Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 31. 12. 2009 14:22

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Re: psychické vydírání

Kalupinko, promiň, blbě jsem to četla. Mě jen celkově tvůj příspěvek přišel takový bojovný a nějak se mi vybavil ten můj příběh.
Každopádně ať to všem aktérům dopadne dobře a pochopí to, co pochopit mají.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#52 31. 12. 2009 14:26

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Pandorro, děti,i ty odrostlejší se vůbec takovými otázkami nezaobírají. Je jim jedno odkud ty peníze jsou,dokud nezažijí opravdové rodinné existenční potíže. Nemají zkušenosti s výdělkem ani s hospodařením.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#53 31. 12. 2009 14:33

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

rejka napsal(a):

Pandorro, děti,i ty odrostlejší se vůbec takovými otázkami nezaobírají. Je jim jedno odkud ty peníze jsou,dokud nezažijí opravdové rodinné existenční potíže. Nemají zkušenosti s výdělkem ani s hospodařením.

Tak to bych netvrdila. S hospodařením jsem měla zkušenost zhruba od deseti let, kdy jsem dostávala kapesné a s výdělkem od 13ti, kdy jsem si začala přivydělávat.
Tohle je dost o rodičích, co svoje děti naučí. Mě teda naučily rodičové hospodařit vcelku dobře, ať už cíleně nebo tím, že jsem se učila z jejich příkladu.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#54 31. 12. 2009 15:17

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Taurus...nic se neděje. Bojovný...? A co má dělat máma, když nedostává delší dobu těch pár korun měsíčně, které za rok narostou do hezké sumičky, pro rodinu potřebné? Sklopit uši a zraky a najít si brigádu? Uštvat se?

Rejko, pokud takhle odrostlé  děti nemají zkušenost s výdělkem ani hospodařením a nezajímá je, odkud se peníze berou, je něco špatně. To by si taky mohly myslet, že to prostě vždycky nějak udělá. Nebo že rostou na strmě třeba. Ostatně, od toho mámu mají, aby se starala. A že je na to sama - její problém, žejo...

I desetiletému školákovi lze ukázat výplatu na stole a říct...tohle máme na bydlení, tohle na jídlo, tohle na oblečení atd no a s tím musíme vyžít celý měsíc. A tahle obálka s tou vysokou částkou, co nám Tvůj táta dluží, je zatím prázdná. Za to bys mohl mít ty brusle, co po nich stůněš, jet se školou k moři, jak jsi loni nemohl, vybrat si novou tašku do školy, co na ní pořád nemám...atd.

Děti se musejí naučit hospodařit tak brzo, jak je to jen možné. Když jsem dávala dětem kapesné a viděla, že si kolikrát kupují věci, které jsem považovala za zbytečné a že vlastně ty prachy jakoby vyhazuju, pořád jsem si říkala, učí se hospodařit, jednou na to přijdou. Za pár let samy přišly na to, že třeba ta  jejich Bravíčka, co se doma válejí bez ceny a nikdo je nechce, jsou akorát na vyhození a přestaly je kupovat. Kolikrát si ode mě půjčily...A JÁ JIM TO NEODPUSTILA A NECHALA SI TO DO POSLEDNÍ KORUNY VRÁTIT, ač by mi to nic neudělalo, jim třeba hloupou padesátku projednou odpustit. A nemrzí mě ty peníze kapesného, protože mé děti se skutečně naučily hospodařit i šetřit.  Peněz si váží, dovedou vyjít s málem, je-li třeba a na něco si ušetřit. Ani jednomu zaměstnavatel nepřidá zadarmo - pěkně si to musejí zasloužit.

Není tady

#55 31. 12. 2009 15:18

rejka
♥♥♥♥♥♥-

taurus napsal(a):

rejka napsal(a):

Tak to bych netvrdila. S hospodařením jsem měla zkušenost zhruba od deseti let, kdy jsem dostávala kapesné a s výdělkem od 13ti, kdy jsem si začala přivydělávat.
Tohle je dost o rodičích, co svoje děti naučí. Mě teda naučily rodičové hospodařit vcelku dobře, ať už cíleně nebo tím, že jsem se učila z jejich příkladu.

Tak jsi ta světlá vyjímka. Nevím,kolik ti je,já mluvila o dětech dnešní doby. Samozřejmě,že je to i o rodičích,ale i o tom čím jsme obklopeni. Já vyrůstala celkem ve skromných poměrech, jsem "Husákovo dítě" jak se zpívá v jedné písni,ale tu pravou hodnotu peněz jsem poznala až když jsem si začala sama vydělávat a hospodařit ve své domácnosti. Dokud nenastane chvíle,kdy se musíš spolehnout jen sama na sebe,protože máš za sebou rodiče,kteří tě obléknou,nakrmí,bydlíš u nich v teplíčku a s tekoucí vodou a podporují ve studiu,tak víš celkem prd. Máš představu,ale o podstatě nemůžeš nic vědět. Nemluvím konkrétně o tobě,ale tak,všeobecně.

Seneca

Není tady

#56 31. 12. 2009 15:26

rejka
♥♥♥♥♥♥-

kalupinka napsal(a):

Taurus...nic se neděje. Bojovný...? A co má dělat máma, když nedostává delší dobu těch pár korun měsíčně, které za rok narostou do hezké sumičky, pro rodinu potřebné? Sklopit uši a zraky a najít si brigádu? Uštvat se?

Rejko, pokud takhle odrostlé  děti nemají zkušenost s výdělkem ani hospodařením a nezajímá je, odkud se peníze berou, je něco špatně. To by si taky mohly myslet, že to prostě vždycky nějak udělá. Nebo že rostou na strmě třeba. Ostatně, od toho mámu mají, aby se starala. A že je na to sama - její problém, žejo...

I desetiletému školákovi lze ukázat výplatu na stole a říct...tohle máme na bydlení, tohle na jídlo, tohle na oblečení atd no a s tím musíme vyžít celý měsíc. A tahle obálka s tou vysokou částkou, co nám Tvůj táta dluží, je zatím prázdná. Za to bys mohl mít ty brusle, co po nich stůněš, jet se školou k moři, jak jsi loni nemohl, vybrat si novou tašku do školy, co na ní pořád nemám...atd.

Děti se musejí naučit hospodařit tak brzo, jak je to jen možné. Když jsem dávala dětem kapesné a viděla, že si kolikrát kupují věci, které jsem považovala za zbytečné a že vlastně ty prachy jakoby vyhazuju, pořád jsem si říkala, učí se hospodařit, jednou na to přijdou. Za pár let samy přišly na to, že třeba ta  jejich Bravíčka, co se doma válejí bez ceny a nikdo je nechce, jsou akorát na vyhození a přestaly je kupovat. Kolikrát si ode mě půjčily...A JÁ JIM TO NEODPUSTILA A NECHALA SI TO DO POSLEDNÍ KORUNY VRÁTIT, ač by mi to nic neudělalo, jim třeba hloupou padesátku projednou odpustit. A nemrzí mě ty peníze kapesného, protože mé děti se skutečně naučily hospodařit i šetřit.  Peněz si váží, dovedou vyjít s málem, je-li třeba a na něco si ušetřit. Ani jednomu zaměstnavatel nepřidá zadarmo - pěkně si to musejí zasloužit.

Kalupinko,já myslím,že to asi špatně podávám,že mi nerozumíte co chci říct. Já si myslím,že ty děti na to nemají dostatečně vyvinutý rozum,aby to "doopravdy" pochopily. Chápou to jen tím svým ještě nedovyvinutým mozečkem a zcela bez osobních zkušeností. Nechápou tu podstatu věci. I když jim to krásně předvedeš, ekonomiku domácnosti nemohou pochopit. Jejich chápání je jiné než naše. Tím nechci říct,že se my,rodiče, nemáme snažit se je to naučit, naopak, vysvětlovat,vysvětlovat,ale nečekat od nich zázraky. Já také se svými dětmi mluvím úplně o všem, ale každému to přednáším trochu jinak s ohledem k jejich věku. Když pochopí o co mi jde je to velký úspěch. Poly má velké děti,které by už měli zcela jasně rozeznávat dobré i špatné. A špatné je,když jejich táta neplní své povinnosti. Oni ty své přece také plnit musí. Proč to táta nedělá je druhá otázka věci,kterou oni asi pochopit nemůžou. Té lépe rozumíme my,dospěláci.

Seneca

Není tady

#57 31. 12. 2009 15:43

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Poly napsal(a):

mariposa napsal(a):

Poly napsal(a):

Rejko, s dětmi mám velmi dobrý vztah, mluvím s nimi hodně téměř o všem. Je pravda, že syn po hodinovém rozhovoru už byl docela v pohodě, ale šel zase k otci (jsme teď ve městě, kde BM bydlí a kde bydlí i mí rodiče, jsme tady na Vánoce a syn pobývá chvíli u babičky, chvíli u otce), tak uvidíme, co bude zítra. Ze začátku když přišel, tak mě 15 min. ani nepustil ke slovu, pak se to pomaličku začalo obracet, nakonec mi dal za pravdu. Jenže já myslím, že je to tak, že když mluví se mnou, dá za pravdu mě, když do něj bude hučet BM, dá po hodině za pravdu jemu. I když já do něj nijak zvlášť nehučela, spíš jsem mu říkala, aby se snažil být mimo ten problém, že je to taťkův problém a že on stejně nemůže nic dělat, tak ať si nedělá starosti. Že si taťka holt musí sníst, co si nadrobil, a hlavně že ho ještě nikdo nezavírá. S dcerou to bude horší, protože ta by se musela postavit otci na odpor. Doufám, že to zvládne. Ale situace je to těžká, protože je to citové vydírání jako když vyšije.

Poly, upřímně Ti řeknu, že Ty nejsi o moc lepší než Tvůj bývalý manžel. On neustoupí, Ty neustoupíš, no paráda! O co vlastně bojujete? Víte to alespoň?
Je mi velice líto Vašich dětí, stojí mezi Vámi, ale dobrovolně si to nevybrali. Děti by nikdy neměli stát mezi rodiči jako spojovací most, nezaslouží si to sad

Mariposo, já bojuju o jedinou věc - o dlužné výživné. Jsem s dětmi sama a věř mi, že živit syna na stření škole a dceru na VŠ bez toho, abych v roce 2009 dostala korunu od BM, není lehké. A domlouvat se s ním na placení výživného nelze, neboť on mě má tzv. na háku, nic ho nenutí platit. Tak jsem to dala na policii a dějou se věci. Zuří, je nas..., vyvíjí nátlak přes děti, že prý ho kvůli mě zavřou, že jediná možnost, jak on se může vyhnout base, je, že mu já a dospělá dcera podepíšeme, že jsme od něj osobně převzaly peníze - platbu výživného za celý rok. Ale samozřejmě to máme podepsat jen tak, bez toho, že by nám zaplatil, jen na základě slibů, že nám to postupně v průběhu dalšího půl roku zaplatí. A pro syna jsem v prvním okamžiku byla já ta nejhorší, neboť kvůli mě taťku chudáka zavřou, když on na výživné nemá. No a totéž se valí na dceru - má podepsat převzetí peněz, nebo jinak kvůli ní půjde sedět. Je to hnus, protože ty děti fakt nemůžou jinak, než aby jim tatínka bylo líto. Je to jejich otec a má reálný problém. Ale podle mě si ho má prostě řešit, sám si to nadrobil, a ne tahat do toho děti.

Já bych byla tedy dost tvrdá a nekompromisní-dětem (vlastně již dospělým lidem) bych řekla, tak fajn, v tom případě nemůžete studovat, protože jak jistě víte, vše stojí spoustu peněz..i vaše studium (když pominu jiné výdaje) a nejste žádní primitivní jedinci, aby jste to nepochopili a rodiče jsou vždy dva a ne, že jeden bude cálovat jak zběsilý a druhý se bude smát.

Není tady

#58 31. 12. 2009 15:50

Káča
♥♥♥♥♥♥-

kalupinka napsal(a):

Pokud Tvé  děti ve svém věku nechápou, že tatík jïm vědomě snižuje jejich životní úroveň, pak jsou momentálně zaostalé. Jak to, že nechápou, že když je táta s rodinou, DÁ CELÝ PLAT DOMŮ a když s rodinou není, DÁVÁ JENOM ZLOMEK?
Jsi v právu. A je Ti to houby platné jako každému, kdo se nemůže dovolat toho, nač má nárok. Bohužel tak to už chodí a život se s nikým nemaže.
Teď Tě bude vydírat manžel přes děti a Ty to stěží ustojíš. Navrhni tedy všem třem, ať se k Novému roku nastěhují k tátovi a on SE O NĚ ROK BUDE STARAT, ANIŽ BYS TY JIM POSKYTLA JEDINOU KORUNU. Pak budete vyrovnáni. Tenhle způsob řešení vidím jako efektivní. Navíc budeš mít pokoj od muže a od dětí taky. Konečně...je to jejich tatínek a mají se všichni dohromady rádi, že. Tak ať se užijou. Tohle se nedá praktikovat u malých děcek...těm by bylo bez mámy ouvej.

Lépe bych to fakt nenapsala tummenupp

Není tady

#59 31. 12. 2009 15:54

Káča
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

kalupinka napsal(a):

Kalupinko,já myslím,že to asi špatně podávám,že mi nerozumíte co chci říct. Já si myslím,že ty děti na to nemají dostatečně vyvinutý rozum,aby to "doopravdy" pochopily. Chápou to jen tím svým ještě nedovyvinutým mozečkem a zcela bez osobních zkušeností. Nechápou tu podstatu věci. I když jim to krásně předvedeš, ekonomiku domácnosti nemohou pochopit. Jejich chápání je jiné než naše. Tím nechci říct,že se my,rodiče, nemáme snažit se je to naučit, naopak, vysvětlovat,vysvětlovat,ale nečekat od nich zázraky. Já také se svými dětmi mluvím úplně o všem, ale každému to přednáším trochu jinak s ohledem k jejich věku. Když pochopí o co mi jde je to velký úspěch. Poly má velké děti,které by už měli zcela jasně rozeznávat dobré i špatné. A špatné je,když jejich táta neplní své povinnosti. Oni ty své přece také plnit musí. Proč to táta nedělá je druhá otázka věci,kterou oni asi pochopit nemůžou. Té lépe rozumíme my,dospěláci.

Jistě, že nemají tolik zkušeností...ale promiň, jsou to již dospělí jedinci, kteří znají již dost dobře hodnotu peněz, jsou to středoškolák a vysokoškolák, takže mi přijde naprosto nemyslitelné, že takhle uvažují. Původně jsem myslela, že se jedná o děti cca 8-10let. Ale pro tuhle věkovou hranici už jaksi nenacházím omluvu. Jéžiši-já jsem se ale nervla...jen je zajímavé, že mě rozčílil přístup ,,dětí".

Upravil(a) Káča (31. 12. 2009 15:59)

Není tady

#60 31. 12. 2009 15:55

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Sorry, ale pěkně vychcanej tatík!!!!!

BTW, trochu mimo mísu: synek potřeboval na divadlo peníze do školy, já mu řekla, at  řekne tátovi ( žijeme společně v poho), on ho odbyl se slovy nemám....- ale na cigarety minimálně druhý den měl, a to kouří 40 ks denně....., tak synek opět přišel za mnou....potřeboval 50,-Kč.....samozřejmě, že jsem je měla a dala mu je...

...ale to mi prostě připadá od těch chlapů dobrá nehoráznost, ten můj bez uzardění řekne nemám, a ten tvůj, Poly,
klidně si zajde až tak daleko a bude "plakat" a své děti, nebo kohokoliv vydírat, že ON nemá a že ON je chudák a že vlastně VY ho chcete nechat zavřít...haha...njn, ale vysvětluj to dceři.....držím TOBĚ palce, aby se MU to nepovedlo....
a že dluh splatí???? ho :-), ho :-), slavný soude, kecá - a sorry, že jsem nepoužila mírnější slůvko, protože jinak nešlo nereagovat.....(ostatně díky naší jadrné češtině to jde :-))  )

Není tady

#61 31. 12. 2009 16:16

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Pan,
ony děti možná znají hodnotu peněz, ale strach, to je pěkná potvůrka. Pokud s nimi otec takhle manipuluje a vyvolává existenční strach, tak je mi úplně jasné, co bych v roli dítěte zvolila. Tady jde nejvíc o tom, aby jim matka jasně vysvětlila, jaká je situace a aby si děti nejlépe samy uvědomily, že otec hraje na jejich city.

Přresně tak.
Jen se obávám, že samo vysvělování tu moc nepomůže.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#62 31. 12. 2009 16:20

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

rejka napsal(a):

Nemají zkušenost?
No a to je právě ta chyba.
Nejvyšší čas, aby ji získaly.

Navíc si myslím, že dost zevšeobecňuješ a některé děti - potažmo jejich rodiče, které jim tu zkušenost poskytli a naučili je hospodařit - podceňuješ.

Není tady

#63 31. 12. 2009 16:22

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

taurus napsal(a):

rejka napsal(a):

Tak vidím, že svůj předchozí příspěvek jsem napsala celkem zbytečně stolt
Taurus mi jen potvrdila, že děti nejsou hloupé ani neschopné naučit se zacházet s penězi.

Není tady

#64 31. 12. 2009 16:44

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorro a Káčo, kolik máte dětí? Jak jsou staré? A jestlipak jste byly ve stejné situaci jako Poly? Ono se to druhému dobře radí co a jak má dělat a sousedovic děti se nejlépe vychovávají. Já rozumím o čem mluvíte,ale trošku z vás mám pocit,že jste matky začátečnice nebo spíše matky-studentky.

Seneca

Není tady

#65 31. 12. 2009 16:47

Poly
♥♥♥♥---

Děkuji všem za názory, moc ráda jsem si všechno přečetla. Moje děti znají hodnotu peněz velmi dobře, já s nimi mluvím o všem naprosto otevřeně, taky si spoustu věcí nemůžem dovolit a musíme hodně přemýšlet, jestli si zajedeme na výlet nebo si koupíme něco na sebe apod. Dcera si přivydělává od 16 nepřetržitě, syn právě taky hledá brigádu.

Problém je v tom, že děti otci věří, že výživné doplatí do půl roku - já po mých zkušenostech tomu prostě nevěřím. Je mi víc než jasné, že ve chvíli, když mu podepíšu černé na bílém, že vše zaplatil, tak není způsob, jak ho přimět, aby mi to opravdu zaplatil. BM podniká a poslední dobou se mu nějaké věci nepovedly, tak to má opravdu těžší. Ale já s dětmi jsme pro něj na posledním místě - poplatil si už nějaké jiné dluhy, ale dluh na výživném ho prostě netrápil, není to pro něj priorita, protože mu za to nic nehrozilo a on nevěřil, že já něco podniknu. Já jsem ho upozornila, že když se se mnou nechce domluvit na splácení, že mě nutí, abych to dala na policii, na to jen na půl pusy odvětil, ať si dělám, co chci, že se se mnou o tom vůbec nehodlá bavit, že peníze nemá a neví, kdy bude mít. A teď je překvapen a vyšiluje, že mu dcera musí okamžitě podepsat převzetí peněz, jinak bude zodpovědná za to, že dostane tatínka za mříže, a ať si uvědomí, jak se jí s tím bude dál žít, že jí to bratr nikdy neodpustí, atd. Normální vydírání.

Jasně že je to i výsledek toho, že jsem si v minulosti od něj nechala hodně věcí líbit a že jsem se sama nechala vydírat a manipulovat. Ale už se nenechám a věřím, že i tuto situaci zvládneme. Já jsem v klidu, nedělám nic špatného. A na dceru se zlobit nebudu, když tátovi vyhoví, je to její rozhodnutí. Možná tím získá svoji vlastní zkušenost a možná to bude dobře. Pokud by to opravdu dopadlo tak, že BM jí ty peníze nedá, tak bych opravdu trvala na nějaké kompenzaci, abych ty následky nenesla jen já. To by se nedalo nic dělat, zkušenosti bývají i dražší.

Upravil(a) Poly (31. 12. 2009 16:51)

Není tady

#66 31. 12. 2009 16:54

majkafa
Host

rejko, mám dvě dospělé děti, jedno už samostatné a souhlasím s názorem Pandory a Káči.

Upravil(a) majkafa (31. 12. 2009 16:55)

#67 31. 12. 2009 16:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

rejko,
dnes je Silvestr, tedy strandy všude kopec smile
Děti mám dvě a vnoučata už téměř taky dvě.
V situaci jako Poly jsem nikdy nebyla, protože můj bm se vždy choval zodpovědně a naše vzájemné "rozbroje" nemíchal se svým rodičovstvím.
Hodnotu peněz jsme oba děti učili znát odmalička a vyplatilo se, protože zažily období přepychu i období, kdy jsme počítali každou kačku.

Tvůj pohled na to, jak děti nejsou schopné pochopit financování nekomentuji, mysli si, co si myslíš, máš na to právo. Tak jako na svoje pocity, byť mi mohou připadat jakkoliv legrační, tak mi tak nepřipadají. Jsou tvoje a já je nemám co soudit.
Tak jako ty nemáš právo jen na základě svých pocitů někoho řadit mezi "matky studentky"- Mohlo by se ti to později vymstít....

Celý život se pohybuji mezi dětmi všech věkových kategorií, žáky i studenty. Proto prostě VÍM, že nejsou hloupí. Jsou to inteligentní bytosti, mnohdy mnohem moudřejší, než jejich vlastní rodiče.
A když říkám, že mnohem, tak fakt myslím mnohem smile

Není tady

#68 31. 12. 2009 17:07

Káča
♥♥♥♥♥♥-

rejka napsal(a):

Pandorro a Káčo, kolik máte dětí? Jak jsou staré? A jestlipak jste byly ve stejné situaci jako Poly? Ono se to druhému dobře radí co a jak má dělat a sousedovic děti se nejlépe vychovávají. Já rozumím o čem mluvíte,ale trošku z vás mám pocit,že jste matky začátečnice nebo spíše matky-studentky.

Já dvě...syn 24let a dcera 7let. Troufám si tvrdit, že nějaké ty životní zkušenosti mám , jak životní , tak s dětmi. Jsem jednou rozvedená a znovu vdaná, tak samo můj druhý manžel a věř, že tyto situace velmi dobře znám. Je zajímavé, že manželova dcera je schopna ve svých 12ti letech přijít za tátou a říct mu svůj názor, že mamka ji vychovává, má tak dost výdajů a proto by bylo vhodné, aby ji koupil navíc to a to.

Upravil(a) Káča (31. 12. 2009 17:10)

Není tady

#69 31. 12. 2009 17:20

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Nechci nějak dělat dusno, ale tak mě napadlo, pokud není schopný dospělý člověk a navíc vysokoškolák pochopit financování a podstatu věci, nemá asi na vysoké co dělat....pardon, to je jen můj názor.

Není tady

#70 31. 12. 2009 17:29

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Poly
máš k celé te situaci správný postoj. Dovedeš si přiznat svou chybu a v žádném případě u tebe nevidím nějaké zlo, které bys vrhala na svého muže.
Tvoje děti prostě tátu milují a tak moc mu CHTĚJÍ věřit. Je pro ně moc těžké si připustit, že jsou pro něj na posledním místě, že s nimi manipuluje....
Bohužel aby se s tím srovnaly, musí to přijmout. Pro tebe jako mámu to musí být dost masakr se na to dívat, ale nejspíš víš, že to musíš ustát. Právě proto, aby s tvými dětmi už nikdo nemanipuloval, aby si do života neodnesly poznání, že sprostá manipulace se vyplácí, je normální a nebo že je běžné se jim poddávat.

Drž se.

Není tady

#71 31. 12. 2009 17:29

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Kačo,
to by ses možná i divila, kolik a jakých exotů se mezi vysokoškoláky vyskytne...haha...ale to je  jen tak na okraj... :-))
a jasně tvůj názor
a mezi náma, se všemi je sranda....:-))

Není tady

#72 31. 12. 2009 17:37

Damila
♥♥♥♥♥♥-

Káča napsal(a):

Nechci nějak dělat dusno, ale tak mě napadlo, pokud není schopný dospělý člověk a navíc vysokoškolák pochopit financování a podstatu věci, nemá asi na vysoké co dělat....pardon, to je jen můj názor.

To nebude o tom, že to nemůže pochopit. On spíš nechce.
Sčítání a odčítání zvládne i dítě na ZŠ, výškou vzdělání to tedy nebude.

Mmch., víš kolik je vtipů na inženýry? lol
S

Není tady

#73 31. 12. 2009 17:40

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Michaela.43 napsal(a):

Kačo,
to by ses možná i divila, kolik a jakých exotů se mezi vysokoškoláky vyskytne...haha...ale to je  jen tak na okraj... :-))
a jasně tvůj názor
a mezi náma, se všemi je sranda....:-))

Vysoké školy jsou spíš o IQ než o EQ..

Míšo, máš plnou schránku, takže TAKTÉŽ pussa

Není tady

#74 31. 12. 2009 18:59

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

rejka napsal(a):

Pozri, Rejka, podľa mňa je to tka, že čo s deti nenaučia v rodine, to sa potom pracne a možno s rôznymi "nehodami" budú učiť v živote načisto a na vlastnej koži. Takto to ešte furt majú v podstate s maminým vankúšom (polštářem) a bez tragickch následkov. Neskôr už to bude bolieť viac. Kto si myslí, že najlepšie deti vychová tak, že ich uchráni pred všetkým zlom sveta, je to jeho vec, ale ja ako čiastočne takto "postihnuté" dieťa musím povedať, že som bola ako z chránenej dielne a nasledoval potom zákonite o to strmší držkopád. Aj keď nešlo konkrétne o financie...

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#75 31. 12. 2009 19:02

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Pandorraa napsal(a):

rejko,
dnes je Silvestr, tedy strandy všude kopec smile
Děti mám dvě a vnoučata už téměř taky dvě.
V situaci jako Poly jsem nikdy nebyla, protože můj bm se vždy choval zodpovědně a naše vzájemné "rozbroje" nemíchal se svým rodičovstvím.
Hodnotu peněz jsme oba děti učili znát odmalička a vyplatilo se, protože zažily období přepychu i období, kdy jsme počítali každou kačku.

Tvůj pohled na to, jak děti nejsou schopné pochopit financování nekomentuji, mysli si, co si myslíš, máš na to právo. Tak jako na svoje pocity, byť mi mohou připadat jakkoliv legrační, tak mi tak nepřipadají. Jsou tvoje a já je nemám co soudit.
Tak jako ty nemáš právo jen na základě svých pocitů někoho řadit mezi "matky studentky"- Mohlo by se ti to později vymstít....

Celý život se pohybuji mezi dětmi všech věkových kategorií, žáky i studenty. Proto prostě VÍM, že nejsou hloupí. Jsou to inteligentní bytosti, mnohdy mnohem moudřejší, než jejich vlastní rodiče.
A když říkám, že mnohem, tak fakt myslím mnohem smile

Můžu si lidi zařadit tam,kam chci já. Je to moje právo. Nevím,proč by se mi to mělo vymstít. Že si udělám svůj názor? Že se s ním pár lidí neztotožní? No a co? Každá máme své životní zkušenosti,každá to vnímáme jinak,každá máme svá řešení. Nehledám tu nějakou pravdu, ráda čtu názory lidí na konkrétní situaci a vůbec mi nevadí,že se liší od těch mých. Já ti přijdu legrační - díky big_smile- raději ti vyvolám úsměv na tváři,než výraz pláče. Ty zase na mě působíš tak,že jsi trochu mimo realitu. Nikdy jsem netvrdila,že jsou děti hloupé,jenom to,že nejsou schopné určité věci doopravdy pochopit. Ale asi nedovedu písmeny vyjádřit o čem vlastně mluvím. To neva,jdu SILVESTROVAT......

Seneca

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí