29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kuřecí salát s topinkama na sucho.
Není tady
Bramboráky a k tomu domácí kysané zelí.
Není tady
smažené kuřecí řízky s bramborovou kaší
Není tady
Fazolová polévka, kuřecí játra na cibulce s bramborem,palačinky.
Není tady
Směs v jednom pekáči - vepřové maso na kostičky, čabajka, cibule, brambory, česnek, koření
a čerstvé rohlíky na svačinu
Není tady
a mokrý čokoládový dort z parního hrnce, moc dobrý
Není tady
a abych nezapomněla taky jsem si upařila mrkev...
Není tady
bety ty si kouzelnice, já jsem si k večeři udělala cizrnu s paprikama na cibulce a paprice. Chlapi mi to málem snědli, ačkoli chtěli puvodně k večeři dojíst karbanátky od oběda
Není tady
Bety, už toho nech - mám z Tebe komplexy . Ale tu mrkev - tu Ti přeju
Není tady
Neblbněte vždyť vy taky vaříte, akorát to nefotíte, a zrovna fotit vůbec neumím, to je vždycky hrůza než udělám nerozmazaný snímek.
Ráda bych si udělala hummus, ale ve všech receptech mám napsanou sezamovou pastu. U nás není nikde k sehnání, a ve větším městě v Bioprodejně to stálo nekřesťanské prachy, nemáte prosím někdo recept jak se to dá vyrobit ze sezamu?
Není tady
Dušenou kližku na zelenině s h. k.
Není tady
Šunkofleky se zelím .
Není tady
No, Topazio, já taky šunkofleky, ale bez zelí.
Není tady
Dojedem včerejší kližku, pro změnu s kolínkama.
Není tady
Bety, kdysi kdesi jsem si opsala recept, ale fakt už nevím kde, tak doufám, že mně někdo nebude popotahovat
Syrová semínka na den namoči do vody, lehce utlouct (oddělí se slupka), slupky klesnou ke dnu a semínka vyplavou.
4 lžíce opražených pomletých semínek, lžička sezamového oleje (když je nejhůř, tak jiný), asi lžíce citronové šťávy,
větší špetka soli, něco přes deci vody, 2 stroužky utřeného česneku.
Rozmixovat semínka, sezamový olej, citronovou šťávu a sůl, pomalu přidávat vodu. Do hotové zamíchat česnek (nemixovat).
Ta množství přísad neber striktně, vyzkoušej si vlastní, já mám radši výraznější chuť a nevařím pro děti.
Není tady
heleno díky, už jsem přemýšlela že ta semínka rozmixuju (mám loupaná i neloupaná, protože je hodně používám dopečení a na posypání, tak udělám rovnou z loupaných) ale nemohla jsem se rozhodnout jestli jenom namočit nebo rovnou povařit aby to bylo měkké... tak já to vyzkouším a uvidím.
Není tady
Bety, včera jsem poslouchal nějakého odborníka přes výživu, který povídal o tom, že veškeré semínka, které jsou vcelku, jsou k ničemu. Projdou zažívacím traktem bez jakéhokoliv účinku. Jedině rozmixované, utlučené, mleté..
Není tady
včera k večeři pangas se zeleninou v sladkém chilli a jasmínová rýže, dělala jsem to z kila ryby a sáčku mražené zeleniny a naivně jsem si myslela, že mi zbyde dneska malinká porcička k obědu...nic všechno sežrali i s kastrolem rýže
Není tady
Ota napsal(a):
Bety, včera jsem poslouchal nějakého odborníka přes výživu, který povídal o tom, že veškeré semínka, které jsou vcelku, jsou k ničemu. Projdou zažívacím traktem bez jakéhokoliv účinku. Jedině rozmixované, utlučené, mleté..
Otí a můžou být rozkousané ?
Není tady
koprovka, brambor, jajo
Není tady
Kedlubnovou polevku, kureci prsa zapecene s brambory, brokolici a smetanou.
Není tady
Vytáhla jsem z mrazáku kuřecí maso a mám doma brokolici, tak to zapeču s bramborama, smetanou a sýrem.
Není tady
Romča napsal(a):
Ota napsal(a):
Otí a můžou být rozkousané ?
Romčo, můžou, ale bude Ti to dlouho trvat
Není tady
včera restovaná játra, opečený brambor a dnes asi uhlířské špagety
Není tady
Plátečky s kýty zapečené na pivě se zeleninou a šunkou a nakonec zaslité šlehačkou-prostě co se v ledničce našlo a rýže k tomu.Zítra určitě kuřecí polívka a tvarohové kuličky s trnkama, posypané jen grankem a bude to.
Není tady