Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 2. 1. 2010 11:05

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Re: psychické vydírání

Anebo jinak: 
Když si po dobu 1 roku užíval daňové (alimentové) prázdniny táta - tak si je jistě (!) zaslouží i máma. stolt

Není tady

#102 2. 1. 2010 11:12

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

tříska napsal(a):

Anebo jinak: 
Když si po dobu 1 roku užíval daňové (alimentové) prázdniny táta - tak si je jistě (!) zaslouží i máma. stolt

Jojo...ku spokojenosti (jistě) všech tummenupp

Není tady

#103 2. 1. 2010 11:19

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Ovšem - v zájmu budoucích dobrých vztahů - bych na toto řešení pěkně sepsala písemnou smlouvu:
Ani já, ani dcera, nepožadujeme po otci dlužné výživné, protože jsme se všichni dohodli na tomto (pro všechny výhodném řešení): po dobu příštího roku, budou děti za stejných podmínek žít s tátou - což veškeré dluhy smaže.

Není tady

#104 2. 1. 2010 12:10

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Lidi, hlavně bacha, aby tohle řešení nebylo bráno jako příliš bojovné....! Roční bydlení u táty jsem již navrhla a moc kladný ohlas to nemělo...!

Ale myslím, že nejspíš to dopadne tak, že dcerka coby dospělá podepíše a o prachy přijde. Čímž si KONEČNĚ JEDNOU PROVŽDY UDĚLÁ ÚSUDEK O TATÍNKOVI V PLNÉ ČISTÉ PRAVDĚ. Protože ty prachy nikdy neuvidí a dobře jí tak.

A že mamča se peněz na svého neplnoletého syna nevzdá a bude je tvrdě požadovat a bude se jí jich dostávat v malých splátkách nekonečně dlouho...nebo otec bude zcela logicky argumentovat přede všemi: TADYHLE MÁM JASNĚ POTVRZENO, ŽE ŘÁDNĚ PLATÍM DCEŘI A PRO SYNA TEDY MOMENTÁLNĚ PRACHY VÁŽNĚ NEMÁM, SORRY.

A všichni aktéři si zhluboka oddychnou, až obě děti nastoupí do pracovního poměru: matka-což je logické, tíha odpovědnosti z ní spadne a uklidní si nervy, děti-že konečně nebudou muset řešit, zda od táty chtít peníze nebo se podílet na jeho trestním stíhání a konečně milý tatínek-konečně po něm nikdo nic chtít nebude! A směle si může někde něco začít, případně dalšího potomka, co na něj zase nebude chtít platit, pořídit...Kdo mu dokáže, že na děti řádně neplatil? Takoví mimochodem mívají plnou pusu řečí o tom, je je bývalka nechápala a co všechno pro rodinku kdy udělali a jak se s ním, chudákem, chtěly děti a bývalá žena dokonce soudit, když ZROVNA PÁR MĚSÍCŮ NEMOHL PLATIT...!

Není tady

#105 2. 1. 2010 12:33

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

Axi napsal(a):

tříska napsal(a):

Jo a mimochodem: na místě matky dospělých dětí, kterým otec dluží výživné za 1 rok, bych se nebála navrhnout odpuštění výživného výměnou - tj. svěřit tyto dospělé děti na 1 rok zase tatínkovi s tím, že pro změnu maminka bude mít roční prázdniny od placení alimentů. - Rodiče si budou fifty-fifty cool a tatínek bude moci ukázat, jak moc děti miluje a jak moc jim přeje. A může zavládnout všeobecná spokojenost, no ne? stolt

To mi přijde jako dobrý nápad. smile
Kdyby ten hňup věnoval stejné úsilí, které věnuje oblbování dětí, vydělávání peněz, bla, bla...

Vidím to stejně. To by ho ty vyděračské kecy o vězení rychle přešly a konečně by musel kápnout božskou stolt

Ale otázkou je jestli právě o tohle Poly stojí? Co Poly? Vzdala by ses na rok svých dětí?

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#106 2. 1. 2010 12:57

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Zajímaly by mě názory oněch dospělých dětí,za něž ste to tady jakoby už vše vyřešili.je to takové o nás bez nás a zapomínáte při tom na jednu hodně podstanou věc,která tuto Vaši diskusi v podstatě neguje,a to že: dospělé děti nejsou žádná nemluvňata a že s nimi nemůžete šíbovat jak s kusem nábytku či jako s tím nemluvnětem a nebude jim vůbec jedno a ani nebudou stát o to,přečstěhovat se najednou někam k otci:dumbom:

Není tady

#107 2. 1. 2010 12:58

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Mariposa: "Vzdát se" dětí...nepřeháněj lol

Upravil(a) Axi (2. 1. 2010 12:58)

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#108 2. 1. 2010 13:55

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Kuty napsal(a):

Zajímaly by mě názory oněch dospělých dětí,za něž ste to tady jakoby už vše vyřešili.je to takové o nás bez nás a zapomínáte při tom na jednu hodně podstanou věc,která tuto Vaši diskusi v podstatě neguje,a to že: dospělé děti nejsou žádná nemluvňata a že s nimi nemůžete šíbovat jak s kusem nábytku či jako s tím nemluvnětem a nebude jim vůbec jedno a ani nebudou stát o to,přečstěhovat se najednou někam k otci:dumbom:

...ale ony ty ,,děti" se tak chovají dumbom. A maminka snad taky nestojí o to, aby je živila sama, jí se někdo ptá?

Upravil(a) Káča (2. 1. 2010 13:57)

Není tady

#109 2. 1. 2010 14:16

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Přesně tak. Chceš zachránit hodného tatínka? Přispívej místo něj na domácnost. Nebo se k němu přestěhuj. :-)

Není tady

#110 2. 1. 2010 16:28

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Nikde není psáno, že plnoleté dítě má právo na to bydlet s konkretním z obou rodičů, o neplnoletém nemluvě. Někdy je tím nejlepším, co matka pro svá dítka může udělat to, že je vykopne z "maminčina hotelu."
Ale je fakt, že tady už jsme v říši doměnek a fantasmagorií.
Zcela záleží na Poly, co udělá. taky si za to ponese sma důsledky.

Přesto mi není jasné, co má fakt, že děti se odstěhují k tatínkovi, aby se tedy přesvědčily, jak je to s tou jeho láskou a ochotou se o ně postarat, společného s tím "se jich vzdát".
Pokud to má matka nastavené takhle, halt se bude starat věčně.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#111 2. 1. 2010 17:45

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Ono by bylo úplně nejlepší, kdyby si ratolesti přečetly tuhle celou diskuzi....třeba by prozřely.

Není tady

#112 2. 1. 2010 20:12

Poly
♥♥♥♥---

Axi napsal(a):

Káča napsal(a):

Zkráceně-já bych to brala, jako neúctu dětí ke mě, jako matce.

To je pravda. Blbý je, že ta děcka jsou v bezvýchodné situaci, buď jdou proti matce nebo proti otci. A to dopadne jak chce, dcera i syn mohou jenom prohrát.

Axi, já si nemyslím, že děti jsou v bezvýchodné situaci, a že jsou buď proti mně, nebo proti otci. Naopak. Když to dcera podepíše, nebudu to brát tak, že je proti mně - pouze to já i dcera (chtěla bych po ní, aby mi přispívala z brigády) trochu finančně pocítíme, ale co by člověk nezaplatil za poučnou zkušenost, že smile A pokud to otci nepodepíše, taky to přece neznamená, že je proti němu. Má ho ráda, ale nechce lhát a podvádět, kvůli tomu se přece dcera nemusí cítit špatně, ne?

Jako jediný, kdo tady jednoznačně prohrává, je BM - místo aby si čestně vyjedl, co si nadrobil, když už si to nadrobil - tj. místo aby zaplatil alimenty, na což bude mít čas zřejmě několik měsíců a částka to není tak velká - tak se opět pokouší vyklouznout z toho podvodem. Něco mi říká, že tentokrát se mu to nevyplatí, a to ani v případě, že se mu ten podvod (za spolupráce mojí dcery) povede.

Upravil(a) Poly (2. 1. 2010 20:18)

Není tady

#113 2. 1. 2010 20:28

Poly
♥♥♥♥---

Já jako největší chybu vidím, že jsem se tímto člověkem dlouho nechala manipulovat sama. Děti to trochu, i když v menší míře, převzaly. Ale věřím, že toto je příležitost, jak se z toho vymanit. Mně to trvalo docela dlouho, než jsem se naučila, že je k tomu třeba sebedůvěra a klid v duši. Nechat sebou manipulovat a pak být naštvaná a ze vzteku se stavět na odpor jsou dvě strany téže mince a žádná z nich není lepší než ta druhá. Vědět, na co mám právo, a v klidu to požadovat bez toho, abych měla pocit, že tím tomu druhému ubližuji (takový nesmysl!) - to je podle mě správná cesta. Nemůžu se zlobit, že se v tom děti hned nevyznají. Ony mají svoji hlavu a svůj úsudek a já věřím, že k tomu nakonec dojdou (když už jim teď snad nedávám ten špatný příklad).

Není tady

#114 2. 1. 2010 20:38

Poly
♥♥♥♥---

Ještě jednu věc jsem chtěla napsat: mně ta nespravedlnost samozřejmě strašně štve, a taky mě štve, že prostě nemůžu dceři říct "Nepodepisuj to, není to pro tebe výhodné a od táty to není fér" - ale to prostě nefunguje. Ne že bych byla tak osvícená matka, že bych neměla sklony dceři takto napřímo radit, ale prostě už vím, že to nefunguje, aspoň u nás ne. Dcera má prostě svoji hlavu. A ono je to asi dobře smile

Není tady

#115 2. 1. 2010 21:04

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

Ještě jednu věc jsem chtěla napsat: mně ta nespravedlnost samozřejmě strašně štve, a taky mě štve, že prostě nemůžu dceři říct "Nepodepisuj to, není to pro tebe výhodné a od táty to není fér" - ale to prostě nefunguje. Ne že bych byla tak osvícená matka, že bych neměla sklony dceři takto napřímo radit, ale prostě už vím, že to nefunguje, aspoň u nás ne. Dcera má prostě svoji hlavu. A ono je to asi dobře smile

Ale muzes. smile Ale i tak by tvoje dospela dcera zas mela udelat to, co povazuje za spravne a nest dusledky. Jak se znam, u nas by nesla. Ani mne by nenapadlo brat jeji rozhodnuti neodpovidajici memu nazoru za neuctu vuci mne, tento koncept je pro mne ponekud zvlastni.

Není tady

#116 3. 1. 2010 9:44

Káča
♥♥♥♥♥♥-

elena007 napsal(a):

Poly napsal(a):

Ale muzes. smile Ale i tak by tvoje dospela dcera zas mela udelat to, co povazuje za spravne a nest dusledky. Jak se znam, u nas by nesla. Ani mne by nenapadlo brat jeji rozhodnuti neodpovidajici memu nazoru za neuctu vuci mne, tento koncept je pro mne ponekud zvlastni.

Tady jde o neúctu k tomu, že matka se snaží, pracuje, vychovává, je na vše sama a tatínek je očividně vychcaný egoista, který je vlastně chudáček a matka ta zlá (dalo by se pochopit u např.8letého dítěte) . Promiň, ale jiné slovo, než neúcta mě bohužel nenapadá roll

Není tady

#117 3. 1. 2010 12:39

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Helena: To je všechno možný, ale takovýhle moralistický výkřik nikomu nepomůže.

Dítě si vytváří svoji stabilitu skrze stabilitu rodičů; na archetypální úrovni nestabilita rodičů znamená smrt (proto taky děti zlobí a tím tu stabilitu a pevnost rodičů zkouší). A když jdou rodiče proti sobě (bez ohledu na to, kdo má na co právní nebo morální nárok), nebo když si má dítě vědomě vybrat, zda narušit buď stabilitu matky nebo otce (protože ho toho nějaký hňup vmanipuloval), domnívám se, že je to na nějaké nevědomé úrovni poškodí. Tuhle situaci teda nikomu nezávidím a fakt nevím, jak bych jí řešil. Hodně štěstí.

Není tady

#118 3. 1. 2010 12:52

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

Já jako největší chybu vidím, že jsem se tímto člověkem dlouho nechala manipulovat sama. Děti to trochu, i když v menší míře, převzaly. Ale věřím, že toto je příležitost, jak se z toho vymanit. Mně to trvalo docela dlouho, než jsem se naučila, že je k tomu třeba sebedůvěra a klid v duši. Nechat sebou manipulovat a pak být naštvaná a ze vzteku se stavět na odpor jsou dvě strany téže mince a žádná z nich není lepší než ta druhá. Vědět, na co mám právo, a v klidu to požadovat bez toho, abych měla pocit, že tím tomu druhému ubližuji (takový nesmysl!) - to je podle mě správná cesta. Nemůžu se zlobit, že se v tom děti hned nevyznají. Ony mají svoji hlavu a svůj úsudek a já věřím, že k tomu nakonec dojdou (když už jim teď snad nedávám ten špatný příklad).

Poly, to zní moc dobře tummenupp

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#119 3. 1. 2010 12:55

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

Poly, zdᚠse mi všímavá. Osobně si myslím, že nechat dceři její vlastní hlavu (netlačit ji, nemanipulovat tam kde ji chceš mít) je tím největším projevem lásky. Taky se tomu říká respekt. A pokud Ty budeš respektovat hlavu svojí dcery, bude ona respektovat Tebe. A tomu se říká láska smile

Upravil(a) mariposa (3. 1. 2010 12:57)

Není tady

#120 3. 1. 2010 14:59

elena007
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

Dítě si vytváří svoji stabilitu skrze stabilitu rodičů; na archetypální úrovni nestabilita rodičů znamená smrt (proto taky děti zlobí a tím tu stabilitu a pevnost rodičů zkouší). A když jdou rodiče proti sobě (bez ohledu na to, kdo má na co právní nebo morální nárok), nebo když si má dítě vědomě vybrat, zda narušit buď stabilitu matky nebo otce (protože ho toho nějaký hňup vmanipuloval), domnívám se, že je to na nějaké nevědomé úrovni poškodí. Tuhle situaci teda nikomu nezávidím a fakt nevím, jak bych jí řešil. Hodně štěstí.

Axi, to mas naprostou pravdu a myslim, ze prumerne vnimavy clovek si to uvedomuje, i kdyz nema poneti o archetypech. Ale skoda uz se stala, nelze vzit zpatky. Lze jenom nalozit s tim, co je a nejde se tomu vyhnout. Pro mne drasticka reseni, jako stehovani deti proti jejich vuli k tatovi, skody jenom zvysi, ale kazdy delame, co umime.

Není tady

#121 3. 1. 2010 15:14

agewa
♥♥♥♥♥♥-

no mě v tomhle příběhu chybí jedno. Děti určitě o situaci věděli déle, píše, že neplatil rok. Jak se k tomu celou tu dobu stavili? Pochopila jsem, že se s otcem stýkali, jak jim to během té doby vysvětlil?
Něco na tom vztahu k nim je špatně určitě, když si dovolil po nich chtít takovou věc. můj ex taky dva roky neplatí, došlo už ke dvěma soudům, nicméně ho asi ani nenapadlo něco takového po svých dětech chtít.Jak to, že tenhle otec to vůbec zkusil?

Není tady

#122 3. 1. 2010 15:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Axi napsal(a):

jenže tady jde otec i proti vlastním dětem, tam je stabilita v háji všech.
a že by tu šla matka proti otci? v čem?

Není tady

#123 3. 1. 2010 15:30

elena007
♥♥♥♥♥♥-

agewa napsal(a):

no mě v tomhle příběhu chybí jedno. Děti určitě o situaci věděli déle, píše, že neplatil rok. Jak se k tomu celou tu dobu stavili? Pochopila jsem, že se s otcem stýkali, jak jim to během té doby vysvětlil?
Něco na tom vztahu k nim je špatně určitě, když si dovolil po nich chtít takovou věc. můj ex taky dva roky neplatí, došlo už ke dvěma soudům, nicméně ho asi ani nenapadlo něco takového po svých dětech chtít.Jak to, že tenhle otec to vůbec zkusil?

Jak se k tomu meli stavet? Jako dite bych se k tomu nestavela nijak a doufala bych, ze se nikdy nebudu muset.

Upravil(a) elena007 (3. 1. 2010 16:06)

Není tady

#124 3. 1. 2010 16:49

agewa
♥♥♥♥♥♥-

nějak se přece k tomu za celou tu dobu vyjádřit museli, nebo předstírali, že netuší, že otec na ně nic neplatí a všechno tahne jen máma?

Není tady

#125 3. 1. 2010 20:05

javena
♥♥♥♥♥♥-

Děti mohly vědět, že tatíček neplatí, můžou si myslet, že je pěknej šupák, mohly říct - vím, že na to nemáme, že táta neposílá prachy, ale přece ho nepošlou do lochu... To je jiný kafe. A on na tuhle strunu hraje.
A oni se určitě líp vyrovnají s tím, že jejich otec na ně neplatil a byl to pěknej šupák, než s tím, že to byly oni, kvůli komu šel bručet, pak nemohl se škraloupem sehnat pořádnou práci (mimochodem, krásná výmluva proč nemůže platit dál...) a bylo to všechno vlastně kvůli nim... To, že nebylo je může stát u psycholožky jednou ranec. hmm

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí