|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Tulipánka napsal(a):
... Připadá mi totiž, že se tady vytvořila nějaká skupina, která chce Pan za každou cenu dokopat k přiznání, že to, co říká, není pravda (celou diskuzi jsem nečetla, možná se mýlím). A dokud Pan nezaženou do kouta, nedají pokoj...
Ba ne-e, co rika, v poho pravda byt muze, nebo taky nemusi (to neni podstatne). Pandini oponenti pouze tvrdi, ze kaze vodu a pije vino, neb: necini sama toho, co kaze... a jeji nadrazeny ton je evidentni z mnoha "kazani", ne-li ze vsech... 
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Viktorko,
může být. A nebo taky nemusí, každý to přeci vidíme podle sebe
Tulip,
vidím, že už jsi naprosto přesně pochopila moji větu o tom, že kohokoliv mohu přesvědčit o čemkoliv 
Není tady
Selima napsal(a):
...A nespomínam si, že by som niekomu napísala "Ty to špatně chápeš"...
Ja jo.
Takze: trenovat pamet... 
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
Selima napsal(a):
...A nespomínam si, že by som niekomu napísala "Ty to špatně chápeš"...
Ja jo.
Takze: trenovat pamet...
Poslys, madam, ty jsi nejaka vysazena na Selimu. Nejsi ty alter ego Rozmarile? to myslim uplne vazne.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Poslys, madam, ty jsi nejaka vysazena na Selimu. Nejsi ty alter ego Rozmarile? to myslim uplne vazne.
Nejsem. A vsimni, madam, ze toho, ze Sel taky rada dela tlumocnika, si vsimli i jini... 
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Nejsem. A vsimni, madam, ze toho, ze Sel taky rada dela tlumocnika, si vsimli i jini...
tywe, to je mi fakt uplne jedno. Ja to tady ani moc nectu, mne to nudi. Podle me mely by si holky vzit pohodlne botky a jit se probehnout nekam do prirody, endorfiny by se vyplavily...
ja jsem si jen vsimla, ze nejak moc kvakas, kdyz na tebe Selima ani nereaguje.
Není tady
baba.jaga napsal(a):
No vidis... Toz to ale spis zavani tim, ze ty jsi vysazena na mne, ne? 
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Pro mne se
věrnost
nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál, ale ne jako
neutrální pojem, ale jako hodnota, na které se dá stavět
Těžko se diskutuje s lidmi, kteří si myslí, že to vědí nejlíp a dívají se z trůnu svého poznání na ostatní, kteří mají jiný názor jako na hlupáky, bojovníky o jejich trůn apod.
V diskusi chci diskutovat ne bojovat, prát se, nebojím se jiných názorů naopak je vítám, páč nejsem vševědoucí a ráda se dovím i něco nového.Kas, co ty vlastne resis? Pro tebe je vernost dulezita a budes si ji nosit, pro me je napriklad mnohem dulezitejsi neco uplne jineho.
Teda to by mě zajímalo , co na tomhle příspěvku od Kaštanky řešíš??
Myslím, že vzhledem k tomu, že její příspěvek je na vlákně o něvěře a její "nositelnosti" , tak je jedním z mála v posledních stránkách , který je vyloženě k tematu. 
Není tady
Kaštanka napsal(a):
Pro mne se
věrnost
nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál
Jo, jako vědomá dobrovolná vlastní volba. Na partnerovi ji nejde vyžadovat, vynucovat si ji nebo se ohánět například zákonem, morálkou, dětmi a podobně.
Není tady

ViktorkaLove napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
No vidis... Toz to ale spis zavani tim, ze ty jsi vysazena na mne, ne?
Vsak jo, zrovna jsem nakoukla na babinet, kdyz jsi tam neco psala.
Není tady

zuzi777a napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Pro mne se
věrnost
nosí a snad se bude v lidských srdcích nosit dál, ale ne jako
neutrální pojem, ale jako hodnota, na které se dá stavět
Těžko se diskutuje s lidmi, kteří si myslí, že to vědí nejlíp a dívají se z trůnu svého poznání na ostatní, kteří mají jiný názor jako na hlupáky, bojovníky o jejich trůn apod.
V diskusi chci diskutovat ne bojovat, prát se, nebojím se jiných názorů naopak je vítám, páč nejsem vševědoucí a ráda se dovím i něco nového.Kas, co ty vlastne resis? Pro tebe je vernost dulezita a budes si ji nosit, pro me je napriklad mnohem dulezitejsi neco uplne jineho.
Teda to by mě zajímalo , co na tomhle příspěvku od Kaštanky řešíš??
![]()
Myslím, že vzhledem k tomu, že její příspěvek je na vlákně o něvěře a její "nositelnosti" , tak je jedním z mála v posledních stránkách , který je vyloženě k tematu.
Zuziku, ja jsem se te neptala. To je za a. Za B, reagovala jsem na to, jak tu pise, ze se chce neco dozvedet. Mne zajima CO to ma byt?
Není tady

Jinak po zbeznem prolitnuti tady tehle "bitvy za pravdu" musim konstatovat, ze jsem fakt rada, ze nepracuju v zenskem kolektivu.
Není tady
Tulipánka napsal(a):
Hir,
děkuji za tvůj názor, ale nic to ve mě nevyvolalo, takže pohoda džez![]()
A to >ale< tam mas proc tulituli? Te informaci, ze me dekujes za nazor rozumim avsak proc me davas nejakou infornaci o tom ze muj nazor v Tobe nic nevyvolalo,tomu uz nerozumim.
Co me ma byt do toho tuli?
Zase zijes minulosti? Typuju ze ano. To uz je Tva vec ,ne moje. 
Není tady
Daphné napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Pro mne se
věrnost
Jo, jako vědomá dobrovolná vlastní volba. Na partnerovi ji nejde vyžadovat, vynucovat si ji nebo se ohánět například zákonem, morálkou, dětmi a podobně.
Až tak nesouhlasím. Dám ti příklad. Partner bude nevěrný, Sama nevěru odmítáš a neučinila jsi ji ani myšlenkou. Tedy požaduješ aby partner nebyl nevěrný. On tak nečiní, jeho volba, ale stejnak nakonec ten zákon použiješ neboť i on věděl, že nevěra (v manželství) se trestá rozvodem. tedy zákonem.
Jak tak se n a tohle koukám nevěra je soubor morálně volních vlastností, které lze vyžadovat, mají obecné zákonitosti v morálce, pohledu společnosti, má odraz v dětech a je pod zákonem :-)
Věrnost je životní cestou. Že se nenosí je pak úpadkem morálky a morálně volných vlastností včetně práva.
Upravil(a) Pisatel (19. 1. 2010 21:43)
Není tady
baba.jaga napsal(a):
zuzi777a napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Kas, co ty vlastne resis? Pro tebe je vernost dulezita a budes si ji nosit, pro me je napriklad mnohem dulezitejsi neco uplne jineho.Teda to by mě zajímalo , co na tomhle příspěvku od Kaštanky řešíš??
![]()
Zuziku, ja jsem se te neptala. To je za a. Za B, reagovala jsem na to, jak tu pise, ze se chce neco dozvedet. Mne zajima CO to ma byt?
Ad vytučněné- správně, neptala jsi se , to já jsem se udivila....
A teď nevím, jestli poslední věta : Mne zajima CO to ma byt patří k tomu , že jsi se neptala, nebo na Kaštanku. 
Takže jestli to bylo ke mě - tak to měl být udivený dotaz. 
Není tady
Pandorraa napsal(a):
Tulipánka napsal(a):
Viktorko,
může být. A nebo taky nemusí, každý to přeci vidíme podle sebeTulip,
vidím, že už jsi naprosto přesně pochopila moji větu o tom, že kohokoliv mohu přesvědčit o čemkoliv
No jo ,kojot je kojot.
Není tady

Daphné napsal(a):
Kaštanka napsal(a):
Pro mne se
věrnost
dle mne ji lze vyžadovat, ne vynucovat.
no vynucovat si něco se v životě nevyplací
Není tady

baba.jaga napsal(a):
ViktorkaLove napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
tywe, to je mi fakt uplne jedno. Ja to tady ani moc nectu, mne to nudi. Podle me mely by si holky vzit pohodlne botky a jit se probehnout nekam do prirody, endorfiny by se vyplavily...
tak to tak neprožívej babo.jago , my se nenudíme 
Není tady

baba.jaga napsal(a):
Jinak po zbeznem prolitnuti tady tehle "bitvy za pravdu" musim konstatovat, ze jsem fakt rada, ze nepracuju v zenskem kolektivu.
To Ti věřim, Babi
Si představ, že by s Tebou seděly v kanclu třeba dvě zdejší "bojovnice za tu jedinou správnou pravdu", to by bylo maso

Není tady
Hir,
"ale" je spojka podřadící ve vylučovacím poměru. Tzn. vzhledem k tomu, že se jen nepřesně vyjadřuju to mělo znamenat, že ti děkuji za tip na sebepoznání, ( a teď tam dáme vylučovací poměr ) nebyl to správný tip (neměla jsem s tím spojené žádné emoce, takže se mě to s největší pravděpodobností netýká).
To o duchovním vývoji už byl lepší zásah, tam už nějaké malé emoční reakce vypluly na povrch
Já nechci přistupovat na tu Vaši hru o relativnosti, o hledání slovíček, která říkají něco jiného, než je obsah textu. Jen já sama totiž vím, jak to myslím a dokážu už rozpoznat, kdy mé vědomí potlačuje podvědomí i bez zásahu zvenčí. Jen prostě občas zvolím nevhodné slovo nebo vyjádření, já po sobě diskuzní příspěvek nekontroluji.
Mmch. koho napadlo to slovo kojot? Čí to je? Neumím hrát se zbraně "vše je relativní" a co říkáš vypovídá něco o tobě ne o tom, o kom to říkáš a vše se zrcadlí. A neumím hledat slovíčka, která přesně nesedí k textu.
Ale vím, že díky těchto zbraní se člověk může "vykecat" úplně ze všeho, vždy, když je v úzkých, tak tu zbraň použije a vlastně to všechno hodí na toho druhého. Mně připadá, že tito lidé se takhle buď snaží vyhnout něčemu v sobě, nebo si to uvědomí, ale nechtějí ztratit korunku.
A teď už mi prosím Hir neříkej nic o relativitě, zkus se tím neohánět a říct k tomu svůj názor, pokud to svedeš. Protože ty si tu moji spojku vyložíš nějak, někdo další zase jinak, někdo jiný úplně jinak a ty mi zase "podsuneš" svůj názor a zabalíš ho do relativity. Dokážeš ho nebalit?
Není tady

Mikeš napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
To Ti věřim, Babi
Si představ, že by s Tebou seděly v kanclu třeba dvě zdejší "bojovnice za tu jedinou správnou pravdu", to by bylo maso
![]()
![]()
já myslela, že babí.jaga sedává na hřadě
a ne v kanclu, to jsem ji podcenila 
Není tady

Kaštanka napsal(a):
Mikeš napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
To Ti věřim, Babi
![]()
![]()
já myslela, že babí.jaga sedává na hřadě
a ne v kanclu, to jsem ji podcenila
baba.jaga ma preci chaloupku, co se otaci ;-)))
ale ja kupodivu sedim v kanclu, kde je jen 4 zenske na 25 chlapu! to je uleva!
Upravil(a) baba.jaga (20. 1. 2010 10:11)
Není tady
Tulipánka napsal(a):
"ale" je spojka podřadící ve vylučovacím poměru. Tzn. vzhledem k tomu, že se jen nepřesně vyjadřuju to mělo znamenat, že ti děkuji za tip na sebepoznání, ( a teď tam dáme vylučovací poměr ) nebyl to správný tip (neměla jsem s tím spojené žádné emoce, takže se mě to s největší pravděpodobností netýká).
A ted se zkus optat sama sebe na tuhle otazku-Proc si myslis ze me ma zajimat tato informace kterou me musis poskytnout a vysvetlovat. ?
Ja jsem Ti to uz psala ale nepobrala jsi to. Pisu take o minulosti. Muzes o tom rozjimat a nemusis. To uz neni moje vec co s tim udelas.
Tulipanka napsal(a):
Mmch. koho napadlo to slovo kojot? Čí to je? Neumím hrát se zbraně "vše je relativní" a co říkáš vypovídá něco o tobě ne o tom, o kom to říkáš a vše se zrcadlí. A neumím hledat slovíčka, která přesně nesedí k textu.
Ale vím, že díky těchto zbraní se člověk může "vykecat" úplně ze všeho, vždy, když je v úzkých, tak tu zbraň použije a vlastně to všechno hodí na toho druhého. Mně připadá, že tito lidé se takhle buď snaží vyhnout něčemu v sobě, nebo si to uvědomí, ale nechtějí ztratit korunku.
Tady se muzes sama sebe zeptat na to, co si vlastne resis. 
To slovo kojot napadlo me. A proc jsem ho vyslovila vim bezpecne.
'Zda se' , ze stejne tak jako nekteri i Ty mas potrebu mluvit o zrcadleni.
Ja vsak mam za to ,ze tohle vsechno si resit/e proto, ze se snazite neco chapat.
Nechtela by jsi jit si o zrcadleni popovidat s mariposou na duchovni? Treba tam prijdes na neco co Ti neda spat. 
Není tady