Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#976 20. 1. 2010 10:52

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: u nás v Galaxii :-))
Web

Re: Věrnost se už asi nenosí....

Selima napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Daphné napsal(a):

Mně teda připadá, pokud Kaštanka není Zklamaná, že je to její ztracené dvojče. Možné je všechno, jak často píšou Mariposa a Hirondel. smile

asi budeš zklamána, Zklamaná nejsem smile

Ale fakt pôsobíš ako jej Prorok... alebo Veľkovysvetľovač. Nič proti tomu, aj veľkí ľudia mali takýchto tlačových tajomníkov.

a tohle vidíš kde Selimo? Ale těší mě, že mě považuješ za jednoho z velkých lidí, když už si mi přisoudila tlačového tajomníka ...tak nějak mě to hřeje  - nevím sice kde, neumím ten pocit popsat...ale že by to bylo EGO? tongue

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!
Svět nekonečných možností - ten tvoří F+F+F+F+F+F {přesně v tomto pořadí}.
http://www.youtube.com/watch?v=uVR-jLWz_7A

Není tady

#977 20. 1. 2010 10:56

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Selima napsal(a):

Máš snahy vysvetľovať jej príspevky a dávať návody, ako ich chápať... To je dosť uletené aj od nej, nieto ešte od teba - nemyslíš? Kto potrebuje k Z. príspevkom návod na použitie, ten/tá sa určite prihlási... wink

Opravdu? Ukaž mi, kde se |kaštanka snaží vysvětlovat moje příspěvky a kde dává návody, jak je mají jiní chápat. Já velice dobře chápu, že my dvě si nikdy do noty nepadnem, ale soudit, že moje názory jsou uletené a potažmo jsou tedy uletené i od KaŠTANKY....Nevpravila si se do role posuzovatele - soudce -  názorů?

IDIOT SE UČÍ VLASTNÍMI CHYBAMI, MAGOR SE UČÍ DEBILITĚ OD IDIOTA…….JÁ SE UČÍM CIZÍMI CHYBAMI lol
Kdybych to, co mi tu někteří říkáte, proměnila na stravu, nežral by to ani můj pes!

Není tady

#978 20. 1. 2010 11:05

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Hir,
dobře, pokud tu jde jen o potřebu vysvětlování, tak také vím bezpečně, z čeho pramení. V tom jsi měla pravdu.

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#979 20. 1. 2010 11:06

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

hirondel napsal(a):

Selima napsal(a):

A či sa vernosť nosí alebo nenosí, je mi šumafuck fuckyou, ja si budem verná alebo neverná podľa seba a svojich princípov. stolt

To jako kvuli tomu aby jsi mohla svobodne vyslovit svuj nazor Seli potrebujes i toho fakace?
To jsou veci na tom svete. va

lol

Není tady

#980 20. 1. 2010 11:11

Zklamaná
♥♥♥♥♥♥♥
Web

baba.jaga napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Poslys, madam, ty jsi nejaka vysazena na Selimu. Nejsi ty alter ego Rozmarile? to myslim uplne vazne.

Nejsem. A vsimni, madam, ze toho, ze Sel taky rada dela tlumocnika, si vsimli i jini... reta

tywe, to je mi fakt uplne jedno. Ja to tady ani moc nectu, mne to nudi. Podle me mely by si holky vzit pohodlne botky a jit se probehnout nekam do prirody, endorfiny by se vyplavily...
ja jsem si jen vsimla, ze nejak moc kvakas, kdyz na tebe Selima ani nereaguje.

to je rada pro koho? pro ostatní, nebo pro tebe? Koukám, že patříš taky mezi ty, co káží vodu a pijí víno....
tož se seber, zavři stránku červeným křížkem, vem pohodlné botky a běž vyplavit endorfiny, ať se tu neunudíš.
Jojo, on každý kváká svoji písničku že?
Nebo ještě lépe - on každý kváká to svoje a tomu svému tongue Třeba já ted kvákám tobě lol

Upravil(a) Zklamaná (20. 1. 2010 11:12)

Není tady

#981 20. 1. 2010 12:16

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

Zklamaná napsal(a):

Selima napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

asi budeš zklamána, Zklamaná nejsem smile

Ale fakt pôsobíš ako jej Prorok... alebo Veľkovysvetľovač. Nič proti tomu, aj veľkí ľudia mali takýchto tlačových tajomníkov.

a tohle vidíš kde Selimo? Ale těší mě, že mě považuješ za jednoho z velkých lidí, když už si mi přisoudila tlačového tajomníka ...tak nějak mě to hřeje  - nevím sice kde, neumím ten pocit popsat...ale že by to bylo EGO? tongue

Aspoń vidíš, jaké tu máš kréďo, Méďo.... big_smilelol   Máš tajemníka, mluvčího, kdo o tobě plkne jinak než v  hanlivém významu nebo nedej Bože !  má podobné náhledy na svět   je tvůj nohsled. Případně kopie.....   cool  Že bych tu cítila nějaké "duChovno" ???   va lol

Není tady

#982 20. 1. 2010 12:32

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Pisatel napsal(a):

Daphné napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Pro mne se smile  věrnost smile nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál

Jo, jako vědomá dobrovolná vlastní volba. Na partnerovi ji nejde vyžadovat, vynucovat si ji nebo se ohánět například zákonem, morálkou, dětmi a podobně.

Až tak nesouhlasím. Dám ti příklad. Partner bude nevěrný, Sama nevěru odmítáš a neučinila jsi ji ani myšlenkou. Tedy požaduješ aby partner nebyl nevěrný. On tak nečiní, jeho volba, ale stejnak nakonec ten zákon použiješ neboť i on věděl, že nevěra (v manželství) se trestá rozvodem. tedy zákonem.
Jak tak se n a tohle koukám nevěra je soubor morálně volních vlastností, které lze vyžadovat, mají obecné zákonitosti v morálce, pohledu společnosti, má odraz v dětech a je pod zákonem :-)
Věrnost je životní cestou. Že se nenosí je pak úpadkem morálky a morálně volných vlastností včetně práva.

Pisateli, pokud platí první část první vytučněné věty, ještš to neznamená, že tedy požaduji...čili druhou část. To přece neplatí automaticky - když já, tak to chci stejně i od tebe. Sama pro sebe můžu vědomě upřednostnit věrnost, ale to neznamená, že tudíž musím totéž požadovat od partnera.
Nevím, proč bys bral rozvod jako trestání - někdo prostě nemůže žít s partnerem, pro kterého není jediný, a odejde z manželství. Navíc i v mileneckých vztazích to často znamená rozchod, nejen v manželství..

Není tady

#983 20. 1. 2010 12:48

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Mmch. koho napadlo to slovo kojot? Čí to je? Neumím hrát se zbraně "vše je relativní" a co říkáš vypovídá něco o tobě ne o tom, o kom to říkáš a vše se zrcadlí.

Tuli, a co je zrcadlo a co je za nim a co pred nim? Dokazi mi to ti co mluvi o zrcadlech vylozit? smile

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#984 20. 1. 2010 12:53

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

Nechtela by jsi jit si o zrcadleni popovidat s mariposou na duchovni? Treba tam prijdes na neco co Ti neda spat. smile

Ou ou, tady me nekdo predbehl. Zrcadla na duchovnim zejou prazdnotou, nikdo na ne nema chuti. Proc va

"Buď jen sebou samým a do ničeho jiného se nenuť. Copak ti nestačí být Buddhou, jen tak si svobodně a radostně být?" (Marielu Lörler: Jakub objevuje řeku života)

Není tady

#985 20. 1. 2010 12:58

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Zklamaná napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

Nejsem. A vsimni, madam, ze toho, ze Sel taky rada dela tlumocnika, si vsimli i jini... reta

tywe, to je mi fakt uplne jedno. Ja to tady ani moc nectu, mne to nudi. Podle me mely by si holky vzit pohodlne botky a jit se probehnout nekam do prirody, endorfiny by se vyplavily...
ja jsem si jen vsimla, ze nejak moc kvakas, kdyz na tebe Selima ani nereaguje.

to je rada pro koho? pro ostatní, nebo pro tebe? Koukám, že patříš taky mezi ty, co káží vodu a pijí víno....
tož se seber, zavři stránku červeným křížkem, vem pohodlné botky a běž vyplavit endorfiny, ať se tu neunudíš.
Jojo, on každý kváká svoji písničku že?
Nebo ještě lépe - on každý kváká to svoje a tomu svému tongue Třeba já ted kvákám tobě lol

jaj, neboj, ja beham porad ;-))
bohuzel nejde moc behat v praci, nemame tu dost mista. budu muset si to vynanahradit doma 50 kliky ;-))

Upravil(a) baba.jaga (20. 1. 2010 12:59)

42!

Není tady

#986 20. 1. 2010 13:06

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Pisatel napsal(a):

Daphné napsal(a):

Jo, jako vědomá dobrovolná vlastní volba. Na partnerovi ji nejde vyžadovat, vynucovat si ji nebo se ohánět například zákonem, morálkou, dětmi a podobně.

Až tak nesouhlasím. Dám ti příklad. Partner bude nevěrný, Sama nevěru odmítáš a neučinila jsi ji ani myšlenkou. Tedy požaduješ aby partner nebyl nevěrný. On tak nečiní, jeho volba, ale stejnak nakonec ten zákon použiješ neboť i on věděl, že nevěra (v manželství) se trestá rozvodem. tedy zákonem.
Jak tak se n a tohle koukám nevěra je soubor morálně volních vlastností, které lze vyžadovat, mají obecné zákonitosti v morálce, pohledu společnosti, má odraz v dětech a je pod zákonem :-)
Věrnost je životní cestou. Že se nenosí je pak úpadkem morálky a morálně volných vlastností včetně práva.

Pisateli, pokud platí první část první vytučněné věty, ještš to neznamená, že tedy požaduji...čili druhou část. To přece neplatí automaticky - když já, tak to chci stejně i od tebe. Sama pro sebe můžu vědomě upřednostnit věrnost, ale to neznamená, že tudíž musím totéž požadovat od partnera.
Nevím, proč bys bral rozvod jako trestání - někdo prostě nemůže žít s partnerem, pro kterého není jediný, a odejde z manželství. Navíc i v mileneckých vztazích to často znamená rozchod, nejen v manželství..

Daphné, slova, písmenka mnohdy zkomolí samu myšlenku.
Trest? Je rozvod trestem? Pro někoho ano, pro někoho jen rozloučení s něčím co nechci aby mi bylo činěno. Můžeme o tom polemizovat debatovat hlavně filozofovat.
Spíš mě zaujala myšlenka "vědomně upřednostnit věrnost,..."  Nevěra není nevědommá nebo podvědomá činnost. Ano jistým způsobem nevíme co bude zítra, za týden, rok..... Ale dá se říci, že vědomně si necháváš vrátka, co kdyby náhodou. A právě věrnost by měla se ukázat zda v okamžiku kdy má nastat nevěra jsi tolik zodpovědná, a to i třeba i pod vlivem, (domácího stresu, náhodného vzbouření hormonů, vlivem akoholu apod.) tu situaci ustojíš. Pak můžeš věrnost přesně pojmenovat a hlavně jít (i z pohledu "svůdnika" to je ale čůza/debil) čistá/ý.
Do té doby jen si pohráváme s pojmem věrnost či nevěra.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#987 20. 1. 2010 13:57

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

mariposa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Mmch. koho napadlo to slovo kojot? Čí to je? Neumím hrát se zbraně "vše je relativní" a co říkáš vypovídá něco o tobě ne o tom, o kom to říkáš a vše se zrcadlí.

Tuli, a co je zrcadlo a co je za nim a co pred nim? Dokazi mi to ti co mluvi o zrcadlech vylozit? smile

Mari,
já teorii zrcadlení rozumím. Ale nepřevádím ji do všeho svého jednání smile.

Není tady

#988 20. 1. 2010 14:10

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

mariposa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Mari,
já teorii zrcadlení rozumím. Ale nepřevádím ji do všeho svého jednání smile.

Tulipanku, copak jsem se Te ptala jestli teorii zrcadleni rozumis? Neptala, preci. Proc mi odpovidas na neco na co se neptam? va
A pak, na to na co jsem se ptala, jsi neodpovedela. Hm.

Není tady

#989 20. 1. 2010 14:25

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

mariposa napsal(a):

Proc va

lol  Jses z toho vykulena?

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#990 20. 1. 2010 15:13

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

mariposa napsal(a):

hirondel napsal(a):

Nechtela by jsi jit si o zrcadleni popovidat s mariposou na duchovni? Treba tam prijdes na neco co Ti neda spat. smile

Ou ou, tady me nekdo predbehl. Zrcadla na duchovnim zejou prazdnotou, nikdo na ne nema chuti. Proc va

je to časově náročný  wink

Není tady

#991 20. 1. 2010 15:17

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Zklamaná napsal(a):

Já velice dobře chápu, že my dvě si nikdy do noty nepadnem....

nepadnem? storstark jak to ? smile

Není tady

#992 20. 1. 2010 15:26

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Daphné napsal(a):

Sama pro sebe můžu vědomě upřednostnit věrnost, ale to neznamená, že tudíž musím totéž požadovat od partnera.

nemusíš, ale můžeš stolt

Není tady

#993 20. 1. 2010 15:33

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Kaštanka napsal(a):

Daphné napsal(a):

Sama pro sebe můžu vědomě upřednostnit věrnost, ale to neznamená, že tudíž musím totéž požadovat od partnera.

nemusíš, ale můžeš stolt

myslím, že to i partneři tak nějak očekávají u protějška nevědomě (i vědomě někteří), že jim partner bude věrný. Nebo na začátku vztahu řekneš svýmu partnerovi, že po něm věrnost nepožaduješ, že to neočekáváš  smile

Není tady

#994 20. 1. 2010 15:46

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Mari,
asi vím, kam míříš. Odpovídám na to, co je pro mě důležité.
A teď přesná odpověď na tvoji otázku (na kterou jsem ti odpověděla, že rozumím):
Před zrcadlem stojím já. Zrcadlo je někdo druhý. Co je za zrcadlem nevím, protože to nevidím.
A teď ještě něco navíc k vysvětlení:
Když se postavím před zrcadlo (konfrontace s někým dalším), vidím jen sebe.

Ale z nějakého důvodu pokud něco zrcadlo odráží, tak to má taky. A mnozí lidé dokáží vidět vlastnosti a strukturu člověka, na kterého se dívají. Jsou to lidé, kteří pracují jako psychologové a psychoterapeuti. Dokáží se na druhého člověka napojit a rozpoznat jeho chybnou strukturu či vzorec jednání. Mnohokrát se mi osvědčilo, že to tak je a že vidím vzorce jednání u druhých (samozřejmě pokud je mám i já).

Pokud to má větší hloubku, než dokážu pochopit, může být.

Není tady

#995 20. 1. 2010 16:14

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Daphné napsal(a):

nemusíš, ale můžeš stolt

myslím, že to i partneři tak nějak očekávají u protějška nevědomě (i vědomě někteří), že jim partner bude věrný

Věrnost můžeš vyžadovat, ale to je tak všechno, co s tím můžeš dělat. smile

Není tady

#996 20. 1. 2010 16:17

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Kaštanka napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Daphné napsal(a):

nemusíš, ale můžeš stolt

myslím, že to i partneři tak nějak očekávají u protějška nevědomě (i vědomě někteří), že jim partner bude věrný. Nebo na začátku vztahu řekneš svýmu partnerovi, že po něm věrnost nepožaduješ, že to neočekáváš  smile

Ja vedome očakávam výhru v lotérii... a vieš, čo je mi to platné! lol Už niekoľko rokov... dumbom roll

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#997 20. 1. 2010 17:00

Mulz
♥♥♥----

Daphné napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

nemusíš, ale můžeš stolt

myslím, že to i partneři tak nějak očekávají u protějška nevědomě (i vědomě někteří), že jim partner bude věrný

Já to pořád nechápu....
S někým jsem, jsem věrný a totéž očekávám od toho druhého. Je to jako dávat a dostávat.
Samozřejmě, nemůžu to od partnerky vyžadovat, ale nemůže zase po mě chtít s ní zůstat, když je nevěrná a mě to vadí.
Je to na svědomí každého, ví že když mě bude podvádět přijde o mě. Tak si musí zvážit jestli jí to za to stojí, nebo ne?
Není to tak????!!

Není tady

#998 20. 1. 2010 17:12

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

hirondel napsal(a):

mariposa napsal(a):

Proc va

lol  Jses z toho vykulena?

Jo jsem. Nikdo o ta zrcadla nema zajem sjuk

A posledni dobou nema nikdo zajem ani o Duchovni - vsichni se vyparili. Asi jsou nekde jinde, protoze prestoze nejsou tady,  nekde jinde musi byt. To se deji veci hmm

Není tady

#999 20. 1. 2010 17:14

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Mulz napsal(a):

Daphné napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

S někým jsem, jsem věrný a totéž očekávám od toho druhého. Je to jako dávat a dostávat.
Samozřejmě, nemůžu to od partnerky vyžadovat, ale nemůže zase po mě chtít s ní zůstat, když je nevěrná a mě to vadí.
Je to na svědomí každého, ví že když mě bude podvádět přijde o mě. Tak si musí zvážit jestli jí to za to stojí, nebo ne?
Není to tak????!!

Mulzi, ta první věta...to je právě ono. Naše očekávání, neboli projekce vlastních hodnot a úvah do toho druhého. Pak snadno může po cimrmanovsku po okamžiku očekávání následovat moment zklamání.
S druhou větou souhlasím.
S třetí větou už bohužel nikoli, manželka nemůže něco takového vědět, jelikož to dopředu neví ani člověk sám, jak se v nějaké vyhraněné situaci zachová.

Upravil(a) Daphné (20. 1. 2010 17:16)

Není tady

#1000 20. 1. 2010 17:18

mariposa
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

mariposa napsal(a):

hirondel napsal(a):

je to časově náročný  wink

Nerozumim co je casove narocny.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí