Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#26 21. 12. 2009 11:47

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Re: srdce versus rozum

Damila napsal(a):

Mono,
jasně, že máš strach a nejsi žádný psychouš.
že se v "jistém" vztahu začneš rachleji nudit, než v tom  nejistém, to je jasný, otázka je, čemu dáváš přednost.
Někdo má rád klid, jiný bez adrenalinu jakoby nežil.

Vidite, a ja jsem ten prvni typ. Miluju jistotu a nesnasim adrenalin ;-))
A ze je nas vic takovych druhu je jedine dobre ;-)

42!

Není tady

#27 21. 12. 2009 13:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Mono, je lepší si život "komplikovat" láskou, než ho prosedět v koutku a protrápit se smile
Je logické, že máš strach, v hlavě zmatek, pochybuješ sama o sobě a chvílema se v ničem nevyznáš. To je normální u člověka, který si v minulosti zažil hodně ošklivého, nevěří sám sobě a nevěří tomu, že i on by mohl prožít hezký vztah se vším všudy. Rozhodně nejsi žádný psychouš, tenhle "zmatek v hlavě" ke všemu zákonitě patří stolt

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#28 21. 12. 2009 16:17

Nicolas
♥♥♥♥♥♥-
Web

mona1 napsal(a):

že se v "jistém" vztahu začneš rachleji nudit, než v tom  nejistém, to je jasný, otázka je, čemu dáváš přednost.
Někdo má rád klid, jiný bez adrenalinu jakoby nežil. Já jsem ten druhý typ, tak na to koukám z pozice toho, co chce život užívat. I za cenu bolesti. Mám dojem, že proto jsme tady. Fyzicky si to vyzkoušet, na vlastní kůži, pořádně.

to bude asi ono - ten adrenalin - jsem taky spíše ten druhý typ- zkusila jsem "jistotu" a nějak mě to nebaví, neubližuje ale ani nebaví, takže když si zase natluču hubu, tak si ji natluču, není všem dnům konec, žejo, ted mám zase nějak pocit, že zase žiju nebo co, ikdyž to třeba bude jen na chvilku, je to bláznivé ale hezké, kdo ví co tu budu psát za pár dní, ale to je život, a já si hold asi ráda komplikuju láskou :-)

Jestli je tohle tvé základní nastavení (a nazírání lásky), tak se nelze divit, že lásku vnímáš jako komplikaci a ohrožující faktor.
Na druhou stranu máš evidentně ty komplikace ráda. Jistota podle tebe nemůže lásku (tu vzrušující) obsahovat a nebaví tě to.

I když si myslím, že celý ten příběh bude o mnoho složitější. Každopádně, pokud to člověka finančně nezruinuje, jsem pro srdce. Klidně i každý druhý měsíc doporučuji novou komplikaci novou láskou. Dokud te to nepřestane bavit. Alespon budeš moci mít pocit, že žiješ.

Není tady

#29 21. 12. 2009 17:24

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Někdo říkal, že jen jen přes bolest je definována naše existence, tedy že když to bolí, tak cítíme, že žijeme. Já s tím nesouhlasím.

Nevím jestli se to vztahuje k tématu, ale našel jsem hezký článek:

Bohu a bohyni k vánocům
http://baudysjr.blog.respekt.cz/c/11548 … nocum.html

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#30 21. 12. 2009 17:39

Damila
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Někdo říkal, že jen jen přes bolest je definována naše existence, tedy že když to bolí, tak cítíme, že žijeme.

To byl toliko můj náhled na život. Já to tak mám.

Baba.jaga to má třeba úplně jinak.
A přesto  obě jsme "správně". wink

Není tady

#31 21. 12. 2009 17:53

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Však nikdo netvrdil, co je správně. Každý prostě co mu vyhovuje wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#32 21. 12. 2009 18:29

mona1
♥♥♥♥---

Nicolas napsal(a):

mona1 napsal(a):

Někdo má rád klid, jiný bez adrenalinu jakoby nežil. Já jsem ten druhý typ, tak na to koukám z pozice toho, co chce život užívat. I za cenu bolesti. Mám dojem, že proto jsme tady. Fyzicky si to vyzkoušet, na vlastní kůži, pořádně.

to bude asi ono - ten adrenalin - jsem taky spíše ten druhý typ- zkusila jsem "jistotu" a nějak mě to nebaví, neubližuje ale ani nebaví, takže když si zase natluču hubu, tak si ji natluču, není všem dnům konec, žejo, ted mám zase nějak pocit, že zase žiju nebo co, ikdyž to třeba bude jen na chvilku, je to bláznivé ale hezké, kdo ví co tu budu psát za pár dní, ale to je život, a já si hold asi ráda komplikuju láskou :-)

Jestli je tohle tvé základní nastavení (a nazírání lásky), tak se nelze divit, že lásku vnímáš jako komplikaci a ohrožující faktor.
Na druhou stranu máš evidentně ty komplikace ráda. Jistota podle tebe nemůže lásku (tu vzrušující) obsahovat a nebaví tě to.

I když si myslím, že celý ten příběh bude o mnoho složitější. Každopádně, pokud to člověka finančně nezruinuje, jsem pro srdce. Klidně i každý druhý měsíc doporučuji novou komplikaci novou láskou. Dokud te to nepřestane bavit. Alespon budeš moci mít pocit, že žiješ.

asi jo, ale jedno vím, že když se "opravdu" zamiluju, tak pak už miluju, když si tak vezmumůj dosavadní život, byla jsem zamilovaná jen jednou, a dopadlo to špatně, však víte, poblázněná jsem byla několikrát, takže nevím jestli je tohle poblázněnní nebo láska, však uvidím časem

Není tady

#33 21. 12. 2009 18:39

mona1
♥♥♥♥---

na stranu druhou,jsem z té poslední lásky tak zblblá, a proto se bojím, prostě někdo si dá pivo, a už vidím alkoholika, prostě magor, musím se naučit zase věřit, to je celý, věřit a vědět, že se můžu spolehnout , což poznám až časem nebo Ne? Jenomže já se tak bojím zase uvěřit, že si hold k srdíčku nikoho nepřipouštím, ale tohle se mi připustilo nějak samo, nebo nevím jak to vysvětlit.
Však ty co žili s alkáčem, vědí, kolik toho naslibovali a kolikrát jsme uvěřili, že je asi normální, že ted nějak nevěříme, nebo se spíše bojíme věřit.  Uvidím, zkusím to, a budu vědět, zda můžu věřit, nebo ne............

Není tady

#34 22. 12. 2009 18:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

mona1: víš co se říká ... kdo se bojí, nesmí do lesa smile Chlapi nejsou všichni stejní, uvidíš ... přece kvůli jednomu syčákovi nezůstaneš až do smrti sama

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#35 23. 12. 2009 9:49

Ivana
♥♥♥♥♥♥-

Já si myslím, že v opravdové lásce nikdy nemůže stát srdce a rozum na opačných pólech, vždycky ruku v ruce - vyrovnaně. Teprve potom je to ta pravá láska.

Není tady

#36 23. 12. 2009 10:04

Peťuli
♥♥♥♥---

Ivano, cítím to naprosto stejně jen jsem to nedokázala takhle jednoduše a výstižně formulovat.

Není tady

#37 23. 12. 2009 15:24

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Mono,nediv se, že nevíš, po tom, co jsi prožila není divu. Pokud Tvůj miláček tvrdí, že se piva vzdá, tak ať to udělá a hned budeš vědět na čem jsi a jestli to má cenu.
Jinak teda -  bledá závist....

Out from the dark into the light !

Není tady

#38 23. 12. 2009 17:42

mona1
♥♥♥♥---

tak holky, dneska jsem byla na rande, a srdíčko plesalo :-) aaaaaaaaach joooooooooo
mám pocit, že jsem v tom až po uši, je to stejný "cvok" jako já :-) a ikdyby tomělo trvat jen krátce, ten krásný pocit stojí za to..........
tak uvidíme jak to bude dál - kráááásnééé vánoce :-)
Ros neboj, taky někoho potkáš, když se ten tvůj nedá dohromady - měl šancí dost, ted máš šanci na lepší život ty - hodně štěstí.....

Není tady

#39 16. 3. 2010 20:20

Cassie
♥------

Ahoj, nevím vubec kam to napsat ... tak to napíšu sem doufám že od vás dostanu nějaké názory.. aspon pro dobrý pocit :-( Jsem asi celkem složitej člověk ale toho už si všimlko moc lidí ... asi 2 roky jsem strašně usilovala o jednoho kluka, který kdysi měl v hlavě jinou ... prostě jsem ho chtěla mít .. byl milý vychovaný ... ale jakmile je teď " můj" už necítím tu přitažlivost .. jako ano mám ho ráda citím se s ním dobře dělá vše proto abych cítila jeho lásku.. ale já asi vím čím to je ... jsem celkem drobná a můj přítel .. obezní ... představovala jsem si vždycky svého partnera trochu jinak ... ale nechci se ho vzdát .. málokdo má takovou povahu jako on ... ale já mu nedokážu říct prostě ... chtěla bych aby jsi zhubl .. myslím že něco tuší pořád mu říkám jak spolu budem sportovat .. koupil si štěně tak mu neustále opakuji jak s ním musí lítat a pod ... ale ... když ono toho tolik sní a skoro nic nedělá ... prosím co mám dělat ... aby se přirovnal trochu mým představám .,.. bojím se že to vypadá že to není láska když mě nepřitahuje takový jaký je :-(

Není tady

#40 16. 3. 2010 22:04

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

big_smile Prepáč, ale to si predtým, než "si ho dostala", nevidela? Alebo pribral, až keď ste sa dali dokopy...?

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#41 16. 3. 2010 22:08

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Cassie: když ono toho tolik sní a skoro nic nedělá ... prosím co mám dělat ... aby se přirovnal trochu mým představám.

Ráda bych Tě potěšila, ale nemyslím si, že by to časem bylo lepší. Spíš se Ti začne protivit. I když stát se může cokoliv, třeba se pletu. Ale kdo ke sportu "odjakživa" netíhne, málokdy pak začne...

Není tady

#42 18. 3. 2010 14:24

Cassie
♥------

Selima - ano při těle byl ale teď přibral víc
Tercila- toho se právě bojím nejhorší je že si nedokážu představit že bych se s ním rozešla apak kdybych si někoho našla tak nevím jak bych se chovala ... nejsem typ co by mu to bylo uplně jedno ... bylo by mi to hrozně líto i když teď peskuju :-(

Není tady

#43 18. 3. 2010 14:50

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava

No, tak by si si asi mala hlavne zrovnať priority a čo je pre teba dôležitejšie... a veľmi by som nerátala s tým, že s apriateľ výrazne zmení k lepšiemu. hmm  Ber - takého, aký je - alebo nechaj tak, lepšiu radu nemám.

Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

#44 18. 3. 2010 15:05

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Cassie, píšeš "pořád mu říkám, že spolu budeme sportovat"...znamená to, že o tom OBA jen mluvíte, nebo jsi ho někam za sportem už i "vytáhla"?

Není tady

#45 18. 3. 2010 16:26

Cassie
♥------

no v té zimě to moc nešlo ... zatím chodíme jen s psala na procházky a slíbil že si koupí kolečkáče a že by jezdil ... tak jsem zvědavá

Není tady

#46 18. 3. 2010 16:48

sandra
♥♥♥♥♥♥-

Cassie napsal(a):

no v té zimě to moc nešlo ... zatím chodíme jen s psala na procházky a slíbil že si koupí kolečkáče a že by jezdil ... tak jsem zvědavá

v zimě to nejde? A co tenis na krytých kurtech, squash, plavání, posilovna??? Myslím, že se dá sportovat za každého ročního období. Stačí jen chtít. Cassie, kolik kg přibral?

Není tady

#47 18. 3. 2010 20:55

Tercila
♥♥♥♥♥♥♥

Cassie: .... že si nedokážu představit že bych se s ním rozešla apak kdybych si někoho našla tak nevím jak bych se chovala ... nejsem typ co by mu to bylo uplně jedno ... bylo by mi to hrozně líto i když teď peskuju :-(

Proč si děláš starosti s tím, co ještě nenastalo - chovat se prostě budeš jen tak, jak Ti to přinese situace.  Lítost je hezká věc, ale nemůžeš přece zůstávat s někým z lítosti.
Taky je možné, že se budeš přemáhat, do spokojenosti se budeš nutit, a jednou přijdeš na to, že on Tebe nelitoval.
Málokomu rozumému je jedno, jak se cítí jeho partner při rozchodu, ale setrvávat s někým, u koho cítíš, že to není ono, to taky není dobře. Pro Tebe. I když třeba já bych asi tu povahu preferovala. Nicméně, vzhled taky není tak úplně zanedbatelný.

když ono toho tolik sní a skoro nic nedělá

A co to znamená, to "skoro nic nedělá"?

Není tady

#48 19. 3. 2010 13:12

Cassie
♥------

Ai je to prostě jenom v mé hlavě že si nedokážu představit být bez něj ale .. citím že to není uplně ono .. :-(
A jinak u nás v zimě vážně nic moc není ... jsme malé město bazén je zavřený protože je v rekonstrukci a jelikož přítel teď nepracoval a já studuji a mám jen brigádu takže těch peněz není moc .. vím asi v tom hledám zbytečně moc problémů já chtěla pouze vědět názor ostastních

Není tady

#49 21. 3. 2010 18:26

helena
♥♥♥♥♥♥♥

prostě jsem ho chtěla mít ..
ale jakmile je teď " můj" už necítím tu přitažlivost ..
představovala jsem si vždycky svého partnera trochu jinak ... ale nechci se ho vzdát ..
co mám dělat ... aby se přirovnal trochu mým představám

Proč jsi ho tak strašně moc chtěla, když to nebyl ani náhodou ten vysněný princ?
Nepřitahovala tě spíš jeho "neodstupnost", než on sám?
Proč ho teď chceš přizpůsobit k obrazu svému, když jsi předem věděla, jaký je (a o jakého jsi 2 roky usilovala)?
Nechceš se ho vzdát - jen ho chceš předělat... jenže pak už to nebude ten, o koho jsi tak stála.

http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

#50 21. 3. 2010 21:30

Cassie
♥------

Já vážně nevím co mám dělat ... včera jsme byli na čochu a víc jsem si tam zablbla s jeho kamarádem než s ním ... je na mě hodný milý to jo ... bojím se že bych stratila toto ...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí