27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
jsme mladá domácnost a zatím to vedeme tak nějak "jak to přijde"
myslím ale, e je důleité mít přehled o svých výdajích..kadý utrácí za něco jiného a etří naopak na něčem jiném..co vy?
kolik dáváte měsíčně za:
1)nájem
2)vodné a stočné
3)topení
4)internet
5)ostatní poplatky (televize, radio, vývoz popelnic...)
6)jídlo
7)prostředky do domácnosti
8)kosmetiku a hygienické potřeby
9)benzín (MHD)
10) mobil
11)zábava (počítají se cigarety, sportka, alkohol, lístky do kina, kníky, blbiny, pařby)
12) potřeby pro děti
Není tady
začnu:
1)nájem - 3.000rodičům, symbolicky, bydlíme v jednom domku
2)vodné a stočné - to právě nemáme jetě vychytané, je to napsané na rodiče
3)topení - dtto
4)internet - 600
5)ostatní poplatky (televize, radio, vývoz popelnic...) viz 2,3
6)jídlo 2000
7)prostředky do domácnosti -100
8)kosmetiku a hygienické potřeby -350
9)benzín (MHD) -500
10) mobil - měsíčně propíu tak 100
11)zábava, volná útrata (počítají se cigarety, sportka, alkohol, lístky do kina, kníky, blbiny, pařby) 100-200
12) potřeby pro děti - nemám
Není tady
My jsme taktez mlada domacnost. Bydlime v pronajmu, ale sama mam dva dva byty v jinych mestech, ktere pronajimam jsem v zisku 10 000Kc
Internet a kabelovka - 1000Kc
televize je ze zakona myslim 135Kc mesic, rozhlas 65 Kc, popelnice 500 pul rok nebo rok- fakt nevim
Jidlo cca 6000Kc
praci prostredky, toaletni papir, hygiena cca 1000Kc
Benzin - mame dve auta, ale konkretne me cca dve nadrze mesic, nebot jezdim jenom po meste tzn. 3000Kc Na delsi trasy jezdime manzelovym. Navic vodu do ostrikovace, olej, mycka jednou za cas.... to je taktez naklad navic
mobil jen muj 1500kc mesic
Zabava - do toho pocitam pravidelne kazdy mesic: kaficka, kino, divadlo, kosmetiku, pedikuru prumerne cca 2500Kc. Na nehty gelove jiz nechodim a ke kadernikovi taky ne mam dlouhe vlasy, ktere si barvim i meliruji sama. Jednou za dva mesice asi si koupim obleceni,rtenecky, kremecky, parfemek toto nepocitam. Obleceni a obuv mam za velkoobchodni ceny bez maloobchodni marze je jedno jakou znacku.
Deti nemame.
Upravil(a) Simonas (23. 12. 2009 23:41)
Není tady
Sirael napsal(a):
myslím ale, e je důleité mít přehled o svých výdajích..kadý utrácí za něco jiného a etří naopak na něčem jiném..co vy?
kolik dáváte měsíčně za:
1)nájem
2)vodné a stočné
3)topení
4)internet
6)jídlo
9)benzín (MHD)
10) mobil
11)zábava (počítají se cigarety, sportka, alkohol, lístky do kina, kníky, blbiny, pařby)
12) potřeby pro děti
v tom tvém seznamu postrádám nějaké spoření, pojistky...
Není tady
laminanote: no to u je taková věc, která nesouvisí přímo s útratou a záleí to na kadém..kolik si kdo spoří do prasátka je celkem jeho věc, mě lo spí o nezbyytné útraty, které musíme platit vichni
Není tady
laminanonte napsal(a):
Sirael napsal(a):
kolik dáváte měsíčně za:
1)nájem
2)vodné a stočné
3)topení
4)internet
6)jídlo
9)benzín (MHD)
10) mobil
12) potřeby pro dětiv tom tvém seznamu postrádám nějaké spoření, pojistky...
laminanonte některé rodiny třebas spoření ani pojistky nemají.
