18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Som, také jsem pochopila, e jsou odrazem mého vyího já a mého podvědomí...... I mě se stalo, e mi neřekly vůbec nic a já se jim vůbec nedivím . Zdá se, e si tím prostě kadý musí projít a pochopit, k jakému účelu e ty karty vlastně slouí .....
xXx, sice nevím, jaký jsi ročník, ale pokud je ti více ne 33, tak by ta česká verze neměl být problém.....
Mám 26 a v četine som prečítal asi viac kníh ako v slovenčine... rád čítam četinu...
Není tady
Pan, mě se stále otvírá u několik let cesta k tomu, abych se přestala zaobírat příli materiálními starostmi a věnovala se víc svým vnitřním věcem, ale já jsem jsem býk a stále cukám za řetěz. Karta v tarotu, která je pro mě nejvíc problematická je 5 Disků. Není to ádná Vě a ni Smrt, je to prostá disková 5. Úplně nejhorí je v Rider-Waithově tarotu. V minulých ivotech jsem dost dlouho zápasila právě s bídou a bezduchou dřinou, je to ve mě hluboce vryto a při kadé meditaci to jde ven....To je můj boj, moje cesta.
Tarot pouívám proto, e mám hodně vyvinutou vizuální pamět i představivost, proto jsou karty a obrázky nejsnadnějím pomocníkem ke komunikaci. Působí na mě barvy i symboly.Nabíjím je tak, e je často beru do ruky a pouívám k meditacím, určitě častěji ne k výkladům. Funguje to.
Tak to je naprosto v pohodě. I já jsem na Slovensku jako doma . Jezdím tam hodně na sluebky a kdy přejídím "hranice" přijde mi to hrozně stupidní
xXx: Tak co provedem? Zkusí jetě knihovnu nebo nemá monost? Já ti klidně knihu polu, ale je to o troičku komplikovanějí, alespoň z mého pohledu, protoe já jsem pravidelným návtěvníkem knihovny. Rozhodnutí je na tobě....
Som,
dost často mi vycházela vě, viselec a ta hnusná mečová sedmička, devítka . U chápu, e to bylo jen pro mé dobro, ale e mi to trvalo, ne jsem to pochopila...... :DUMBOM:
xXx: Mě taky nevadí číst slovenské knihy. Vzpomínám si , e Věčnou Ambru jsem dlouho měla jen ve sloventině, jen jsem dlouho nemohla přijít na to co to jsou "kiahne"... nevím jestli jsem to napsala správně... Vichni měli ve středověku ony přírné, smrtelné netovice a já nevěděla, co je to za chorobu...
Lvice, já jsem to myslela jinak, mě tahle karta právě nevychází, dalo by se říct, e mě obloukem míjí, ale vichni, kteří se tarotem zabýváme hlouběji v meditacích máme kartu, která je naemu srdci nejblií a pak tu, která je největím problémem, který je nutné překonat, zpracovat, která je vizuálním obrazem naeho ivotního úkolu.
a ako viete, ze to co vam karty "hovoria", ste si vylozili spravne?
nemoze to byt aj tak, ze ked tam chcem vidiet "ruzovu" buducnost (neberte ma doslovne, hlavne nie Salvator ), tak ju tam jednoducho vidim a ked si myslim, ze ma nic dobre necaka, tak mi to ani karty nepovedia?
Není tady
Som, aha. A k té sloventině: kdy jsem minule sledovala TV noviny, stále se tam mluvilo o hlúzovce a já nechápala o čem je řeč. A kdy řekli, e je vyhledávají prasátka a je to černé zlato, tak jsem pochopila, e se jedná o lanýe. Ovem i tak mám jetě jedno dilema, co je to myiak? Káně? Ptala jsem se svých slovenských kolegů a nikdo nebyl schopen mi říci adekvátní český výraz, jediné co vím je, e je to dravec. Ubohý myiak byl ovem chycen do pasti a byl bez hlavy, tak nevím, co to bylo zač..... xXx, prozradí?
sunny2 napsal(a):
a ako viete, ze to co vam karty "hovoria", ste si vylozili spravne?
nemoze to byt aj tak, ze ked tam chcem vidiet "ruzovu" buducnost (neberte ma doslovne, hlavne nie Salvator ), tak ju tam jednoducho vidim a ked si myslim, ze ma nic dobre necaka, tak mi to ani karty nepovedia?
Ja na výklad kariet pouívam literatúru. Niesom taký "vykladač", aby som sa mohol zaobís bez nej... take si jednoducho prečítam, čo tá karta znamená a hžadám, či ten výklad nejako pasuje na moju situáciu... zatiaž vdy pasoval...
Není tady
Som
to je asi presne to, na co jsem prisla i ja - mam velkou uctu k tem obrazkum a jelikoz jsem chaoticky typ, nechci je pokouset. Saham k nim pouze vyjimecne, kdyz opravdu poterbuji "nakopnout", to jest utridit si myslenky. Vetsinou to zafunguje jak posledni kosticka domina - cele se to rozbehne a utvori to presne ten obrazec, ktery mam nekde uvnitr, jen jsem ho poprad nevidela... ted ho konecne vidim a mam jistotu, ze jdu spravne...
To se mi stalo i tehdy, kdyz jsem opoustela lukrativni post. Tady totiz zadna domluva neni mozna, nelze! Oni potrebuji CELEHO cloveka, veskerou jeho kapacitu, proste vsechno.... funguje to presne jako lis na citron, je to tak... A ja odmitla znasilnovat sama sebe, stat se jinym clovekem. Nejen se nechat lisovat, ale hlavne lisovat druhe...
Dnes sice jeste nevim, co budu delat, ale uz zcela jasne vim, co delat nebudu
A "placky"? Ale lvice, no tak Prvoplanove mysleni prece neni tvoje nemoc. Ty prece moc dobre vis, ze nad svym zivotem muzes bud plakat, nebo ho proste vzit do svych rukou
A jeste jeden objev jsem ucinila: je plac a plac... jen malo lidi place bolesti a litosti... zato hodne lidi place vzteky! Vzteky, ze veci nejdou tak, jak si je naplanovali, nalinkovali, oni sami si je preji..... Tenhle podstatny rozdil jsem pochopila ve chvili, kdy mi doslo, ze i muj plac byl vetsinou ten druhy pripad! Proto uz dnes tolik neplacu.
Není tady
lvice napsal(a):
Som, aha. A k té sloventině: kdy jsem minule sledovala TV noviny, stále se tam mluvilo o hlúzovce a já nechápala o čem je řeč. A kdy řekli, e je vyhledávají prasátka a je to černé zlato, tak jsem pochopila, e se jedná o lanýe. Ovem i tak mám jetě jedno dilema, co je to myiak? Káně? Ptala jsem se svých slovenských kolegů a nikdo nebyl schopen mi říci adekvátní český výraz, jediné co vím je, e je to dravec. Ubohý myiak byl ovem chycen do pasti a byl bez hlavy, tak nevím, co to bylo zač..... xXx, prozradí?
www.tanap.sk/slovensky/mysiak.html
www.naturfoto.cz/kane-lesni-fotografie-163.html
Není tady
Pan, tak máme dost společného, protoe jsem taky dobrovolně utekla z lisovacího procesu a vzdala se sluebního vozidla i počítače, ten americký způsob mylení, chování a pravidel byl pro mně naprosto nestravitelný. la jsem za klidnějím, jene mám problém, e mě asi pálí "dobré bydlo" a toho klidu jsem získala a moc, tak moc, e se cítím dost osaměle a ve stereotypu, kde se nemám co učit, taky si připadám, e bez větího kontaktu s lidmi jaksi "zakrňuji a mylenkově zpohodlňuji". K tomu se přidaly dalí okolnosti, kdy bývám často úplně sama i doma (manel hodně cestuje do Bruselu) děti na studiích, někdy na mě za celý den mluví jen moje kočičky a průvih je hotov!!!! Na různé kamarádské posezení taky nemám vdy náladu..... Neodbytný pocit, e nutně potřebuji být více v práci vytíená se zase začíná neodbytně vkrádat. Karty sice nabádají k trpělivosti, k tomu abych se na věci podívala nezaujatě a jinak, ale EGO se tak vzpírá a maluje si obrazy, jak jsem kadý den upravená a s radostí komunikuji celý den s příjemnými lidmi a pak jdu spokojeně domů.... boe, já jsem fakt pako! Co mám dělat?
xXx, díky, tak můj předpoklad byl správný, to jsem ráda . Tak jsem zase o něco chytřejí
Pan, já naposledy plakala nad svým čtyřnohým miláčkem, kdy se odebral do "věčných lovi". To mě skutečně dostalo a slzy tekly proudem . U jsem se z toho dostala a myslím na něj s láskou.
somaia napsal(a):
maluje si obrazy, jak jsem kadý den upravená a s radostí komunikuji celý den s příjemnými lidmi a pak jdu spokojeně domů.... .
Som, ale určitě si nemaluje obrazy, jak chodí domů opět vylisovaná jako citron, unavená, natvaná, vyčerpaná, nemá sebemení chu se usmívat na lidi v práci, a kde je řečeno, e lidi kolem Tebe budou příjemní a nenarazí na nějakého blba, který Ti bude denně znepříjemňovat ivot? U nás v práci jsou vichni lidé kolem mne zklamaní, frustrovaní, vládne deziluze, zklamání, kadý radostně prchá domů........ Nače úasná společnost se jmenuje E.ON. Rozpínavá německá firma, která schlamstla a ovládla trh s energií a plynem v celé Evropě, ovládá kus jiní Ameriky a nyní radostně expanduje na východ. Opět se dostává k moci megalomanie německého ducha...... A my jak oslíci sklapli podpatky, vláda si namastila kapsu, za tučné bakie si chlapci postavili svá luxusní sídla s bazénky a my jsme tady jen pouhá lůza ke dímání a otrocké práci.....
Som,
no ja nevim, ja jsem sama se sebou docela rada, zjistila jsem, ze si mam co rict a vyrikat. Moc dlouho jsem sama na sebe kaslala, takze ted se rozmazluju . Kdyz mi chybej lidi, tak vezmu lejstra pod pazi a vyrazim mezi ne Je totiz fakt, ze doma by clovek sam se sebou opravdu casem zblbnul. Ja mam asi tu vyhodu, ze mi zbyla jeste jista externi cast me prace a do toho si kecat nedam. Navic jsem presvedcena, ze zase na neco prijdu a sef budu ja I kdyz nevim, zda si zvladnu sefovat, ale nekde jsem cetla, ze pro nespoutaneho ducha je to dukazem te nejvetsi ukaznenosti a ja se ukaznit potrebuju.
Navic pisu netove stranky, takze se nenudim. A nudit se urcite uz nikdy nebudu, protoze zadnou nudnou praci uz delat nebudu.
Takze moje rada zni: vymyslet si praci pro radost, praci s lidmi a pro lidi
Není tady
Pan, říká, tupit ostří svých ípů a pravidelně vymačkávat jed tířího bodce do skleničky?
Lvice, ne takový obrázek si rozhodně nevysnívám. Jak to chodí v mnoha pracovních kolektivech, kde se bojuje o moc , podráí a podlézá jsem také zaila na vlastní kůi.
Děkuji nechci.
Na druhou stranu pozitivně snít o věcech, které si člověk přeje, na tom přeci není nic patného a určitě to napomáhá k tvorbě reality. Otázka zní jinak: jestli je to vůbec pro mě to pravé ořechové.
Pan, já se rozhodně nenudím a také patřím mezi lidi, kteří jsou rádi sami, vítají samotu pozitivně a nenudí se sami se sebou. Taky jsem dostala do vínku trochu zručnosti a moje hobby je ití. Od kabátu, přes saka a kalhoty urobím vechno. Čím větí piplačka, tím lépe.... Bohuel i toto hobby je dost osamělé. O nudě tedy nemůe být řeč ani o osamělosti. Mám spousty kamarádů i pár opravdových přátel. Kdykoliv si vzpomenu, tak sama být nemusím, ale já větinou chci a to je ten problém. Z kanceláře, kde vegetuji celé dny sama, jdu do bytu, kde jsem zase dobrovolně celý večer sama a ráno mě vzbudí kočičky a zase se přesunu do prázdné kanceláře..... ( ber to jako hrubý nástin, taky chodím občas cvičit a nakupovat a na kafe...atd.) ale kdy se ohlednu a udělám rekapitulaci týdne, tak vnímám jen tu samotu.
No nic, nedělejte si se mnou starosti, já se s tím poperu a věřím , e a udělám cokoliv, tak to bude u dnes slouit jen k mému duchovnímu vývoji.
Pan, díky, přila za mnou osobně, prý se setkáme 7.3. čiela z ní odměřenost a německá studenost . Jene lev je odváné stvoření, já se jí nebojím Máme úasná pravidla One E.ON - otevřenost, upřímnost , tak jsem jí napsala e na základě těchto vlastností zaměstnance E.ONu si s ní chci podebatit . Tomu se říká uvést suchou teorii do praxe
Som, mankote, sny jsou přece krásná věc, ale neplést si sny s realitou, pozor na to.... To já si večer zalezu do postýlky, zapálím solnou lampičku, pustím hezké CD a relaxuju a sním a větinou usnu
Ne lvice, to mi nehrozí, e bych si chtěla plést sny s realitou.
Ale nenapsala jsi, jak rozhovor dopadl, tak nás nenapínej!!!
Jééééé promiň, přehlédla jsem ten datum 7.3. Omluva
Som, viz můj vzkaz Pan hned před Tvým - éfka přila osobně, e se jí protáhl hodnotící pohovor s kolegou (ten jí asi dal co proto, je to můj bývalý éf), mimochodem, samorost, ale úasně chytrý člověk. Take zatím nijak, mohu si zatím v klidu brousit své lví drápky