6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Anebo jinak:
Kdy si po dobu 1 roku uíval daňové (alimentové) prázdniny táta - tak si je jistě (!) zaslouí i máma.
Není tady
tříska napsal(a):
Anebo jinak:
Kdy si po dobu 1 roku uíval daňové (alimentové) prázdniny táta - tak si je jistě (!) zaslouí i máma.
Jojo...ku spokojenosti (jistě) vech
Není tady
Ovem - v zájmu budoucích dobrých vztahů - bych na toto řeení pěkně sepsala písemnou smlouvu:
Ani já, ani dcera, nepoadujeme po otci dluné výivné, protoe jsme se vichni dohodli na tomto (pro vechny výhodném řeení): po dobu přítího roku, budou děti za stejných podmínek ít s tátou - co vekeré dluhy smae.
Není tady
Lidi, hlavně bacha, aby tohle řeení nebylo bráno jako příli bojovné....! Roční bydlení u táty jsem ji navrhla a moc kladný ohlas to nemělo...!
Ale myslím, e nejspí to dopadne tak, e dcerka coby dospělá podepíe a o prachy přijde. Čím si KONEČNĚ JEDNOU PROVDY UDĚLÁ ÚSUDEK O TATÍNKOVI V PLNÉ ČISTÉ PRAVDĚ. Protoe ty prachy nikdy neuvidí a dobře jí tak.
A e mamča se peněz na svého neplnoletého syna nevzdá a bude je tvrdě poadovat a bude se jí jich dostávat v malých splátkách nekonečně dlouho...nebo otec bude zcela logicky argumentovat přede vemi: TADYHLE MÁM JASNĚ POTVRZENO, E ŘÁDNĚ PLATÍM DCEŘI A PRO SYNA TEDY MOMENTÁLNĚ PRACHY VÁNĚ NEMÁM, SORRY.
A vichni aktéři si zhluboka oddychnou, a obě děti nastoupí do pracovního poměru: matka-co je logické, tíha odpovědnosti z ní spadne a uklidní si nervy, děti-e konečně nebudou muset řeit, zda od táty chtít peníze nebo se podílet na jeho trestním stíhání a konečně milý tatínek-konečně po něm nikdo nic chtít nebude! A směle si můe někde něco začít, případně dalího potomka, co na něj zase nebude chtít platit, pořídit...Kdo mu dokáe, e na děti řádně neplatil? Takoví mimochodem mívají plnou pusu řečí o tom, je je bývalka nechápala a co vechno pro rodinku kdy udělali a jak se s ním, chudákem, chtěly děti a bývalá ena dokonce soudit, kdy ZROVNA PÁR MĚSÍCŮ NEMOHL PLATIT...!
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Axi napsal(a):
tříska napsal(a):
Jo a mimochodem: na místě matky dospělých dětí, kterým otec dluí výivné za 1 rok, bych se nebála navrhnout odputění výivného výměnou - tj. svěřit tyto dospělé děti na 1 rok zase tatínkovi s tím, e pro změnu maminka bude mít roční prázdniny od placení alimentů. - Rodiče si budou fifty-fifty a tatínek bude moci ukázat, jak moc děti miluje a jak moc jim přeje. A můe zavládnout veobecná spokojenost, no ne?
To mi přijde jako dobrý nápad.
Kdyby ten hňup věnoval stejné úsilí, které věnuje oblbování dětí, vydělávání peněz, bla, bla...Vidím to stejně. To by ho ty vyděračské kecy o vězení rychle přely a konečně by musel kápnout boskou
Ale otázkou je jestli právě o tohle Poly stojí? Co Poly? Vzdala by ses na rok svých dětí?
Není tady
Zajímaly by mě názory oněch dospělých dětí,za ně ste to tady jakoby u ve vyřeili.je to takové o nás bez nás a zapomínáte při tom na jednu hodně podstanou věc,která tuto Vai diskusi v podstatě neguje,a to e: dospělé děti nejsou ádná nemluvňata a e s nimi nemůete íbovat jak s kusem nábytku či jako s tím nemluvnětem a nebude jim vůbec jedno a ani nebudou stát o to,přečstěhovat se najednou někam k otci:dumbom:
Není tady
Mariposa: "Vzdát se" dětí...nepřeháněj
Upravil(a) Axi (2. 1. 2010 12:58)
Není tady
Kuty napsal(a):
Zajímaly by mě názory oněch dospělých dětí,za ně ste to tady jakoby u ve vyřeili.je to takové o nás bez nás a zapomínáte při tom na jednu hodně podstanou věc,která tuto Vai diskusi v podstatě neguje,a to e: dospělé děti nejsou ádná nemluvňata a e s nimi nemůete íbovat jak s kusem nábytku či jako s tím nemluvnětem a nebude jim vůbec jedno a ani nebudou stát o to,přečstěhovat se najednou někam k otci:dumbom:
...ale ony ty ,,děti" se tak chovají . A maminka snad taky nestojí o to, aby je ivila sama, jí se někdo ptá?
Upravil(a) Káča (2. 1. 2010 13:57)
Není tady
Přesně tak. Chce zachránit hodného tatínka? Přispívej místo něj na domácnost. Nebo se k němu přestěhuj. :-)
Není tady
Nikde není psáno, e plnoleté dítě má právo na to bydlet s konkretním z obou rodičů, o neplnoletém nemluvě. Někdy je tím nejlepím, co matka pro svá dítka můe udělat to, e je vykopne z "maminčina hotelu."
Ale je fakt, e tady u jsme v říi doměnek a fantasmagorií.
Zcela záleí na Poly, co udělá. taky si za to ponese sma důsledky.
Přesto mi není jasné, co má fakt, e děti se odstěhují k tatínkovi, aby se tedy přesvědčily, jak je to s tou jeho láskou a ochotou se o ně postarat, společného s tím "se jich vzdát".
Pokud to má matka nastavené takhle, halt se bude starat věčně.
Není tady
Ono by bylo úplně nejlepí, kdyby si ratolesti přečetly tuhle celou diskuzi....třeba by prozřely.
Není tady
Axi napsal(a):
Káča napsal(a):
Zkráceně-já bych to brala, jako neúctu dětí ke mě, jako matce.
To je pravda. Blbý je, e ta děcka jsou v bezvýchodné situaci, buď jdou proti matce nebo proti otci. A to dopadne jak chce, dcera i syn mohou jenom prohrát.
Axi, já si nemyslím, e děti jsou v bezvýchodné situaci, a e jsou buď proti mně, nebo proti otci. Naopak. Kdy to dcera podepíe, nebudu to brát tak, e je proti mně - pouze to já i dcera (chtěla bych po ní, aby mi přispívala z brigády) trochu finančně pocítíme, ale co by člověk nezaplatil za poučnou zkuenost, e A pokud to otci nepodepíe, taky to přece neznamená, e je proti němu. Má ho ráda, ale nechce lhát a podvádět, kvůli tomu se přece dcera nemusí cítit patně, ne?
Jako jediný, kdo tady jednoznačně prohrává, je BM - místo aby si čestně vyjedl, co si nadrobil, kdy u si to nadrobil - tj. místo aby zaplatil alimenty, na co bude mít čas zřejmě několik měsíců a částka to není tak velká - tak se opět pokouí vyklouznout z toho podvodem. Něco mi říká, e tentokrát se mu to nevyplatí, a to ani v případě, e se mu ten podvod (za spolupráce mojí dcery) povede.
Upravil(a) Poly (2. 1. 2010 20:18)
Není tady
Já jako největí chybu vidím, e jsem se tímto člověkem dlouho nechala manipulovat sama. Děti to trochu, i kdy v mení míře, převzaly. Ale věřím, e toto je příleitost, jak se z toho vymanit. Mně to trvalo docela dlouho, ne jsem se naučila, e je k tomu třeba sebedůvěra a klid v dui. Nechat sebou manipulovat a pak být natvaná a ze vzteku se stavět na odpor jsou dvě strany tée mince a ádná z nich není lepí ne ta druhá. Vědět, na co mám právo, a v klidu to poadovat bez toho, abych měla pocit, e tím tomu druhému ubliuji (takový nesmysl!) - to je podle mě správná cesta. Nemůu se zlobit, e se v tom děti hned nevyznají. Ony mají svoji hlavu a svůj úsudek a já věřím, e k tomu nakonec dojdou (kdy u jim teď snad nedávám ten patný příklad).
Není tady
Jetě jednu věc jsem chtěla napsat: mně ta nespravedlnost samozřejmě straně tve, a taky mě tve, e prostě nemůu dceři říct "Nepodepisuj to, není to pro tebe výhodné a od táty to není fér" - ale to prostě nefunguje. Ne e bych byla tak osvícená matka, e bych neměla sklony dceři takto napřímo radit, ale prostě u vím, e to nefunguje, aspoň u nás ne. Dcera má prostě svoji hlavu. A ono je to asi dobře
Není tady
Poly napsal(a):
Jetě jednu věc jsem chtěla napsat: mně ta nespravedlnost samozřejmě straně tve, a taky mě tve, e prostě nemůu dceři říct "Nepodepisuj to, není to pro tebe výhodné a od táty to není fér" - ale to prostě nefunguje. Ne e bych byla tak osvícená matka, e bych neměla sklony dceři takto napřímo radit, ale prostě u vím, e to nefunguje, aspoň u nás ne. Dcera má prostě svoji hlavu. A ono je to asi dobře
Ale muzes. Ale i tak by tvoje dospela dcera zas mela udelat to, co povazuje za spravne a nest dusledky. Jak se znam, u nas by nesla. Ani mne by nenapadlo brat jeji rozhodnuti neodpovidajici memu nazoru za neuctu vuci mne, tento koncept je pro mne ponekud zvlastni.
Není tady
elena007 napsal(a):
Poly napsal(a):
Ale muzes. Ale i tak by tvoje dospela dcera zas mela udelat to, co povazuje za spravne a nest dusledky. Jak se znam, u nas by nesla. Ani mne by nenapadlo brat jeji rozhodnuti neodpovidajici memu nazoru za neuctu vuci mne, tento koncept je pro mne ponekud zvlastni.
Tady jde o neúctu k tomu, e matka se snaí, pracuje, vychovává, je na ve sama a tatínek je očividně vychcaný egoista, který je vlastně chudáček a matka ta zlá (dalo by se pochopit u např.8letého dítěte) . Promiň, ale jiné slovo, ne neúcta mě bohuel nenapadá
Není tady
Helena: To je vechno moný, ale takovýhle moralistický výkřik nikomu nepomůe.
Dítě si vytváří svoji stabilitu skrze stabilitu rodičů; na archetypální úrovni nestabilita rodičů znamená smrt (proto taky děti zlobí a tím tu stabilitu a pevnost rodičů zkouí). A kdy jdou rodiče proti sobě (bez ohledu na to, kdo má na co právní nebo morální nárok), nebo kdy si má dítě vědomě vybrat, zda naruit buď stabilitu matky nebo otce (protoe ho toho nějaký hňup vmanipuloval), domnívám se, e je to na nějaké nevědomé úrovni pokodí. Tuhle situaci teda nikomu nezávidím a fakt nevím, jak bych jí řeil. Hodně těstí.
Není tady
Poly napsal(a):
Já jako největí chybu vidím, e jsem se tímto člověkem dlouho nechala manipulovat sama. Děti to trochu, i kdy v mení míře, převzaly. Ale věřím, e toto je příleitost, jak se z toho vymanit. Mně to trvalo docela dlouho, ne jsem se naučila, e je k tomu třeba sebedůvěra a klid v dui. Nechat sebou manipulovat a pak být natvaná a ze vzteku se stavět na odpor jsou dvě strany tée mince a ádná z nich není lepí ne ta druhá. Vědět, na co mám právo, a v klidu to poadovat bez toho, abych měla pocit, e tím tomu druhému ubliuji (takový nesmysl!) - to je podle mě správná cesta. Nemůu se zlobit, e se v tom děti hned nevyznají. Ony mají svoji hlavu a svůj úsudek a já věřím, e k tomu nakonec dojdou (kdy u jim teď snad nedávám ten patný příklad).
Poly, to zní moc dobře
Není tady
Poly napsal(a):
Poly, zdá se mi vímavá. Osobně si myslím, e nechat dceři její vlastní hlavu (netlačit ji, nemanipulovat tam kde ji chce mít) je tím největím projevem lásky. Taky se tomu říká respekt. A pokud Ty bude respektovat hlavu svojí dcery, bude ona respektovat Tebe. A tomu se říká láska
Upravil(a) mariposa (3. 1. 2010 12:57)
Není tady
Axi napsal(a):
Dítě si vytváří svoji stabilitu skrze stabilitu rodičů; na archetypální úrovni nestabilita rodičů znamená smrt (proto taky děti zlobí a tím tu stabilitu a pevnost rodičů zkouí). A kdy jdou rodiče proti sobě (bez ohledu na to, kdo má na co právní nebo morální nárok), nebo kdy si má dítě vědomě vybrat, zda naruit buď stabilitu matky nebo otce (protoe ho toho nějaký hňup vmanipuloval), domnívám se, e je to na nějaké nevědomé úrovni pokodí. Tuhle situaci teda nikomu nezávidím a fakt nevím, jak bych jí řeil. Hodně těstí.
Axi, to mas naprostou pravdu a myslim, ze prumerne vnimavy clovek si to uvedomuje, i kdyz nema poneti o archetypech. Ale skoda uz se stala, nelze vzit zpatky. Lze jenom nalozit s tim, co je a nejde se tomu vyhnout. Pro mne drasticka reseni, jako stehovani deti proti jejich vuli k tatovi, skody jenom zvysi, ale kazdy delame, co umime.
Není tady
no mě v tomhle příběhu chybí jedno. Děti určitě o situaci věděli déle, píe, e neplatil rok. Jak se k tomu celou tu dobu stavili? Pochopila jsem, e se s otcem stýkali, jak jim to během té doby vysvětlil?
Něco na tom vztahu k nim je patně určitě, kdy si dovolil po nich chtít takovou věc. můj ex taky dva roky neplatí, dolo u ke dvěma soudům, nicméně ho asi ani nenapadlo něco takového po svých dětech chtít.Jak to, e tenhle otec to vůbec zkusil?
Není tady
Axi napsal(a):
jene tady jde otec i proti vlastním dětem, tam je stabilita v háji vech.
a e by tu la matka proti otci? v čem?
Není tady
agewa napsal(a):
no mě v tomhle příběhu chybí jedno. Děti určitě o situaci věděli déle, píe, e neplatil rok. Jak se k tomu celou tu dobu stavili? Pochopila jsem, e se s otcem stýkali, jak jim to během té doby vysvětlil?
Něco na tom vztahu k nim je patně určitě, kdy si dovolil po nich chtít takovou věc. můj ex taky dva roky neplatí, dolo u ke dvěma soudům, nicméně ho asi ani nenapadlo něco takového po svých dětech chtít.Jak to, e tenhle otec to vůbec zkusil?
Jak se k tomu meli stavet? Jako dite bych se k tomu nestavela nijak a doufala bych, ze se nikdy nebudu muset.
Upravil(a) elena007 (3. 1. 2010 16:06)
Není tady
nějak se přece k tomu za celou tu dobu vyjádřit museli, nebo předstírali, e netuí, e otec na ně nic neplatí a vechno tahne jen máma?
Není tady
Děti mohly vědět, e tatíček neplatí, můou si myslet, e je pěknej upák, mohly říct - vím, e na to nemáme, e táta neposílá prachy, ale přece ho nepolou do lochu... To je jiný kafe. A on na tuhle strunu hraje.
A oni se určitě líp vyrovnají s tím, e jejich otec na ně neplatil a byl to pěknej upák, ne s tím, e to byly oni, kvůli komu el bručet, pak nemohl se kraloupem sehnat pořádnou práci (mimochodem, krásná výmluva proč nemůe platit dál...) a bylo to vechno vlastně kvůli nim... To, e nebylo je můe stát u psycholoky jednou ranec.
Není tady