Není tady
Sirael napsal(a):
začnu:
1)nájem - 3.000rodičům, symbolicky, bydlíme v jednom domku
2)vodné a stočné - to právě nemáme jetě vychytané, je to napsané na rodiče
3)topení - dtto
4)internet - 600
5)ostatní poplatky (televize, radio, vývoz popelnic...) viz 2,3
6)jídlo 2000
7)prostředky do domácnosti -100
8)kosmetiku a hygienické potřeby -350
9)benzín (MHD) -500
10) mobil - měsíčně propíu tak 100
11)zábava, volná útrata (počítají se cigarety, sportka, alkohol, lístky do kina, kníky, blbiny, pařby) 100-200
12) potřeby pro děti - nemám
To je zajímavé, zaujala mě ta 100-200 na zábavu, to vám opravdu stačí?? Jak to děláte? Já bych tam přihodila nulu navíc
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Lamino,
pojiovací poradci si větinou nedokáí ivot představit bez pojistky nebo spoření, ale normální lidi ano
no vidí, pojiovák nejsem, ale s pojistkama se mi nějak klidněji ije. V době povodní bylo dost rodin, které přili o vechno a díky tomu, e nebyli pojitění zbyli jim jen oči pro pláč.
Není tady
Mě zase zaujala částka na jídlo 2000 kč...to je měsíční výdaj? My dost etříme, co se jídla týče, kupujeme jen základní potraviny, po restauracích se nestravujeme, nevyhazujeme ádné zbytky, hodně potravin z vlastní zahrádky, maso kupujeme tak jednou týdně a za potraviny utratíme 3-členná rodina kolem 4 000 kč (včetně restaurace příleitostně). Ve zapisuji přes rok, take mám naprosto přesný přehled o výdajích.
Kolik vás je členů v rodině? Jsou tam zahrnuty i stravenky apod.?
Není tady
Lamino,
mám mamku pojiovací poradkyni, proto to říkám: ona jen valí oči hrůzou, e nemáme ivotko, nejlépe u i pro malého nebo e nemáme pojitěnou domácnost. Ale pokud k ivotu tyhle jistoty potřebuje, je to v pořádku .
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Lamino,
mám mamku pojiovací poradkyni, proto to říkám: ona jen valí oči hrůzou, e nemáme ivotko, nejlépe u i pro malého nebo e nemáme pojitěnou domácnost. Ale pokud k ivotu tyhle jistoty potřebuje, je to v pořádku.
Některé pojistky jsou opravdu potřeba.Po vykradení bytu .jsem byla v oku.take radi cvakám pojistku o 106
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Lamino,
pojiovací poradci si větinou nedokáí ivot představit bez pojistky nebo spoření, ale normální lidi ano
NEJSEM pojióvací poradce-to vím zcela určitě. Do dneka jsem si myslela, e jsem normální kdy platím pár pojistek, ale podle toho co jsem se dočetla výe -chtě nechtě se zařazuji do katulky nenormálních, protoe platím kadému členu domáctnosti alespoń tu nejnií úrazovou pojistečku/ s třemi dětmi a jejich častými úrazy se mi to dávno vrátilo i s úrazem manela/.
Dále platím pojistečku odpovědnosti- nikdy nevím jestli děti někde něco nerozbijí atd.
Taky máme pojitěný dům- kdy jsme byli vytopeni byla jsem moc ráda,e jsem kdysi zaila rozumu a domek pojistila.
Moná se normální lidi bez těchto pojistek obejdou a dá se ít i bez nich,ale jak napsala Lam cítím se klidnějí.
PS-asi jsem opravdu blázen-my máme dvě auta a já za ně platím zákoné pojitění i kdy se mi zdá ,e ta cena je hodně vysoká, ale prý je to povinné........
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Lamino,
Jen blázen nemyslí na zadní kolečka, nikdy neví, kdy bude nějakou kačku potřebovat na nečekané výdaje.
Není tady
Hlavně kadý rozpočet je na kadou rodinu jiný.Člověk se snaí někde uetřit.....a pak bum vycvaká prachy za pračku,ledničku.nějaké opravy, Prostě nečekané výdaje. atd.No a můu etřit znova.i přestoe mám třebas jak se říká na horí časy .stejně to tu rodinu zatíí!!!
Je fakt ,e třebas kde u je míň členů v domácnosti ,zas je to něco jiného.ale kadý má prostě jiné nároky. Máme velké výdaje za bydlení!! a byt stejně není ná.nejsem jediná ,to vím!!
Přestala jsem kouřit ,tak by se i řeklo ,e člověk uetří .NE,jde to do nájmu!! a to mě osobně vadí!!¨Take a si člověk počítá a sepisuje ,stejně zjistí ,e se to vdy někam vrazí.Zatím mám práci ,ale nedovedu si představit .jít do důchodu.jak by to člověk zvládal!!
Upravil(a) sisi21 (26. 12. 2009 12:21)
Není tady
Napíu výdaje zhruba za oba, mladý pár, oba vydělávají, byt vlastní 3+kk
1)nájem
2)vodné a stočné
3)topení - 1-3 3600,-
4)internet 630,-
5)ostatní poplatky (televize, radio, vývoz popelnic...) asi 300?
6)jídlo asi 4-6000,-
7)prostředky do domácnosti cca 500?
8)kosmetiku a hygienické potřeby - pokud počítám i kadeřníka jendou za dva měsíce, tak 1800,-
9)benzín (MHD) 700,-
10) mobil já 400,- on 1500,-
11)zábava (počítají se cigarety, sportka, alkohol, lístky do kina, kníky, blbiny, pařby) 6000,- netuím, chodíme hodně do restaurace a nějak to neřeíme, není v tom oblečení, to je jen moje výhrada a to je pohyblivé :-)
12) potřeby pro děti - nemáme
Není tady
...
Upravil(a) Kamchinka (20. 2. 2010 12:51)
Není tady
Pikola a do toho jidla mate napocitane i snidane a obedy v praci? svacinky atd???
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Pikola a do toho jidla mate napocitane i snidane a obedy v praci? svacinky atd???
mě jídlo v práci stojí cca 1000,- za měsíc, v tom jsou i obědy, mám je dotované. Přítel jí to, co je doma. Ale jak říkám, utratíme dost v restauracích, chodíme tak dvakrát týdně, jak kdy, někdy na návtěvě, něco dostaneme, kupujeme co chceme, kdy jsem v práci, přítel se o sebe postará a to nevím, co ho stojí, alespí nakoupí chleba a tak, tady vdycky něco je. Nákup na vánoce nás stál asi 1000,- na celý týden a pořád tam toho dost je. Ale myslím, e víc jak 6t to za nákupy jídla v krámě měsíčně není..
Není tady
...
Upravil(a) yellow108 (27. 12. 2009 20:16)
Simonas: Internet a kabelovka - 1000Kc
Simčo, tohle máte docela drahé, ne? My platíme za internet, dceřinu wifinu a asi 76 TV programů s rádiem kolem 600 Kč. Zkus si zjistit, jestli tyhle sluby nemůe mít levněji.
My za bydlení, vodu a elektřinu dáváme zhruba 7500, za jídlo (včetně rychlého mekáče a restaurací) asi kolem 8000 měsíčně, "provoz" dospívající dcery na soukromé kole vychází zhruba na 7000 měsíčně, za telefony a pojistky na auta (máme teď u jen 4 a z nich jedno musí v nejblií době z domu) jsou to desetitisíce, ale s telefonováním u se lepím - vyuívám skype, kdy můu
, benzin ani nevím - měsíčně projídíme kolem deseti tisíc, stavebko a pojistky měsíčně kolem 5000, cigarety asi 2000.
No prostě neumím si představit být nezaměstnaná .
Kdy někdy zkusíme etřit na jídle, následující měsíc to stejně utratíme
, snaím se utahovat třeba ceny práků na praní nebo vezmu levnějí program v myčce aut nebo si rozmyslím draí halenku a nemusím mít zrovna Mary Kay, ale kdybych měla jíst Junior - to bych radi vzala jetě nějakou brigádu
.
Není tady
Tak jeliko jsem poslední dva měsíce utrácela nekřesanské sumy v souvislosti s vánocema, tak jsem si zrovna před svátky udělala podrobné vyúčtování a
2 dospělí + malé dítě
1)nájem - neplatíme, zato platíme hypotéku 12200 + poplatky do fondu oprav a zálohy na vodné, stočné a topení, úklid domu, dohromady i s hypotékou 15700
2)vodné a stočné - viz.1
3)topení - viz. 1
4)internet viz - 5
5)ostatní poplatky (televize, radio, vývoz popelnic...) TV a internet 900, popelnice jednou ročně platíme 1500. Jinak jetě platíme elektřinu - záloha 700 měsíčně a teď jsme dopláceli 1400 za kvartál, take zvedáme zálohy na 1000.
6)jídlo - měsíčně 8 000
7)prostředky do domácnosti - 2 500
8)kosmetiku a hygienické potřeby - 1800
9)benzín (MHD) - 3500
10) mobil - 1600, pevná 1000
11)zábava (počítají se cigarety, sportka, alkohol, lístky do kina, kníky, blbiny, pařby) 4000
12) potřeby pro děti - 2500
pojistky, povinná ručení a stavebka platíme jednou ročně, je to docela pálka, celkem 76 tisíc - kdyby se to rozloilo do měsíčních plateb, zvednou se měsíční náklady průměrně o víc jak 6 tisíc
Upravil(a) Fidorka (28. 12. 2009 1:52)
Není tady
Simonas napsal(a):
My jsme taktez mlada domacnost. Bydlime v pronajmu, ale sama mam dva dva byty v jinych mestech, ktere pronajimam jsem v zisku 10 000Kc
Internet a kabelovka - 1000Kc
televize je ze zakona myslim 135Kc mesic, rozhlas 65 Kc, popelnice 500 pul rok nebo rok- fakt nevim
Jidlo cca 6000Kc
praci prostredky, toaletni papir, hygiena cca 1000Kc
Benzin - mame dve auta, ale konkretne me cca dve nadrze mesic, nebot jezdim jenom po meste tzn. 3000Kc Na delsi trasy jezdime manzelovym. Navic vodu do ostrikovace, olej, mycka jednou za cas.... to je taktez naklad navic
mobil jen muj 1500kc mesic
Zabava - do toho pocitam pravidelne kazdy mesic: kaficka, kino, divadlo, kosmetiku, pedikuru prumerne cca 2500Kc. Na nehty gelove jiz nechodim a ke kadernikovi taky ne mam dlouhe vlasy, ktere si barvim i meliruji sama. Jednou za dva mesice asi si koupim obleceni,rtenecky, kremecky, parfemek toto nepocitam. Obleceni a obuv mam za velkoobchodni ceny bez maloobchodni marze je jedno jakou znacku.
Deti nemame.
Nechápu,kdy pronajímá byty a sama jsi ochotna za tohleto někomu cizímu platit?! U jen z toho tvého zisku byste měli vlastní byt jako kdy vyije. Ovem je skutečně 10000 Vá čistý zisk z pronájmu? - po zaplacení vech plateb za energie a bytové fondy?
Dle stávajícíh nízkých cen,které některí lidé kolikrát za nájmy na druhou stranu poadují si musím ukat na čelo,e se budou hodně divit,a jim přijde vyúčtování energií za podnájemníka.
Není tady
Kuty, cisty zisk je opravdu 10 000Kc a to si setrim, nepronajimam byty jako celky, ale po pokojich. Mam 3+1 a 2+1. Ptas se proc si ze zisku neporidim byt na hypoteku. Ma to nekolik vysvetleni - 1) soucasny byt s manzelem vyuzivame na prespani jen pet dni v tydnu, vikendy jsme pryc 2) soucasny pronajem je i se spotrebou velmi nizky - vubec me to neboli 3) taktez nevim, zda se nebudeme stehovat diky manzelove praci 4) az budu tehotna, tak manzel koupi dum a usadime se. Mame rozdelene zavazky ve sjm. Takze dum bude manzela a nasich deti. Me to opravdu netrapi.
Není tady
Simonas napsal(a):
Kuty, cisty zisk je opravdu 10 000Kc a to si setrim, nepronajimam byty jako celky, ale po pokojich. Mam 3+1 a 2+1. Ptas se proc si ze zisku neporidim byt na hypoteku. Ma to nekolik vysvetleni - 1) soucasny byt s manzelem vyuzivame na prespani jen pet dni v tydnu, vikendy jsme pryc 2) soucasny pronajem je i se spotrebou velmi nizky - vubec me to neboli 3) taktez nevim, zda se nebudeme stehovat diky manzelove praci 4) az budu tehotna, tak manzel koupi dum a usadime se. Mame rozdelene zavazky ve sjm. Takze dum bude manzela a nasich deti. Me to opravdu netrapi.
Má sz.
Není tady