Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 18. 12. 2009 11:10

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Problém se sporákem

Ahojte, prosim o radu......

Mam klasicky plynovy sporak a pri kazdem peceni se mi babovka ci jina pripravena smes ve forme pripali a to i v pripade, ze mam troubu na minimum. Kde je problem? Nekde jsem slysela radu o vlozeni cihly do spodni casti pod troubou. Neni problem v samotnem spotrebici?

Dik za rady.

Není tady

#2 18. 12. 2009 14:13

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Problém se sporákem

Jakou máš tu formu? Připálí se ti to v každé formě nebo jenom v té jedné? Mojí mamce takhle připalovala jedna jediná smaltovaná forma na bábovku. Já jsem dřív měla taky plynovou troubu, ale vůbec mi to nedělalo. Zkoušela jsi to upéct v něčem jiném, např. ve varném skle?  Zkus to vyložit pečícím papírem, do bábovkové formy bys ho musela napřed požvachlat aby byl měkký a máznout na formu trošku tuku nebo vody aby se pěkně přicucl... zkoušela jsi tu bábovku někdy vylít na plech a upéct na plechu jestli se taky přichytí? Já teď peču všechno na papíře nebo na teflonové fólii (ale na té nesmíš krájet, napřed to z ní musíš sundat).

Strach je malá smrt...

Není tady

#3 18. 12. 2009 14:16

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Jinak do plynové trouby se dřív dal koupit takový rozptylovač tepla, prodávalo se to v domácích potřebách a byl to takový dlouhý jakoby plechový trojúhelník, jakoby taková stříška, který se dával na spodek a mělo to pomoci, ale já jsem to nikdy neměla, jen vím že se to dříve prodávalo...

Strach je malá smrt...

Není tady

#4 19. 12. 2009 13:53

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Bety, dik za info. Zkusim priste pect na papire a uvidim jak to dopadne. Formu na peceni mam takovou hlinikovou a pak teflonovou a pripali se mi to v obou. Do ktereho patra se ma sparvne dat buchta, jsou tam ruzne prihradky? Ja nejsem az tak zkusena kucharka a ni pekarka, tak mozna blby dotaz. dumbom

Není tady

#5 19. 12. 2009 16:05

Bety
♥♥♥♥♥♥♥

Dotaz není vůbec blbý. Já dávám na spodní, když peču ve formě "bábovka" protože je dost vysoká, a na prostřední když peču na plechu. Ale jestli se ti forma vejde na prostřední, tak ji klidně dej na prostřední. Tu hliníkovou formu mám taky a nepřipaluje se mi, tak myslím že to bude asi sporákem.  Zkoušela jsi vysypávat strouhankou jestli by to nepomohlo? Jestli seženeš placaté střešní pálené tašky, tak to už jsem taky viděla že si dávají do plynového sporáku. Ale taky znám lidi, že jim nepomohlo nic a nakonec koupili nový sporák... Já jsem měla plynovou troubu jen jednou, když jsme bydleli v paneláku a měla jsem štěstí, pekla dobře...

Strach je malá smrt...

Není tady

#6 20. 12. 2009 21:49

Marcia111
♥♥♥♥♥--

Bety, tak jsem dnes zkousela upect kolac (obraceny jablecny kolac) na pecicim papire a opravdu uspech, kolac se nepripalil. :-) Tak nevim cim to je, asi tou formou, protoze kdyby to bylo sporakem tak by se to pripalilo na cemkoliv, ne? Jen jsem mnela trochu problemy s vylozenim dortove formy, musela jsem tam dat dve vrstvy papiru aby se pokryly okraje. Papir se mi ze zacatku spatne prilnul k forme, tak jsem s tim dobrou chvili zapasila, ale na druhou stranu jsem pak nemela zase praci s mytim formy.

Nevim jestli to ten pecici papir dela, ale zustaly na nem po vyndani kousky z kolace a po okrajich byl diky tomu takovy jakoby okousany.

Hlavni, ale je, ze se to nepripalilo. Dik za radu.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí