí, kdo se stará, a kdo ne a jen žvaní.
Ale argument, že děti neměly možnost výběru, že jim ho vybrala přeci jejich máma, mi přijde také zkreslený, demamgogický a manipulující:
Ne že máma jim (jednostranně) vybrala tátu, ale přeci táta a máma si kdysi vybrali jeden druhého, rozhodli se spolu mít děti a za ty děti nesou (i po rozvodu) SPOLEČNĚ zodpovědnost, a to i zodpovědnost finanční.
Upravil(a) Blossom (4. 1. 2010 12:14)
Poly napsal(a):
Chtěla bych to ještě uvést na pravou míru: kdyby šlo o to poslat ho natvrdo "do lochu", tak bych s tím taky měla problém. Ale ono je to tak, že se jeho neplacení teprve začalo vyšetřovat - byl u prvního výslechu. Kdo ví, kdy bude soud. Pokud otec do rozhodnutí soudu dlužné výživné zaplatí, přijde ke slovu tzv. institut účinné lítosti a trestný čin (neplacení výživného je trestný čin) se může stát beztrestný. Praxe je taková, že se tak vždycky děje, a spousta otců zaplatí výživné, až když jim hrozí soud. Ne tak ten náš - ten se rozhodl, že vyšetřování musíme (já + dcera) okamžitě zrušit. Já jsem rezolutně odmítla, takže mi dlužné výživné na syna OKAMŽITĚ doplatil, o dceři si je jistý, že to zruší bez toho, aby jí dal jedinou korunu. Dal jí pouze slib, že jí vše zaplatí. Já jí radím, aby počkala, že to nespěchá. BM se snaží vyvolat dojem, že ho už už zavírají, a že je nutné to podepsat TEĎ. Přitom to není pravda. Má to zaplatit, než bude soud. A datum soudu ještě nebylo určeno. BM tlačí na city dětí tak, že je mi z toho špatně.
Moc bych si přála, aby děti pochopily, že je nikdo nemá právo dostávat do této situace - nejde ani tak o to, zda to má dcera podepsat nebo nemá, ale v první řadě - podle mě - o to, aby pochopila, že otec na takový nátlak nemá právo, že je to manipulace, a aby sebou manipulovat nenechala.
Poly, já to cítím úplně stejně jako ty. A myslím, že postupuješ naprosto správně - na tvém místě bych dělala a snažila se o totéž.
Co se týká dcery, trpělivě vysvětluj, ale pokud se ona rozhodně nátlaku otce ustoupit, je to jen na ní - pak ale i ona jako dospělý člvěk musí být schopná nést aspoň částečně následky (když ji otec podvede a nic jí nezaplatí).
Ano, nyní se snaž aspoň, ať podpis neuskutečňuje hned, ať minimálně počká, a nebo ať se pokusí s tátou dojednat a vzájemně podepsat splátkový kalendář.
Držím vám place, ať to ustojíte, ty i děti.
Poly napsal(a):
Rozumem to inteligentní dítě pochopí raz dva. Ale stejně mu to nemusí být nic platný, tady hrajou velkou roli ty nerozumové složky. Si představ že ti je dvanáct, patnáct nebo osmnáct a řekni si nahlas: pro mýho tátu jsem ten poslední na světě. Zajímá se o mě jenom když mu teče do bot.
Není tady
jestliže OTEC ten podpis potřebuje, tak bude dělat nátlak a hrát vabank....to je ti ,doufám, jasné....samozřejmě, že teˇjde o to, aby toto manipulátorství pochopila tvoje dcera...ale taky jde o to, aby tomu chtěla uvěřit...že to není od tatíka až tak klišé....mezi námi, člověk prostě pořád doufá a důvěřuje a nevěří něčemu blbému...
...zase, ale jestli se nejedná o hodně peněz, to bude pro holčinu dobrá škola životem, a jak říká kamarádka, čím dřív si nabiješ hubu, tím méně to bolí....a to je fakt, ale fakt, na který musí prostě každý přijít sám...
Není tady