Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 12. 2009 20:10

Poly
♥♥♥♥---

psychické vydírání

Tak teď na konci roku řeším takový problém. Bývalý manžel neplatí výživné na mého syna a dospělou dceru, a když už to přesáhlo únosnou míru (rok neplacení) a nedalo se s ním domluvit, tak jsem to dala na policii. Vyšlo to tak, že dnes byl u výslechu. Výsledek je, že rozpoutal docela velký psychický nátlak na moje děti - syn (16 let) přišel s tím, že taka bude kvůli mě zavřený a že mi to nikdy neodpustí a že jediné řešení je, že takovi podepíšu, že už dluh uhradil (přinesl si už za tím účelem vytištěné prohlášení, jímž ho bývalý manžel pohotově vybavil. Totéž chce po dceři - aby mu podepsala, že od něj osobně přebírá 20 tisíc. Já mu samozřejmě nic nepodepíšu, to už bych od něj nic neviděla. Ale děti mu na to docela skáčou. Zatím se dceři snažím vysvětlit, že otec má především čas vše uhradit, než bude soud (a kdy bude soud, to se ještě neví), ale ten jeho nátlak je tak přesvědčivý, že nevím, jestli uspěji. Navíc je mi líto, že děti musí mít kvůli tomu starosti. Ale jak s dětmi promluvit? Jak jim vysvětlit, že to není fér, když svoje průšvihy háže jejich otec na ně? Podle mě je to jasné psychické vydírání, ale docela se mu to daří.

Není tady

#2 30. 12. 2009 20:33

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Re: psychické vydírání

No, tovje deti už nemajú 5 lebo 8 rokov, aby nechápali vo co gou.... Obávam sa, ony vidia len hrozbu "zavretého taku", ale nie to, ZA ČO by bol zavretý. Skús im natvrdo poveda, že oni obaja teda nech idú pracova, prerušia štúdium, aby na ne ocko nemusel plati... nech tie peniaze donesú nameisto neho ony, keď ho tak žutujú. Možno pochopia. Kým sa tebe darí vyži nejako bez alimetnov - a ešte uživi aj ich - zrejme im to nedochádza.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#3 30. 12. 2009 20:45

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

Selima napsal(a):

No, tovje deti už nemajú 5 lebo 8 rokov, aby nechápali vo co gou.... Obávam sa, ony vidia len hrozbu "zavretého taku", ale nie to, ZA ČO by bol zavretý. Skús im natvrdo poveda, že oni obaja teda nech idú pracova, prerušia štúdium, aby na ne ocko nemusel plati... nech tie peniaze donesú nameisto neho ony, keď ho tak žutujú. Možno pochopia. Kým sa tebe darí vyži nejako bez alimetnov - a ešte uživi aj ich - zrejme im to nedochádza.

Myslím si, že to není dobrý nápad, protože dětičky to  z lásky k otci klidně udělají ( třeba nechodí do školy zrovna rády) . Vysvětlila bych jim, že zkrátka otec měl stanovenou povinnost a tu nedodržel a proto bude potrestán.  Když ony něco nedodrží , tak je přeci taky trest nemine wink .

Není tady

#4 30. 12. 2009 20:49

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Poly, to je moc smutné,ale Selima má pravdu. Děti jsou velké,můžeš s nimi mluvit zcela otevřeně bez příkras jako s kterýmkoliv dospělým. V první řadě bych jim řekla,že táta přehání,protože kdyby měli hned každého zavřít za neplacení alimentů,byla by polovina mužské populace za katrem. Tohle pochopí i adolescent na prahu dospělosti. Mám také 16 ti letého syna z prvního manželství a loni jsem řešila něco podobného.Ten "náš" táta zapoměl 3 měsíce,a když jsem ho poněkolikáté urgovala,tak se tak vytočil,že volal synovi. Ten nebyl svědkem mých "urgencí",ale věděl,že táta neplatí. Takže mu řekl : hele,tati, pla včas a mamka bude v poho. Dodržuj dohodu a slovo.Po mě to chceš taky". No něco v tom smyslu,já u toho nebyla,kluk mi to řekl. Fakt je,že jsme podobný problém od té doby neměli. A kdyby snad náhodou dceru "ukecal" můžeš to napadnout. A dokáže,že peníze předal. Navíc bych dceru upozornila,že její otec jí vystavuje tomu,že bude předvolána před soud a takový psychický tlak by neunesla.Řekla by pravdu a otec by pak mohl být na místě zažalován pro křivou výpověď. Z toho jak to říct tvým dětem bych si teda hlavu nedělala. Ale štvalo by mě s jakým šmejdem jsem děti počala butter

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#5 30. 12. 2009 21:00

Poly
♥♥♥♥---

No, není to vůbec lehká situace. Syn vlastně nemůže nic ovlivnit (ale stejně mě štve, že má starosti), ale u dcery opravdu hrozí, že mu to podepíše a on jí to pak nezaplatí (nebo to bude odsouvat do nekonečna, což je nepravděpodobnější). Ale dcera teď samozřejmě věří, že jí to zaplatí, on umí velmi dobře přesvědčovat - vždy mu dá jen takový malinký podpis a on jí to samozřejmě všechno dá, bude jí to splácet a vůbec, má novou zakázku, takže peníze budou, dá jí pak něco navíc... Ach jo. Kolik já už od něj těchhle řeší slyšela.

BM už mi volal, že na synovo výživné peníze sehnal (no prosím), a s dcerou prý se domluví, že jí to splatí postupně.

Já se snažím dětem vysvětlit, že to není akutní, že ho nezavírají TEĎ, že má sice problém, ale má taky čas, aby si ho vyřešil (než bude soud). A že mu dcera nemusí nic podepisovat teď hned, a si to rozmyslí.

Nejvíc mě štve, že děti nevidí, jakou hru s nimi hraje. Syn mi říká: "A co bys dělala ty, kdyby chtěl někdo zavřít tvého otce?" dumbom

Není tady

#6 30. 12. 2009 21:02

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Jak píšou holky, měla bys s nimi HODNĚ mluvit. Mᚠvelkou šanci, pokud jsou děti s Tebou v častějším kontaktu, tak toho využij. Ty přece dělᚠsprávnou věc.

Poly, a děti fakt nemůžou vidět tu tátovu hru - nemají ty Tvoje letité zkušenosti, víš... neutral

Upravil(a) Tercila (30. 12. 2009 21:03)

Není tady

#7 30. 12. 2009 21:06

Poly
♥♥♥♥---

rejka napsal(a):

Poly, to je moc smutné,ale Selima má pravdu. Děti jsou velké,můžeš s nimi mluvit zcela otevřeně bez příkras jako s kterýmkoliv dospělým. V první řadě bych jim řekla,že táta přehání,protože kdyby měli hned každého zavřít za neplacení alimentů,byla by polovina mužské populace za katrem. Tohle pochopí i adolescent na prahu dospělosti. Mám také 16 ti letého syna z prvního manželství a loni jsem řešila něco podobného.Ten "náš" táta zapoměl 3 měsíce,a když jsem ho poněkolikáté urgovala,tak se tak vytočil,že volal synovi. Ten nebyl svědkem mých "urgencí",ale věděl,že táta neplatí. Takže mu řekl : hele,tati, pla včas a mamka bude v poho. Dodržuj dohodu a slovo.Po mě to chceš taky". No něco v tom smyslu,já u toho nebyla,kluk mi to řekl. Fakt je,že jsme podobný problém od té doby neměli. A kdyby snad náhodou dceru "ukecal" můžeš to napadnout. A dokáže,že peníze předal. Navíc bych dceru upozornila,že její otec jí vystavuje tomu,že bude předvolána před soud a takový psychický tlak by neunesla.Řekla by pravdu a otec by pak mohl být na místě zažalován pro křivou výpověď. Z toho jak to říct tvým dětem bych si teda hlavu nedělala. Ale štvalo by mě s jakým šmejdem jsem děti počala butter

Rejko, ta poslední věta, to je bingo smile BYla jsem mladá a blbá. Ale zase bych neměla tak skvělé děti. On je BM ten typ, o kterém se říká, že by vymámil z jalové krávy tele. On dokáže být tak přesvědčivý, že by možná ukecal i mě (no, to už přece jen ne, ale dlouho to tak bylo). Já jsem ho už úplně vytěsnila z mého života, ale tohle mě tedy nas... ířilo wink Syna dokonce napadlo, že už s ním táta nepromluví. Nemělo by to být naopak? Neměl by se BM bát, že si to u dětí podělá? Nějak to není dobrý...

Není tady

#8 30. 12. 2009 21:10

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Poly,já vím,že je to moc těžké a tebe mrzí,že tvé děti tohle musí prožívat. Ale, bohužel, život už je takový a ony musí poznat,jak to chodí. Že dcera věří je pochopitelné, málokdo dokáže uvěřit,že by ho ti nejbližší mohli oklamat a podvést. A dceři bych řekla,že se klidně s tátou může domluvit na splátkách a dá se to doložit k žalobě. Tím,že proběhne soud neuvrhne jejího otce do nějakého nebezpečí,naopak ona (dcera) získá jistotu,že peníze dostane. Děti musí pochopit,že chybu udělal otec a ty hájíš jejich zájem. Nechceš otci ublížit,ale on si musí uvědomit svoje povinnosti a plnit je. Ty mᚠvážně kliku,že jsou děcka velký,zkus si představit,že by jim vážně bylo 5 a 8 let. A tatínek by jim tohle cpal do hlavy. To by byla trága usch Nevím,jaký mᚠs dětmi vztah,ale jestli dobrý nebudeš mít problém jim to v klidu,bez napadání a urážení jejich otce vysvětlit. I když vím,že bys tomu hajzlovi nejradši zakroutila krkem.

Seneca

Není tady

#9 30. 12. 2009 21:13

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Můj přítel má taky dvě děti (dospělou dceru a dospívajícího syna) - je to pár let zpátky, kdy si jeho bývalá
požádala zpětně (za 3 roky pozpátku) o zvýšení výživného (přesto, že stanovené výživné poctivě platil).
A uspěla. - Soud nařídil (a přítel doplatil) zpětně dlužné výživné - celkem asi 50 tisíc. stolt

Škoda, že ho tenkrát nenapadla taky taková finta ?! ... dumbom

Není tady

#10 30. 12. 2009 21:18

Poly
♥♥♥♥---

rejka napsal(a):

Poly,já vím,že je to moc těžké a tebe mrzí,že tvé děti tohle musí prožívat. Ale, bohužel, život už je takový a ony musí poznat,jak to chodí. Že dcera věří je pochopitelné, málokdo dokáže uvěřit,že by ho ti nejbližší mohli oklamat a podvést. A dceři bych řekla,že se klidně s tátou může domluvit na splátkách a dá se to doložit k žalobě. Tím,že proběhne soud neuvrhne jejího otce do nějakého nebezpečí,naopak ona (dcera) získá jistotu,že peníze dostane. Děti musí pochopit,že chybu udělal otec a ty hájíš jejich zájem. Nechceš otci ublížit,ale on si musí uvědomit svoje povinnosti a plnit je. Ty mᚠvážně kliku,že jsou děcka velký,zkus si představit,že by jim vážně bylo 5 a 8 let. A tatínek by jim tohle cpal do hlavy. To by byla trága usch Nevím,jaký mᚠs dětmi vztah,ale jestli dobrý nebudeš mít problém jim to v klidu,bez napadání a urážení jejich otce vysvětlit. I když vím,že bys tomu hajzlovi nejradši zakroutila krkem.

Rejko, s dětmi mám velmi dobrý vztah, mluvím s nimi hodně téměř o všem. Je pravda, že syn po hodinovém rozhovoru už byl docela v pohodě, ale šel zase k otci (jsme teď ve městě, kde BM bydlí a kde bydlí i mí rodiče, jsme tady na Vánoce a syn pobývá chvíli u babičky, chvíli u otce), tak uvidíme, co bude zítra. Ze začátku když přišel, tak mě 15 min. ani nepustil ke slovu, pak se to pomaličku začalo obracet, nakonec mi dal za pravdu. Jenže já myslím, že je to tak, že když mluví se mnou, dá za pravdu mě, když do něj bude hučet BM, dá po hodině za pravdu jemu. I když já do něj nijak zvl᚝ nehučela, spíš jsem mu říkala, aby se snažil být mimo ten problém, že je to takův problém a že on stejně nemůže nic dělat, tak a si nedělá starosti. Že si taka holt musí sníst, co si nadrobil, a hlavně že ho ještě nikdo nezavírá. S dcerou to bude horší, protože ta by se musela postavit otci na odpor. Doufám, že to zvládne. Ale situace je to těžká, protože je to citové vydírání jako když vyšije.

Není tady

#11 30. 12. 2009 21:18

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

rejka napsal(a):

Rejko, ta poslední věta, to je bingo smile BYla jsem mladá a blbá. Ale zase bych neměla tak skvělé děti. On je BM ten typ, o kterém se říká, že by vymámil z jalové krávy tele. On dokáže být tak přesvědčivý, že by možná ukecal i mě (no, to už přece jen ne, ale dlouho to tak bylo). Já jsem ho už úplně vytěsnila z mého života, ale tohle mě tedy nas... ířilo wink Syna dokonce napadlo, že už s ním táta nepromluví. Nemělo by to být naopak? Neměl by se BM bát, že si to u dětí podělá? Nějak to není dobrý...

Takhle to neber- mladá a blbá. Spíš mladá, naivní a plná iluzí. Taková jsem byla taky. Nikdy jsem toho samozřejmě nelitovala,mám dva skvělý kluky.Zdravý,normální,zlobivý,báječný,na přetrhnutí. Klasika. Hele a nemᚠty svoje děti náhodou s mým exmanželem? dumbom To co píšeš na něj totiž 100% sedí. Dokázal ukecat i mrtvýho a já mu na jeho pindy skočila mnohokrát. A taky jsem si řekla: pro Boha,s kýms to vlastně 10 let žila? Nestačila jsem se divit,když šlo o placení. A, že se nebojí,že na něj děti zanevřou? Sebejistota a ješitnost. Nic víc. Zvládnul tebe,proč by se mu to nemělo povést s dětmi????? Je to taky blbec.Jako ten "můj".usch

Seneca

Není tady

#12 30. 12. 2009 21:20

rejka
♥♥♥♥♥♥-

tříska napsal(a):

Můj přítel má taky dvě děti (dospělou dceru a dospívajícího syna) - je to pár let zpátky, kdy si jeho bývalá
požádala zpětně (za 3 roky pozpátku) o zvýšení výživného (přesto, že stanovené výživné poctivě platil).
A uspěla. - Soud nařídil (a přítel doplatil) zpětně dlužné výživné - celkem asi 50 tisíc. stolt

Škoda, že ho tenkrát nenapadla taky taková finta ?! ... dumbom

Ano, i tohle jsme letos zažili- bývalka mého manžela také zažádala a také uspěla a také jsme platili. Ještě klika,že zpětně nezažádala o výživné na sebe. To také může do tří let od rozvodu,když se znovu nevdá dumbom

Seneca

Není tady

#13 30. 12. 2009 21:25

rejka
♥♥♥♥♥♥-

Poly, bude to nápor na vás všechny. Držte při sobě,podporuj je a dej jim jistotu,že jsi s nimi,buď jim JISTOTOU,že na tebe se mohou spolehnout děj se co děj. Mᚠjednu velkou výhodu oproti otci. Znᚠje líp,trávíš s nimi víc času a ty jsi pro ně RODINA a ZÁZEMÍ.stolt

Seneca

Není tady

#14 30. 12. 2009 21:26

Poly
♥♥♥♥---

rejka napsal(a):

Takhle to neber- mladá a blbá. Spíš mladá, naivní a plná iluzí. Taková jsem byla taky. Nikdy jsem toho samozřejmě nelitovala,mám dva skvělý kluky.Zdravý,normální,zlobivý,báječný,na přetrhnutí. Klasika. Hele a nemᚠty svoje děti náhodou s mým exmanželem? dumbom To co píšeš na něj totiž 100% sedí. Dokázal ukecat i mrtvýho a já mu na jeho pindy skočila mnohokrát. A taky jsem si řekla: pro Boha,s kýms to vlastně 10 let žila? Nestačila jsem se divit,když šlo o placení. A, že se nebojí,že na něj děti zanevřou? Sebejistota a ješitnost. Nic víc. Zvládnul tebe,proč by se mu to nemělo povést s dětmi????? Je to taky blbec.Jako ten "můj".usch

Oni je snad klonujou :-) Ještě my jsme tak báječný ženský, aspoň je na světě rovnována big_smile

Není tady

#15 30. 12. 2009 21:34

Poly
♥♥♥♥---

rejka napsal(a):

Poly, bude to nápor na vás všechny. Držte při sobě,podporuj je a dej jim jistotu,že jsi s nimi,buď jim JISTOTOU,že na tebe se mohou spolehnout děj se co děj. Mᚠjednu velkou výhodu oproti otci. Znᚠje líp,trávíš s nimi víc času a ty jsi pro ně RODINA a ZÁZEMÍ.stolt

Rejko, je to nápor, i na mě, docela mě to zaskočilo. Ale zvládneme to. Já neustoupím a dcera to doufám taky zvládne. A když ne, tak bude mít svoji vlastní zkušenost, což mě bude velmi mrzet, ale to je život.

díky moc všem za reakce a rady

Není tady

#16 30. 12. 2009 21:40

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava

Poly napsal(a):

Rejko, s dětmi mám velmi dobrý vztah, mluvím s nimi hodně téměř o všem. Je pravda, že syn po hodinovém rozhovoru už byl docela v pohodě, ale šel zase k otci (jsme teď ve městě, kde BM bydlí a kde bydlí i mí rodiče, jsme tady na Vánoce a syn pobývá chvíli u babičky, chvíli u otce), tak uvidíme, co bude zítra ....... I když já do něj nijak zvl᚝ nehučela, spíš jsem mu říkala, aby se snažil být mimo ten problém, že je to takův problém a že on stejně nemůže nic dělat, tak a si nedělá starosti. Že si taka holt musí sníst, co si nadrobil, a hlavně že ho ještě nikdo nezavírá. S dcerou to bude horší, protože ta by se musela postavit otci na odpor. Doufám, že to zvládne. Ale situace je to těžká, protože je to citové vydírání jako když vyšije.

A co ti brání přitlačit a začít vydírat taky? - Klidně dětem řekni, že když mají tatínka tak rády, tak se k němu mohou odstěhovat - v tom případě a mu to klidně dcera podepíše! - Ne?

Není tady

#17 30. 12. 2009 21:54

Amriana
♥♥♥♥♥♥-

tříska napsal(a):

Poly napsal(a):

Rejko, s dětmi mám velmi dobrý vztah, mluvím s nimi hodně téměř o všem. Je pravda, že syn po hodinovém rozhovoru už byl docela v pohodě, ale šel zase k otci (jsme teď ve městě, kde BM bydlí a kde bydlí i mí rodiče, jsme tady na Vánoce a syn pobývá chvíli u babičky, chvíli u otce), tak uvidíme, co bude zítra ....... I když já do něj nijak zvl᚝ nehučela, spíš jsem mu říkala, aby se snažil být mimo ten problém, že je to takův problém a že on stejně nemůže nic dělat, tak a si nedělá starosti. Že si taka holt musí sníst, co si nadrobil, a hlavně že ho ještě nikdo nezavírá. S dcerou to bude horší, protože ta by se musela postavit otci na odpor. Doufám, že to zvládne. Ale situace je to těžká, protože je to citové vydírání jako když vyšije.

A co ti brání přitlačit a začít vydírat taky? - Klidně dětem řekni, že když mají tatínka tak rády, tak se k němu mohou odstěhovat - v tom případě a mu to klidně dcera podepíše! - Ne?

koho Ty děti ??? ale fuj ! usch
že by jí bránila mateřská láska třeba ???

Upravil(a) Amriana (30. 12. 2009 21:55)

Žena bez muže je jako ryba bez jízdního kola. (Gloria Steinemová)

Není tady

#18 30. 12. 2009 22:05

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Ja by som deom nezazlievala, že im záleží na otcovi a na tom, aby nešiel sedie (nakoniec, nevybrali si ho za otca- na rozdiel od Poly... a nemôžu zaňho a bude ich otcom už naveky); ale trochu by som ich uviedla do reality a do toho, ako to v živote chodí. A možno by som im aj opatrne začala otvára oči ohžadom otecka a jeho "rozprávok tisíc a jednej noci" big_smile . Mmch, tiež som randila s rozprávkárom, ale našastie sa mi otvorili oči vo fáze strednej zamilovanosti a vymýšžania mien pre deti. Nie, našastie som nebola tehotná... to by bola pri jeho roprávačskom umení katastrofa.

Upravil(a) Selima (30. 12. 2009 22:07)

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#19 30. 12. 2009 22:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Poly napsal(a):

Rejko, s dětmi mám velmi dobrý vztah, mluvím s nimi hodně téměř o všem. Je pravda, že syn po hodinovém rozhovoru už byl docela v pohodě, ale šel zase k otci (jsme teď ve městě, kde BM bydlí a kde bydlí i mí rodiče, jsme tady na Vánoce a syn pobývá chvíli u babičky, chvíli u otce), tak uvidíme, co bude zítra. Ze začátku když přišel, tak mě 15 min. ani nepustil ke slovu, pak se to pomaličku začalo obracet, nakonec mi dal za pravdu. Jenže já myslím, že je to tak, že když mluví se mnou, dá za pravdu mě, když do něj bude hučet BM, dá po hodině za pravdu jemu. I když já do něj nijak zvl᚝ nehučela, spíš jsem mu říkala, aby se snažil být mimo ten problém, že je to takův problém a že on stejně nemůže nic dělat, tak a si nedělá starosti. Že si taka holt musí sníst, co si nadrobil, a hlavně že ho ještě nikdo nezavírá. S dcerou to bude horší, protože ta by se musela postavit otci na odpor. Doufám, že to zvládne. Ale situace je to těžká, protože je to citové vydírání jako když vyšije.

Poly, upřímně Ti řeknu, že Ty nejsi o moc lepší než Tvůj bývalý manžel. On neustoupí, Ty neustoupíš, no paráda! O co vlastně bojujete? Víte to alespoň?
Je mi velice líto Vašich dětí, stojí mezi Vámi, ale dobrovolně si to nevybrali. Děti by nikdy neměli stát mezi rodiči jako spojovací most, nezaslouží si to sad

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#20 30. 12. 2009 22:25

Poly
♥♥♥♥---

mariposa napsal(a):

Poly napsal(a):

Poly, upřímně Ti řeknu, že Ty nejsi o moc lepší než Tvůj bývalý manžel. On neustoupí, Ty neustoupíš, no paráda! O co vlastně bojujete? Víte to alespoň?
Je mi velice líto Vašich dětí, stojí mezi Vámi, ale dobrovolně si to nevybrali. Děti by nikdy neměli stát mezi rodiči jako spojovací most, nezaslouží si to sad

Mariposo, já bojuju o jedinou věc - o dlužné výživné. Jsem s dětmi sama a věř mi, že živit syna na stření škole a dceru na VŠ bez toho, abych v roce 2009 dostala korunu od BM, není lehké. A domlouvat se s ním na placení výživného nelze, nebo on mě má tzv. na háku, nic ho nenutí platit. Tak jsem to dala na policii a dějou se věci. Zuří, je nas..., vyvíjí nátlak přes děti, že prý ho kvůli mě zavřou, že jediná možnost, jak on se může vyhnout base, je, že mu já a dospělá dcera podepíšeme, že jsme od něj osobně převzaly peníze - platbu výživného za celý rok. Ale samozřejmě to máme podepsat jen tak, bez toho, že by nám zaplatil, jen na základě slibů, že nám to postupně v průběhu dalšího půl roku zaplatí. A pro syna jsem v prvním okamžiku byla já ta nejhorší, nebo kvůli mě taku chudáka zavřou, když on na výživné nemá. No a totéž se valí na dceru - má podepsat převzetí peněz, nebo jinak kvůli ní půjde sedět. Je to hnus, protože ty děti fakt nemůžou jinak, než aby jim tatínka bylo líto. Je to jejich otec a má reálný problém. Ale podle mě si ho má prostě řešit, sám si to nadrobil, a ne tahat do toho děti.

Není tady

#21 30. 12. 2009 22:54

Blossom
Host

Mariposu nechápu. V čem jako by Poly měla neplatícímu bývalému manželovi ustoupit? Má mu podepsat papír, že od něj peníze na děti dostává, když celý rok nedostává?? va
To by musela být úplně padlá na hlavu.

Na místě Poly bych také vše předala policii (jde přeci o neplacení výživného ROK !! , samozřejmě ne třeba při opoždění 14 dnů...).
Dětem bych se snažila vše trpělivě vysvětlovat, přesně v tom duchu, jak Poly píše.
Pokud dcera  otcově nátlaku podlehne a  podepíše, že jí jako peníze dával, tomu bohužell nemůžeš Poly zabránit úplně (jinak než vysvětlováním), ale to už je bohužel riziko dcery - pokud mu to podepíše, buď to táta opravdu doplatí, a nebo nedoplatí -a dcera bude mít jednu smutnou , leč poučnou životní zkušenost a bude jasně vědět, jaký její táta opravdu je). V takovém případě bych se i ji samozřejmě snažila dál finančně podpořit, ale s tím - ten podpis byl na tvou odpovědnost, tak aspoň část finací si musíš zkusit opatřit na brigádě sama...

V žádném případě bych nedoporučovala začít vydírat podobně, jen opačným směrem, jak tu kdosi doporučuje... To je cesta do pekel.

#22 30. 12. 2009 22:59

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Pol, peníze jsou jen peníze. Láska se za ně koupit nedá. Mezi Tebou a Tvým bm jde o boj, je to ale jen a jen Vaše osobní věc a děti Vám oběma slouží jako nárazníky. O co byste bojovali bez nich? Nebylo by o co! Přiznat si to ale, chce odvahu.
Na celém sporu máte oba dva svůj podíl, oba dva hrajete v téhle hře. A děti do toho taháte oba dva, tak to je a ne jinak.

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenu. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#23 30. 12. 2009 23:13

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB

Mari - dumbom tady jde o to, kdo uhradí potřebné výdaje, tatíček si děti také  pořídil, a poly pokud vidím vysvětluje, jak se děti mají.

Poly - asi nezbude než vysvětlovat. Poukázat na to, co stojí jejich výdaje, že nemáte na dovču na nadstandard, že mᚠpřesčasy.  Bude to i pro ně velká škola života, když zjistí, co všechno za měsíc platíš. S dcerou se můžeš také domluvit, že část dlužného výživného prostě potřebuješ na provoz, a pokud ona podlehne, bude muset na brigádu, pokud chce převzít odpovědnost za tátovo dluhy.  Myslím, že dobře dětem vysvětluješ, že jeho zavřít nechceš, ale že on nedostál svým závazkům a ty nemᚠjinou možnost než se obrátit na zákony.  Zárověn bych ale kladla důraz na to, že je chápeš, ale chleba taky musíš za něco koupit... Jsou dost velcí a jak píše Selimy, čím dřív poznají realitu, čím dřív se srazí s planými sliby, tím líp....

Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

#24 30. 12. 2009 23:14

Poly
♥♥♥♥---

Blossom napsal(a):

Mariposu nechápu. V čem jako by Poly měla neplatícímu bývalému manželovi ustoupit? Má mu podepsat papír, že od něj peníze na děti dostává, když celý rok nedostává?? va
To by musela být úplně padlá na hlavu.

Na místě Poly bych také vše předala policii (jde přeci o neplacení výživného ROK !! , samozřejmě ne třeba při opoždění 14 dnů...).
Dětem bych se snažila vše trpělivě vysvětlovat, přesně v tom duchu, jak Poly píše.
Pokud dcera  otcově nátlaku podlehne a  podepíše, že jí jako peníze dával, tomu bohužell nemůžeš Poly zabránit úplně (jinak než vysvětlováním), ale to už je bohužel riziko dcery - pokud mu to podepíše, buď to táta opravdu doplatí, a nebo nedoplatí -a dcera bude mít jednu smutnou , leč poučnou životní zkušenost a bude jasně vědět, jaký její táta opravdu je). V takovém případě bych se i ji samozřejmě snažila dál finančně podpořit, ale s tím - ten podpis byl na tvou odpovědnost, tak aspoň část finací si musíš zkusit opatřit na brigádě sama...

V žádném případě bych nedoporučovala začít vydírat podobně, jen opačným směrem, jak tu kdosi doporučuje... To je cesta do pekel.

Blossom, dík za reakci. Mám přesně stejný názor. Když to dcera podepíše, tak se zlobit nebudu, však ono nás to nezruinuje. Mě to jen zaskočilo, nečekala jsem to, celý večer to řeším, přemýšlím, co a jak. Teď si říkám, že to vlastně nestojí za to, abych si kazila náladu, děti taky budou v pohodě. Já proti BM nic nemám, naopak, přeju mu, a se mu v životě daří. On si tuhle situaci vykoledoval sám, když se se mnou nechtěl o placení domluvit, tak ho to teď holt dostihlo. Já se kvůli tomu špatně cítit nebudu (ale už jsem na to měla slušný náběh :-) ) Díky tomu, že jsem jednala, jak jsem jednala, mám najednou, několik hodin po výslechu BM na policii, doplaceno roční výživné na syna, a dál se uvidí.

Není tady

#25 30. 12. 2009 23:24

Poly
♥♥♥♥---

PavlaH napsal(a):

Mari - dumbom tady jde o to, kdo uhradí potřebné výdaje, tatíček si děti také  pořídil, a poly pokud vidím vysvětluje, jak se děti mají.

Poly - asi nezbude než vysvětlovat. Poukázat na to, co stojí jejich výdaje, že nemáte na dovču na nadstandard, že mᚠpřesčasy.  Bude to i pro ně velká škola života, když zjistí, co všechno za měsíc platíš. S dcerou se můžeš také domluvit, že část dlužného výživného prostě potřebuješ na provoz, a pokud ona podlehne, bude muset na brigádu, pokud chce převzít odpovědnost za tátovo dluhy.  Myslím, že dobře dětem vysvětluješ, že jeho zavřít nechceš, ale že on nedostál svým závazkům a ty nemᚠjinou možnost než se obrátit na zákony.  Zárověn bych ale kladla důraz na to, že je chápeš, ale chleba taky musíš za něco koupit... Jsou dost velcí a jak píše Selimy, čím dřív poznají realitu, čím dřív se srazí s planými sliby, tím líp....

Je to přesně tak, Pavlo. Dcera už na brigádu chodí a obě děti dobře vědí, že obracím každou korunu. Teď jde spíš o tu věc s policií - BM hrozí, že když to nezrušíme, půjde sedět, což zase nechceme (hlavně děti ne, ale ani já ne). Já jsem toho názoru, že schválně přehání, aby dostal od dcery podpis, že dluh splatil. Má přece se splácením čas do té doby, než bude soud, a kdo ví, kdy to bude. To přece není fér chtít po dceři, aby na policii vypovídala, že otec už vše zaplatil, když nezaplatil nic. Ale co má ona dělat, když na ni vyvíjí nátlak, že ho KVŮLI NÍ zavřou? A že ji to samozřejmě postupně splatí, jen právě teď nemá?

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí