19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahojky, ačkoliv mám druhé dítko, tak u Nikolky se kojení nezdařilo vůbec kvůli plochým bradavkám, take byla od počátku na UM výivě. V tomto těhotenství jsem se připravovala, nosila formovače bradavek, take se nakonec přisátí po dlouhých bojích zdařilo.
Ale teď k problému- asi mám lenocha, ale jakmile se přisaje, začne u prsa pospávat, take jí neustále budím a ona zase usíná, bradavku spí dudlá ne aby intenzivně sála. Půjčila jsem si domů váhu, abych měla přehled, jak pije a dneska ráno třeba vypila z jednoho prsa po 20 minutách jen 15 ml. Nebo vypije 45ml a odpadne a za hoďku kňourá a chce zase sát. Mám pocit, e mě spí má místo dudlíka. Kdy u hodně pláče, dokrmuju jí stříkačkou odstříkaným mlékem a to se jí náramně líbí a napucne se. Snaím se kojit po 3 hodinách, mlíka mám dost, ale nevím, jak ji donutit sát. Bradavky mám rozkousané a krvavé, take je to pro mě zatím spí neříjemná záleitost, ale snaím se vytrvat. Někdy přes den tohle pokňourávání trvá a tři hodiny, kdy ji mám třeba 40 minut u prsa a kdy usne, dám jí do postýlky, ale ona začne do 10 minut vyvádět a uklidní jí zas jen prso, take se to celé opakuje.
Co poradíte zkuené kojné?
AHoj Potvurko, predne ti gratuluju k Sofince, u Verci nekdy pomahalo, ze jsem ji simrala jakoby pod bradou a ona si pak cucla, ale kojivala sem taky nekdy co hodina, ale nezoufej, Sofi je jeste strasne mala, to bude lepsi,ja poroste a bude mit vic silu. a nema treba trochu zloutenku,to jsou pak deti hodne spave, Verca mela a prvni tyden jsem ji skoro nemohla nakojit, jak porad jen spala a jak zloutenka odchazela, tak to bylo lepsi..ja mam ted za problem, ze maly strasne hlta vzduch a pak strasne brka a prdi a boli ho bricho, porad se mi pousti a znovu prisava
Není tady
ahoj potvurko, gratuluju k Sofince
nevím kolik Sofinka měla kdy se narodila, ale je moný e kdy je mimčo mení nemá tolik síly sát. Uvidí e a bude větí bude to lepí. Na nějaký tři hodiny bych se vykalala a kojila kdy má hlad. Pokud by jí zlobily prdy tak nechávat cca hodinu a půl rozestup na vytrávení a jinak bych to do ní prala o 106
moje kamarádka měla něco podobného její mimčo nemělo ani 3 kg, a nae PA z cvičení radila budit típat lochtat na krku i jinde zvedat na krkání, přikládat střídavě k oběma prsům, atd. Teď mu jsou tři měsíce a má 7 kg tak vydr.
A dobré stránky jsou www.kojeni.net tam v databázi najde spoustu odpovědí. Radím nevzdávat to a moc nedokrmovat stříkačkou, pak nemá důvod se moc snait u prsa. A věřím tomu e hlady nezůstane. No ale jen ti sděluju zprostředkované zkuenosti, sama mám doma opačný problém
Drím palce a se to brzy zlepí
Upravil(a) gall (18. 12. 2009 12:18)
Není tady
Ahoj, já měla s Danielkou to samý, pokadý u prsa za chviličku usnula a nestihla se pořádně napít. Take jsem jí se jí vemoně snaila budit (taky jsem imrala pod bradičkou, típala do patiček, tahala za ui, lehtala ) a kdy u se to nedařilo vůbec nijak a spala jako palek, tak jsem jí la přebalit, tím se probrala a pak jsme pokračovaly v kojení a zase jsem se jí přitom snaila budit
Ale nikdy jsem nedokázala mít intervaly 3 hodiny (někdy jsem to zkouela jako e jí vyhladovím a ona se pak napije pořádně, ale výsledek byl ten, e byla dvě hodiny protivná a stejně to nepomohlo), dávala jsem jí k prsu kdy chtěla, zezačátku opravdu hodně často, klidně po hodince. Časem se to spravilo, u dokázala sát pořádně a rychle a postupně se intervaly prodluovaly. Ale stejně jsem hodně dlouho kojila po dvou hodinách, a v několika měsících dokázala vydret déle.
Jo a bradavky mě straně bolely celý první dva měsíce, nic nepomáhalo, ádnej krém, větrání, omývání, nic.. Tak jsem si myslela, e nemám prostě prsa dobře udělaný na kojení na léčení jsem se vykalala a říkala si, e do půl roka to prostě se zatnutýma zubama vydrím
A přelo to, bradavky si zvykly a teď u mě to nebolí vůbec, take bude líp!
Upravil(a) zuzík22 (18. 12. 2009 12:36)
Není tady
Ahoj Potvůr,
koupkám e jsi taky zapadla do neumírajícího tématu
Malá je jetě malá a proto pospává. Malej chrupal pořád. A teď tahá jak kdyby u nikdy neměl dostat
U mě byly zaručené budiče zlobení ouka, e jsem potáhavala a imrala v něm a ikmrání bradičky a krčíku. A pak jetě pomáhalo, kdy jsem jakoby naznačila, e chci prso sebrat. To tahal jak o ivot.
Na ty bolavé bradavky .... jak ti to jde s kloboučkama? Takové ty dlouhé a vysoké jsou pro vpadlé bradavky celkem OK.
Tak s¨nad jsem to trochu pomohla.
Není tady
Tak potvůrko, e je kojení vyí dívčí víme asi vechny. Není to ádná legrace.
Tak na ty bolavé bradavky mně zabral jedině Purelan od Medely. Dost těko se shání v lékárně, ale je to mastička z ovčí vlny a účinek je okamitý. Já měla bradavky citlivé, sice ne rozkousané, ale bolelo mě kadé přisání, a tohle zabralo na 100%. Tak vřele doporučuju. Bepanthen je na .....
No a to usínání, to neporadím, protoe malej kdy u prsa usne, tak má prostě dost a kdy byl maličký, tak u prsa nespal. Budil se na jídlo snad kadou hodinu. Kojit po 3 hodinách se mi zdá na tak malinké miminko poměrně dost, ale to je jenom můj názor. Usínal mi u prsa, kdy jsem je měla hodně nalitá, protoe se patně přisával. Tak jsem trochu odstříkala, masírovala, ale postupem času se naučil. Chce to prostě asi jen vydret. A ten web, co Ti doporučila Gall je fakt super, hodně ho studuju a pomáhá.
Není tady
Sofi měla při porodu 31OOg, take to není ádný nedochůdče. loutenku slabou měla, ale u by měla být v pohodě. Kloboučky mi v porodnici nedoporučili, prý kdy to zvládla se přisát, tak klouboučky nedávat. imrání, lechtání a podobný fígle na ní neplatí, prostě chrupe. Během kojení jí tak 10x prso vypadne ne se pořádně zas přisaje, take jsou to boje. Mau Bepanthenem, větrám, prsa pořád vyvalený venku. Kdy bude nejhůř, zkusím laktační poradkyni, jak tahle sluba funguje??
Gratuluju k druhý holčičce
Já bych zkusila změnu polohy kojení a taky na mě dělá dojem, e není dobře přisátá. Dobře přiloený dítě nemá jak poranit bradavky... navíc, pokud cucá jen bradavku, je to pro ni dost namáhavý a vysiluje ji to. Pokud má v pusince celý dvorec co nejhlouběji, pak jí stačí jen velmi malý podtlak a mlíko teče samo proudem.
Jinak jakmile mi Sam začal pospávat, rozbalila jsem ho a lechtala nebo aspoň hladila po tváři.
Tak moc drím palce
Není tady
Ahoj
Ja si taky myslim, ze ty bradavky jsou rozkousane tim, ze je mimi spatne prilozene, musi mit cumacek proste zaboreny v prse a jak psala Alisa masticka z ovci vlny - ja pouzivam, nebo spise pouzivala Lansinoh a je super, ucinek je temer okamzity
Samo, ze to je i tim castym dudlanim a castym a dlouhym kojenim, ale spravna poloha a prikladani dela sve, ale je to boj vydrzet, to jo
vetrani bradavek jsem nesnasela a citlive a krvave bradavky by se ani vetrat nemely, pisou to na te masti a me delalo dobre tepla lazen a zabarikadovany bradavky......
Tak drzim pesti at se mala rozpapa co nejdrive
Není tady
Potvůrko, taky moc gratuluju k malé Sofince a chválím, e při druhém jsi odhodlaná do kojení!!
Já si taky prola začátečními problémy a můu říct, e to bylo snad horí, ne maturita, hlavně ze začátku, z kadýho kojení jsem měla strach. Ale povedlo se, a i teď jetě saje o 106!
Ale jinak mám stejný názor jako Fi, zkus změnit polohu (mně nejvíc vyhovovalo v lee, kdy byl malej na boku) a hoodně zastrčit bradavku do pusinky! Plochý bradavky jsem měla taky, zkouela i kloboučky, ale ono to není lepí, spí i horí a hlavně časem by bylo mooc pracný, take líp, kdy pije bez nich (dobrý je si je nahřát sprchou před kojením a natvarovat pár tahy odsavačkou, hned si líp chytil!).
A přikládej klidně kadou hodinu ze začátku, kdybych malýho krmila jen co 3 hodiny, tak by řval víc jak hodinu jak na lesy!! My za začátku přikládali kdykoli (na radu dr) a později si říkal co dvě hodiny.
Jo a mazala jsem Bepanthenem po kadém kojení, umytí... První cca 3 týdny jsem prakticky nedělala nic jiného, ne kojení, sprcha, přebalování a furt dokola.
drím pěsti a vydr! Stojí to za to!!
Upravil(a) Berka (18. 12. 2009 13:51)
Není tady
Potvurko ja nevim jestli ti moje rada k necemu bude ,ale kdyz ctu ze ti mala spis hur saje ,tak mi to pripomina prvni dny s moji Sofinkou Taky mi u toho spinkala a moc nevypila(ja navic mela fakt malo mlika ,ale to je jina) Dokrmovala jsem jako ty pres strikacku a prst.Myslim,ze tohle by ti laktacni poradkyne neschvalila ,ale Sofi se zacala krasne prisavat az kdyz jsem vyhodila strikacku a zacala ji davat pit z teto lahve : http://www.nej-kocarky.cz/tommee-tippee … -1-ks-0-m/ .Me se proste zdalo ,ze z te strikacky se nemusi vubec snazit a tahle lahev jako by ji to sani teprve vypilovala
Sice vsude varuji pred pitim z lahve ,ze je dite zmatene atd... ale mala i ted nema problem se prisat jako prisavka
Tak hodne stesti
Není tady
Potvůr, laktační poradkyně funguje tak, e si najde nějakou, která je ti nejblí a prostě jí zavolá, popíe problém a ona za tebou přijede a poradí přímo při akci. Vesměs jsou to ikovné paní a pomůou, pokud to jde.
Tady koukni http://www.kojeni.cz/poradci.php
Není tady
Zuzi s tou lahvičkou s tebou souhlasím, i kdy je to proti vem doporučením poradkyň
Já mám lahvu s malinkatou dírečkou a tak malej musí hodně zabrat, aby to vytáhl. A je hodně podobná tvaru prsu a bradavky ..... a zatím nebyl problém ,kdy sem jí pouila, tak se pak v pohodě přisál
Není tady
Ahojky Potvůrko.
Nevím, jestli poradím, ale jsme na tom přesně jako vy
U Vanesky mi kojení nelo, nebylo mlíko, bolavé bradavky a já, neinformovaná jsem to za odkývání dětské doktroky vzdala
Teď jsem naprosto odhodlaná kojení zvládnout, protoe nějak nemám sílu čelit nátlaku okolí, které by ve mě vyvolávalo pocit méněcenosti a osobního selhání
Malá mi taky u kojení usíná. Cucne si, tak max 40 ml. poloím ji ... za chvilinku brečí, a chce zase jíst ... a tak pořád dokola, celý den. U ani nestíhám a nemám sílu ji před a po kadém kojení váit, protoe bych musela mít váhu v posteli a neustále kojit a váit. A nestíhala bych ani domácnost, ani Vanesku
Take v těch krátkých mezičasech mezi kojením si alespoň odskočím, něco udělám, napiju se a znovu ...
Laktační poradkyni jsem volala. Přijela, poradila. Ujistila mě (i kdy ve mě stále hlodá pochybnost), e se mi prsa prý nalívat nemusejí - (protoe mě se nenalívají - max troku po noci, ráno, ale nijak extrémně) a mlíka můu mít dost Koukla mi na bradavky a řekla, e na nich mám kvasinkovou infekci a proto se nehojí a bolí a poradila mi mazat Imazolem. To pomohlo na to nejhorí.
Prsa mě stále bolí. Přisátí i kojení. Ale u se to dá vydret. Ze začátku to bylo fakt k nevydrení. Brečela jsem bolestí
Mau Purelanem i Bepanthenem, ale osobně jsem nějak nezpozorovala, e by mi jedno nebo druhé nějak zázračně pomohlo
Na podporu tvorby mléka beru Homeopatika.
Take jsem ve fázi, kdy doufám a věřím zkuenějím, e a bude mít malá víc síly, tak se naučí vypít víc a bude to lepí
Ale chodíme na převáení a i ji váím vdy před koupáním a pomalu ale jistě přibírá. Take mi to dodává sílu pokračovat
Jo a mimochodem taky mám doma ty lahvičky Tommy Teepee a doktorka mi schválila přikrmovat případně s touto lahvičkou. Ale moc to nevyuívám. Jen ty první dny, kdy jsme měly krizi, tak jsem jí dávala a dobrý. Přisává se stále dobře
Jo a kojím přes kloboučky. Jinak by to zatím nelo. Nejsem masochistka
Není tady
Fufí, ty prsa se fakt nalívat nemusí. Znám spoustu holek co kojí a prsa vůbec nalitá nemají a ani nemusí nosit ty vloky a v pohodě kojí a mimča si vytáhnou co potřebují. Taky jsem to nechápala , ale je to tak
Není tady
Tak to jsem ráda, e to říká, protoe nikde ve svém okolí jsem se s tím nesetkala ... teda a u sebe
A znervozňovaly mě kamarádky, co říkaly, jak jim mlíko stříká a teče ... a mě prostě nic. Ale malá pije. A i přibírá. No záhada
Není tady
Kojení mě u obou dětí straně bolelo....v nejhorích případech jsem musela vykázat manela z pokoje a hlavou jsem přitom mlátila do stěny. U holky i 2x mastitida.Děsila jsem se kadýho kojení. Mlíka mraky...bylo mi líto s tim skončit. Vydrela jsem a mě osobně teda laktační poradkyně řekla kdy jsem tam u prvního dítěte byla (Laktační liga v Thomayerově nemocnici), e malá je přiloená správně, e mám prostě citlivý prsa (co je teda fakt) a ty malinký miminka kdy jsou větinou u toho prsa tak je jasný, e to ty bradavky nevydrej. Samozřejmě to můe být i patným přiloením, ale u mě nebylo.
Jinak syn je víc spací take jsem ho taky budila. 3 hodinový intervaly jsme takhle na začátku určitě nedodrovali.
Jinak mě Purelan bohuel nepomohl, samotnej Bepanthen taky ne, ale vdycky jsem si namazala genciálkou bradavky a pak terpve mázla slabej!! film Bepanthenu, uloila do podprsenky....to byl najednou u mě zázrak. A nevětrala jsem ba naopak.
Upravil(a) Klea (18. 12. 2009 19:58)
Není tady
Taky jsem s úspěchem pouívala na krmení odstříkaným mlíkem lahvičky TT a doporučuju je kudy chodím. Dalí značka, která by mi mohla platit za reklamu
Fufíku, mě mlíko taky nestříkalo a měla jsem ho a a. Tampony do podprdy jsem nemusela pouívat. Párkrát se mi teda zpočátku stalo, e mi kapalo mlíko při kojení z druhého prsa, které zrovna "odpočívalo", ale to bylo fakt tak max 5x.
Prsa se mi nalívaly průběně a zajímavost byla, e kdy malej začal plakat, tak se mi nalívaly na počkání a úplně brněly. To zas neznaly moje kamarádky a byla jsem za exota Upravilo se to tak po 8 týdnech.
Upravil(a) Fidorka (18. 12. 2009 20:05)
Není tady
Tak já nějak extrémně nalitý prsa taky nemám, ale mlíka mám prý dost. Dneska zase krize a řesně vím o čem Fufíku píe- osobní selhání Manel kdy mě dneska viděl, tak řekl a s tím seknu nebo se sloím. Kadý kojení horor a navíc nestíhám vůbec nic a to tu mám dalí dítě, který vyaduje pozornost a chlapa, který se vrací nejdřív v sedm večer z práce. Já mám taky hodně citlivý bradavky - kdy jsou v normálním stavu plochý, nebyly zvyklý ani na kontakt s oblečením nato na sání dítěte. Chjo, pro mě je kojení zatím děs běs, ale budu se snait vytrvat.
A jak jste na tom s dudlíkem, pouíváte?
Potvůrko, to je mi líto Je jasný, jak má jetě jedno dítko, e to není sranda. Nemá třeba babičku na hlídání? aspoň na pár dnů?
Dudlík malej nechtěl nikdy, usnul s ním tak vehovudy 5x, spí ho bere jako hračku, u se ani nesnaím mu ho dávat. Myslím, e je to tím, e pořád kojím, e ho nechce, ani z flaky moc pít neumí..
a to jsem chtěla dudlíkový miminko
Není tady
Já ho malé i někdy zkouím dát ... ale zatváří se jakoby chtěla zvracet a vyplivne ho
Take zatím odmítá
Není tady
Tak po padesátiminutovém kojení, kdy u fakt spala a nela probrat jsem jí odpojila a do deseti minut řev Z obou prsů jsem odstříkala u jen 10 ml. Je moný, abych večer měla málo mlíka? Tak jsem jí udělala 30 ml příkrmu a je spokojená.
Já jsem jí dudla zkouela dát, ale taky ho moc nechce, ale manel u jí jednou dudlíkem uspal.
Berko, Niki byla u babičky dodnes, u se jí chuděře taky stýskalo a babi je z ní docela divoká, Nikolka je hodně ivý dítko.
Ahoj potvurko,
předně gratuluju k narození druhé princezny.
Nějak mi to nedá a taky ti písnu, i kdy si jako zkuená kojná nepřipadám.
Nae Týninka se narodila s 3,7kily, take taky ádný drobek, měla sice loutenku, ale nijak silnou a taky nechtěla pít.
Přisávala se krásně, ale tak max. pětkrát sála a spala, take mi ukázali dloubat pod bradičkou, ale tak necitlivě jako sestřičky z porodky jsem to nikdy neuměla.
Tak jsme to dělali třeba hodinu. V 14 dnech kojení trvalo 20min a pak po 3M najednou 5min.
Ne začala pít po 3h tak jsem jí dávala podle potřeby, ze začátku po 1-2h, take jsem taky nic jinýho nedělala.
Prsa se mi nalila jen 3den po porodu kdy se dělalo mlíko, časem se to upravilo a teď jen kdy dlouho nepije, třeba v noci.
Bradavky mě taky bolely, hlavně tím častým kojením, ale zvykly si. Pouívala jsem bepanthen a nevětrala to mi taky vadilo a taky jakákoli látka. Ze začátku jsem se kolikrát kroutila jak had, ne se malá přisála a bolest přestala.
Dudlík pouíváme od 2.týdne, kojení nenaruil, i kdy jsem se bála.
Hlavně se nenervuj, e to nepůjde, já jsem si nějak nepřipoutěla, e kojení nepůjde. Jen jednou jsem klesala na mysli a to v porodce, kdy jí dokrmili druhý den po porodu. Váhu jsem neměla mě osobně by moc stresovala, věřila jsem, e vypije kolik potřebuje anebo jsem jí přiloila častěji, ale to je kadého věc.
Ty to má těí, e u jedno dítko má a potřebuje se věnovat i jí, ale já věřím, e za chvilku bolest přejde, malá se naučí pořádně pít a bude kojit jetě dlouho!!
Není tady
A jak dlouho z těch 50min jedla? Já nechávala a teď taky nechávám usnout u prsa, ale jí z toho jen chvíli, ale trvalo mi to, ne sem se naučila poznat kdy jí a kdy jen dudá. Kdy jsem zjistila, e spí, tak jsem jí dala malíček do koutku vyndala prs a dala dudlík.
S mlíkem mi to přijde divný, e bys na večer měla míň.
Ty první týdny rychle utečou a pak bude určitě líp
Není tady