29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zeleninovou s kapáním, ledvinky s houskovým knedlíkem, ještě musím vymyslet něco pro odpůrce ledvinek .
Není tady
Polévka zeleninová, plátečky s kýty zamotané do takových malých roládek naplněné -co dům dal ,posypané určitě brokolicí, možná i šlehačkou zalité a zapečené , rýže nějaká zelenina.
Není tady
rizoto ze zbytků včerejšího pečeného kuřete
Není tady
játrová omáčka, br knedlíky
Není tady
kuře na paprice, knedlík, zitra (nebo pokud zbyte kure na p. tak streda) sunkofleky asi.
Není tady
Polévka od neděle, br. kaše a smažená vinná klobása , okurek.
Není tady
Kuřecí játra restované a k tomu chleba.
Není tady
Česneková omáčka knedlík, vývar s rýží a hráškem.
Není tady
Hovězí polévku a mleté maso zapečené v brkaši
Není tady
Smažený sýr, hranolky.
Není tady
topazio napsal(a):
Smažený sýr, hranolky.
u nás také...smažená gouda, nebo hermelín, podle chuti
Není tady
Francouzský brambory.
Není tady
u nas segedin. ja s dcerou file s kasi jsme dodlabli.
Není tady
dnes k večeři uzená kotleta brkaše. Uvařila jsem si na zítra obě polévky, které my jíme tj. hrachovou a zelňačku s klobásou uzeným hřibama a smetanou a taky jsem sfoukla bramborový salát, ať se zítra můžeme vklidu koukat dopoledne na pohádky. V poledne jen obalím rybu, vinné klobásy a řízky a budu se tešit jak se nacpeme doufám mi v lednu bude všechno oblečení
Není tady
U nás se připravovalo: obě polévky( rybí + hrachovka), salát, motala jsem klobásy na špejle a nakládala půl kapra po židovsku, půl bude klasika. Teď mi ještě pekárná motá druhé těsto na vánočku. Ráno jdeme ven ( asi na kopec,pokud tam zbyde trošku sněhu) a pak jen obalím, usmažím a padnu do křesílka . Těším se na pohádky a na to až bude nejsatarší kluk hrát koledy na klavír... Jde na mě romantika.. Nejvyšší čas na svařáček...
Není tady
Dneska vůbec nevím, co vařit...
Není tady
Mihule napsal(a):
Dneska vůbec nevím, co vařit...
Tak to bych chtěla mít Tvůj postoj. Já MUSÍM uvařit, rybí polívku a salát podle matky mého muže/ už mám, jen osmažit kapra, všechno vychystat, cukroví obhájit do poslední chvíle - jen stromek ať si hoši ozdobí sami. Napřesrok se dám ke svědkům Jehovovým, ti žádné Vánoce neslaví...Já bych Vánoce fakt zrušila.
Není tady
Tak u nás úplně klasicky: zelňačka na oběd, na večeři kapr, salát, rybí polévka. K tomu vánočky, panetone, cukroví. Jestli večer bude ještě chuť, mám tu anglický vánoční puding a vanilkovou omáčku, jinak ho nechám na zítra
Není tady
u nás taky klasika: ráno udělal manžel dva druhy brsalátu (jeden s cibulkou a s mrkví a jeden bez) a odpoledne jsem já uvařila polévku (houbovou, rybí nejíme) a obalila kapra a filé a manžel to všechno usmažil, děláme to takhle každý rok, už to máme tak "zajeté" tuhle dělbu práce. Děláme větší množství a budeme dojídat i zítra, zítra připravíme jen čerstvé chlebíčky.
Není tady
já dnes vařila jen knedlíčkovou polévku, 2 druhy salátu jsem dělala už včera (klasický a jarní s mladou cibulkou, ředkvičkami a zakys.smetanou) aby se rozležely a smažila jsem kapra a kuřecí řízky. Oběd nebyl, postili jsme se,abychom viděli zlaté prasátko
Není tady
K obědu byla jen hrachová polévka s opeč. rohlíkem-chlapi víc nic nechtěli,zobali cukroví a chlebíčky a na večeři br.salát a losos zapečený na másle a podlitý b.vínem,ovoce, zmrzlinový pohár.
Není tady
nám dneska vaří tchýňulka a zítra maminka - no nejsou ty svátky krásný
Není tady