Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#76 31. 12. 2009 19:17

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Re: psychické vydírání

Káča napsal(a):

Nechci nějak dělat dusno, ale tak mě napadlo, pokud není schopný dospělý člověk a navíc vysokoškolák pochopit financování a podstatu věci, nemá asi na vysoké co dělat....pardon, to je jen můj názor.

Káčo, škola je škola, praxe je praxe. Ne všechno,ba možná mnoho z toho co do mě futrovali na škole nešlo v praxi absolutně aplikovat. A totéž je i o výchově. Vštěpujeme dětem od malička co mají či nemají dělat, učíme je co je správné a co špatné, snažíme se o to,aby nedělaly "naše" chyby a na co to je? Celkem za to asi na nic. Teprve na vlastních chybách,které udělají se učí. Jasně,že je budeme dál formovat,potlačovat jejich negativa a vyzdvihovat pozitiva,ale dokud si na všechno sami nesáhnou,nepochopí. Já vlastně psala Poly,že to nebude mít jednoduché to dětem vysvětlit a ne to,aby to nedělala a řešila všechno sama. Naopak, musí je zapojit,aby zjistili,že život není procházka růžovou zahradou, že jsou na světě nespravedlnosti a bezpráví,a že nás mohou podrazit a zklamat i ti úplně nejbližší. To,že se děti budou bránit,protože jim bude chvíli trvat než přijmou fakt,že jejich otec je hajzl je myslím jasný.Možná,že se jim to ani nepovede.
Jo a Káčo, úrověň dnešních vysokoškoláků se nedá vůbec srovnávat s těmi ve tvé ( i mé ) věkové kategorii. Mám pocit,že VŠ dnes může studovat opravdu každý blbec.A teď nemluvím o právnické fakultě v Plzni big_smile. Když mᚠprachy,vybereš si soukromou vejšku a oni tě nechají "vystudovat". VŠ se nerovná inteligence a rozumnost jedince.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#77 31. 12. 2009 19:22

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Selima napsal(a):

rejka napsal(a):

Pandorro a Káčo, kolik máte dětí? Jak jsou staré? A jestlipak jste byly ve stejné situaci jako Poly? Ono se to druhému dobře radí co a jak má dělat a sousedovic děti se nejlépe vychovávají. Já rozumím o čem mluvíte,ale trošku z vás mám pocit,že jste matky začátečnice nebo spíše matky-studentky.

Pozri, Rejka, podža mňa je to tka, že čo s deti nenaučia v rodine, to sa potom pracne a možno s rôznymi "nehodami" budú uči v živote načisto a na vlastnej koži. Takto to ešte furt majú v podstate s maminým vankúšom (polštářem) a bez tragickch následkov. Neskôr už to bude bolie viac. Kto si myslí, že najlepšie deti vychová tak, že ich uchráni pred všetkým zlom sveta, je to jeho vec, ale ja ako čiastočne takto "postihnuté" diea musím poveda, že som bola ako z chránenej dielne a nasledoval potom zákonite o to strmší držkopád. Aj keď nešlo konkrétne o financie...

Seli,jak už jsem v předešlých příspěvcích psala,vůbec jsem neměla na mysli chránit děti před "zlem světa". Naopak,od malička v malých dávkách je "otužovat". Jsem proti extrémům,ale i malé dítě může vědět,že si rodiče občas trochu nerozumí,nesouhlasí se sebou,ale,že to neznamená konec světa. A nemám na mysli nějaké divoké hádky či bitky,ale normální projev nesouhlasu. Vždy už malým dětem říkáme,že existují "zlí lidé" kteří jim mohou ublížit.......Krásný a klidný Silvestr:storstark:kapitulationstorstark

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#78 31. 12. 2009 19:33

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jasně děcka...jdem  se bavit. Všem přeji nádherný večer a noc a a se vytratí všechny problémy, které nás trápí.

Není tady

#79 31. 12. 2009 19:48

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Primerané oslavy a pekný začiatok nového oného... roka želám.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#80 31. 12. 2009 23:11

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

Poly - mě tehdy na sociálce řekli,když jsem se informovala o postupu při vymáhání alíků,že by nesměl celý půl rok poslat ani vindru. Když během té doby pošle třeba stovku,tak je to projev dobré vůle a mám smůlu. U soudu neuspěju. Kamarád z důvodu finanční tísně nezaplatil jeden měsíc,věděl,že hned z kraje příštího to doplatí,tak se chtěl s exkou domluvit.Zažalovala ho na návrh sociálky a i když v době,kdy byl soud měl doplaceno,dostal peněžitý trest za prodlení. PAK SE V TOM PRASE VYZNEJ. Můj manžel také musí doplatit asi 30 tis.Nechtěl to dát najednou,tak u soudu dohodli splátky tisíc kč navíc měsíčně. Ale on neměl dluh,jen ona zpětně zažádala o zvýšení. Ale tvůj ex kecá,za tohle ho nezavřou. Ledaže je v podmínce. Jinak,když projeví u soudu vstřícnost na splátk. kalendář, nikdo ho neodsoudí. KECÁ TI,STAVÍ SE DO POZICE CHUDÁKA A TRPITELE,CHCE BÝT LITOVÁN. PRDLAJS. Zavinil si to sám,tak nese trest za své jednání. Je to i velmi výchovné pro vaše děti. I když jsou chudáci,to ano.Za nic nemohou a musí tomu čelit. Ale takovej je život. Bohužial.dumbom

Jen koukám, kam se ta láska dá posunout, je to velice smutný sad

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#81 31. 12. 2009 23:13

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

Moje děti znají hodnotu peněz velmi dobře

Poly, opravdu? A jaká je tedy hodnota peněz? smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#82 1. 1. 2010 13:27

Poly
♥♥♥♥---

Pandorraa napsal(a):

Poly
mᚠk celé te situaci správný postoj. Dovedeš si přiznat svou chybu a v žádném případě u tebe nevidím nějaké zlo, které bys vrhala na svého muže.
Tvoje děti prostě tátu milují a tak moc mu CHTĚJÍ věřit. Je pro ně moc těžké si připustit, že jsou pro něj na posledním místě, že s nimi manipuluje....
Bohužel aby se s tím srovnaly, musí to přijmout. Pro tebe jako mámu to musí být dost masakr se na to dívat, ale nejspíš víš, že to musíš ustát. Právě proto, aby s tvými dětmi už nikdo nemanipuloval, aby si do života neodnesly poznání, že sprostá manipulace se vyplácí, je normální a nebo že je běžné se jim poddávat.

Drž se.

Pan,
dík. Já když o tom přemýšlím, tak ta nejdůležitější věc pro mě je, aby moje děti získaly zdravý postoj k druhým, aby sebou nedovolily manipulovat. Já sama jsem ten zdravý postoj dlouho neměla. Vím velmi dobře, jaké to je, když někdo - u mě to byl také můj otec - prostě POŽADUJE, a já (a taky moje máma) částečně ze zvyku, částečně z pohodlnosti, ale hlavně z nízkého sebevědomí před tím člověkem, prostě vyhovuji jeho požadavkům. Když to sebevědomí nemáš, tak je tak strašně snadné prostě vyhovět, udělat to, co ten dominantní (dnes už vím, že spíš manipulující) člověk vyžaduje. A ten manipulant si zase zvykne a jeho požadavky jsou víc a víc rezolutní, a když nejsou splněny, tak je schopen zloby a vzteku. A pak mᚠpocit, že on je vlastně v právu. Moc bych si přála, aby moje děti takovému kolotoči unikly, ale částečně v něm už bohužel jsou. I proto, že já jsem se BM dlouho bála, i když bych si to třeba nikdy nepřiznala, ale bylo to podvědomé. A už to teď s tím výživným dopadne jak chce, tak v každém případě udělám to, že si s dětmi otevřeně promluvím.

Není tady

#83 1. 1. 2010 13:30

Poly
♥♥♥♥---

mariposa napsal(a):

Poly napsal(a):

Např. vědí, že peníze nejsou samozřejmost, ale že je za nimi práce, často jejich vlastní smile

Není tady

#84 1. 1. 2010 14:27

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

mariposa napsal(a):

Poly napsal(a):

Např. vědí, že peníze nejsou samozřejmost, ale že je za nimi práce, často jejich vlastní smile

Pol, děkuju za odpověď smile
Podle mě mají peníze jen takovou hodnotu jakou hodnotu jim člověk dá. A některé věci jsou prostě důležitější než peníze. Třeba klid v srdci a láskyplné vztahy s těmi nejbližšími smile

Není tady

#85 1. 1. 2010 14:28

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

A už to teď s tím výživným dopadne jak chce, tak v každém případě udělám to, že si s dětmi otevřeně promluvím.

tummenupp

Není tady

#86 1. 1. 2010 14:48

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha

mariposa napsal(a):

Poly napsal(a):

Mariposo, Ty to fakt nevíš? va

Není tady

#87 1. 1. 2010 15:59

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Martinka1 napsal(a):

mariposa napsal(a):

Poly napsal(a):

Mariposo, Ty to fakt nevíš? va

Martinko, čemu se tak divíš?
Každý má přeci své vlastní hodnoty a já se ptala Poly jak to má ona. Já vím jakou mají peníze hodnotu pro mě, ale to neznamená, že to tak má i Poly nebo kdokoliv jiný smile

Není tady

#88 1. 1. 2010 17:02

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Dneska je hodnota peněz dost relativní.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#89 1. 1. 2010 18:18

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Dneska je hodnota peněz dost relativní.

A co tím chceš jako říct?

Peníze jsou pro mě a moji rodinu něco jako dobrý sluha,ale špatné je to s těmi,pro něž jsou peníze středobodem všeho,čili peníze se nesmí v žádnémpřípadě stát našimi pány!

Není tady

#90 1. 1. 2010 20:56

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

Pokud peníze nejsou kryty prací nebo hodnotami, je jejich hodnota dosti pohyblivá. Důkazem relativity je inflace, tedy zvyšování jejich objemu v ekonomice. Začnu-li si dneska šetřit na důchod, může se stát, že v důchodu si na to koupím tak lístek na tramvaj. Takto se dá vyjádřit relativní hodnota peněz.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#91 1. 1. 2010 21:07

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Pokud peníze nejsou kryty prací nebo hodnotami, je jejich hodnota dosti pohyblivá. Důkazem relativity je inflace, tedy zvyšování jejich objemu v ekonomice. Začnu-li si dneska šetřit na důchod, může se stát, že v důchodu si na to koupím tak lístek na tramvaj. Takto se dá vyjádřit relativní hodnota peněz.

:jojo:Budeš-li strkat tintily do slamníku,tak se ti tohle skutečně může přihodit.Ale jinak řekla bych je tohle vzhledem k tématu vlákna dost:offtopic:

Upravil(a) Kuty (1. 1. 2010 21:08)

Není tady

#92 1. 1. 2010 21:35

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥

njn, tomu slamníku můžeš přezdívat i penzijní fond a podobně. Vzhledem k tématu je tvůj příspěvek rovněž dost off topic.

Není tady

#93 1. 1. 2010 21:43

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

njn, tomu slamníku můžeš přezdívat i penzijní fond a podobně. Vzhledem k tématu je tvůj příspěvek rovněž dost off topic.

Samo že PF jsou o ničem,sami si tam posíláme pouze tu stovku,bo padesátka jako bonus na to není od věci.Nejsem zas až tak bohatá a hloupá zároveň,abych se 50%zhodnocení sama o sobě vzdala,žejo.

Jinak jsem myslela naši oboustrannou,jinak ovšem vůbec ne nezajímavou výměnu názorů, za offtopic

Není tady

#94 1. 1. 2010 21:53

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Poly napsal(a):

... Já když o tom přemýšlím, tak ta nejdůležitější věc pro mě je, aby moje děti získaly zdravý postoj k druhým, aby sebou nedovolily manipulovat. Já sama jsem ten zdravý postoj dlouho neměla....  Moc bych si přála, aby moje děti takovému kolotoči unikly, ale částečně v něm už bohužel jsou. I proto, že já jsem se BM dlouho bála, i když bych si to třeba nikdy nepřiznala, ale bylo to podvědomé. A už to teď s tím výživným dopadne jak chce, tak v každém případě udělám to, že si s dětmi otevřeně promluvím.

Poly, zdá se, že moc dobře víš, o co jde. - Tak držím palce, a se ti to podaří! tummenupp

Není tady

#95 1. 1. 2010 23:06

javena
♥♥♥♥♥♥-

Poly, chápu, že pro děti je těžké si představit otce ve vězení a to ještě pro tak bezvýznamnou věc - a to že JIM dluží peníze... Nikoho nezabil, neokradl?? Oni to tak neberou. Nevyloupil benzinku, že...
Asi takto bych s dětmi mluvila. Pokud vědí, co stojí jejich škola a každodenní potřeby, vědí jistě, že to, co nedal na tyto radovánky jejich otec, muselas to být logicky ty, i když si z brigád lecos zaplatí sami. Jen bych chtěla, aby si uvědomily, že pokud otci odpustí dluh vůči nim, nenadělám s tím nic. Ani nebudu litovat peněz, které jsem doplatila já za něj. Nebudu počítat, co za to mohly mít - dovolenou, oblečení - to je fakt nepodstatné. Podstatné je, aby věděly, že jestliže jemu je rok naprosto jedno, jestli mají co jíst, nebo co si obléci, je nemusí zajímat, jestli mají v krimu barevnou TV a jídlo třikrát denně. Že pokud byl opravdu ve finanční tísni, mohl se domluvit na menší částce alimentů a já bych to akceptovala. Mohl cokoli a neudělal nic, protože mu to bylo jedno... Jediné, co ho teď zajímá je, aby z toho vyvázl ze zdravou kůží a mě mrzí, že do toho tahá je. Protože jakkoli jsou to jejich peníze, pro něj platí povinnost výživné na ně platit stejně jako třeba nájem. Kdyby dlužil na nájmu, měl by problém. Dluží výživné a hraje na city. Protože ho mají rádi, problém odpadá... A by se rozhodly jakkoli, chtěla bych u takto velkých dětí, aby to věděly.
Mám děti menší, ale pokud jim otec přispěje na kroužky, vědí to. Pokud z nějakého důvodu platí později - ne o moc, zatím... hmm, nezatěžuji je tím. Ale oni mu zatím můžou podepsat tak maximálně vánoční či narozeninové přání. wink Vzhledem k tomu, jak to má s penězi, netutlám před nimi nic podstatného. Když chtěl syn drahý dárek k narozeninám a BM dlužil tři měsíce (něco mi dal, ale větší část dlužil),  řekla jsem synovi narovinu, že pokud táta dá půlku, koupíme mu to, ale teď na tom finančně není dobře, tak a s tím moc nepočítá... ( O alimentech nvěděly, šlo skutečně jen o ten dárek). Možná to někomu bude znít tvrdě, ale i kdyby byl s námi, neměli bychom na to, tak jako tak to vyšlo nastejno a i když jsme spolu žili, občas tohle děti slyšely - je to nad naše možnosti... Myslím, že je lepší, když to děti vědí, než abych si na dárky třeba půjčovala.
Nicméně vím 100%, že by mu to na místě tvých dětí taky odpustily... Je to jejich táta a mají ho rádi. A já jsem strašně ráda, že to tak je a jen doufám, že se nikdy nedostanu do tvé situace, protože by to pro nás všechny bylo těžké. Tedy za stávající situace... Kdybych věděla, že cpe prachy jinam a na děti kašle, tak těžký by to pro mě zas nebylo...
Tak vám všem držím palce, a to ustojíte. wink

Není tady

#96 2. 1. 2010 8:57

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Zkráceně-já bych to brala, jako neúctu dětí ke mě, jako matce.

Není tady

#97 2. 1. 2010 10:24

Axi
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

To je pravda. Blbý je, že ta děcka jsou v bezvýchodné situaci, buď jdou proti matce nebo proti otci. A to dopadne jak chce, dcera i syn mohou jenom prohrát.

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#98 2. 1. 2010 10:36

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Káča napsal(a):

Jenže k dětem nemůžeš hovořit zkráceně - jestli chceš, aby tě poslouchaly a braly, tak jim právě musíš poskytovat (nejlépe) ty bědující nářky (přesně po vzoru tatínka).
Ne, teď vážně - bojovat s manipulací zase jinou protimanipulací je hloupé a tké vyčerpávající. Fakt ale je, že bez klidné avšak důkladně vysvětlující promluvy to nepůjde.

Jo a mimochodem: na místě matky dospělých dětí, kterým otec dluží výživné za 1 rok, bych se nebála navrhnout odpuštění výživného výměnou - tj. svěřit tyto dospělé děti na 1 rok zase tatínkovi s tím, že pro změnu maminka bude mít roční prázdniny od placení alimentů. - Rodiče si budou fifty-fifty cool a tatínek bude moci ukázat, jak moc děti miluje a jak moc jim přeje. A může zavládnout všeobecná spokojenost, no ne? stolt

Takto podané to nemůže být žádné vyhánění (dětí) z máminy náruče. - Naopak: Je to pomocná ruka podaná tátovi !!!

Není tady

#99 2. 1. 2010 10:46

Axi
♥♥♥♥♥♥-

tříska napsal(a):

Jo a mimochodem: na místě matky dospělých dětí, kterým otec dluží výživné za 1 rok, bych se nebála navrhnout odpuštění výživného výměnou - tj. svěřit tyto dospělé děti na 1 rok zase tatínkovi s tím, že pro změnu maminka bude mít roční prázdniny od placení alimentů. - Rodiče si budou fifty-fifty cool a tatínek bude moci ukázat, jak moc děti miluje a jak moc jim přeje. A může zavládnout všeobecná spokojenost, no ne? stolt

To mi přijde jako dobrý nápad. smile
Kdyby ten hňup věnoval stejné úsilí, které věnuje oblbování dětí, vydělávání peněz, bla, bla...

Jsme příliš slábi ve víře a svatou pravdu na kříž vlekou...

Není tady

#100 2. 1. 2010 10:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Axi napsal(a):

tříska napsal(a):

To mi přijde jako dobrý nápad. smile
Kdyby ten hňup věnoval stejné úsilí, které věnuje oblbování dětí, vydělávání peněz, bla, bla...

Vidím to stejně. To by ho ty vyděračské kecy o vězení rychle přešly a konečně by musel kápnout božskou stolt

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí