Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 27. 12. 2009 17:47

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Osudný sedmý rok?

Ahoj, nemám se moc komu svěřit, tak si alespoň ulevím a ráda vyslechnu cizí názory... nejsem moc často na netu, ale i tak...
S přítelem jsme spolu (byli?) 7 let, oběma nám je lehce přes 30. Jsem si vědoma toho, že ne úplně všechno bylo ve vztahu ideální, ale myslím, že to bylo šastných 7 let. Začali jsme spolu stavět domeček, nᚠvelký sen. Cca před 14 dny jsme se oficiálně nastěhovali. V posledních cca 3 týdnech se přítel choval dost divně, jezdil pozdě z práce, moc na mě nemluvil... Na rovinu jsem ze ho zeptala, zda někoho má. Byl v šoku a řekl že ne, ale pak za mnou přišel a přiznal, že se mu líbí nějaká kolegyně, byl s ní na večeři, je milá a sympatická a dobře si popovídal. Nedělala jsem scény, ale řekla jsem si, že příští den mi to jistě vysvětlí. Přišel poměrně naštvanej, nemluvil... pak na mě zakřičel, že v tom není nevěra, ale to, že mě už asi nemiluje. A vyčetl mi asi 100 věcí (ale jakých!). já jsem zachovala klid a řekla mu, že jsem něco podobného prožila (je to pravda, měla jsem vztahovou krizi), ale nakonec jsem zjistila, že on je ten pravý a když se o problémech mluví, dají se přece řešit. On mi řekl, že neví, co chce a že by to rád zkusil, ale co když to nevyjde (!!!!!). Podotýkám, že mi vyčetl i to, že jsem momentálně bez práce a usilovně hledám už několik měsíců, ale nedaří se mi. A že asi potřebuje čas, aby si vše promyslel. teď přijde velmi trapný moment... Nejsem na to hrdá, ale napíšu to sem. Podívala jsem se mu do mobilu a bylo jasno. SMSky se sexuálním podtextem, taková hrůza... no nakonec to z něj vylezlo, ale asi stejně ne všechno (slaboch mi tvrdil, že jsou spolu 7 dní a spali spolu jednou...) Bože! Následně mě přítel pár dní před štědrým dnem vyhostil, řekl, že mě má rád, ale chce si to ujasnit. Nabízel že se odstěhuje on, ale co já bych si tam sama počala, je to taková divočina... uchýlila jsem se k sestře. Následujícího dne mi přišel omluvný email (on nikdy nebyl na mluvení...), že ho moc mrzí, že mi ublížil, opravdu neví co teď dál, že potřebuje zjistit, zda mu chybím apod... Pak mi napsal asi 2 sms. Na štědrý den nic, odpověděl až na mou smsku, protože jsem něco od něj potřebovala (máme totiž ještě zvířectvo v domácnosti, potřebovala jsem aby se o ně postaral). Od té doby se mi vůbec neozval.
No, zjistila jsem, že se schází s o 10 let starší vdovou (ale je to kočka, to je pravda). Tak a teď co mám dělat. Hypotéka na krku, dům nedodělanej, já ho samozřejmě miluju, protože jsem kráva... A jsem z toho nešastná. Bez práce, nemám kam jít... paráda.

Není tady

 

#2 27. 12. 2009 19:53

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Osudný sedmý rok?

Ahoj,

řeknu Ti to asi tak...je to smutné, ale ne až tak zoufalé. Bez práce být je dneska normální, za čas si ji najdeš, jsi mladá, zdravá, bezdětná...prostě vyřeš tenhle současný problém a jdi dál. Je to pořád lepší, než zůstat na ulici se dvěma dětma na krku. Sama mám za sebou karambóly a věř mi, že bys se mnou neměnila. Ale dneska už je přeboleno, vyřešeno, právně opatřeno a fajn.

Mᚠdvě možnosti: buď se v tom budeš hrabat a bývalého k sobě tahat, nebo se  k tomu postavíš čelem a řekneš - dobrá, hochu, budeš mít, cos chtěl a je potřeba, abychom se domluvili na nezbytném. Představuji si to asi takhle....

Není tady

 

#3 27. 12. 2009 21:45

Zzuuzz
♥♥-----
Registrovaný: 23. 12. 2009
Příspěvky: 72

Re: Osudný sedmý rok?

Milá Heddus, já tady mám také svůj příspěvek, ale jak si pročítám ten tvůj, tak bych se měla zamyslet, že já vlastně řeším hlouposti. Ale znám situaci, kdy na tobě zůstane hypotéka nebo nějaké dluhy. Přítel mi třeba slíbil, že bude vše platit na půl, ale nakonec ho nová přítelkyně natolik přemluvila, že se na mě vykašlal. Teď už jsem silnější zrovna díky tomuhle fóru. Je těžké si zvykat na novou realitu, ale je lepší s tím začít hned než se uzavřít do sebe. A upřímně si myslím, že se přítel vrátí. Nevím jak se zachováš, protože já přítele vždy přijala zpět. Ale moc na tebe myslím a doufám, že se vše vyřeší jak má. Věř, že později zjistíš, že na tyto problémy nebudeš nikdy sama. Vždy je někdo, kdo pomůže a rád! Chlapi se budou vždy vymlouvat, že je něco štve a že nejsou spokojeni, ale pravda je jiná. O to horší, ale je lepší když to člověk ví hned než aby nás tahali za nos.... Jak se říká, nikdy není tak špatně, aby nebylo ještě hůř. Proto je potřeba se vzchopit a bojovat. Já to dělám už druhý týden! Držím palečky!!!!

Není tady

 

#4 27. 12. 2009 21:59

Beruska27
♥♥♥----
Registrovaný: 23. 9. 2009
Příspěvky: 139

Re: Osudný sedmý rok?

Ahoj, tak já nejsem úplně expert na vztahy a upřímně se momentálně plácám po docela nehezkém rozchodu, ale z toho co jsem pochopila Tvůj přítel je velmi zmatený a zároveň podle mně je sám k sobě i dostatečně upřímný, že ví, že nemůže srovnávat 7-lety vztah s krátkodobým podblázněním do někoho, koho pořádně nezná.

Víš nedávno jsem slyšela o podobné situaci, kdy k tomu ještě tedy byly děti.....mno a manželka nastudovala všechny možné a nemožné psychologické příručky a začala se chovat k manželovi netečně. Tedy ve smyslu- ano- chceš si sbalit věci- tak já ti pomůžu. Ano- chceš rozvod- vyplníme papíry.....prostě naprostý opak než on čekal. Ano- společná péče- tak si děti rovnou vem na tenhle víkend, že ona si jede pryč, že má svůj život, své přátele atd.....(samozřejmě že byla psychicky úplně na dně)...atd. Prostě nedělat žádné scény, chce odejít- a odejde- přece ona ho držet nebude.....Mno a dopadlo to tak, ze v mezičase s úžasné přítelkyně se stala fúrie....a milej manžílek znejistěl, že možná jaksi asi se unáhlil, a prosil o odpuštění.

Já vím, jak je toto těžké, ale možná bych zkusila sebrat všechny síly ukázat, že práci si hledám- případně najdu- že život jde dál a že doprošovat se tedy nebudu......myslím, že možná vzhledem k jeho nerozhodnosti- tohle by ho mohlo přitáhnout zpátky.

Není tady

 

#5 27. 12. 2009 22:24

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Osudný sedmý rok?

Na žádné stěhování bych nekývla, dokud bychom se rozumně nedohodli na vyrovnání - jistě jsi do toho domu taky něco vrazila.
Jak dlouho jsi bez práce? Osobně si neumím moc představit být nezaměstnaná, vzala bych v nouzi skoro cokoliv.
Já bych partnerovi neukazovala, že si práci hledám, já bych ji intenzivně hledala především kvůli sobě. Je nádherné mít kolegy... Sedět doma by mě zabilo.
A možná jsi trošku přehlédla, že mu zrovna tohle u Tebe už třeba dýl vadí. Za sebe - chápu, že není možné hned si najít dobré zaměstnání, ale kdyby mi manžel strašil doma půl roku, už bych znervózněla a zapochybovala o jeho zodpovědnosti vůči rodině. A přece jen stavba domu s nezaměstnaným partnerem, to musí být náročné. Strach ze splácení mají všichni "normální" lidé.
Z nějakých erotických SMS si nic nedělej, to přejde, vyzkoušel to skoro každý. Špatné na tom vidím bohužel hlavně to, že se jedná o vdovu, a to ve zralém věku, která může mít kromě pochopitelného zalíbení v mladším muži klidně i spočítáno, že domek by se hodil.... neutral
Já bych partnerovi navrhla společné kafčo a zkusila s ním dohodnout praktické věci. A pak by se vidělo. Ale nevyklízej pole ze společného domku, to by měla vdova příliš jednoduché - a se za své "štěstí" popere, ne? wink
Všechno bude dobré, uvidíš, držím Ti palce.

Není tady

 

#6 28. 12. 2009 0:08

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Děkuju moc za názory. K té práci - jsem doma od srpna, od té doby neustále běhám po pohovorech, hlásím se už prakticky na cokoliv, vždycky to vypadá, že už to vyjde a ono nic. Přítel mi sám řekl, že mě obdivuje, jak jsem statečná, že jeho by odmítli dvakrát a nikam by nešel. Já to ale nevzdávám, není to tím, že bych pracovat nechtěla, to mi fakt věřte! Navíc jsem dostala tučné odstupné, takže finanční šok to pro nás nebyl.
Co se týče netečného chování. Ano, takové rady jsem slyšela a rozhodla jsem se nastavit se tak. nebudu se doprošovat, nebudu mu sama psát (zatím jsem to vydržela od toho štědrého dne...). Rozhodně jsem nedělala žádné scény (a to ho asi dost zaskočilo). Kamarádka mě pozvala na týden do Anglie a rozhodla se ze mě udělat "kočku". Ale já moc nevěřím tomu, že se vrátí. Sám mi řekl, že si to chce promyslet, aby si byl jistý, že se ke mně nevrací ze soucitu nebo z povinnosti k těm 7 letům. Babička mi taky řekla, že jsem neměla vyklízet pole, že tím dávám prostor té druhé. Ale nedovedu si přžedstavit, že bych tam nějak normálně fungovala a nekontrolovala kdy se vrací, kde je apod. myslím, že bych se mu ještě víc zošklivila...
No nevím. ta bolest je nesnesitelná... Ale snažím se být hrdá a snad mi vydrží moje síla a předsevzetí se neozývat...

Není tady

 

#7 28. 12. 2009 0:24

Beruska27
♥♥♥----
Registrovaný: 23. 9. 2009
Příspěvky: 139

Re: Osudný sedmý rok?

Jo je to velmi těžké neozývat se. Znám to sama. Člověk si připadá jak lev v kleci- snaží se jakkoliv zabavit jen NA TO nemyslet. Chodí sem a tam.... :-)
Je pravda, že to vyklízení prostoru bych možná promyslela- záleží jak to máte právně ošetřené. Pokud jsem dobře pochopila, máte nemovitost napsanou na Vás oba....teď jde jen o to, že jsi jim možná ulehčila nalézt útočiště a prostor k poznávání se.
Ta Anglie se mi zdá jako dobrý nápad. Já také po rozchodu potřebovala vypadnout a jela jsem na 14 pryč za kamarády a musím říct, že mi to velmi pomohlo.

Jak Tě tak poslouchám, mám pocit, že přes to všechno je k Tobě do jisté míry upřímný a snaží se danou situaci řešit zodpovědně. Nedává plané naděje, ale zároveň si nechává tak nějak zadní vrátka.....možná bych tak nějak se podlinkově snažila, aby jako si těmi zadními vrátky tak jistý nebyl....přeci jen jsi jistě schopná a pěkná ženská a on si je vědom, co může v tobě ztratit- nebo tvá spolehlivost je jaksi ověřena časem, že?!

A tak samozřejmě- bohužel se musíš připravit na to, že jeho poznávání bude trvat ne několik týdnů, ale nejméně měsíců a že jaksi to, zda mu chybíš bude velmi špatně poznávat ve společnosti jiné- navíc momentálně nové ženy....

Není tady

 

#8 28. 12. 2009 10:30

sandra
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 2784

Re: Osudný sedmý rok?

Ahoj Heddus,

já bych začala po novém roce řešit ten dům. Určitě to pro tebe bude bolestivé, ale mᚠv tom domě svoje finance a hypotéku napůl.
Držím palce, aby to pro tebe všechno dopadlo víc než dobře hjarta

Není tady

 

#9 28. 12. 2009 11:08

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Vy myslíte, že bych se tam měla vrátit? Já fakt nevím. Snažím se dostat trochu do vyrovnaného stavu a pohody a myslím, že tam by mě to srazilo zase zpátky na kolena. Jinak vdova je bohatá a zajištěná, nemyslím si, že by primárně usilovala o dům...
S domem je to tak: v katastru máme dům i pozemek napůl, hypotéku máme bohužel taky společně (ale tím, že mám společné peníze, tak to vlastně platíme oba, i když já mám stále ještě svůj účet u jiné banky). Takže předpokládám, že abych už tam nefigurovala, hypotéka by musela být splacená. Přítel sice machroval, že by eventuelně barák prodal a vyrovnali bychom se, ale silně o tom pochybuju (navíc myslím, že bude momentálně neprodejný). Já se teda rozhodně oškubat nenechám, protože se tam dřela celá moje rodina, ale bojím se, že se to pěkně potáhne a bude to dlouho trvat. A jak do té doby budu žít... Přeci nebudu vyhazovat peníze někde v podnájmu...
Achjo, jen jsem chvíli sama doma, tak je konec. Pořád dokola si říkám, že je to nějakej zlej sen, ze kterýho se probudím a zase budu mít přítele vedle sebe a bude to fajn.
Jo a teď jsem si vzpomněla, víte co mi řekl? Že kdyby to náhodou špatně dopadlo a opravdu jsme se rozešli, že mi klidně udělá dítě!!!!!!! Uaaaaaaaaaaa. Myslela jsem, že mám vlčí mlhu, co si jako myslí?yikes

Není tady

 

#10 28. 12. 2009 11:10

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Osudný sedmý rok?

heddus napsal(a):

že mi klidně udělá dítě!!!!!!! Uaaaaaaaaaaa. Myslela jsem, že mám vlčí mlhu, co si jako myslí?yikes

No že mu nelze odolat, protože je prostě jedinečnej! Což teda asi je dumbomdumbomdumbom

Není tady

 

#11 28. 12. 2009 13:27

Beruska27
♥♥♥----
Registrovaný: 23. 9. 2009
Příspěvky: 139

Re: Osudný sedmý rok?

heddus napsal(a):

Vy myslíte, že bych se tam měla vrátit? Já fakt nevím. Snažím se dostat trochu do vyrovnaného stavu a pohody a myslím, že tam by mě to srazilo zase zpátky na kolena. Jinak vdova je bohatá a zajištěná, nemyslím si, že by primárně usilovala o dům...
S domem je to tak: v katastru máme dům i pozemek napůl, hypotéku máme bohužel taky společně (ale tím, že mám společné peníze, tak to vlastně platíme oba, i když já mám stále ještě svůj účet u jiné banky). Takže předpokládám, že abych už tam nefigurovala, hypotéka by musela být splacená. Přítel sice machroval, že by eventuelně barák prodal a vyrovnali bychom se, ale silně o tom pochybuju (navíc myslím, že bude momentálně neprodejný). Já se teda rozhodně oškubat nenechám, protože se tam dřela celá moje rodina, ale bojím se, že se to pěkně potáhne a bude to dlouho trvat. A jak do té doby budu žít... Přeci nebudu vyhazovat peníze někde v podnájmu...
Achjo, jen jsem chvíli sama doma, tak je konec. Pořád dokola si říkám, že je to nějakej zlej sen, ze kterýho se probudím a zase budu mít přítele vedle sebe a bude to fajn.
Jo a teď jsem si vzpomněla, víte co mi řekl? Že kdyby to náhodou špatně dopadlo a opravdu jsme se rozešli, že mi klidně udělá dítě!!!!!!! Uaaaaaaaaaaa. Myslela jsem, že mám vlčí mlhu, co si jako myslí?yikes

Já si velmi dobře umím představit, jak se cítíš. Člověk by nejradši sbalil své věci a odjel nejlépe na druhou stranu zeměkoule a rozhodně ne, aby ho měl neustále na očích a ještě viděl, kdy odchází- přicházi (pravděpodobně od ní apod.).

Mno mně se zdá, že na rozebírání majetkových poměrů je ještě brzy. Zárovň z logiky věci- vy jste něco společně budovali a on je ten, kdo uvažuje o tom to opustit. Navíc, zdá se, že má kam...k dané vdově. A princip právě je, že kdyby šel on k ní- nebude se možná tak úplně cítit spokojeně, nebo on bude v jejích teritoriu, které si ona bude ovládat........a navíc ona na Tebe začne žárlit a uhánět ho jak se tedy rozhodne....a jak to tedy je....a proč tam jako ještě bydlíš.......a tím by si mohla neběhnout......nebo ty žádné tlaky dělat nebudeš.....a každý chlap chce pohodu..........já bych možná zkusila sebrat všechny síly, teď pár dnů si urovnat myšlenky- naprogramovat se- že je to prostě jenom nablblý chlap, který potřebuje vyrůst a že nad ním vyhraješ a pěkně se tam nastěhovala zpátky a řešila si své věci. Je pravda, že je naprosto na hlavu padené, aby ty jsi byla odkopnutá a ještě řešila podnájmy!!! To zase bych mu vysvětlila, že jako na to jsi celé roky nedřela....a jsem si jistá, že to pochopí. On je teď v omámení něčeho nového, ale realita všedního dne ho dožene....

Samozřejmě oddělenné ložnice. Nevyhazovat ho, ale zároveň jet si svoje- příliš si ho nevšímat- začít něco studovat, číst.....prostě mu ukázat, že bez něj taky žiješ.......ono to bude mít i opačný efekt, on bude mít na očích Tebe, bude zvědavý, kam jako chodíš např. každou středu a sobotu večer tak naparáděná (příklad)......mno a když se věci nebudou vyvíjet ani po xx měsících, prostě začít řešit prodej domu- aby ale on měl jasno, že ty jsi ta co tu situaci velmi realisticky a jasně řeší. POkud možno bez emocí.

Vím radí se to skvěle, já sama se v tom patlám a přitom u mně je vše vyřešeno. To co ti řekl, je sprosté, ale jsou to tlaky a je to psychicky náročné i pro něj a svým způsobem je z něj podle mně cítit, že má vůči Tobě velký pocit zodpovědnosti, že jako 7 let a teď by tě nechal......

Druhá věc je promyslet, zda opravdu o něj chceš bojovat, zda mu budeš někdy schopná ještě věřit...jestli opravdu chceš mít s takovým člověkem dítě apod. Anebo zda by nebylo jednodušší si to v hlavě zkusit uzavřít a nechat ho být.....víš ono taky- on podrazil Tebe, takže svým způsobem- on by měl teď jaksi vyklízet pole a nést následky. Ne ty!

Upravil(a) Beruska27 (28. 12. 2009 13:33)

Není tady

 

#12 28. 12. 2009 15:32

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Osudný sedmý rok?

heddus: Vy myslíte, že bych se tam měla vrátit?

No pštrosa rozhodně nedělej.

Jinak vdova je bohatá a zajištěná, nemyslím si, že by primárně usilovala o dům...

Na to moc nespoléhej. Taky se říká: kdo má hodně, chce ještě víc. wink
Dítě bych prozatím radši neřešila. Uvidíš, jak se všechno vyvine, drž se!

Není tady

 

#13 29. 12. 2009 16:18

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Teda teď jsem napsala takovej dlouhej příspěvek a nezobrazil se... Snad tady nebude 2x:|
O dítěti samozřejmě neuvažuju, to byla jen iliustrace toho, jaký jsou chlapi...
Jinak ticho po pěšině, vůbec se mi neozývá. Já ale jemu taky ne, snažím se držet. Psali mi mail jeho rodiče, s nějakou pracovní nabídkou. Hele mě to přijde buď za A) neozývá se mi, protože na mě kašle, ale potřebuje si nechat ty zadní vrátka, co kdyby to s vdovou nevyšlo že... nebo za B) myslí si, že když to nechá vyšumět, tak se to jako nějak časem vyřeší, například mě to přestane bavit a vzdám to = ukončím to já sama
Dneska jsem byla u kadeřníka, napatlala si makeup a jen co jsem se začala cítit o něco lépe, volali mi z jedné firmy, kde jsem byla už na 3. kole, že mě nechtějí. Mám prostě nějak rozesranej život.
Spousta lidí mi říká, a se dám dohromady, udělám úpravu zevnějšku a po návratu z Anglie se mu ozvu s tím, že se chci sejít. No a pak zcela chladnokrevně začít řešit dům, hypotéku apod. že by ho to mohlo třeba tak trochu vrátit do reality (protože teď je silně mimo realitu a nic neřeší). A jako mu ukázat že už nejsem ta, co ho zbožňuje a udělá, co mu na očích uvidí. No nevím, jestli na tohle budu mít dost sil...

Není tady

 

#14 29. 12. 2009 17:30

Abygail
♥------
Registrovaný: 5. 2. 2007
Příspěvky: 24

Re: Osudný sedmý rok?

Prožila jsem možná trošku podobnou krizi s manželem před 3 lety. Bylo to také po 7 letech vztahu, nicméně už manželského (asi 3roky manželé) s 3letým dítětem. Zahli jsme si oba, v podstatě současně aniž bychom to věděli. Já nejdřív měla pocit, že je to tak správně, že vše zabalíme a půjdeme každý svou cestou. Rychle jsem vystřízlivěla, pro mně to bylo povyražení z nudy, on se zamiloval do 17leté holky, která ho zbožňovala, byl pro ni středem vesmíru, čož pro mně nikdy nebyl.
Dotahla jsem ho k psycholožce, přesto trval na bydlení zvl᚝, že si musí rozmyslet co vlastně cítí. Těžce jsem to nesla, dělala scény. Nakonec jsem se zklidnila, přemohla se, nechala ho být rozmýšlet. Snažila jsem se zaměřit na sebe a dceru a dala mu najevo, že ho mám ráda, ale věčně čekat nebudu, prostě že život jde dál. Za týden byl zpátky. S dotyčnou vše utnul tak rychle, jak s ní začal, až se mi tomu nechtělo věřit. Trvalo to skoro rok, než jsem se dostali do "normálu". Naše manželská krize mi celkem dost dala, uvědomila jsem si, že o toho svého "bulíka" opravdu stojím, že je to chlap, který dělá maximum pro mně i rodinu a že s ním chci žít. A on si snad uvědomil také dost....
Píšu to hlavně protože si pamatuji ten stav, kdy jsem věděla, že je s holkou skoro o 15let mladší a že mu hormony zatemněly mozek. Ale opravdu mi pomohlo zaměřit se na sebe, nechat věcem volný průchod, než jsem se ale dostala do této úrovně, dost dlouho mi to trvalo....

Upravil(a) Abygail (29. 12. 2009 17:31)

Není tady

 

#15 30. 12. 2009 13:44

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Abygail: děkuju, ale u vás to asi byla jiná situace, byli jste manželé, měli jste dítě... Já si žádné iluze nedělám. Taky by mě zajímalo, jak jste s tím potom bojovali, to muselo být hrozně těžké...

Já jsem zjistila, že mi možná v jedné věci nelhal. Když mi tvrdil, že to trvá jen 7 dní. Vdova je totiž kolegyně z práce a před těmi 7 dny měli vánoční akci, kde se i spalo... No, je mi to jasný...
Pojala jsem vychytralý plán. Po návratu z Anglie se hodím do gala, sejdu se s ním a ukážu mu, že nejsem žádná husa, která na něj čeká. Slušně ho požádám, aby se šel rozmyslet někam jinam, že si to teď jako vyměníme. Ale ne jako že "já ubohá nemám kam jít". Je to i můj domov. Já jsem mu vyklidila prostor na měsíc, jeho teď nic nenutí k žádné akci. Má absolutní svobodu, vdovu v záloze... Prostě a si to vyzkouší... A hlavně já se potřebuju dostat do té role, že to budu JÁ, kdo se pak bude rozhodovat, kdyby se náhodou chtěl vrátit. A dům neopustím, dokud nebudou vyřešeny ty majetkový věci. Začnu se věnovat sama sobě a třeba zjistím, že ho fakt k životu nepotřebuju (teď jsem tedy zatím ještě k takovému zjištění nedospěla:(, chce to asi čas). A hlavně si musím najít tu práci...hmm
Jo a volala jsem do banky a vypadá to, že za určitých podmínek (nevím tedy za jakých zatím jsem jen sondovala...), by se hypotéka dala převést jen na jednoho z nás. Tak to by mi spadl kámen ze srdce.

Upravil(a) heddus (30. 12. 2009 14:30)

Není tady

 

#16 30. 12. 2009 19:57

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Ha, tak dneska se milostpán uráčil mi napsat email, asi ho přeci jen trochu hryže svědomí a nespí úplně klidně (s jinou...)rock
Něco ve smyslu: moc se omlouvám, že jsem nezavolal na štědrý den, ale nemohl jsem a stále nemohu, chtěl jsem ti už několikrát napsat, ale mám pocit že bych to zhoršoval, není den, kdy bych si na tebe nevzpomněl; že mám pravdu, že tím že jsem vyklidila pole mu to svým způsobem ulehčuju (reakce na mojí větu, kterou jsem mu řekla při odjezdu), ale že kdybych zůstala, bylo by to ještě horší (i pro mně), a že chce volit srdcem a ne z lítosti a nedávat mi plané naděje, které by pak třeba zklamal. A že mi přeje hodně štěstí do nového roku a snad že bude jako ten další rok lepší (no to už si snad nedovedu představit, že by mohlo být něco horšího, než že se mnou spadne letadlo možná...). a a se nezlobím, jestli zase nebude psát... no a že se mám opatrovat v Anglii.

Takže teď prosím nějakého psychoanalytika, muže, doktora Chocholouška nebo jiného odborníka, a mi vyloží, co tím chtěl básník říci. Já bych možná sama Chocholouška potřebovala. Protože jako dělám machra na všechny strany a dneska vám jedu tramvají a tam mě přepadne takovej záchvat pláče, že si cestující museli myslet, že mi snad vymřela celá rodina. Stává se ze mě hysterický neurotik?hmm

Upravil(a) heddus (30. 12. 2009 20:11)

Není tady

 

#17 30. 12. 2009 20:26

tříska
♥♥♥♥---
Místo: jižní Morava
Registrovaný: 15. 7. 2009
Příspěvky: 327

Re: Osudný sedmý rok?

Že chce volit srdcem a ne z lítosti? - Čemu na tom nerozumíš? - Přece: ty jsi ta z lítosti a ta druhá je ta ze srdce... cool

Není tady

 

#18 31. 12. 2009 1:06

Beruska27
♥♥♥----
Registrovaný: 23. 9. 2009
Příspěvky: 139

Re: Osudný sedmý rok?

Ahojky, úplně vím, jak jsi se v té tramvaji cítila. Stalo se mi to několikrát.....prostě někdy ty emoce- smutek musí ven......já se takhle rozbrečela, když jsem řídila a lidi na semaforech taky na mě koukali jak na blázna....nebo v busu.......Nejsem muž, ale po mé šlupce před 4 měsíci jsem toho nastudovala/prodebatovala mraky........takže si dovolím komentář.

Neudělej chybu, že mu budeš volat, kontaktovat ho, prosit o návrat......tím by jsi pohřbila všechny své naděje. To nikdy. Prostě on má právo na rozhodnutí a ty ho respektuješ. Neukazuj mu smutek, neplač mu, ukaž se před ním jako tvrdá žena......

Podle mého názoru to, co napsal, myslí upřímně. Není to podlý chlap a opravdu věří tomu, co píše. Uvědomuje si, jak to musí být pro tebe těžké, ale prostě srdce mu teď velí jinak......Vím, že to pro Tebe není útěcha, ale alespoň to není zákeřný člověk, který by tě zraňoval úmyslně. To že Tě nekontaktuje.....ví, že prostě pro Tebe nemá dobré zprávy a nechce Ti dále ubližovat.....Myslím, že u takového člověka si nejlépe získᚠklidným a slušným, ale racionálním jednáním........Bohužel v Tvém případě opravdu Ti nezbývá nic jiného než mu tedy popřát hodně štěstí a vysvětlit mu slušně, že jsi mu dala prostor....ale že jaksi čas vypršel a že stěhuješ zpátky do Vašeho domu....je to přeci jen také Tvůj dům a ty (a se proboha nezlobí) potřebuješ řešit svou práci a ne stěhování apod. Tam bych si zařídila svůj pokojík, případně zabrala ložnici- on z Vašeho lože odešel ne ty......tak a spí na gauči nebo u dané dámy......než vyřešíte majetkové poměry.

Šance na to, že jeho úžasná vdova bude tak úžasná.......nejsou tak veliké.....je přeci jen o xx let starší atd. Navíc pokud budeš ty v baráku.....bude pravděpodobně na Tebe žárlit a začne ho dusit........Navíc on si teď vůbec neuvědomuje.....co Vᚠrozchod znamená ohledně hypotéky, domu apod.....však neboj, šance jsou....že ho omámení přejde....ale pouze pokud ukážeš, že jsi vpohodě a že se budoucnosti bez něj nebojíš...(PREKLAD: nebo takových jako on můžeš mít stovky :-))

Heddus, přeji hodně moc síly.

Upravil(a) Beruska27 (31. 12. 2009 1:10)

Není tady

 

#19 31. 12. 2009 8:59

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Ahoj Berusko, díky moc, já vím, ono to nějak dopadne...
Ano já jsem pochopila, co tím myslí. Že ho teď  srdce táhne jinam, ale podvědomě si nechává zadní vrátka. Mně takhle táhlo srdce jinam asi 3 měsíce, já tohle taky znám... Ale pak jsem pochopila, co mám doma a že mi to za to sakra stojí. Nevím, zda si on tohle taky jednou uvědomí, ale to už bude asi nejspíš pozdě...tongue
Stále jsem rozhodnutá, že až se vrátím, seberu všechnu sílu a sejdu se s ním a vysvětlím mu, že se vracím DOMŮ a byla bych ráda, kdyby se šel rozmýšlet jinam. Samozřejmě, že nechci, aby se vracel jen kvůli domečku, ale jako nemůžu věčně bydlet po známejch. A jeho doma teda nechci. Myslím, že i tak to pro mě bude děsně těžký a chci mu ukázat, že mám svojí hrdost a nejsem žádnej chudák, kterej za ním bude běhat jako pejsek.
No a ozývat se mu samozřejmě nebudu, co bych mu asi psala že... (ty jsi tak hodnej, že mě lituješ, ale *ukᚠpřitom někde jinde...dumbom

Není tady

 

#20 31. 12. 2009 12:55

Zzuuzz
♥♥-----
Registrovaný: 23. 12. 2009
Příspěvky: 72

Re: Osudný sedmý rok?

Heddus tak tvá poslední věta je naprosto výstižná a celkem mě to po dlouhé době smutku pobavilo. Já sice neřeším dům i když společné dluhy máme, ale spíš také odchod přítele za jinou. Je to stejné všude. Když jsou chlapi nevěrní a pak se s náma rozejdou tak umí jen litovat a omlouvat se. A zřejmě čekají tu tvou načatou větu v závorce tummenupp

Není tady

 

#21 31. 12. 2009 13:07

Beruska27
♥♥♥----
Registrovaný: 23. 9. 2009
Příspěvky: 139

Re: Osudný sedmý rok?

Heduss a nemyslíš, že možná by bylo lepší to nechat na něm, zda chce odejít nebo ne...?? Vím, že to bude velmi velmi náročné ale přeci jen je to Vᚠspolečný domov a já bych ho možná tak rychle nehnala pryč.....a si to rozhodne sám.....a to nemá tak jednoduché, že za něj budeš rozhodovat ty. POkud se bude chtít sbalit- běž mu i pomoc :-)

Víš, někde jsem četla, že v takových situacích se může stát, že nový pár (tvůj partner a vdova) začnou být spiklenci, nebo řeší problémy související s rozchodem společně- to jejich vztah může posílit. Na druhou stranu, druhá žena je silně citlivá ohledně partnera, nebo bude mít pořád obavy, aby partner nemyslel/neuvažoval o své ex- (tedy Tobě), bude se snažit ovládat, kontrolovat apod.- přeci jen tohle nebudou ideální podmínky pro vznik nového vztahu, že? ....to je může rozehnat.........on uvidí "doma" hysterku, která bude už od začátku vztahu sondovat, tlačit ho...a pak Tebe úplně vpohodě....která po té, co Tě podrazil si jede svůj vlastní život a je prostě nad věcí.

Vím, jak to musí být celé pro Tebe těžké, v momentě kdy nemᚠpráci a partner by Tě měl podržet, tak Tě vlastně podrazí- zažila jsem to....plus jsem měla pár týdnů před státnicemi- ale na druhou stranu u Tvého partnera je zřejmé, že jedná celkem impulsivně a tak celkem "férově", že prostě na Tebe nehraje žádné habaďůry a to je velké plus (i když chápu, že to Ti asi moc nepomůže, aby jsi se cítila lépe).

Kdy jedeš do Anglie a na jak dlouho?

Není tady

 

#22 1. 1. 2010 20:13

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Zzuuzz: tak to jsem ráda, že jsem tě alespoň obveselila;) Prostě mi to přijde strašně pokrytecký a hloupý, jak si všichni sypou popel na hlavu (ten můj se začal označovat jako šmejd, hajzl a dokonce *urák a neustále omílá, jak si je vědom, že mi ublížil zkazil vánoce apod.)

Do Anglie jedu zítra, už se těším (třeba se tam výhodně provdám), ale bohužel jen na týden, protože se zase musím věnovat hledání práce, nedá se nic dělat, to je teď pro mě prostě priorita (byla jsem pozvaná ještě pak na 3 týdny zase do zahraničí, ale to prostě nemůžu...).
No a pak se uvidí, jak se to vyvine dál... Třeba až se vrátím, bude už vyřešeno... (i když se mi to zdá poměrně nepravděpodobný, co tomu mýmu teď schází žejo, co by něco řešil a dělal si s něčím hlavu...).

Není tady

 

#23 9. 1. 2010 23:08

heddus
♥♥-----
Registrovaný: 27. 12. 2009
Příspěvky: 87

Re: Osudný sedmý rok?

Tak jsem zpátky, letadlo nespadlo, ženicha jsem nesehnala...tongue Ale jinak Británii vřele doporučuji jako terapii obzvláště českým mužům. Aby si vážili toho, co mají. Šeredné angličanky panují v domácnosti železnou rukou, nevaří, neuklízí, jsou jako psí čumáky a chlap ani necekne, protože dámě stačí vytočit číslo na policii a už se to s ním veze... Chá, to byla fakt dobrá zkušenost!
Jinak moje situace beze změny. Tím, že jsem už vůbec nereagovala na jeho poslední email a ani mě nenapadne se mu ozvat asi usoudil, že jsem za hranicemi asi jako navždy... Jen co si v Praze oběhnu pohovory (akčně jsem hledala práci i z Anglie), vracím se domů. A je mi jedno, kdo tam bude či nebude, prostě dokud se situace nevyřeší, ani se nehnu. Třeba to podnítí druhou polovici konečně k nějaké akci a začne taky něco řešit. Vůbec nejraději bych byla, kdyby začal naopak on bivakovat někde na zemi ve spacáku jako já...

Není tady

 

#24 10. 1. 2010 12:27

Beruska27
♥♥♥----
Registrovaný: 23. 9. 2009
Příspěvky: 139

Re: Osudný sedmý rok?

Ahoj Heddus, super.....je vidět, že jsi se trochu provětrala a mᚠlepší náladu tummenupp

Tak a teď si ji zkus udžet co nejdéle a hlavně správný nadhled nad situací!!! :-) Myslím, že stěhování zpět je velmi dobré řešení. Neulehčovat mu to. Pěkně bych se vrátila, ale nehrotila každý den- tak jak to tedy vyřešíme. Prostě být pěkně vpohodě (až možná i hodně - nebo copak on ví, jak co jsi s kým prováděla v UK a koho si potkala, že- a možná taky zjistila, že takových jako on můžeš mít desítky :-) )

Mě by spíš zajímalo, zda se on tam k té vdově už jako nastěhoval- nebo je doma a je k ní jezdí na návštěvy.
To že budeš zpátky doma- jim to pěkně osladíš :-) a přitom mᚠna to právo. Už vidím tu situaci, jak vdova bude útočit proč tě má jako v baráku - znejistí a bude mu dělat scény lol

Nic mu ale neříkat a být tajemná jak mraky...občas se krásně namalovat,obléct a vyrazit ven na rande- co na tom, že nakonec možná budeš ve večerních šatech sedět u kámošky na kafi big_smile

PS: Ano, já vím tohle se skvěle radí, v reálu je to pak t잚í, ale právě na to jsou dobré pěkné vzpomínky z UK- pěkně na ně mysli, kdykoliv ti to bude celé líto nebo ti bude smutno. Mně tohle pomáhá...

Není tady

 

#25 10. 1. 2010 13:09

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 15. 5. 2007
Příspěvky: 7001

Re: Osudný sedmý rok?

big_smile big_smile hedduš, mᚠpravdu s tím rozdělením prací v anglických domácnostech... Nebo asi ve většině. Zažila jsem tam totéž a myslela jsem stejně jako Ty - chtělo by to exkurzi některých českých pivařů a gaučáků na ostrovy. big_smile
Držím Ti palce a pozorně čti Berušku, má dobrý náhled.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů