|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ota napsal(a):
Romča napsal(a):
Ota napsal(a):
Bety, včera jsem poslouchal nějakého odborníka přes výživu, který povídal o tom, že veškeré semínka, které jsou vcelku, jsou k ničemu. Projdou zažívacím traktem bez jakéhokoliv účinku. Jedině rozmixované, utlučené, mleté..
Otí a můžou být rozkousané ?
Romčo, můžou, ale bude Ti to dlouho trvat
Aspoň budu brzy syta
Víš že každé sousto by se správně mělo 20x překousnout?
Není tady

Já sem rád, že ještě vůbec ukousnu 
Není tady

...já včera večeři odbyla polévkou - hrachovým krémem takže všichni měli hlad jsou zvyklí na vyváření. Takže jsem si ráno vyndala krkovici z mrazáku a šoupnu jí do trouby a asi k tomu štouchné brambory 
Není tady

Houskovou stařenu.
Není tady

játrová omáčka s rýží
Není tady

takže u nás nakonec obalená krkovice a brambor, udělala jsem k tomu ze salátové okurky a kysané smetany takový dresing něco jako tzaziky nebo jak se to píše 
Není tady
čočku s vejcem, chleba, okurek
Není tady
sugar napsal(a):
vosa napsal(a):
sugar napsal(a):
zapečená brokolice, br kaše
Ahoj Sugar,
zapékat můžeš v podstatě jakoukoliv zeleninu.Že?
Čím to ochucuješ?
Díky za radu.Už jsem to taky dělala,ale bylo to takové nijaké-plané.Brokolici jsem maličko povařila, dala do zapékačky a polila směsí: zakysaná smetana, vejce, nastrouhaný sýr, trochu soli a vegety. Už mám vyzkoušené i taveňák rozvařený v trošce mléka + vejce, sůl, koření, co máš ráda.
Dneska bude cizrna a volské oko.
Ahoj Sugar,
včera jsem vařila dle tebe.Akorát jsem tam přidala mrkev,kukuřici,květák.
Rodina se olizovala až za ušima.
Není tady

Zkusila jsem
http://www.toprecepty.cz/recept/1645-sm … osi-vejce/
trochu jsem si ho též upravila,nesmažila jsem ,ale hodila do pekáčku a tam se pečou!!
Jo a k vejci jsem přidala ještě kousek párku.
Není tady
Kuřecí maso na cibulce s bramborem
.
Není tady
Pečené vepřové, knedlík, zelí - to jsem uvařila včera (děti jsou doma tak na oběd) a dnes budu dělat poprvé kuřecí šunku v parním hrnci, maso už mám naložené, tak jsem zvědavá jak to dopadne (kdysi jsme dělávali vepřovou ale moc nás neomráčila)
pštrosí vejce taky nesmažím v oleji, ale peču v troubě - stejně to pustí mastnotu, dělám takhle:
http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=38921&p=3
ale dávám dovnitř jen vajíčko, párek ani nic jiného jsem nedávala
Není tady

vosa napsal(a):
sugar napsal(a):
vosa napsal(a):
Ahoj Sugar,
zapékat můžeš v podstatě jakoukoliv zeleninu.Že?
Čím to ochucuješ?
Díky za radu.Už jsem to taky dělala,ale bylo to takové nijaké-plané.Brokolici jsem maličko povařila, dala do zapékačky a polila směsí: zakysaná smetana, vejce, nastrouhaný sýr, trochu soli a vegety. Už mám vyzkoušené i taveňák rozvařený v trošce mléka + vejce, sůl, koření, co máš ráda.
Dneska bude cizrna a volské oko.Ahoj Sugar,
včera jsem vařila dle tebe.Akorát jsem tam přidala mrkev,kukuřici,květák.
Rodina se olizovala až za ušima.
To mě moc těší. 
My dneska máme zapečené brambory.
Není tady
Kuřecí šunka se povedla a je moc dobrá
2 šišky připravené k paření
aby hrnec neběžel naprázdno, dala jsem pařit i mrkev a brambory, upařené brambory už peču v troubě v alobalu - sice jsme to měli nedávno. ale škoda nechat je vychladnout, to se sní
a tady už upařené šunky, bohužel se mi to tak blbě cpalo do tlačenkového střívka, že jsem rezignovala a zabalila to do potravinářské fólie tak připomínají knedle
a nakrájená - opět neumím pořádně fotit, ale ve skutečnosti je šunka moc dobrá, studená mi chutná víc než teplá
Není tady

Jj bety, ty pštrosí vejce pustí opravdu šťávu.já to hlavně dala do pekáčku proto,že jsem nechtěla u toho stát!! 
Kuřecí šunka vypadá pěkně,ale vážně jsem myslela ,že je to knedlík!! 
Není tady

u nás k večeři testoviny se smetanovo sýrovou omáčkou a kuřecím masem. Na dnešek mám koupené vinné klobásy tak asi budou obalené s bramborovou kaší, na sobotu jsem koupila kotlety nevím co nima, řízek nechci to bychom jedli samé smažené a na neděli obed u tchýnky /miluju tohle vaření
/ a večer v neděli nevařím, máme dohodu, že každou něděli večeříme v restauraci. Mám to od muže jako medaili za celotýdenní vyváření 
Není tady

Dneska hovězí dušený se zeleninou + těstoviny, zítra příjde návštěva, ale nemám chuť na experimenty, takže pečený kuře s br. kaší a v neděli bych ráda do pizzerie, uvidíme.
Není tady

dnes- bramborová kaše, párek
včera- krůtí řízky, chleba
jinak.. Bety, než jsem si to přečetla, byla jsem na tom, že je to knedlík
Není tady

Polévka nudlová od včera,koprovka vajíčko brambor a na docpání vzduchových mezer v žaludečku pro chlapi -bábovka.
Není tady
Dneska jsem dělala celozrnné tousty plněné kys. zelím+ uzeným na kostičky + trochou tatarky+ sýrem . Takhle napsané to vypadá nevábně, ale doporučuji zkusit. Docela mile to překvapí .
Na zítra kuře- budu plnit ořechovo houskovou nádivkou + šťouchané brambory.
Pekárnička motá mazanec na snídani.
Polévku udělám "falešnou" zeleninovou s hrachovými vločkami.
A neděli? Asi lyže , hory - tudíž bude klobása u stánku a čajíček.
Není tady

Koupil jsem 2 kolena:
Uvaril jsem je:
Obral jsem je:
Libove maso jsem dal do misy a ne moc libove maso jsem schoval psovi:
Kuzi kosti a vlastne vsechno okolo jsem hodil zpet do hrnce a dal varil:
Kdyz se hodne vody vyparilo tak jsem to slil:
Vyvarem co mi zbyl jsem zalil libove maso v mise, pridal nejakou majoranku, osolil jsem to a pridal nejake koreni:

Nemel jsem sacky na tlacenku a tak jsem musel trochu improvizovat:

Pes dostal zbytky:
A ja zitra snim tlacenku: (fotky jsou z minula)
Není tady

arquebus napsal(a):
http://img697.imageshack.us/img697/7599/img9001.th.jpg
..a já bych chtěla ochutnat 

Není tady

já dělala segedínský guláš na zítřek
Není tady

sisi21 napsal(a):
..a já bych chtěla ochutnat
No, jses trochy z ruky ale kdyz budes mit cestu kolem tak se klidne stav 
K veceri jsem si ted udelal Halusky s brynzou a se slaninou. Ted je prave jim a zjistuju ze jsem je krute nedosolil ale jsem linej jit do kuchyne pro sul... 
Není tady

sisi21 napsal(a):
arquebus napsal(a):
http://img697.imageshack.us/img697/7599/img9001.th.jpg..a já bych chtěla ochutnat
tak ta vypadá skvěle, taky bych si dala 
Není tady
arquebus napsal(a):
Koupil jsem 2 kolena:
parádní reportáž!
u nás poblívka z ořezaných vepřových kostí, s játrovými knedlíčky (z polotovarů) a s nudlemi, halušky s bryndzou polité špekem
uzené, brknedlík, zelí a kdo chtěl tak normální knedlík
hrk-hrk dortík mandarinkový, korpus jsem upekla ze 3 vajec
Upravil(a) Bety (16. 1. 2010 18:00)
Není tady