1. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1. prosince : Maraton pečení cukroví začíná. Finty, jak jednodue upéct to nejlahodnějí cukroví! 1. prosince : Začínají adventní svátky. Připomeňme si je vechny a také tradice s nimi spojené. |
|
|
Ahoj, nemám se moc komu svěřit, tak si alespoň ulevím a ráda vyslechnu cizí názory... nejsem moc často na netu, ale i tak...
S přítelem jsme spolu (byli?) 7 let, oběma nám je lehce přes 30. Jsem si vědoma toho, e ne úplně vechno bylo ve vztahu ideální, ale myslím, e to bylo astných 7 let. Začali jsme spolu stavět domeček, ná velký sen. Cca před 14 dny jsme se oficiálně nastěhovali. V posledních cca 3 týdnech se přítel choval dost divně, jezdil pozdě z práce, moc na mě nemluvil... Na rovinu jsem ze ho zeptala, zda někoho má. Byl v oku a řekl e ne, ale pak za mnou přiel a přiznal, e se mu líbí nějaká kolegyně, byl s ní na večeři, je milá a sympatická a dobře si popovídal. Nedělala jsem scény, ale řekla jsem si, e přítí den mi to jistě vysvětlí. Přiel poměrně natvanej, nemluvil... pak na mě zakřičel, e v tom není nevěra, ale to, e mě u asi nemiluje. A vyčetl mi asi 100 věcí (ale jakých!). já jsem zachovala klid a řekla mu, e jsem něco podobného proila (je to pravda, měla jsem vztahovou krizi), ale nakonec jsem zjistila, e on je ten pravý a kdy se o problémech mluví, dají se přece řeit. On mi řekl, e neví, co chce a e by to rád zkusil, ale co kdy to nevyjde (!!!!!). Podotýkám, e mi vyčetl i to, e jsem momentálně bez práce a usilovně hledám u několik měsíců, ale nedaří se mi. A e asi potřebuje čas, aby si ve promyslel. teď přijde velmi trapný moment... Nejsem na to hrdá, ale napíu to sem. Podívala jsem se mu do mobilu a bylo jasno. SMSky se sexuálním podtextem, taková hrůza... no nakonec to z něj vylezlo, ale asi stejně ne vechno (slaboch mi tvrdil, e jsou spolu 7 dní a spali spolu jednou...) Boe! Následně mě přítel pár dní před tědrým dnem vyhostil, řekl, e mě má rád, ale chce si to ujasnit. Nabízel e se odstěhuje on, ale co já bych si tam sama počala, je to taková divočina... uchýlila jsem se k sestře. Následujícího dne mi přiel omluvný email (on nikdy nebyl na mluvení...), e ho moc mrzí, e mi ublíil, opravdu neví co teď dál, e potřebuje zjistit, zda mu chybím apod... Pak mi napsal asi 2 sms. Na tědrý den nic, odpověděl a na mou smsku, protoe jsem něco od něj potřebovala (máme toti jetě zvířectvo v domácnosti, potřebovala jsem aby se o ně postaral). Od té doby se mi vůbec neozval.
No, zjistila jsem, e se schází s o 10 let starí vdovou (ale je to kočka, to je pravda). Tak a teď co mám dělat. Hypotéka na krku, dům nedodělanej, já ho samozřejmě miluju, protoe jsem kráva... A jsem z toho neastná. Bez práce, nemám kam jít... paráda.
Není tady
Ahoj,
řeknu Ti to asi tak...je to smutné, ale ne a tak zoufalé. Bez práce být je dneska normální, za čas si ji najde, jsi mladá, zdravá, bezdětná...prostě vyře tenhle současný problém a jdi dál. Je to pořád lepí, ne zůstat na ulici se dvěma dětma na krku. Sama mám za sebou karambóly a věř mi, e bys se mnou neměnila. Ale dneska u je přeboleno, vyřeeno, právně opatřeno a fajn.
Má dvě monosti: buď se v tom bude hrabat a bývalého k sobě tahat, nebo se k tomu postaví čelem a řekne - dobrá, hochu, bude mít, cos chtěl a je potřeba, abychom se domluvili na nezbytném. Představuji si to asi takhle....
Není tady
Milá Heddus, já tady mám také svůj příspěvek, ale jak si pročítám ten tvůj, tak bych se měla zamyslet, e já vlastně řeím hlouposti. Ale znám situaci, kdy na tobě zůstane hypotéka nebo nějaké dluhy. Přítel mi třeba slíbil, e bude ve platit na půl, ale nakonec ho nová přítelkyně natolik přemluvila, e se na mě vykalal. Teď u jsem silnějí zrovna díky tomuhle fóru. Je těké si zvykat na novou realitu, ale je lepí s tím začít hned ne se uzavřít do sebe. A upřímně si myslím, e se přítel vrátí. Nevím jak se zachová, protoe já přítele vdy přijala zpět. Ale moc na tebe myslím a doufám, e se ve vyřeí jak má. Věř, e později zjistí, e na tyto problémy nebude nikdy sama. Vdy je někdo, kdo pomůe a rád! Chlapi se budou vdy vymlouvat, e je něco tve a e nejsou spokojeni, ale pravda je jiná. O to horí, ale je lepí kdy to člověk ví hned ne aby nás tahali za nos.... Jak se říká, nikdy není tak patně, aby nebylo jetě hůř. Proto je potřeba se vzchopit a bojovat. Já to dělám u druhý týden! Drím palečky!!!!
Není tady
Ahoj, tak já nejsem úplně expert na vztahy a upřímně se momentálně plácám po docela nehezkém rozchodu, ale z toho co jsem pochopila Tvůj přítel je velmi zmatený a zároveň podle mně je sám k sobě i dostatečně upřímný, e ví, e nemůe srovnávat 7-lety vztah s krátkodobým podblázněním do někoho, koho pořádně nezná.
Ví nedávno jsem slyela o podobné situaci, kdy k tomu jetě tedy byly děti.....mno a manelka nastudovala vechny moné a nemoné psychologické příručky a začala se chovat k manelovi netečně. Tedy ve smyslu- ano- chce si sbalit věci- tak já ti pomůu. Ano- chce rozvod- vyplníme papíry.....prostě naprostý opak ne on čekal. Ano- společná péče- tak si děti rovnou vem na tenhle víkend, e ona si jede pryč, e má svůj ivot, své přátele atd.....(samozřejmě e byla psychicky úplně na dně)...atd. Prostě nedělat ádné scény, chce odejít- a odejde- přece ona ho dret nebude.....Mno a dopadlo to tak, ze v mezičase s úasné přítelkyně se stala fúrie....a milej manílek znejistěl, e moná jaksi asi se unáhlil, a prosil o odputění.
Já vím, jak je toto těké, ale moná bych zkusila sebrat vechny síly ukázat, e práci si hledám- případně najdu- e ivot jde dál a e doproovat se tedy nebudu......myslím, e moná vzhledem k jeho nerozhodnosti- tohle by ho mohlo přitáhnout zpátky.
Není tady
Na ádné stěhování bych nekývla, dokud bychom se rozumně nedohodli na vyrovnání - jistě jsi do toho domu taky něco vrazila.
Jak dlouho jsi bez práce? Osobně si neumím moc představit být nezaměstnaná, vzala bych v nouzi skoro cokoliv.
Já bych partnerovi neukazovala, e si práci hledám, já bych ji intenzivně hledala předevím kvůli sobě. Je nádherné mít kolegy... Sedět doma by mě zabilo.
A moná jsi troku přehlédla, e mu zrovna tohle u Tebe u třeba dýl vadí. Za sebe - chápu, e není moné hned si najít dobré zaměstnání, ale kdyby mi manel strail doma půl roku, u bych znervózněla a zapochybovala o jeho zodpovědnosti vůči rodině. A přece jen stavba domu s nezaměstnaným partnerem, to musí být náročné. Strach ze splácení mají vichni "normální" lidé.
Z nějakých erotických SMS si nic nedělej, to přejde, vyzkouel to skoro kadý. patné na tom vidím bohuel hlavně to, e se jedná o vdovu, a to ve zralém věku, která můe mít kromě pochopitelného zalíbení v mladím mui klidně i spočítáno, e domek by se hodil....
Já bych partnerovi navrhla společné kafčo a zkusila s ním dohodnout praktické věci. A pak by se vidělo. Ale nevyklízej pole ze společného domku, to by měla vdova příli jednoduché - a se za své "těstí" popere, ne?
Vechno bude dobré, uvidí, drím Ti palce.
Není tady
Děkuju moc za názory. K té práci - jsem doma od srpna, od té doby neustále běhám po pohovorech, hlásím se u prakticky na cokoliv, vdycky to vypadá, e u to vyjde a ono nic. Přítel mi sám řekl, e mě obdivuje, jak jsem statečná, e jeho by odmítli dvakrát a nikam by neel. Já to ale nevzdávám, není to tím, e bych pracovat nechtěla, to mi fakt věřte! Navíc jsem dostala tučné odstupné, take finanční ok to pro nás nebyl.
Co se týče netečného chování. Ano, takové rady jsem slyela a rozhodla jsem se nastavit se tak. nebudu se doproovat, nebudu mu sama psát (zatím jsem to vydrela od toho tědrého dne...). Rozhodně jsem nedělala ádné scény (a to ho asi dost zaskočilo). Kamarádka mě pozvala na týden do Anglie a rozhodla se ze mě udělat "kočku". Ale já moc nevěřím tomu, e se vrátí. Sám mi řekl, e si to chce promyslet, aby si byl jistý, e se ke mně nevrací ze soucitu nebo z povinnosti k těm 7 letům. Babička mi taky řekla, e jsem neměla vyklízet pole, e tím dávám prostor té druhé. Ale nedovedu si představit, e bych tam nějak normálně fungovala a nekontrolovala kdy se vrací, kde je apod. myslím, e bych se mu jetě víc zoklivila...
No nevím. ta bolest je nesnesitelná... Ale snaím se být hrdá a snad mi vydrí moje síla a předsevzetí se neozývat...
Není tady
Jo je to velmi těké neozývat se. Znám to sama. Člověk si připadá jak lev v kleci- snaí se jakkoliv zabavit jen NA TO nemyslet. Chodí sem a tam.... :-)
Je pravda, e to vyklízení prostoru bych moná promyslela- záleí jak to máte právně oetřené. Pokud jsem dobře pochopila, máte nemovitost napsanou na Vás oba....teď jde jen o to, e jsi jim moná ulehčila nalézt útočitě a prostor k poznávání se.
Ta Anglie se mi zdá jako dobrý nápad. Já také po rozchodu potřebovala vypadnout a jela jsem na 14 pryč za kamarády a musím říct, e mi to velmi pomohlo.
Jak Tě tak poslouchám, mám pocit, e přes to vechno je k Tobě do jisté míry upřímný a snaí se danou situaci řeit zodpovědně. Nedává plané naděje, ale zároveň si nechává tak nějak zadní vrátka.....moná bych tak nějak se podlinkově snaila, aby jako si těmi zadními vrátky tak jistý nebyl....přeci jen jsi jistě schopná a pěkná enská a on si je vědom, co můe v tobě ztratit- nebo tvá spolehlivost je jaksi ověřena časem, e?!
A tak samozřejmě- bohuel se musí připravit na to, e jeho poznávání bude trvat ne několik týdnů, ale nejméně měsíců a e jaksi to, zda mu chybí bude velmi patně poznávat ve společnosti jiné- navíc momentálně nové eny....
Není tady
Ahoj Heddus,
já bych začala po novém roce řeit ten dům. Určitě to pro tebe bude bolestivé, ale má v tom domě svoje finance a hypotéku napůl.
Drím palce, aby to pro tebe vechno dopadlo víc ne dobře
Není tady
Vy myslíte, e bych se tam měla vrátit? Já fakt nevím. Snaím se dostat trochu do vyrovnaného stavu a pohody a myslím, e tam by mě to srazilo zase zpátky na kolena. Jinak vdova je bohatá a zajitěná, nemyslím si, e by primárně usilovala o dům...
S domem je to tak: v katastru máme dům i pozemek napůl, hypotéku máme bohuel taky společně (ale tím, e mám společné peníze, tak to vlastně platíme oba, i kdy já mám stále jetě svůj účet u jiné banky). Take předpokládám, e abych u tam nefigurovala, hypotéka by musela být splacená. Přítel sice machroval, e by eventuelně barák prodal a vyrovnali bychom se, ale silně o tom pochybuju (navíc myslím, e bude momentálně neprodejný). Já se teda rozhodně okubat nenechám, protoe se tam dřela celá moje rodina, ale bojím se, e se to pěkně potáhne a bude to dlouho trvat. A jak do té doby budu ít... Přeci nebudu vyhazovat peníze někde v podnájmu...
Achjo, jen jsem chvíli sama doma, tak je konec. Pořád dokola si říkám, e je to nějakej zlej sen, ze kterýho se probudím a zase budu mít přítele vedle sebe a bude to fajn.
Jo a teď jsem si vzpomněla, víte co mi řekl? e kdyby to náhodou patně dopadlo a opravdu jsme se rozeli, e mi klidně udělá dítě!!!!!!! Uaaaaaaaaaaa. Myslela jsem, e mám vlčí mlhu, co si jako myslí?
Není tady
heddus napsal(a):
e mi klidně udělá dítě!!!!!!! Uaaaaaaaaaaa. Myslela jsem, e mám vlčí mlhu, co si jako myslí?
No e mu nelze odolat, protoe je prostě jedinečnej! Co teda asi je
Není tady
heddus napsal(a):
Vy myslíte, e bych se tam měla vrátit? Já fakt nevím. Snaím se dostat trochu do vyrovnaného stavu a pohody a myslím, e tam by mě to srazilo zase zpátky na kolena. Jinak vdova je bohatá a zajitěná, nemyslím si, e by primárně usilovala o dům...
S domem je to tak: v katastru máme dům i pozemek napůl, hypotéku máme bohuel taky společně (ale tím, e mám společné peníze, tak to vlastně platíme oba, i kdy já mám stále jetě svůj účet u jiné banky). Take předpokládám, e abych u tam nefigurovala, hypotéka by musela být splacená. Přítel sice machroval, e by eventuelně barák prodal a vyrovnali bychom se, ale silně o tom pochybuju (navíc myslím, e bude momentálně neprodejný). Já se teda rozhodně okubat nenechám, protoe se tam dřela celá moje rodina, ale bojím se, e se to pěkně potáhne a bude to dlouho trvat. A jak do té doby budu ít... Přeci nebudu vyhazovat peníze někde v podnájmu...
Achjo, jen jsem chvíli sama doma, tak je konec. Pořád dokola si říkám, e je to nějakej zlej sen, ze kterýho se probudím a zase budu mít přítele vedle sebe a bude to fajn.
Jo a teď jsem si vzpomněla, víte co mi řekl? e kdyby to náhodou patně dopadlo a opravdu jsme se rozeli, e mi klidně udělá dítě!!!!!!! Uaaaaaaaaaaa. Myslela jsem, e mám vlčí mlhu, co si jako myslí?
Já si velmi dobře umím představit, jak se cítí. Člověk by nejradi sbalil své věci a odjel nejlépe na druhou stranu zeměkoule a rozhodně ne, aby ho měl neustále na očích a jetě viděl, kdy odchází- přicházi (pravděpodobně od ní apod.).
Mno mně se zdá, e na rozebírání majetkových poměrů je jetě brzy. Zárovň z logiky věci- vy jste něco společně budovali a on je ten, kdo uvauje o tom to opustit. Navíc, zdá se, e má kam...k dané vdově. A princip právě je, e kdyby el on k ní- nebude se moná tak úplně cítit spokojeně, nebo on bude v jejích teritoriu, které si ona bude ovládat........a navíc ona na Tebe začne árlit a uhánět ho jak se tedy rozhodne....a jak to tedy je....a proč tam jako jetě bydlí.......a tím by si mohla neběhnout......nebo ty ádné tlaky dělat nebude.....a kadý chlap chce pohodu..........já bych moná zkusila sebrat vechny síly, teď pár dnů si urovnat mylenky- naprogramovat se- e je to prostě jenom nablblý chlap, který potřebuje vyrůst a e nad ním vyhraje a pěkně se tam nastěhovala zpátky a řeila si své věci. Je pravda, e je naprosto na hlavu padené, aby ty jsi byla odkopnutá a jetě řeila podnájmy!!! To zase bych mu vysvětlila, e jako na to jsi celé roky nedřela....a jsem si jistá, e to pochopí. On je teď v omámení něčeho nového, ale realita vedního dne ho doene....
Samozřejmě oddělenné lonice. Nevyhazovat ho, ale zároveň jet si svoje- příli si ho nevímat- začít něco studovat, číst.....prostě mu ukázat, e bez něj taky ije.......ono to bude mít i opačný efekt, on bude mít na očích Tebe, bude zvědavý, kam jako chodí např. kadou středu a sobotu večer tak naparáděná (příklad)......mno a kdy se věci nebudou vyvíjet ani po xx měsících, prostě začít řeit prodej domu- aby ale on měl jasno, e ty jsi ta co tu situaci velmi realisticky a jasně řeí. POkud mono bez emocí.
Vím radí se to skvěle, já sama se v tom patlám a přitom u mně je ve vyřeeno. To co ti řekl, je sprosté, ale jsou to tlaky a je to psychicky náročné i pro něj a svým způsobem je z něj podle mně cítit, e má vůči Tobě velký pocit zodpovědnosti, e jako 7 let a teď by tě nechal......
Druhá věc je promyslet, zda opravdu o něj chce bojovat, zda mu bude někdy schopná jetě věřit...jestli opravdu chce mít s takovým člověkem dítě apod. Anebo zda by nebylo jednoduí si to v hlavě zkusit uzavřít a nechat ho být.....ví ono taky- on podrazil Tebe, take svým způsobem- on by měl teď jaksi vyklízet pole a nést následky. Ne ty!
Upravil(a) Beruska27 (28. 12. 2009 13:33)
Není tady
heddus: Vy myslíte, e bych se tam měla vrátit?
No ptrosa rozhodně nedělej.
Jinak vdova je bohatá a zajitěná, nemyslím si, e by primárně usilovala o dům...
Na to moc nespoléhej. Taky se říká: kdo má hodně, chce jetě víc.
Dítě bych prozatím radi neřeila. Uvidí, jak se vechno vyvine, dr se!
Není tady
Teda teď jsem napsala takovej dlouhej příspěvek a nezobrazil se... Snad tady nebude 2x:|
O dítěti samozřejmě neuvauju, to byla jen iliustrace toho, jaký jsou chlapi...
Jinak ticho po pěině, vůbec se mi neozývá. Já ale jemu taky ne, snaím se dret. Psali mi mail jeho rodiče, s nějakou pracovní nabídkou. Hele mě to přijde buď za A) neozývá se mi, protoe na mě kale, ale potřebuje si nechat ty zadní vrátka, co kdyby to s vdovou nevylo e... nebo za B) myslí si, e kdy to nechá vyumět, tak se to jako nějak časem vyřeí, například mě to přestane bavit a vzdám to = ukončím to já sama
Dneska jsem byla u kadeřníka, napatlala si makeup a jen co jsem se začala cítit o něco lépe, volali mi z jedné firmy, kde jsem byla u na 3. kole, e mě nechtějí. Mám prostě nějak rozesranej ivot.
Spousta lidí mi říká, a se dám dohromady, udělám úpravu zevnějku a po návratu z Anglie se mu ozvu s tím, e se chci sejít. No a pak zcela chladnokrevně začít řeit dům, hypotéku apod. e by ho to mohlo třeba tak trochu vrátit do reality (protoe teď je silně mimo realitu a nic neřeí). A jako mu ukázat e u nejsem ta, co ho zboňuje a udělá, co mu na očích uvidí. No nevím, jestli na tohle budu mít dost sil...
Není tady
Proila jsem moná troku podobnou krizi s manelem před 3 lety. Bylo to také po 7 letech vztahu, nicméně u manelského (asi 3roky manelé) s 3letým dítětem. Zahli jsme si oba, v podstatě současně ani bychom to věděli. Já nejdřív měla pocit, e je to tak správně, e ve zabalíme a půjdeme kadý svou cestou. Rychle jsem vystřízlivěla, pro mně to bylo povyraení z nudy, on se zamiloval do 17leté holky, která ho zboňovala, byl pro ni středem vesmíru, čo pro mně nikdy nebyl.
Dotahla jsem ho k psycholoce, přesto trval na bydlení zvlá, e si musí rozmyslet co vlastně cítí. Těce jsem to nesla, dělala scény. Nakonec jsem se zklidnila, přemohla se, nechala ho být rozmýlet. Snaila jsem se zaměřit na sebe a dceru a dala mu najevo, e ho mám ráda, ale věčně čekat nebudu, prostě e ivot jde dál. Za týden byl zpátky. S dotyčnou ve utnul tak rychle, jak s ní začal, a se mi tomu nechtělo věřit. Trvalo to skoro rok, ne jsem se dostali do "normálu". Nae manelská krize mi celkem dost dala, uvědomila jsem si, e o toho svého "bulíka" opravdu stojím, e je to chlap, který dělá maximum pro mně i rodinu a e s ním chci ít. A on si snad uvědomil také dost....
Píu to hlavně protoe si pamatuji ten stav, kdy jsem věděla, e je s holkou skoro o 15let mladí a e mu hormony zatemněly mozek. Ale opravdu mi pomohlo zaměřit se na sebe, nechat věcem volný průchod, ne jsem se ale dostala do této úrovně, dost dlouho mi to trvalo....
Upravil(a) Abygail (29. 12. 2009 17:31)
Není tady
Abygail: děkuju, ale u vás to asi byla jiná situace, byli jste manelé, měli jste dítě... Já si ádné iluze nedělám. Taky by mě zajímalo, jak jste s tím potom bojovali, to muselo být hrozně těké...
Já jsem zjistila, e mi moná v jedné věci nelhal. Kdy mi tvrdil, e to trvá jen 7 dní. Vdova je toti kolegyně z práce a před těmi 7 dny měli vánoční akci, kde se i spalo... No, je mi to jasný...
Pojala jsem vychytralý plán. Po návratu z Anglie se hodím do gala, sejdu se s ním a ukáu mu, e nejsem ádná husa, která na něj čeká. Sluně ho poádám, aby se el rozmyslet někam jinam, e si to teď jako vyměníme. Ale ne jako e "já ubohá nemám kam jít". Je to i můj domov. Já jsem mu vyklidila prostor na měsíc, jeho teď nic nenutí k ádné akci. Má absolutní svobodu, vdovu v záloze... Prostě a si to vyzkouí... A hlavně já se potřebuju dostat do té role, e to budu JÁ, kdo se pak bude rozhodovat, kdyby se náhodou chtěl vrátit. A dům neopustím, dokud nebudou vyřeeny ty majetkový věci. Začnu se věnovat sama sobě a třeba zjistím, e ho fakt k ivotu nepotřebuju (teď jsem tedy zatím jetě k takovému zjitění nedospěla:(, chce to asi čas). A hlavně si musím najít tu práci...
Jo a volala jsem do banky a vypadá to, e za určitých podmínek (nevím tedy za jakých zatím jsem jen sondovala...), by se hypotéka dala převést jen na jednoho z nás. Tak to by mi spadl kámen ze srdce.
Upravil(a) heddus (30. 12. 2009 14:30)
Není tady
Ha, tak dneska se milostpán uráčil mi napsat email, asi ho přeci jen trochu hrye svědomí a nespí úplně klidně (s jinou...)
Něco ve smyslu: moc se omlouvám, e jsem nezavolal na tědrý den, ale nemohl jsem a stále nemohu, chtěl jsem ti u několikrát napsat, ale mám pocit e bych to zhoroval, není den, kdy bych si na tebe nevzpomněl; e mám pravdu, e tím e jsem vyklidila pole mu to svým způsobem ulehčuju (reakce na mojí větu, kterou jsem mu řekla při odjezdu), ale e kdybych zůstala, bylo by to jetě horí (i pro mně), a e chce volit srdcem a ne z lítosti a nedávat mi plané naděje, které by pak třeba zklamal. A e mi přeje hodně těstí do nového roku a snad e bude jako ten dalí rok lepí (no to u si snad nedovedu představit, e by mohlo být něco horího, ne e se mnou spadne letadlo moná...). a a se nezlobím, jestli zase nebude psát... no a e se mám opatrovat v Anglii.
Take teď prosím nějakého psychoanalytika, mue, doktora Chocholouka nebo jiného odborníka, a mi vyloí, co tím chtěl básník říci. Já bych moná sama Chocholouka potřebovala. Protoe jako dělám machra na vechny strany a dneska vám jedu tramvají a tam mě přepadne takovej záchvat pláče, e si cestující museli myslet, e mi snad vymřela celá rodina. Stává se ze mě hysterický neurotik?
Upravil(a) heddus (30. 12. 2009 20:11)
Není tady
e chce volit srdcem a ne z lítosti? - Čemu na tom nerozumí? - Přece: ty jsi ta z lítosti a ta druhá je ta ze srdce...
Není tady
Ahojky, úplně vím, jak jsi se v té tramvaji cítila. Stalo se mi to několikrát.....prostě někdy ty emoce- smutek musí ven......já se takhle rozbrečela, kdy jsem řídila a lidi na semaforech taky na mě koukali jak na blázna....nebo v busu.......Nejsem mu, ale po mé lupce před 4 měsíci jsem toho nastudovala/prodebatovala mraky........take si dovolím komentář.
Neudělej chybu, e mu bude volat, kontaktovat ho, prosit o návrat......tím by jsi pohřbila vechny své naděje. To nikdy. Prostě on má právo na rozhodnutí a ty ho respektuje. Neukazuj mu smutek, neplač mu, uka se před ním jako tvrdá ena......
Podle mého názoru to, co napsal, myslí upřímně. Není to podlý chlap a opravdu věří tomu, co píe. Uvědomuje si, jak to musí být pro tebe těké, ale prostě srdce mu teď velí jinak......Vím, e to pro Tebe není útěcha, ale alespoň to není zákeřný člověk, který by tě zraňoval úmyslně. To e Tě nekontaktuje.....ví, e prostě pro Tebe nemá dobré zprávy a nechce Ti dále ubliovat.....Myslím, e u takového člověka si nejlépe získá klidným a sluným, ale racionálním jednáním........Bohuel v Tvém případě opravdu Ti nezbývá nic jiného ne mu tedy popřát hodně těstí a vysvětlit mu sluně, e jsi mu dala prostor....ale e jaksi čas vyprel a e stěhuje zpátky do Vaeho domu....je to přeci jen také Tvůj dům a ty (a se proboha nezlobí) potřebuje řeit svou práci a ne stěhování apod. Tam bych si zařídila svůj pokojík, případně zabrala lonici- on z Vaeho loe odeel ne ty......tak a spí na gauči nebo u dané dámy......ne vyřeíte majetkové poměry.
ance na to, e jeho úasná vdova bude tak úasná.......nejsou tak veliké.....je přeci jen o xx let starí atd. Navíc pokud bude ty v baráku.....bude pravděpodobně na Tebe árlit a začne ho dusit........Navíc on si teď vůbec neuvědomuje.....co Vá rozchod znamená ohledně hypotéky, domu apod.....vak neboj, ance jsou....e ho omámení přejde....ale pouze pokud ukáe, e jsi vpohodě a e se budoucnosti bez něj nebojí...(PREKLAD: nebo takových jako on můe mít stovky :-))
Heddus, přeji hodně moc síly.
Upravil(a) Beruska27 (31. 12. 2009 1:10)
Není tady
Ahoj Berusko, díky moc, já vím, ono to nějak dopadne...
Ano já jsem pochopila, co tím myslí. e ho teď srdce táhne jinam, ale podvědomě si nechává zadní vrátka. Mně takhle táhlo srdce jinam asi 3 měsíce, já tohle taky znám... Ale pak jsem pochopila, co mám doma a e mi to za to sakra stojí. Nevím, zda si on tohle taky jednou uvědomí, ale to u bude asi nejspí pozdě...
Stále jsem rozhodnutá, e a se vrátím, seberu vechnu sílu a sejdu se s ním a vysvětlím mu, e se vracím DOMŮ a byla bych ráda, kdyby se el rozmýlet jinam. Samozřejmě, e nechci, aby se vracel jen kvůli domečku, ale jako nemůu věčně bydlet po známejch. A jeho doma teda nechci. Myslím, e i tak to pro mě bude děsně těký a chci mu ukázat, e mám svojí hrdost a nejsem ádnej chudák, kterej za ním bude běhat jako pejsek.
No a ozývat se mu samozřejmě nebudu, co bych mu asi psala e... (ty jsi tak hodnej, e mě lituje, ale *uká přitom někde jinde...
Není tady
Heddus tak tvá poslední věta je naprosto výstiná a celkem mě to po dlouhé době smutku pobavilo. Já sice neřeím dům i kdy společné dluhy máme, ale spí také odchod přítele za jinou. Je to stejné vude. Kdy jsou chlapi nevěrní a pak se s náma rozejdou tak umí jen litovat a omlouvat se. A zřejmě čekají tu tvou načatou větu v závorce
Není tady
Heduss a nemyslí, e moná by bylo lepí to nechat na něm, zda chce odejít nebo ne...?? Vím, e to bude velmi velmi náročné ale přeci jen je to Vá společný domov a já bych ho moná tak rychle nehnala pryč.....a si to rozhodne sám.....a to nemá tak jednoduché, e za něj bude rozhodovat ty. POkud se bude chtít sbalit- bě mu i pomoc :-)
Ví, někde jsem četla, e v takových situacích se můe stát, e nový pár (tvůj partner a vdova) začnou být spiklenci, nebo řeí problémy související s rozchodem společně- to jejich vztah můe posílit. Na druhou stranu, druhá ena je silně citlivá ohledně partnera, nebo bude mít pořád obavy, aby partner nemyslel/neuvaoval o své ex- (tedy Tobě), bude se snait ovládat, kontrolovat apod.- přeci jen tohle nebudou ideální podmínky pro vznik nového vztahu, e? ....to je můe rozehnat.........on uvidí "doma" hysterku, která bude u od začátku vztahu sondovat, tlačit ho...a pak Tebe úplně vpohodě....která po té, co Tě podrazil si jede svůj vlastní ivot a je prostě nad věcí.
Vím, jak to musí být celé pro Tebe těké, v momentě kdy nemá práci a partner by Tě měl podret, tak Tě vlastně podrazí- zaila jsem to....plus jsem měla pár týdnů před státnicemi- ale na druhou stranu u Tvého partnera je zřejmé, e jedná celkem impulsivně a tak celkem "férově", e prostě na Tebe nehraje ádné habaďůry a to je velké plus (i kdy chápu, e to Ti asi moc nepomůe, aby jsi se cítila lépe).
Kdy jede do Anglie a na jak dlouho?
Není tady
Zzuuzz: tak to jsem ráda, e jsem tě alespoň obveselila;) Prostě mi to přijde straně pokrytecký a hloupý, jak si vichni sypou popel na hlavu (ten můj se začal označovat jako mejd, hajzl a dokonce *urák a neustále omílá, jak si je vědom, e mi ublíil zkazil vánoce apod.)
Do Anglie jedu zítra, u se těím (třeba se tam výhodně provdám), ale bohuel jen na týden, protoe se zase musím věnovat hledání práce, nedá se nic dělat, to je teď pro mě prostě priorita (byla jsem pozvaná jetě pak na 3 týdny zase do zahraničí, ale to prostě nemůu...).
No a pak se uvidí, jak se to vyvine dál... Třeba a se vrátím, bude u vyřeeno... (i kdy se mi to zdá poměrně nepravděpodobný, co tomu mýmu teď schází ejo, co by něco řeil a dělal si s něčím hlavu...).
Není tady
Tak jsem zpátky, letadlo nespadlo, enicha jsem nesehnala... Ale jinak Británii vřele doporučuji jako terapii obzvlátě českým muům. Aby si váili toho, co mají. eredné angličanky panují v domácnosti eleznou rukou, nevaří, neuklízí, jsou jako psí čumáky a chlap ani necekne, protoe dámě stačí vytočit číslo na policii a u se to s ním veze... Chá, to byla fakt dobrá zkuenost!
Jinak moje situace beze změny. Tím, e jsem u vůbec nereagovala na jeho poslední email a ani mě nenapadne se mu ozvat asi usoudil, e jsem za hranicemi asi jako navdy... Jen co si v Praze oběhnu pohovory (akčně jsem hledala práci i z Anglie), vracím se domů. A je mi jedno, kdo tam bude či nebude, prostě dokud se situace nevyřeí, ani se nehnu. Třeba to podnítí druhou polovici konečně k nějaké akci a začne taky něco řeit. Vůbec nejraději bych byla, kdyby začal naopak on bivakovat někde na zemi ve spacáku jako já...
Není tady
Ahoj Heddus, super.....je vidět, e jsi se trochu provětrala a má lepí náladu
Tak a teď si ji zkus udet co nejdéle a hlavně správný nadhled nad situací!!! :-) Myslím, e stěhování zpět je velmi dobré řeení. Neulehčovat mu to. Pěkně bych se vrátila, ale nehrotila kadý den- tak jak to tedy vyřeíme. Prostě být pěkně vpohodě (a moná i hodně - nebo copak on ví, jak co jsi s kým prováděla v UK a koho si potkala, e- a moná taky zjistila, e takových jako on můe mít desítky :-) )
Mě by spí zajímalo, zda se on tam k té vdově u jako nastěhoval- nebo je doma a je k ní jezdí na návtěvy.
To e bude zpátky doma- jim to pěkně osladí :-) a přitom má na to právo. U vidím tu situaci, jak vdova bude útočit proč tě má jako v baráku - znejistí a bude mu dělat scény
Nic mu ale neříkat a být tajemná jak mraky...občas se krásně namalovat,obléct a vyrazit ven na rande- co na tom, e nakonec moná bude ve večerních atech sedět u kámoky na kafi
PS: Ano, já vím tohle se skvěle radí, v reálu je to pak těí, ale právě na to jsou dobré pěkné vzpomínky z UK- pěkně na ně mysli, kdykoliv ti to bude celé líto nebo ti bude smutno. Mně tohle pomáhá...
Není tady
heddu, má pravdu s tím rozdělením prací v anglických domácnostech... Nebo asi ve větině. Zaila jsem tam toté a myslela jsem stejně jako Ty - chtělo by to exkurzi některých českých pivařů a gaučáků na ostrovy.
Drím Ti palce a pozorně čti Beruku, má dobrý náhled.
Není tady