3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Akar, tak to bude i pres nase snazeni 50 na 50, i kdyz vcera jsme se s manzelem preli, on tvrdi, ze mame sanci na holcicku aspon 60%. Tak uvidime. Akar, ty jsi se pohlavi dozvedela az ted, ve 21tt, vid? To si jeste asi budu muset tak mesic, spis dva jeste pockat...
Není tady
jj Sakuro ted v 21tt, minule nekdy po 33tt
Není tady
ahoj vem
tak i já přidávám jména svých dětí
David (je mu ted jo let a ve třídě je jen jeden D.). Líbí se mi jméno u jen kvůli tomu, e je takový neutrální, a nejde s ním nijak moc patlat. Mě stě třeba nelíbí od Daniela - danda, dáda. Prostě mu říkáme Davide (kdy byl bylej tak Davídku). Jméno jsem vybírala sama coby svobodná matka (kamarádka měla kluka Davida, a kluka jsemmělamoc ráda)
Druhý kluk je Pavel (po tatínkovi).
A holka - Markéta (chtěla jsem Marii, ale ta neprola, tak alespon aby začínala na M). Jméno řeili i kluci, favoritkou byla i Veronika, ale pro nae příjmení moc dlouhé.
Jako náhradní jméno byl Martin (a na holku Simona - tenkrát před 16lety)
Není tady
A jetě k ovu
U druhého kluka jsme měli styk dva dny před ovu , (tak jsem si myslela do poslední chvíle, e to bude holka)
Při otěhotnění u holky tři dny před ovu.
Není tady
Sakura napsal(a):
Maharishi, a jak to ovu zjstujes? Ja naprosto netusim, kdy ovuluju...Nikdy jsem si nemerila bazalni teplotu ani nedelala ovu testy a podobne. Navic vedet ovu dopredu se as neda, a my se potrebovali snazit tri dny pre ovu.
Sakur, právě e jsem ovu nějak nezjiovala, obě nae děti byly počaty pouze ze dvou nechráněných styků, a jeliko mám celkem přesnou menzes, tak jsem si to zpětně dopočítala:
U Niki jsem měla poslední menzes 30.6.06 a k početí dolo 14.7.06 (tzn. teoreticky 2 dny před ovu)
A teď u té druhé jsem měla menzes 28.6.09 a početí bylo taky 14.7.09 (take teoreticky den ovu). Navíc jsem to jetě poznala podle takovýho hlenu, který se objevoval pouze v tom dnu ovu. Jinak jsem si nikdy nic neměřila, ale přála jsem si, aby ta první byla holčička a to druhý kluk
Není tady
Sakura napsal(a):
Akar, tak to bude i pres nase snazeni 50 na 50, i kdyz vcera jsme se s manzelem preli, on tvrdi, ze mame sanci na holcicku aspon 60%. Tak uvidime. Akar, ty jsi se pohlavi dozvedela az ted, ve 21tt, vid? To si jeste asi budu muset tak mesic, spis dva jeste pockat...
A mě dokonce ve 20tt tvrdili, e je to spí kluk a lépe poznat to bylo a na genetickym ve 23tt. Minule u Niki jetě ani na tom velkým vůbec nerozpoznali, co to je...a bylo to vidět a po 30tt.
Není tady
Tak holky koukám e řeení jména je stále aktuální :-))) No my jsme měli podobnej problém jako Rusty.
U Káji byla ve hře z mojí strany Alběta, Stella nebo Elika. Manelovi se ale nelíbilo ani jedno, navíc Elika se nehodilo k příjmení a tak pak najednou manel bouchnul do stolu a řekl - dost diskuzí, bude to Karolína
No nejdřív mě to nenadchlo přeci jen Karolína Karlová.....no neznělo mi to, ale nakonec právě s odstupem pár dní se mi to začalo hrozně líbit
Take teď u druhé princezny jsme si počkali a nám potvrdí holčičku a pak vybral opět manel - tentokrát Kačenku
tak budou holky Karolína a Kateřina ......nebo spí Kája a Káa
ovem pro kluka jméno nemáme take doufám e do dalího vyetření nenajdou Kačence pindíka
Není tady
Blue, u holcicek to souzneni s prijmenim neni az tak dulezite, stejne se vam holky jednou provdaji. Jak se vam povedly dve holcicky, prosim te?
Ja chci taky!!
Není tady
My jsme se včera večer zas s manou chytli kvůli jménům, spí teda kvůli tomu, e on si z toho dělá neustále pr... a vymýlí naschvál strany jména jako Filoména a Boetěcha atak. Take jsme zase nic nevymysleli;)
Není tady
Blue my taky nemame vymyslene jmeno pro kluka, jsem se vcera ptala manzela, jestli bude jako vymyslet neco jineho, nebo tam napisem to co minule
Není tady
Sakuro - hele obě se nám povedly v podstatě náhodou u Káji jsme poruili povinnou pauzu po revizi a tak nae první vznikla na chatě v lese v opilosti po posvícení
a ta druhá měla být pečlivě naplánový kluk ale ne jsme stihla vypočítat kdy na to jít aby ten kluk vyel tak jsme zvládli rychlovku v koupelně a to nae druhá dcera
Mahar - to mi ten můj dělal taky, vymýlel krávoviny a pitomý rýmy a říkánky na kadý jméno co jsem vymyslela - no na ránu
Není tady
akar - my tam asi taky flákneme jen tak něco pro formu....
Není tady
My jsme se u toho prvního vůbec nemohli dohodnout, bereniku nael manel a 2 dny před porodem a já to tak nějak zkousla (te´d u jsem za to jméno samozřejmě rÁda)
Teď po druhé nebudem vědět pohlaví, tak je to těí. Nicméně na Anastázii jsme se shodli rychle a pro kluka máme zatím Nikolu (ačkoliv mana teď zas dumá, e bychom zkusili jetě jiné. nevím, u sjem si NA nIKOLU ZVYKLA...)
Není tady
Tak my celý těhotenství oslovujeme mimčátko Edgárku a vzniklo to z vtipu,kdy jsme jednou prohlásili,e se nae tři budoucí děti budou jmenovat Edgar,Alan a Poe A u sme si na toho Edgárka tak zvykli,e bysme ho snad i dali,ale máme navíc německé příjmení je v něm dalí R a jetě přehláska
take by to znělo hrozně tvrdě celý dokupy.Jenom na tom je krásně vidět,jak prostě si i na neobvyklý jméno člověk zvykne a se mu nakonec začne líbit,jak se to pořád opakuje
NAkonec sme vybrali pro kluka Alex a pro holčičku Lea-do tý sem se úplně zamilovala.
Já mám ráda krátká jména a přítel navíc zakázal dalí čárky a háčky v křestním jméně,e u tak má sloitý příjmení,take to nebylo úplně jednoduchý vybrat.
Pak se mi jete líbí z holčičích Mia,Emily,Elen,Ela,Anna, u kluků jetě tak ten Alan a pak u bych měla problém.
Mimochodem znám minimálně tři lidi,kterým rodiče říkaj úplně jiným jménem,ne se jmenujou.co je taky zajímavý.Sem zvědavá i na nás jestli naemu Alexovi nezůstane"přezdívka" Edgárek
Není tady
Alex i Lea jsou moooc hezký ádná ílená exotika a přesto netradiční a hodí se i k cizímu příjmení, fakt super
My máme příjmení typicky české a i jsme typově takoví .....prostě obyčení, take k nám by se to asi moc nehodilo ale líbí se mi moc
Není tady
My jsme měli u Niki pracovní název Milan , ani u nevím, jak to vzniklo, teď na vymýlení blbostí není vůbec čas.
Alexe máme taky v záloze pro kluka (nebo jetě Dominika a Jirku)...
Ale to jste měli vidět, kdy jsme večer před tím, ne mi měli vyvolat porod u Niki, jak jsme se s manou pohádali kvůli tomu, e jsme museli vyplnit do kolonky jméno pro kluka. On chtěl vyloeně Jirku, já zase Ondru, a hrozně jsme to řeili a přitom to vlastně bylo jedno, protoe jsme věděli, e to bude holka
Nakonec jsme tam napsali Ondřej Jiří a pro holčičku jméno Nicol Veronika.
Není tady
Edgar je moc hezké jméno .
Kamarádka chce dát holčičce jméno Salma, ale vichni jí to rozmlouvají.
Není tady
topazio - noo pokud má za manela cizince a mají nějaké exotičtějí příjmení tak proč ne, ale aby byla Salma Dvořáčková to je fakt takový divný....
ale to je kadýho věc....
Není tady
Topazio,a kamarádka nedá na ostatní...Na nás taky koukaj divně i kvůli Alexovi,jsme z malýho města tak moná proto,já to taky řeila zezačátku,e se to nikomu moc nelíbí,ale pak sem si řekla,e na to kalu.Důleitý je e se to líbí jí.A například Saly nebo Sal je moc hezky oslovení. a je to fakt jen ne si to okolí zvykne,pak u jim to tak divný nepřijde.
Není tady
Maharishi napsal(a):
U Niki jsem měla poslední menzes 30.6.06 a k početí dolo 14.7.06 (tzn. teoreticky 2 dny před ovu)
A teď u té druhé jsem měla menzes 28.6.09 a početí bylo taky 14.7.09
Tak to je mazec to početí na 14.7 oboje!!
Není tady
misha88 napsal(a):
Maharishi napsal(a):
A teď u té druhé jsem měla menzes 28.6.09 a početí bylo taky 14.7.09Tak to je mazec to početí na 14.7 oboje!!
No jo , my to asi jinak neumíme...ale je to fakt straná náhoda, i doktor se tím bavil..Uvidím jak mi vyjde datum porodu, Niki se toti narodila o 2,5týdne dřív. A jetě k tomu mám termín porodu na svoje narozeniny
Není tady
Maharishi napsal(a):
misha88 napsal(a):
Maharishi napsal(a):
A teď u té druhé jsem měla menzes 28.6.09 a početí bylo taky 14.7.09Tak to je mazec to početí na 14.7 oboje!!
No jo
, my to asi jinak neumíme...ale je to fakt straná náhoda, i doktor se tím bavil..Uvidím jak mi vyjde datum porodu, Niki se toti narodila o 2,5týdne dřív. A jetě k tomu mám termín porodu na svoje narozeniny
Mamka měla u ségry TP 21.3 a u mě 9.3 a narodily jsme se 19.3 a já 18.3...skoro to klaplo..jen je mezi námi 14let rozdílu!! Take mamka to početí musela mít (zhruba) taky na stejno...
Není tady
Mahar - to je dobrý, take vy prostě děláte děti jenom 14. července tak zas alespoň ví na čem jsi
Není tady
BLUE napsal(a):
Mahar - to je dobrý, take vy prostě děláte děti jenom 14. července
tak zas alespoň ví na čem jsi
Přesně tak..a jak to tak vypadá, tak jenom holky...asi jsme si na toho kloučka měli zvolit jiný datum
Není tady
Blue, manela má Čecha, jmenuje se Nováková .
Není tady