29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Osobne si myslim, ze predpovedi typu: do roka a do dne zemre ten a ten, jsou jen ukazatelem kvality a fundovanosti toho, kdo je rika.
Není tady
Už včera jsem měla rozepsaný komentář týkající se etiky a pravidel při vykládání karet. Bohužel mi zmrzl počítač a text zmizel.Než jsem se do toho pustila s klienty, tak jsem přečetla hory knih, jedna mě zaujala hodně, je to knížka jedné německé vědmy paní Hellerové. Obsahuje i mnoho konkrétních případů, jakým způsobem se vyjádřit i k problematickým předpovědím s empatií a znalostmi psychologie.
Jednat takovým způsobem, který je popsán výše je nepřípustné a zbavuje to klienta jakékoliv svobodné vůle. Tarot dokonce ani takovou informaci nepodá, protože karta Smrt má v 99 % případů jiný význam než ukončení fyzické existence. (to jen drobný příklad).
Osobne si myslím, že Tarot neinformuje, čo sa stane, ale radí, čo treba spraviť...
Není tady
xXx: to se nedá takhle jednoduše specifikovat. Když zvolím komplexní výklad , tak vidím konkrétní situaci, která má třeba bezprostředně nastat a samozřejmě i návrh na optimální východisko nebo radu.
Mám často zpětnou vazbu od klientek, když jsem se odvážila s Tarotem pustit se i do velmi konkrétních předpovědí (často to vidím právě ve velmi specifické, jasné kombinaci a postavení dvou karet), údálost se opravdu stala. Je pravda, že to necítím vždy a u všech zájemců o výklad, ale i to je normální jev.
Takže já mám ,xXx , trochu jiné zkušenosti.
Ano, taky si to Somaio myslim .)
Pred lety jsem se ptala na sve rodice. Matka byla tehdy velmi nemocna a i kdyz jsem smerovala sve otazky havne na ni, Hlenka stale mluvila o otci a o tom, jak se mam soustredit na nej, jak moc mne bude potrebovat. Nejak jsem to nechapala - tata je prece zdravy... Vsechno jsem pochopila za nekolik mesicu, kdyz mama zemrela a tata se zhroutil. Dostala jsem presne tu informaci, co mam delat, aniz by mne vydesila.
Není tady
Pan, to jsou přesně ty případy výkladů, které popisovala paní Hellerová. V takových situacích se soustředila jen na rady klientovi ( např. nechte si důkladně prohlédnout svůj vůz, nebo třeba: řídíte příliš razantně a bezhohledně, přemýšlejte o tom..... atd.) A tak ponechala prostor pro svobodnou vůli klienta něco změnit a ne se hned rozmáznout za rohem na prvním stromě, protože mi to kartářka předpověděla natvrdo.
Kdysi mne též zaujala tato forma nahlížení do budoucnosti, pročež jsem nelenil, vytáhl klasické mariášové karty, a jelikož jsem neznal teorii, ani neměl možnost ji někde nastudovat, dal jsem jednotlivým kartám významy sám. Dlouhé hodiny jsem nad nimi meditoval, dokud jsem nevstoupil do jejich vnitřní podstaty. Dokonce i postup samotný jsem přizpůsobil své představivosti a pomalu začal.
Jakmile se člověk vnitřně soustředí a vloží důvěru do procesů, jež se tím rozpoutají, začne vnímat skryté souvztažnosti, osud druhého člověka nebo i vlastní se mu tím začne skládat. Jenomže mě nezajímalo, kolik kdo bude mít dětí aneb jakého bohatství, či úspěchu se nakonec dobabrá. Mě zajímal psychologicko filosofický vhled do konkrétní bytosti a stavů, které sama skrze něj rozehrává.
A právě v tomhle byla základní slabina. Ostatní lidé totiž vůbec netoužili po poznání, co se v nich odehrává a na co si mají dát pozor, aby ovládli vnitřní polaritu mysli, tudíž nevbíhali si do negativní Karmy, která na ně již čeká za rohem, nýbrž chtěli jasnou odpověď na triviální otázky, kolik a kolik, kde, kdy, s kým a jaký požitek jim to přinese. Takové významy jsem ovšem svým kartám nedal, proto jim nebyl schopen odpovědět.
Nakonec jsem celou tou situací byl tak znechucen, až jsem toho nechal. Každopádně souhlasím, Sóma, že je podobné jednání zcela nepřípustné a zbavuje to klienta svým způsobem svobodné vůle. Dávno předtím, než jsem s tím začal, jsem totiž chodil do Unitarie, kde se i takové otázky probíraly. Neboť totiž nikdy nemůžeme přesně říci, co je vepsáno v Osudu, a co jsme tam svou předpovědí právě vepsali. Ano slyšíte dobře! - To je i důvod, proč podobná proroctví jsou naprosto nemyslitelná, jelikož díky nim se zčista jasna začneme ocitat v úrovni černé magie!
Taková kartářka ve snaze být co nejpravdivější, tudíž získat od své klientely co nejvíce smyslových stimulů, neváhá dokonce jít až tak daleko, že se namočí do něčeho podobného. V takovém případě je správné přijít domů, obětovat vonnou tyčinku, lampičku, či svíci Pánu a diferencovat se od všech slov, jež prohlásila. Nebojovat s těmi představami, ale neztotožňovat se s nimi. Celou Prozřetelnost pak vrátit do rukou Nejvyššího a omluvit se mu za svůj přístup, když jsem chtěl vědět víc, než na co jsem měl v daném okamžiku právo.
Ano, pro ty moudřejší je to vlastně sdělení. Varování před sebou samým, kam až jsem ochoten zajít ve jménu vlastního vědění. Pokud to takto jedinec rozkóduje, blaze mu, neboť se z toho poučí. Pokud by však proti tomu bojoval a vnášel dovnitř ještě hlouběji své ego, pak vlastně prvotní význam posiluje, i stane se přesně to, co si nepřeje! Nad tímhle doporučiji každému si zameditovat: Co si nepřeje! Takže žádný návod bytostem těkavým, které to nemají, alespoň co se týče etických názorů, v hlavě v pořádku.
Proto dobrá kartářka s radostí a ochotou sděluje věci dobré, vždyť ve skutečnosti tím napomáhá, alespoň těm, kteří jí uvěří, vnášet do života věci positivní, jež by se bez její předpovědi vlastně nemusely vůbec naplnit. O věcech tíživých pak pomlčí nebo je alespoň zastře, podmíní.
Pochopme správně: Jestliže ty špatné věci jsou dány negativní Karmou, jež se dokonce ještě ani nemusela začít odvíjet, pak záleží jen na nás, jestli si na ní naběhneme anebo nikoliv. To je právě ona homeopatie mysli, pocitů, touhy, tíhnutí k nějaké vásaně (připoutanosti). Aby Karma vstoupila v platnost je nutné onen původní čin, byť v nepatrné míře, zopakovat. Když ho nezopakujeme - nenastane! Proto zdůrazňuji onu diferencovanost postojů.
Přemýšlivému člověku pak podobná slova evokují hlas shůry, varování před setrvačností na našem lpění, nikoli událost jako takovou, vždyť před ní je právě třeba se míti na pozoru. A Salvator vám tady radí dobře: Naučte se to. Alespoň budete podvědomě ovlivňovat sebe sami, ne někdo úplně cizí, jehož podmíněnost neznáte.
... ... ...
To je ono Pí, Sóma, tak nějak bych to viděl.
Není tady
lvice napsal(a):
Salve, máš pravdu. Já si vykládám taroty už dva roky a občas se něco změní takovou rychlostí, nepochybuji o tom, že jsem to svým chováním změnila já......
A propos, není ta změna důvodem pro výklad karet?
Není tady
Přiznám se, že někdy se bojím na ty karty sáhnout. Tak je odvezu k našim a je klid. Až cítím, že do nich zase mohu nahlédnout, tak si je přivezu nazpět a vyložím si.
Salve, abych řekla pravdu, v jednom okamžiku mi všechny karty předpovídali lásku, ale nesplnilo se to, osobně si myslím, že právě proto, že jsem se příliš spolehla na to, že to tentokrát vyjde, vždyť ty karty to řekly jsem zapomněla na rozumný odstup a vrhla jsem se s vehemencí sobě vlastní na věc. Lásku jsem zahnala........ Svojí vlastní hloupostí, svými konzervativními názory, jak se má věc vyvíjet, vlastně až když jsem v hlavě zpracovala to, co jsi mi stručně napsal, pochopila jsem velice přesně, v čem jsem chybovala.......
20.2. jsem musela nechat utratit našeho pejska, 19. jsem ho vzala naposledy ven. Když jsem viděla jak stojí a dívá se kolem, cítila jsem podvědomě, že smrt si pro něj přišla a že se loučí. Nikomu jsem to neřekla a jen jsem celou neděli probulela. Druhý den dopo mi mamka volala, že má bolesti a vyje. Odpo jsem ho nechala uspat, mamka mu stále sahala na srdíčko a cítila jsem, že se mu snaží dodat energii, přestože jeho duše už odcházela. Zlobila jsem se na ni a řekla jsem jí: Nech ho jít........ Když jsem se jí pak zeptala, proč to dělala, řekla mi, že chtěla, aby ještě vydržel týden, než se táta vrátí. Ptala se mě, jak vím, o co se snaží. Na to jsem neměla odpověď, prostě jsem to cítila. Koukala se na mě a řekla mi, že po tom mém úletu v prosinci jsem "jiná" a že jsem se jí odcizila. Co na to říci..... . že dopředu vidím a cítím to, co ona ne a že jsem přetnula tu pupeční šňůru, která nás poutala
.
A ke Kladivu na čarodějnice, už jste to tady řekly za mne...... Včera jsem si tou pouštěla na videu, když jsem to vypla jen jsem si řekla díky bohu, že žiji v 21. století. Před 4 lety jsem byla v Praze v muzeu tortury, když jsem vylezla, klepala jsem se jako sulc a měla jsem husí kůži jako pralinky. Další hodinu jsem z toho byla špatná......
aj ja si chceeeeem vediet vyloziiiiit karty
ked som bola u kartarky, niektore veci sa mi splnili, ale niektore nie... a je pravda, ze clovek je potom istym sposobom ovplyvneny... som zvedava co mi povie tato druha kartarka....
Není tady
sunny2 napsal(a):
aj ja si chceeeeem vediet vyloziiiiit karty
ked som bola u kartarky, niektore veci sa mi splnili, ale niektore nie... a je pravda, ze clovek je potom istym sposobom ovplyvneny... som zvedava co mi povie tato druha kartarka....
Kúp si Tarotové karty, sunny... a nejakú literatúru k tomu... mohlo by Ťa to víjsť na nejakých 1000 až 2000 Sk...
Není tady
lvice napsal(a):
A ke Kladivu na čarodějnice, už jste to tady řekly za mne...... Včera jsem si tou pouštěla na videu, když jsem to vypla jen jsem si řekla díky bohu, že žiji v 21. století. Před 4 lety jsem byla v Praze v muzeu tortury, když jsem vylezla, klepala jsem se jako sulc a měla jsem husí kůži jako pralinky. Další hodinu jsem z toho byla špatná......
O čom je ten film, o ktorom tu píšete? Prečo je taký strašný?
Není tady
xXx: Kladivo na čarodějnice je natočeno podle Kaplického stejnojmenného románu. Je to velmi věrný historický dokument o čarodějnických procesech u nás v oblasti Šumperska (zámek Velké Losiny). Nic ti to neříká?
Kam se hrabou všechny novodobé horory a to přitom často film pracuje s náznaky a zkratkou, žádné moře krve, jak jsme zvyklí vídat dnes jen co stisknem knoflík.
Upravil(a) Somaia (1. 3. 2006 15:03)
oplatí sa to prečítať?
Není tady
sunny2: opravdu, potvrzuji slova xXx, není nic snažšího, než si svou sadu karet koupit, k tomu většinou je i kniha. A pak se obrnit trpělivostí, rozvahou a chutí se učit. Než si to člověk zmedituje (jak píše Crabat), vstřebá a pochopí, tak to chvilečku trvá, ale stojí to za to. Hodně informací jak vykládat najdeš i na internetu a konec konců tady je nás taky několik, kteří ti rádi odpovíme na jakýkoliv dotaz.
Ero napsal(a):
Nám se ted odstěhoval pan Procházka z Přerova někde do Ostravy, nebo Karviné, musela bych zjistit přesně, ten je výborný, na ho. asi 180 Kč, ale stojí to za to !!!
bere 400kc na hodinu mohu potvrdit!
xXx: je to historický, velmi působivě a čtivě napsaný román, který patří ke klasice české literatury. Najdeš i v osnovách studentů střed. škol, patří k obecnému vzdělání. Doporučuji.
Aké je celé meno autora?
Není tady
Václav Kaplický- Kladivo na čarodějnice
Dík, pustím sa do toho...
Není tady
xXx: tak jsem zvědavá na tvé dojmy. Moje byly velmi silné jak po přečtení knihy, tak po shlédnutí fenomenálně natočeného černobílého filmu.
Ale pozerám, že v internetových kníhkupectvách to ani nepredávajú... asi budem musieť vytiahnuť päty z domu...
Není tady
To xXx: pak doporučuji navštívit muzeum tortury neboli mučení, kde palečnice jsou pouhým začátkem....... Nevím, zda je u Vás na Slovensku něco podobného, v Čechách jsou dvě - v Praze a v Českém Krumlově. O jiných tedy nevím.......