6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Káča napsal(a):
Nechci nějak dělat dusno, ale tak mě napadlo, pokud není schopný dospělý člověk a navíc vysokokolák pochopit financování a podstatu věci, nemá asi na vysoké co dělat....pardon, to je jen můj názor.
Káčo, kola je kola, praxe je praxe. Ne vechno,ba moná mnoho z toho co do mě futrovali na kole nelo v praxi absolutně aplikovat. A toté je i o výchově. Vtěpujeme dětem od malička co mají či nemají dělat, učíme je co je správné a co patné, snaíme se o to,aby nedělaly "nae" chyby a na co to je? Celkem za to asi na nic. Teprve na vlastních chybách,které udělají se učí. Jasně,e je budeme dál formovat,potlačovat jejich negativa a vyzdvihovat pozitiva,ale dokud si na vechno sami nesáhnou,nepochopí. Já vlastně psala Poly,e to nebude mít jednoduché to dětem vysvětlit a ne to,aby to nedělala a řeila vechno sama. Naopak, musí je zapojit,aby zjistili,e ivot není procházka růovou zahradou, e jsou na světě nespravedlnosti a bezpráví,a e nás mohou podrazit a zklamat i ti úplně nejblií. To,e se děti budou bránit,protoe jim bude chvíli trvat ne přijmou fakt,e jejich otec je hajzl je myslím jasný.Moná,e se jim to ani nepovede.
Jo a Káčo, úrověň dneních vysokokoláků se nedá vůbec srovnávat s těmi ve tvé ( i mé ) věkové kategorii. Mám pocit,e V dnes můe studovat opravdu kadý blbec.A teď nemluvím o právnické fakultě v Plzni . Kdy má prachy,vybere si soukromou vejku a oni tě nechají "vystudovat". V se nerovná inteligence a rozumnost jedince.
Není tady
Selima napsal(a):
rejka napsal(a):
Pandorro a Káčo, kolik máte dětí? Jak jsou staré? A jestlipak jste byly ve stejné situaci jako Poly? Ono se to druhému dobře radí co a jak má dělat a sousedovic děti se nejlépe vychovávají. Já rozumím o čem mluvíte,ale troku z vás mám pocit,e jste matky začátečnice nebo spíe matky-studentky.
Pozri, Rejka, podža mňa je to tka, e čo s deti nenaučia v rodine, to sa potom pracne a mono s rôznymi "nehodami" budú uči v ivote načisto a na vlastnej koi. Takto to ete furt majú v podstate s maminým vankúom (poltářem) a bez tragickch následkov. Neskôr u to bude bolie viac. Kto si myslí, e najlepie deti vychová tak, e ich uchráni pred vetkým zlom sveta, je to jeho vec, ale ja ako čiastočne takto "postihnuté" diea musím poveda, e som bola ako z chránenej dielne a nasledoval potom zákonite o to strmí drkopád. Aj keď nelo konkrétne o financie...
Seli,jak u jsem v předelých příspěvcích psala,vůbec jsem neměla na mysli chránit děti před "zlem světa". Naopak,od malička v malých dávkách je "otuovat". Jsem proti extrémům,ale i malé dítě můe vědět,e si rodiče občas trochu nerozumí,nesouhlasí se sebou,ale,e to neznamená konec světa. A nemám na mysli nějaké divoké hádky či bitky,ale normální projev nesouhlasu. Vdy u malým dětem říkáme,e existují "zlí lidé" kteří jim mohou ublíit.......Krásný a klidný Silvestr:storstark:
Není tady
Jasně děcka...jdem se bavit. Vem přeji nádherný večer a noc a a se vytratí vechny problémy, které nás trápí.
Není tady
Primerané oslavy a pekný začiatok nového oného... roka elám.
Není tady
rejka napsal(a):
Poly - mě tehdy na sociálce řekli,kdy jsem se informovala o postupu při vymáhání alíků,e by nesměl celý půl rok poslat ani vindru. Kdy během té doby pole třeba stovku,tak je to projev dobré vůle a mám smůlu. U soudu neuspěju. Kamarád z důvodu finanční tísně nezaplatil jeden měsíc,věděl,e hned z kraje přítího to doplatí,tak se chtěl s exkou domluvit.Zaalovala ho na návrh sociálky a i kdy v době,kdy byl soud měl doplaceno,dostal peněitý trest za prodlení. PAK SE V TOM PRASE VYZNEJ. Můj manel také musí doplatit asi 30 tis.Nechtěl to dát najednou,tak u soudu dohodli splátky tisíc kč navíc měsíčně. Ale on neměl dluh,jen ona zpětně zaádala o zvýení. Ale tvůj ex kecá,za tohle ho nezavřou. Ledae je v podmínce. Jinak,kdy projeví u soudu vstřícnost na splátk. kalendář, nikdo ho neodsoudí. KECÁ TI,STAVÍ SE DO POZICE CHUDÁKA A TRPITELE,CHCE BÝT LITOVÁN. PRDLAJS. Zavinil si to sám,tak nese trest za své jednání. Je to i velmi výchovné pro vae děti. I kdy jsou chudáci,to ano.Za nic nemohou a musí tomu čelit. Ale takovej je ivot. Bohuial.
Jen koukám, kam se ta láska dá posunout, je to velice smutný
Není tady
Poly napsal(a):
Moje děti znají hodnotu peněz velmi dobře
Poly, opravdu? A jaká je tedy hodnota peněz?
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Poly
má k celé te situaci správný postoj. Dovede si přiznat svou chybu a v ádném případě u tebe nevidím nějaké zlo, které bys vrhala na svého mue.
Tvoje děti prostě tátu milují a tak moc mu CHTĚJÍ věřit. Je pro ně moc těké si připustit, e jsou pro něj na posledním místě, e s nimi manipuluje....
Bohuel aby se s tím srovnaly, musí to přijmout. Pro tebe jako mámu to musí být dost masakr se na to dívat, ale nejspí ví, e to musí ustát. Právě proto, aby s tvými dětmi u nikdo nemanipuloval, aby si do ivota neodnesly poznání, e sprostá manipulace se vyplácí, je normální a nebo e je běné se jim poddávat.
Dr se.
Pan,
dík. Já kdy o tom přemýlím, tak ta nejdůleitějí věc pro mě je, aby moje děti získaly zdravý postoj k druhým, aby sebou nedovolily manipulovat. Já sama jsem ten zdravý postoj dlouho neměla. Vím velmi dobře, jaké to je, kdy někdo - u mě to byl také můj otec - prostě POADUJE, a já (a taky moje máma) částečně ze zvyku, částečně z pohodlnosti, ale hlavně z nízkého sebevědomí před tím člověkem, prostě vyhovuji jeho poadavkům. Kdy to sebevědomí nemá, tak je tak straně snadné prostě vyhovět, udělat to, co ten dominantní (dnes u vím, e spí manipulující) člověk vyaduje. A ten manipulant si zase zvykne a jeho poadavky jsou víc a víc rezolutní, a kdy nejsou splněny, tak je schopen zloby a vzteku. A pak má pocit, e on je vlastně v právu. Moc bych si přála, aby moje děti takovému kolotoči unikly, ale částečně v něm u bohuel jsou. I proto, e já jsem se BM dlouho bála, i kdy bych si to třeba nikdy nepřiznala, ale bylo to podvědomé. A u to teď s tím výivným dopadne jak chce, tak v kadém případě udělám to, e si s dětmi otevřeně promluvím.
Není tady
mariposa napsal(a):
Poly napsal(a):
Např. vědí, e peníze nejsou samozřejmost, ale e je za nimi práce, často jejich vlastní
Není tady
Poly napsal(a):
mariposa napsal(a):
Poly napsal(a):
Např. vědí, e peníze nejsou samozřejmost, ale e je za nimi práce, často jejich vlastní
Pol, děkuju za odpověď
Podle mě mají peníze jen takovou hodnotu jakou hodnotu jim člověk dá. A některé věci jsou prostě důleitějí ne peníze. Třeba klid v srdci a láskyplné vztahy s těmi nejbliími
Není tady
Poly napsal(a):
A u to teď s tím výivným dopadne jak chce, tak v kadém případě udělám to, e si s dětmi otevřeně promluvím.
Není tady
mariposa napsal(a):
Poly napsal(a):
Mariposo, Ty to fakt neví?
Není tady
Martinka1 napsal(a):
mariposa napsal(a):
Poly napsal(a):
Mariposo, Ty to fakt neví?
Martinko, čemu se tak diví?
Kadý má přeci své vlastní hodnoty a já se ptala Poly jak to má ona. Já vím jakou mají peníze hodnotu pro mě, ale to neznamená, e to tak má i Poly nebo kdokoliv jiný
Není tady
Dneska je hodnota peněz dost relativní.
Není tady
KALIK napsal(a):
Dneska je hodnota peněz dost relativní.
A co tím chce jako říct?
Peníze jsou pro mě a moji rodinu něco jako dobrý sluha,ale patné je to s těmi,pro ně jsou peníze středobodem veho,čili peníze se nesmí v ádnémpřípadě stát naimi pány!
Není tady
Pokud peníze nejsou kryty prací nebo hodnotami, je jejich hodnota dosti pohyblivá. Důkazem relativity je inflace, tedy zvyování jejich objemu v ekonomice. Začnu-li si dneska etřit na důchod, můe se stát, e v důchodu si na to koupím tak lístek na tramvaj. Takto se dá vyjádřit relativní hodnota peněz.
Není tady
KALIK napsal(a):
Pokud peníze nejsou kryty prací nebo hodnotami, je jejich hodnota dosti pohyblivá. Důkazem relativity je inflace, tedy zvyování jejich objemu v ekonomice. Začnu-li si dneska etřit na důchod, můe se stát, e v důchodu si na to koupím tak lístek na tramvaj. Takto se dá vyjádřit relativní hodnota peněz.
:jojo:Bude-li strkat tintily do slamníku,tak se ti tohle skutečně můe přihodit.Ale jinak řekla bych je tohle vzhledem k tématu vlákna dost:offtopic:
Upravil(a) Kuty (1. 1. 2010 21:08)
Není tady
njn, tomu slamníku můe přezdívat i penzijní fond a podobně. Vzhledem k tématu je tvůj příspěvek rovně dost off topic.
Není tady
KALIK napsal(a):
njn, tomu slamníku můe přezdívat i penzijní fond a podobně. Vzhledem k tématu je tvůj příspěvek rovně dost off topic.
Samo e PF jsou o ničem,sami si tam posíláme pouze tu stovku,bo padesátka jako bonus na to není od věci.Nejsem zas a tak bohatá a hloupá zároveň,abych se 50%zhodnocení sama o sobě vzdala,ejo.
Jinak jsem myslela nai oboustrannou,jinak ovem vůbec ne nezajímavou výměnu názorů, za
Není tady
Poly napsal(a):
... Já kdy o tom přemýlím, tak ta nejdůleitějí věc pro mě je, aby moje děti získaly zdravý postoj k druhým, aby sebou nedovolily manipulovat. Já sama jsem ten zdravý postoj dlouho neměla.... Moc bych si přála, aby moje děti takovému kolotoči unikly, ale částečně v něm u bohuel jsou. I proto, e já jsem se BM dlouho bála, i kdy bych si to třeba nikdy nepřiznala, ale bylo to podvědomé. A u to teď s tím výivným dopadne jak chce, tak v kadém případě udělám to, e si s dětmi otevřeně promluvím.
Poly, zdá se, e moc dobře ví, o co jde. - Tak drím palce, a se ti to podaří!
Není tady
Poly, chápu, e pro děti je těké si představit otce ve vězení a to jetě pro tak bezvýznamnou věc - a to e JIM dluí peníze... Nikoho nezabil, neokradl?? Oni to tak neberou. Nevyloupil benzinku, e...
Asi takto bych s dětmi mluvila. Pokud vědí, co stojí jejich kola a kadodenní potřeby, vědí jistě, e to, co nedal na tyto radovánky jejich otec, muselas to být logicky ty, i kdy si z brigád lecos zaplatí sami. Jen bych chtěla, aby si uvědomily, e pokud otci odpustí dluh vůči nim, nenadělám s tím nic. Ani nebudu litovat peněz, které jsem doplatila já za něj. Nebudu počítat, co za to mohly mít - dovolenou, oblečení - to je fakt nepodstatné. Podstatné je, aby věděly, e jestlie jemu je rok naprosto jedno, jestli mají co jíst, nebo co si obléci, je nemusí zajímat, jestli mají v krimu barevnou TV a jídlo třikrát denně. e pokud byl opravdu ve finanční tísni, mohl se domluvit na mení částce alimentů a já bych to akceptovala. Mohl cokoli a neudělal nic, protoe mu to bylo jedno... Jediné, co ho teď zajímá je, aby z toho vyvázl ze zdravou kůí a mě mrzí, e do toho tahá je. Protoe jakkoli jsou to jejich peníze, pro něj platí povinnost výivné na ně platit stejně jako třeba nájem. Kdyby dluil na nájmu, měl by problém. Dluí výivné a hraje na city. Protoe ho mají rádi, problém odpadá... A by se rozhodly jakkoli, chtěla bych u takto velkých dětí, aby to věděly.
Mám děti mení, ale pokud jim otec přispěje na krouky, vědí to. Pokud z nějakého důvodu platí později - ne o moc, zatím... , nezatěuji je tím. Ale oni mu zatím můou podepsat tak maximálně vánoční či narozeninové přání. Vzhledem k tomu, jak to má s penězi, netutlám před nimi nic podstatného. Kdy chtěl syn drahý dárek k narozeninám a BM dluil tři měsíce (něco mi dal, ale větí část dluil), řekla jsem synovi narovinu, e pokud táta dá půlku, koupíme mu to, ale teď na tom finančně není dobře, tak a s tím moc nepočítá... ( O alimentech nvěděly, lo skutečně jen o ten dárek). Moná to někomu bude znít tvrdě, ale i kdyby byl s námi, neměli bychom na to, tak jako tak to vylo nastejno a i kdy jsme spolu ili, občas tohle děti slyely - je to nad nae monosti... Myslím, e je lepí, kdy to děti vědí, ne abych si na dárky třeba půjčovala.
Nicméně vím 100%, e by mu to na místě tvých dětí taky odpustily... Je to jejich táta a mají ho rádi. A já jsem straně ráda, e to tak je a jen doufám, e se nikdy nedostanu do tvé situace, protoe by to pro nás vechny bylo těké. Tedy za stávající situace... Kdybych věděla, e cpe prachy jinam a na děti kale, tak těký by to pro mě zas nebylo...
Tak vám vem drím palce, a to ustojíte.
Není tady
Zkráceně-já bych to brala, jako neúctu dětí ke mě, jako matce.
Není tady
Káča napsal(a):
To je pravda. Blbý je, e ta děcka jsou v bezvýchodné situaci, buď jdou proti matce nebo proti otci. A to dopadne jak chce, dcera i syn mohou jenom prohrát.
Není tady
Káča napsal(a):
Jene k dětem nemůe hovořit zkráceně - jestli chce, aby tě poslouchaly a braly, tak jim právě musí poskytovat (nejlépe) ty bědující nářky (přesně po vzoru tatínka).
Ne, teď váně - bojovat s manipulací zase jinou protimanipulací je hloupé a tké vyčerpávající. Fakt ale je, e bez klidné avak důkladně vysvětlující promluvy to nepůjde.
Jo a mimochodem: na místě matky dospělých dětí, kterým otec dluí výivné za 1 rok, bych se nebála navrhnout odputění výivného výměnou - tj. svěřit tyto dospělé děti na 1 rok zase tatínkovi s tím, e pro změnu maminka bude mít roční prázdniny od placení alimentů. - Rodiče si budou fifty-fifty a tatínek bude moci ukázat, jak moc děti miluje a jak moc jim přeje. A můe zavládnout veobecná spokojenost, no ne?
Takto podané to nemůe být ádné vyhánění (dětí) z máminy náruče. - Naopak: Je to pomocná ruka podaná tátovi !!!
Není tady
tříska napsal(a):
Jo a mimochodem: na místě matky dospělých dětí, kterým otec dluí výivné za 1 rok, bych se nebála navrhnout odputění výivného výměnou - tj. svěřit tyto dospělé děti na 1 rok zase tatínkovi s tím, e pro změnu maminka bude mít roční prázdniny od placení alimentů. - Rodiče si budou fifty-fifty a tatínek bude moci ukázat, jak moc děti miluje a jak moc jim přeje. A můe zavládnout veobecná spokojenost, no ne?
To mi přijde jako dobrý nápad.
Kdyby ten hňup věnoval stejné úsilí, které věnuje oblbování dětí, vydělávání peněz, bla, bla...
Není tady
Axi napsal(a):
tříska napsal(a):
To mi přijde jako dobrý nápad.
Kdyby ten hňup věnoval stejné úsilí, které věnuje oblbování dětí, vydělávání peněz, bla, bla...
Vidím to stejně. To by ho ty vyděračské kecy o vězení rychle přely a konečně by musel kápnout boskou
Není tady