Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#951 19. 1. 2010 18:05

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Re: Věrnost se už asi nenosí....

PS: Hir, podle koho (čeho) soudíš, že mám před sebou ještě dlouhou cestu? Když to tak vidíš, nemůže to být i obráceně? wink

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#952 19. 1. 2010 18:22

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno

Tulipánka napsal(a):

... Připadá mi totiž, že se tady vytvořila nějaká skupina, která chce Pan za každou cenu dokopat k přiznání, že to, co říká, není pravda (celou diskuzi jsem nečetla, možná se mýlím). A dokud Pan nezaženou do kouta, nedají pokoj...

Ba ne-e, co rika, v poho pravda byt muze, nebo taky nemusi (to neni podstatne). Pandini oponenti pouze tvrdi, ze kaze vodu a pije vino, neb: necini sama toho, co kaze... a jeji nadrazeny ton je evidentni z mnoha "kazani", ne-li ze vsech... kapitulation

Není tady

#953 19. 1. 2010 18:29

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Viktorko,
může být. A nebo taky nemusí, každý to přeci vidíme podle sebe wink

Není tady

#954 19. 1. 2010 18:36

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tulipánka napsal(a):

Viktorko,

Tulip,
vidím, že už jsi naprosto přesně pochopila moji větu o tom, že kohokoliv mohu přesvědčit o čemkoliv tummenupp

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#955 19. 1. 2010 18:39

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

Selima napsal(a):

...A nespomínam si, že by som niekomu napísala "Ty to špatně chápeš"...

Ja jo. rock Takze: trenovat pamet... stolt

Není tady

#956 19. 1. 2010 18:50

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

ViktorkaLove napsal(a):

Selima napsal(a):

...A nespomínam si, že by som niekomu napísala "Ty to špatně chápeš"...

Ja jo. rock Takze: trenovat pamet... stolt

Poslys, madam, ty jsi nejaka vysazena na Selimu. Nejsi ty alter ego Rozmarile? to myslim uplne vazne.

42!

Není tady

#957 19. 1. 2010 19:03

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

baba.jaga napsal(a):

Poslys, madam, ty jsi nejaka vysazena na Selimu. Nejsi ty alter ego Rozmarile? to myslim uplne vazne.

Nejsem. A vsimni, madam, ze toho, ze Sel taky rada dela tlumocnika, si vsimli i jini... reta

Není tady

#958 19. 1. 2010 19:06

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Nejsem. A vsimni, madam, ze toho, ze Sel taky rada dela tlumocnika, si vsimli i jini... reta

tywe, to je mi fakt uplne jedno. Ja to tady ani moc nectu, mne to nudi. Podle me mely by si holky vzit pohodlne botky a jit se probehnout nekam do prirody, endorfiny by se vyplavily...
ja jsem si jen vsimla, ze nejak moc kvakas, kdyz na tebe Selima ani nereaguje.

42!

Není tady

#959 19. 1. 2010 19:39

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥

baba.jaga napsal(a):

No vidis... Toz to ale spis zavani tim, ze ty jsi vysazena na mne, ne? va

Není tady

#960 19. 1. 2010 19:56

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

baba.jaga napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Pro mne se smile  věrnost smile nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál, ale ne jako sad neutrální pojem, ale jako hodnota, na které se dá stavět tummenupp
Těžko se diskutuje s lidmi, kteří si myslí, že to vědí nejlíp a dívají se z trůnu svého poznání na ostatní, kteří mají jiný názor jako na hlupáky, bojovníky o jejich trůn apod.
V diskusi chci diskutovat ne bojovat, prát se, nebojím se jiných názorů naopak je vítám, páč nejsem vševědoucí a ráda se dovím i něco nového. godlike

Kas, co ty vlastne resis? Pro tebe je vernost dulezita a budes si ji nosit, pro me je napriklad mnohem dulezitejsi neco uplne jineho.

Teda  to by mě zajímalo , co na tomhle  příspěvku od Kaštanky řešíš?? va  big_smile Myslím, že vzhledem  k tomu, že  její příspěvek  je na vlákně o něvěře a její "nositelnosti" , tak  je jedním z mála v posledních stránkách , který je vyloženě k tematu.  lol

Není tady

#961 19. 1. 2010 20:16

Daphné
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

Pro mne se smile  věrnost smile nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál

Jo, jako vědomá dobrovolná vlastní volba. Na partnerovi ji nejde vyžadovat, vynucovat si ji nebo se ohánět například zákonem, morálkou, dětmi a podobně.

Není tady

#962 19. 1. 2010 20:45

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

ViktorkaLove napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

No vidis... Toz to ale spis zavani tim, ze ty jsi vysazena na mne, ne? va

Vsak jo, zrovna jsem nakoukla na babinet, kdyz jsi tam neco psala.

42!

Není tady

#963 19. 1. 2010 20:47

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

zuzi777a napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Pro mne se smile  věrnost smile nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál, ale ne jako sad neutrální pojem, ale jako hodnota, na které se dá stavět tummenupp
Těžko se diskutuje s lidmi, kteří si myslí, že to vědí nejlíp a dívají se z trůnu svého poznání na ostatní, kteří mají jiný názor jako na hlupáky, bojovníky o jejich trůn apod.
V diskusi chci diskutovat ne bojovat, prát se, nebojím se jiných názorů naopak je vítám, páč nejsem vševědoucí a ráda se dovím i něco nového. godlike

Kas, co ty vlastne resis? Pro tebe je vernost dulezita a budes si ji nosit, pro me je napriklad mnohem dulezitejsi neco uplne jineho.

Teda  to by mě zajímalo , co na tomhle  příspěvku od Kaštanky řešíš?? va  big_smile Myslím, že vzhledem  k tomu, že  její příspěvek  je na vlákně o něvěře a její "nositelnosti" , tak  je jedním z mála v posledních stránkách , který je vyloženě k tematu.  lol

Zuziku, ja jsem se te neptala. To je za a.  Za B, reagovala jsem na to, jak tu pise, ze se chce neco dozvedet. Mne zajima CO to ma byt?

42!

Není tady

#964 19. 1. 2010 20:52

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Jinak po zbeznem prolitnuti tady tehle "bitvy za pravdu" musim konstatovat, ze jsem fakt rada, ze nepracuju v zenskem kolektivu.

42!

Není tady

#965 19. 1. 2010 21:13

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Hir,
děkuji za tvůj názor, ale   nic to ve mě nevyvolalo, takže pohoda džez cool storstark

A to >ale< tam mas proc tulituli?  Te informaci, ze me dekujes za nazor rozumim avsak proc me davas nejakou infornaci o tom ze muj nazor v Tobe nic nevyvolalo,tomu uz  nerozumim.
Co me ma byt do toho tuli?
   va   Zase zijes minulosti? Typuju ze ano. To uz je Tva vec ,ne moje. stolt

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#966 19. 1. 2010 21:39

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Daphné napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

Pro mne se smile  věrnost smile nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál

Jo, jako vědomá dobrovolná vlastní volba. Na partnerovi ji nejde vyžadovat, vynucovat si ji nebo se ohánět například zákonem, morálkou, dětmi a podobně.

Až tak nesouhlasím. Dám ti příklad. Partner bude nevěrný, Sama nevěru odmítáš a neučinila jsi ji ani myšlenkou. Tedy požaduješ aby partner nebyl nevěrný. On tak nečiní, jeho volba, ale stejnak nakonec ten zákon použiješ neboť i on věděl, že nevěra (v manželství) se trestá rozvodem. tedy zákonem.
Jak tak se n a tohle koukám nevěra je soubor morálně volních vlastností, které lze vyžadovat, mají obecné zákonitosti v morálce, pohledu společnosti, má odraz v dětech a je pod zákonem :-)
Věrnost je životní cestou. Že se nenosí je pak úpadkem morálky a morálně volných vlastností včetně práva.

Upravil(a) Pisatel (19. 1. 2010 21:43)

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#967 19. 1. 2010 21:43

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Web

baba.jaga napsal(a):

zuzi777a napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Zuziku, ja jsem se te neptala. To je za a.  Za B, reagovala jsem na to, jak tu pise, ze se chce neco dozvedet. Mne zajima CO to ma byt?

Ad vytučněné- správně, neptala jsi se ,  to já jsem se udivila....

A teď nevím, jestli poslední věta  : Mne zajima CO to ma byt patří k tomu  , že jsi se neptala, nebo na Kaštanku. grater
Takže jestli to bylo ke mě - tak to měl být  udivený dotaz. stolt

Není tady

#968 19. 1. 2010 22:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

Tulipánka napsal(a):

Viktorko,

Tulip,
vidím, že už jsi naprosto přesně pochopila moji větu o tom, že kohokoliv mohu přesvědčit o čemkoliv tummenupp

No jo ,kojot je kojot.

Není tady

#969 19. 1. 2010 22:37

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Daphné napsal(a):

Kaštanka napsal(a):

dle mne ji lze vyžadovat, ne vynucovat.
no vynucovat si něco se v životě nevyplací

Není tady

#970 19. 1. 2010 22:46

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

baba.jaga napsal(a):

ViktorkaLove napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

tywe, to je mi fakt uplne jedno. Ja to tady ani moc nectu, mne to nudi. Podle me mely by si holky vzit pohodlne botky a jit se probehnout nekam do prirody, endorfiny by se vyplavily...

tak to tak neprožívej babo.jago , my se nenudíme wink

Není tady

#971 20. 1. 2010 8:02

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

baba.jaga napsal(a):

Jinak po zbeznem prolitnuti tady tehle "bitvy za pravdu" musim konstatovat, ze jsem fakt rada, ze nepracuju v zenskem kolektivu.

To Ti věřim, Babi tummenupp Si představ, že by s Tebou seděly v kanclu třeba dvě zdejší "bojovnice za tu jedinou správnou pravdu", to by bylo maso big_smile big_smile big_smile

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#972 20. 1. 2010 8:25

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hir,
"ale" je spojka podřadící ve vylučovacím poměru. Tzn. vzhledem k tomu, že se jen nepřesně vyjadřuju to mělo znamenat, že ti děkuji za tip na sebepoznání, ( a teď tam dáme vylučovací poměr ) nebyl to správný tip (neměla jsem s tím spojené žádné emoce, takže se mě to s největší pravděpodobností netýká).
To o duchovním vývoji už byl lepší zásah, tam už nějaké malé emoční reakce vypluly na povrch smile

Já nechci přistupovat na tu Vaši hru o relativnosti, o hledání slovíček, která říkají něco jiného, než je obsah textu. Jen já sama totiž vím, jak to myslím a dokážu už rozpoznat, kdy mé vědomí potlačuje podvědomí i bez zásahu zvenčí. Jen prostě občas zvolím nevhodné slovo nebo vyjádření, já po sobě diskuzní příspěvek nekontroluji.

Mmch. koho napadlo to slovo kojot? Čí to je? Neumím hrát se zbraně "vše je relativní" a co říkáš vypovídá něco o tobě ne o tom, o kom to říkáš a vše se zrcadlí. A neumím hledat slovíčka, která přesně nesedí k textu.
Ale vím, že díky těchto zbraní se člověk může "vykecat" úplně ze všeho, vždy, když je v úzkých, tak tu zbraň použije a vlastně to všechno hodí na toho druhého. Mně připadá, že tito lidé se takhle buď snaží vyhnout něčemu v sobě, nebo si to uvědomí, ale nechtějí ztratit korunku.

A teď už mi prosím Hir neříkej nic o relativitě, zkus se tím neohánět a říct k tomu svůj názor, pokud to svedeš. Protože ty si tu moji spojku vyložíš nějak, někdo další zase jinak, někdo jiný úplně jinak a ty mi zase "podsuneš" svůj názor a zabalíš ho do relativity. Dokážeš ho nebalit?

Není tady

#973 20. 1. 2010 9:34

Kaštanka
♥♥♥♥♥--

Mikeš napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

To Ti věřim, Babi tummenupp Si představ, že by s Tebou seděly v kanclu třeba dvě zdejší "bojovnice za tu jedinou správnou pravdu", to by bylo maso big_smile big_smile big_smile

já myslela, že babí.jaga sedává na hřadě wink a ne v kanclu, to jsem ji podcenila tummenupp

Není tady

#974 20. 1. 2010 10:09

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Kaštanka napsal(a):

Mikeš napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

já myslela, že babí.jaga sedává na hřadě wink a ne v kanclu, to jsem ji podcenila tummenupp

baba.jaga ma preci chaloupku, co se otaci ;-)))
ale ja kupodivu sedim v kanclu, kde je jen 4 zenske na 25 chlapu! to je uleva!

Upravil(a) baba.jaga (20. 1. 2010 10:11)

42!

Není tady

#975 20. 1. 2010 10:41

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

"ale" je spojka podřadící ve vylučovacím poměru. Tzn. vzhledem k tomu, že se jen nepřesně vyjadřuju to mělo znamenat, že ti děkuji za tip na sebepoznání, ( a teď tam dáme vylučovací poměr ) nebyl to správný tip (neměla jsem s tím spojené žádné emoce, takže se mě to s největší pravděpodobností netýká).

A ted se zkus optat sama sebe na tuhle otazku-Proc si myslis ze me ma zajimat tato informace kterou me musis poskytnout  a vysvetlovat. ? 
Ja jsem Ti to uz psala ale nepobrala jsi to. Pisu take o minulosti. Muzes o tom rozjimat a nemusis. To uz neni moje vec co s tim udelas.   

Tulipanka napsal(a):

Mmch. koho napadlo to slovo kojot? Čí to je? Neumím hrát se zbraně "vše je relativní" a co říkáš vypovídá něco o tobě ne o tom, o kom to říkáš a vše se zrcadlí. A neumím hledat slovíčka, která přesně nesedí k textu.
Ale vím, že díky těchto zbraní se člověk může "vykecat" úplně ze všeho, vždy, když je v úzkých, tak tu zbraň použije a vlastně to všechno hodí na toho druhého. Mně připadá, že tito lidé se takhle buď snaží vyhnout něčemu v sobě, nebo si to uvědomí, ale nechtějí ztratit korunku.

Tady se muzes sama sebe zeptat na to, co si vlastne resis. smile

To slovo kojot napadlo me. A proc jsem ho vyslovila vim bezpecne. 
'Zda se' , ze stejne tak jako nekteri i Ty mas potrebu mluvit o zrcadleni.
Ja vsak mam za to ,ze tohle vsechno si resit/e proto, ze se snazite neco chapat.

Nechtela by jsi jit si o zrcadleni popovidat s mariposou na duchovni? Treba tam prijdes na neco co Ti neda spat. smile

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí