Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 21. 12. 2009 13:22

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Věrnost se už asi nenosí....

Dnes  titulek v tisku

[b]Modelka Pavlína Němcová (34) dlouho tajila, kdo je jejím českým milencem. Důvod? Zámožný podnikatel Milan Vopička je totiž ženatý a má malé dítě.....[/]

A není to první ani poslední případ.Ze "známých osobností" i Paroubek a Topolánek si založili nové rodiny , dříve než   se  stačili rozloučit se starými.....

Prostě je to teď IN! Mají nám být příkladem.....a to jsem jen namátkově zvolila jména.....snad by mě zajímalo: kdo nebyl   nevěrný?

Není tady

#2 21. 12. 2009 13:40

helena
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Věrnost se už asi nenosí....

Prostě je to teď IN!
Ale jdi - to je jen optickej klam... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Dřív byla nevěra taky - jen se o ní nepsalo na první straně bulváru, ale jen šeptalo, obzvlášť když to byla "známá osobnost". O politicích nemluvě - ty si rodná strana srovnala do latě velmi rychle.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#3 21. 12. 2009 13:51

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

helena napsal(a):

Prostě je to teď IN!
Ale jdi - to je jen optickej klam... http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png
Dřív byla nevěra taky - jen se o ní nepsalo na první straně bulváru, ale jen šeptalo, obzvlášť když to byla "známá osobnost". O politicích nemluvě - ty si rodná strana srovnala do latě velmi rychle.

Presne tak.
To jako na babinetu, kam se podivas, vsude je sama nevera.
Ale neni to zadny reprezentativni vzorek populace.

42!

Není tady

#4 21. 12. 2009 13:51

javena
♥♥♥♥♥♥-

Jistě. Bylo to tak je a bude. To není výdobytek naší doby...

Není tady

#5 21. 12. 2009 14:06

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Jo, předtím se o tom jen šuškalo, a dnes není "slavný" ten, kdo nezaplní první stránky bulváru nějakou pikantností...

Je možný, že za sto let, až  se někomu dostanou do ruky noviny z dneška, tak si bude říkat:co se to tak důležitého řešilo hned na první stránce....a možná nám budou ještě závidět, haha

Není tady

#6 21. 12. 2009 16:34

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Míšo,
já myslím, že i mezi slavnými lidmi (Tom Hanks, Paul Newman ) jsou tací, kteří žijí ve spokojeném manželství desítky let bez všech "pikantností". Jenže právě tihle bulvár a různé lovce senzací nezajímají.
To máš stejné, jako když si zapneš televizní noviny - neštěstí, katastrofy, krev a slzy z nich jen kapou. Optimistických zpráv je pomálu.

Osobně si myslím, že situace je po věky stále stejná - podívej se na situaci třeba ve starém Římě, tam se taky nemohli chlubit bůhví jakými mravy stolt  A z mašeho dnešního pohledu to byla přímo sodomagomora smile
A taky si myslím, že tohle -věrnost x nevěrnost - má každý v sobě, uvnitř.
Tady žádné přikázání a nakázání nefunguje.
A nevěřím tomu, že mravný je ten, kdo poukazuje na nemravnost ostatních, kdo soudí a zatracuje. Kdo vykřikuje: já bych NIKDY.
To je přece směšné.
Já mravnost spojuji s láskou a odpuštěním. Kdo tohle v sobě nemá, deklaruje podle mne jen prázdné fráze ve strachu, aby ostatní nepoznali, jak je na tom.

Nevěra sama o sobě není tak velké neštěstí, jaké z ní někteří lidé, předevšíém ti "vysoce mravní", dovedou udělat.
Lidé se dovedou navzájem nevěrou zničit, ale i konečně pochopit a najít.
Nevěra do života některých párů nevstupuje jen tak a náhodou.
Podle mne se na světě ději věci příjemné i ty nepříjemné hlavně proto, aby se lidé něco naučili, aby se pochopili a začali si pomáhat.
Bohužel někteří jsou nepoučitelní.

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#7 21. 12. 2009 17:11

Vějířovka
♥♥♥♥♥♥-

napsal(a):

Pandora:
A nevěřím tomu, že mravný je ten, kdo poukazuje na nemravnost ostatních, kdo soudí a zatracuje. Kdo vykřikuje: já bych NIKDY.
To je přece směšné.

Proč stále spojuješ mravnost se souzením a zatracováním? To je tvoje pojetí mravnosti - nepodsouvej ho jiným.
Dodržování morálních zásad je ryze intimní záležitost - k tomu se rozhodne ten, kdo má péči o svou duši. Nemá smysl, aby to někomu, kdo se na to neptá nebo o tom nedebatuje, říkal - a snad dokonce vnucoval. Pokud to dotyčný debatér pociťuje jako vnucování, tak to je jeho problém.

... pomalu se přesunul do světa nočních můr, kde si hodní a zlí hoši, bez nejmenšího varování, tak často vyměňují klobouky ...   Terry Pratchett

Není tady

#8 21. 12. 2009 20:33

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Vějířovka napsal(a):

napsal(a):

Pandora:
To je přece směšné.

Proč stále spojuješ mravnost se souzením a zatracováním? To je tvoje pojetí mravnosti - nepodsouvej ho jiným.
Dodržování morálních zásad je ryze intimní záležitost - k tomu se rozhodne ten, kdo má péči o svou duši. Nemá smysl, aby to někomu, kdo se na to neptá nebo o tom nedebatuje, říkal - a snad dokonce vnucoval. Pokud to dotyčný debatér pociťuje jako vnucování, tak to je jeho problém.

Vějířovko, ty jsi úsměvná. Pokud si z mého zcela neadresného a soukromého názoru, na který mám právo a může být tedy nejen jakýkoliv, ale i tobě naprosto ukradený, bereš něco osobně až tak, že máš potřebu mluvit o podsouvání JINÝM - proč alespoň otevřeně nenapíšeš, že se to dotýká tebe konkretně - je to ryze tvůj problém.
Jinak opakuješ názor například Daphne, kterou ale absolutně nepobíráš, protože neslyšíš, jelikož  posloucháš především sama sebe.

Já si nejsem jistá, zda sis toho na vlákně těhotné milenky všimla, ale nejspíš ne, takže ti to říkám otevřeně - naše vzájemná diskuze skončila. Já nemám trpělivost na to pořád vysvětlovat něco komukoliv, kdo tvrdí v podstatě totéž, co říkám já, jen má nekonečnou potřebu se o tom se mnou pořád dokola dohadovat. Zkus to respektovat, ber to třeba jako součást péče o SVOU duši stolt

Není tady

#9 21. 12. 2009 20:54

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Web

Vějířovko,
jsou dva způsoby mravnosti: první způsob je ten, kdy tu mravnost skutečně cítíš a vnitřně se s ní stotožňuješ.
Druhý způsob je vnitřní pocit tvého soudce. To je když se někdo sám zaváže dodržovat pravidla daná společností, a protože se dodržovat musí, dodržuje je nejen on, ale dbá na to, aby je dodržovali i ostatní a pokud se tak neděje, ukazuje na provinění a obviňuje.

Přemýšlej v sobě, upřímně, ze kterého způsobu mravnosti jednáš. Nikdo tě tu neodsuzuje ani na tebe neútočí smile

Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

#10 22. 12. 2009 8:49

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Tuli,
perfektně shrnuto godlike

Protože něčí - to je jedno čí -  vnitřní soudce MÁ TEN DOJEM, že se věrnost už nenosí, neznamená to ještě, že jeho DOJEM je realitou.
Není realitou druhých bytostí  dokonce nemusí být ani realitou jeho vlastní bytosti.

Není tady

#11 22. 12. 2009 12:12

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jak bychom byli svobodní, kdybychom dokázali nesoudit sebe  a druhé!!!! hjarta

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#12 22. 12. 2009 16:36

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Přesně tak, Regíno, ale to je většinou "běh na velmi dlouhou trať " a ani mě se to často nedaří.

Není tady

#13 22. 12. 2009 20:21

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

Tak mňa nejako netrápi fyzická vernosť.... A keď niekto nasleduje momentálny fyzický vzruch a rozviaže kvôli nemu exisutjúci vzťah, tak si proste zaslúži všetko, čo mu tento krok prinesie. Niekomu poučenie, niekomu radosť, niekomu bolesť, niekomu vyslobodenie z nefunkčného vzťahu. Navyše veci nie sú vždy také, aké sa zdajú - hlavne nie také, aké sa zdajú pri čítaní bulváru. stolt
Mmch, na to, ako si bývali neverní panovníci a šľachtici, nemá žiaden premiér a žiaden politik celkovo. smile

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#14 26. 12. 2009 18:11

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Selima: A keď niekto nasleduje momentálny fyzický vzruch a rozviaže kvôli nemu exisutjúci vzťah, tak si proste zaslúži všetko, čo mu tento krok prinesie.

Naprosto a zcela - říkám to samé godlike wink

Není tady

#15 27. 12. 2009 12:02

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

helena napsal(a):

Prostě je to teď IN!

Houby IN je to přirozené. V přírodě až na některé vyjímky a i ty jsou pochybné, není věrnost přirozená.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#16 27. 12. 2009 20:24

Heřmanka
♥♥♥♥♥♥-

Tulipánka napsal(a):

Přesně tak, Regíno, ale to je většinou "běh na velmi dlouhou trať " a ani mě se to často nedaří.

nesoudit sebe a druhé? se ti nedaří?...hm...možná až zjistíš, že život je krátký a zabývat se malichernostmi je hloupost, tak zjistíš, jak je to snadné.... ( myslím to obecně, nemluvím k tobě osobně... smile )

Upravil(a) Heřmanka (27. 12. 2009 20:25)

Není tady

#17 29. 12. 2009 10:06

Pisatel
♥♥♥♥♥♥♥

Tulipánka napsal(a):

Vějířovko,
jsou dva způsoby mravnosti: první způsob je ten, kdy tu mravnost skutečně cítíš a vnitřně se s ní stotožňuješ.
Druhý způsob je vnitřní pocit tvého soudce. To je když se někdo sám zaváže dodržovat pravidla daná společností, a protože se dodržovat musí, dodržuje je nejen on, ale dbá na to, aby je dodržovali i ostatní a pokud se tak neděje, ukazuje na provinění a obviňuje.

Přemýšlej v sobě, upřímně, ze kterého způsobu mravnosti jednáš. Nikdo tě tu neodsuzuje ani na tebe neútočí smile

"Mravnost nade vše" název starého českého filmu, i když nakonec se ukázalo, že mravnost byla jen zástěrkou prvotního hříchu.
Tulipánko, sice hezky napsáno, ale má to jeden zásadní háček. Má mravnost je determinována 7 miliardama dalších mravností a soudit nemohu ani jediného jiného. Mohu toliko jen se stotožňovat a nebo odmítat. Nic víc nic míň. Jakmile začnu soudit, pak se ze mně stává inkvizitor, bo tady není žádného práva, pravidla a jen a jen mé domněnky a předsudku.

Nejsem Bohem, abych změnil svět, ale jsem božský, abych změnil sám sebe.

Není tady

#18 31. 12. 2009 16:12

majkafa
Host

Měli bychom se řídit podle sebe. A nedívat se, co se nosí nebo nenosí.

#19 1. 1. 2010 10:31

Vanilka69
♥♥♥♥♥♥-

Já si myslím, že nevěra byla je a bude, jen pohled na ni  se v naší společnosti skutečně změnil - při výkumu lidé odpovídali, že Topolánek je vlastně chlapák a borec, když si pořídil milenku.

Není tady

#20 1. 1. 2010 17:06

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Vanilka: při výkumu lidé odpovídali, že Topolánek je vlastně chlapák a borec, když si pořídil milenku.

big_smile big_smile A přitom je to daleko jednodušší než si sehnat třeba dobrou práci.... big_smile big_smile

Není tady

#21 1. 1. 2010 18:58

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pisateli,
nejsem si jistá, zda ti rozumím, ale pokud ano, jde jen o hru se slovy, myslím, že mi rozumíš, co jsem chtěla říci větou: "nikdo tě neodsuzuje...". Samozřejmě, že z tvého pohledu by tam mělo být místo neodsuzuje slovo "neodmítá". Ale jak víš, každý má trochu jiný cit pro jazyk a některá slova vnímá jinak než někdo další.

Dle mého názoru ve svém nitru skutečně odsuzujeme. Stejně, jako odsuzuje soudce. Myslím, že když člověk v sobě cítí za nějaký svůj prohřešek vinu, tak už to není jen o nepřijmutí, ale vysloveně o odsouzení. A pokud odsuzujeme ostatní, mají dle našeho názoru také cítit vinu.

Není tady

#22 1. 1. 2010 19:00

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Vanilka: při výkumu lidé odpovídali, že Topolánek je vlastně chlapák a borec, když si pořídil milenku.

big_smile big_smile A přitom je to daleko jednodušší než si sehnat třeba dobrou práci.... big_smile big_smile

Tak to si zrovna nemyslím. Je to o každém jednotlivci,jak se k tomu či onomu umí postavit,žejo.

Není tady

#23 1. 1. 2010 19:04

Mikeš
♥♥♥♥♥♥♥

Tercila napsal(a):

Mno, tak zrovna pan Topolánek to zmáknul obojí... big_smile ... jak dobrou práci, tak i tu milenku... lol

Too old to Rock'n'roll, too young to die (Ian Anderson)

Není tady

#24 1. 1. 2010 21:15

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Mikeš: Mno, tak zrovna pan Topolánek to zmáknul obojí... big_smile ... jak dobrou práci, tak i tu milenku... lol

Otázka je, co bylo dřív, že? Jestli tahle práce nebo známost... big_smile wink protože s takovou prací se mu "shání" milenka poměrně snadno big_smile, kdoví, zda by s ním chtěla žít, kdyby byl třeba ...... mizerně placený kotelník big_smile (nic proti jakémukoliv zaměstnání, samozřejmě, a nedá se popřít ani páně Topolánkovo charisma, že wink) smile

Není tady

#25 1. 1. 2010 21:19

Kuty
♥♥♥♥♥♥-

Tercila napsal(a):

Mikeš: Mno, tak zrovna pan Topolánek to zmáknul obojí... big_smile ... jak dobrou práci, tak i tu milenku... lol

Otázka je, co bylo dřív, že? Jestli tahle práce nebo známost... big_smile wink protože s takovou prací se mu "shání" milenka poměrně snadno big_smile, kdoví, zda by s ním chtěla žít, kdyby byl třeba ...... mizerně placený kotelník big_smile (nic proti jakémukoliv zaměstnání, samozřejmě, a nedá se popřít ani páně Topolánkovo charisma, že wink) smile

- vejce nebo slepice?To je totiž významově ta samá otázka:D A Topol je fakt pěkně udělanej chlap,tam bych přivřela možná oko,kdyby měl i o nějaký ten milionek méně,

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí