6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Čím krmíte hafíky , vaříte jim nebo kupujete granule a jaké? A co čičinkám?
Není tady
u nas royal canine, vecer suche, rano se lzici nejake mnamky (jogurt, konzerva, sejra....)
Není tady
Ted mi dolo ,e se ptám a sama jsem to nenapsala.
Psům dávám purinu nebo eukanubu a kočce to střídám kapsyčky a různé konzervy. Snaím se nedávat lidskou stravu, ale kdy je kae , tak jim to nemůu udělat, e by nedostali. Taky dam občas rohlík. A granule občas taky vylepim tím tunákem nebo těstovinamy ...
Není tady
Purina, Eukanuba a Royal je určitě to nejlepí, co můete dát. Jestlie chcete, aby Vá pes stále bez problémů konzumoval granule a přesto mu chcete přilepit, zamíchejte mu přilepení ke granulím. Tak bude vědět, e granule jsou základ, který musí sbatit vdycky. Navíc je dobré občas něčím krmení spestřit, aby nebylo jednotvárné a aludek pak neměl problém, kdy pes dostane sýr - a pak nestačí doběhnout ven......
Kvalitní granule znamenají mení hromádky, tělo vstřebá mnohem více ne granule typu pomletá sláma, sám rot apod. Kdy koupíte granule které 10kg stojí 200Kč, asi kolem masa ani nejely
Není tady
Já té pouívám granule (značky střídám, kupuji ve střední cenové relaci), nepouívám je jako hlavní krmivo ale doplněk. Naemu psovi vařím a jako doplněk stravy má stále k dispozici v misce granule.
Před vánoci jsem někde náhodou koupila psí granule co se dají do misky a zalijí horkou vodou. Granula pustily takovou ávu, celé to pak vypadalo a i vonělo jako dobrý guláek. Nevíte někdo jak se to jmenuje? Čuba se mohla utlouct...
Není tady
Já pouívám Eukanubu pro staré pejsky. Táhne nám na desátý rok ... a jsme furt prdlí jako těně ...
Není tady
Já krmím psa granulema značky stídám ..chappi ,purina. asem tam dostane maso a kosti..a kočky jen granulema...a na přilepení nějakou konzervu.
Není tady
U nás máme granule Royal pro Tedýska stále v misce (ale před kocourem je musíme odstranit, aby je nezbatil). V úplném začátku batil konzervy pro psí miminka, ale s přibývajícím věkem a zjiováním, e existují i jiné dobroty, moc o masíčko z konzervy nestojí. Ve vední den krmí manel co uzná za vhodné a v sobotu a v neděli, kdy jsem doma já, dostává vařené kuřecí nebo hovězí maso(malinko kuřecí játra). Vařím to do zásoby a dělám malé porce - nakrájené maso + vývar), naplním do malých misek s víčky (tak max. 2 porce)a dám do mrazáku. Kdy je krmení tak rozmrazím, někdy k tomu přidám nakrájenou papriku nebo duenou mrkev (podle toho co se zrovna vaří), někdy psí těstoviny - jsou kukuřičné, nevaří se, jen před podáním navlhčí. (Tedýsek je miluje i suché a křupavé.) To je pro něho taková bata, e talíř i pod ním - ve zůstává naprosto čistě "vyluxováno". Myslím, e to vařené maso by mu asi makovalo nejvíce, ale proto, aby se mu nepřejedlo, tak to má trochu prostřídané konzervou a granulemi. To je to hlavní jídlo. Jinak nepohrdne chlebem se sýrem, rohlíkem nebo celozrným rohlíkem s máslem, někdy vylepeném unkou a jinou dobrotou. O jogurty nebo tvaroh moc nestojí.
Také jsem se dozvěděla od veterináře, e je dobré jorkům dávat kliku, nebo vařené koleno nebo noičky (co u nás nikdo nejí). A je to dobré pro vývin jejich kloubů.
My máme retrívra ani ne rok starého a dávám mu Eukanubu pro těňata velkých plemen. Batí to bez problémů, ale kdy mu uvařím těstoviny s konzervou nebo dostane zbytky, tak se můe utlouct. Ta Eukanuba je dost drahá, poraďte mi nějaké relativně kvalitní a méně drahé granule pro velké dospělé psy.
Máme malého knírače ten ty levné granule nechce ani vidět, byl zvyklý na eukanubu, nyní mu kupuju akanu. Kdy ale přijdou rodiče tak ho hrozně rozmazlují a dávají mu různé mnamky.On jinak je schopný spapkat mrkev, rajče, meloun, prostě by spapkal snad i mě.
Není tady
Kanadský Nutram nebo K9 je také kvalitní a vyjde kolem 1000,-. Tak můe prostřídat. Občas koupím modrý Nutram.
Není tady
Ka napsal(a):
My máme retrívra ani ne rok starého a dávám mu Eukanubu pro těňata velkých plemen. Batí to bez problémů, ale kdy mu uvařím těstoviny s konzervou nebo dostane zbytky, tak se můe utlouct. Ta Eukanuba je dost drahá, poraďte mi nějaké relativně kvalitní a méně drahé granule pro velké dospělé psy.
Eukanuba je sice drahá, ale zase jí dává mení mnoství ne jiných krmiv, take sse pak dostane na stejnou cenu. Ale můe zkusit třeba Acanu - pro těňata velkých plemen. Nicméně ze své zkuenosti doporučuji alespoň po dobu těněcího věku kupovat retrívrovi kvalitní granule, protoe musí růst pomalu, jinak bude mít později velký problém s klouby, u retrívrů je velmi častá dysplazie kyčelních kloubů, co v případě operace je seta sakra drahá záleitost, take radějiinvestovat do kvalitního krmení ne do náročných operací. Hodně těstí
Není tady
Já vdycky kdy vidím jak v marketu někdo dává do koíku psí granule (10 kg za 200,-) tak si říkám "chudák pejsek". To nemá s masem nic společnýho.
Není tady
Peta napsal(a):
Já vdycky kdy vidím jak v marketu někdo dává do koíku psí granule (10 kg za 200,-) tak si říkám "chudák pejsek". To nemá s masem nic společnýho.
To má přesně pravdu, já to tady taky u psala. My tomu říkáme pomletá sláma ..... okolo masa to ani nelo. Kdyby si lidi přečetli, co v tom je...... To samé např. Pedigree konzervy - je tam 4% masa !! No to je hnus, ale hlavně e to dobře vypadá, krásné voňavé kostičky ze rotu.....
Není tady
Vloni u nás jezdili po vesnici z nějakého klubu Whiskas a Pedigry a kdo vyplnil formulář dostal 3kg pytel granulí Pedigrý a pytel Whiskasu. Na kočka to odcenila a pes by býval radi umřel hlady.
Není tady
Nae kočky mají předevím maso,jako správní dravci,jinak mají po celý den k dispozici granule Whiskas nebo Friskis.Mají rády občas jogurt,mléko,ale jen sunárek pro děti.Nai stravu nepředkládám vůbec ale stane se občas ukradnou zbytky .Evidentně jim jedou víc jak granule.Jo a jedna z nich miluje vánoce,protoe to se dá krást ze stromku čokoláda,po které by se utloukla.:-)
Upravil(a) anka (18. 2. 2006 12:45)
Není tady
Nae kočka má po mléku průjem. Granule má taky pořád v misce. A maso papá jenom drůbeí. Zajímavý je e ani ryby nechce. A u i ty kapsyčky si začíná vybírat, asi jí necham vyhladovět. (taková budu)
Není tady
Ka napsal(a):
Akana, K9:kapitulation:
Peta napsal(a):
Tak to jsem teda hodně patná.... Sice psa mám a tyhle granule taky kupuju... Ale pro slepice....
Napadlo vás někoho, e tyhle granule erou i jiná zvířata? Známý je přidává praseti.
Není tady
Mě to teda nenapadlo, ale sousedka je kupuje psovi. Kdy jsem mu loni přinesla Pedigrý, který ná pes nechtěl, tak ten jejich se mohl urat.
Není tady
Ná pes nemá rád chapi
Není tady
Já někdy taky ne.
Není tady
Jé cilko promin já četla chlapi. Nejdřív jsem nevěděla proč to píe a to bylo jediný co mě hned napadlo.
Jinak myslim e chapi je tak asi stejné jako pedigrí.
Není tady
Peto, dobrý!!!
Není tady