29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Původně jsem ani nechtěla slohovku nějak smolit, že jako nebude o druhém porodu co psát ale napíšu to jako podporu, že se opravdu dá rodit "v pohodě"
Všechno to začlo tím, že Adula se rozhodl mě vystresit a nevylézt v termínu a sám...
Bylo rozhodnuto, že holt pokud přes víkend nic, tak v pondělí nástup a vyvolání víkend nic a v pondělí ráno jsem si teda vzala svých pět švestek a pádila směr porodnice. Po běžné prohlídce jsem se ubytovala a dala oběd a podle plánu jsem šla ve 12:30 na zátěžový test jak budu reagovat na různé dávky oxytocinu. Bez oxytocinu se nedělo nic, Adam spal a já v křesle taky
pak přišla ta kapačka s velmi malou dávkou, kdy mě sestra uklidnila, že na tohle není téměř žádná reakce, omyl, po "třech kapkách" mi začalo tvrdnout břicho a začlo to malovat naprostý šílenosti, okamžitě začala sestra shánět doktora, mě položila na lůžko a celou dobu měla dost vytřeštěný výraz a pořád se ptala jak mi je, mě nebylo nic, nechápala jsem co jako blbne
pan primář po shlédnutí záznamu a mojí kontrole zavelel "nůžky na vodu" no to jsem vytřeštila oči já
no maminko jdeme rodit, "no to teda nejdem, protože my máme taťku 200km daleko a plán byl rodit zítra"
okamžitě jsem volala a aniž bych cokoli řekla, taťka jenom povzdech a povidá "jdeš rodit žejo"
no nic, buď to stihne nebo ne.
Přesunula jsem se na porodní sál a začala čekat na kontrakce, nějaký sem tam přicházely, ale byly celkem slabý a hlavně nepravidelný, takže jsem se tam tak procházela, pospávala a občas zalezla na míč do sprchy, kde jsem kontrakce necítila skoro vůbec. V 16hod mi psal taťka, že je kousek od nás, ale v zácpě a vůbec neví kdy dojede, uklidnila jsem ho, ať jede opatrně, že se nic nedějě a dr. to vidí tak na 17:30 nejdřív, byla jsem na 5cm a cesty připraveny, ale jaksi ty kontrakce chyběly. Vlezla jsem si do sprchy a sestra mě opět napojila na oxytocin (16:30) opět padly mé tři kapky a já vyletěla, že musím tlačit teď hned, asistentka mrkla a zavelela "doktora, jdeme rodit, teď hned", sotva jsem došla na křeslo
První dvě kontrakce klasika, ale pak to zase začlo slábnout a kontrakce nebyly takové, aby se na ně dalo tlačit, nu což, pustily se moje oblíbené tři kapky a přišla ta pravá, kdy jsem už jen stihla zaslechnout cvakot nůžek na nástřih a děsnou úlevu, protože Adam byl venku
udeřila 17hod. Adulu hned odnesli, protože byl omotaný a museli jemně promasírovat, ale do pár vteřin se rozeřval a vše bylo v pořádku, i apagara dostal 9
Pak už běžná procedura, placenta šití atd. nooo a do toho dorazil vyplašený tatínek, všechno propás
Ale ve finále je to asi jedno, protože v těch 20 minutách bych ho stejně nevnímala, byla jsem ráda, že stíhám sama sebe
No a to je celý, sice román, ale dle časového sledu, bylo vše na 20 minut tím tu nechci provokovat, ale povzbudit čekatelky, že to jde i takhle hezky
Na oddělení jsem pak byla "ta co pospíchá" a přitom má tatínka 200km daleko
Jinak Adámek je zlatíčko a bráška ho přijal neskutečně láskyplně, neustále volá mimí a hladí ho a jakmile zakňourá, hned k němu běží a mě za ním tahá, že se jako něco děje. Doufám, že mu to zůstane a bude to príma dvojka
a tady pár fotek http://picasaweb.google.cz/nickey1981/A … cDfw9-CEg#
jinak pracovní název je krtek, ty jeho ručičky jsou jasný
Upravil(a) Izi (17. 12. 2009 23:19)
Není tady
Teeeda Izuli, to byla fakt pohoda Taky budu doufat, ze to druhe pujde takhle hladce
Jeste jednou preji cele rodince vse nej nej, at si to vsichni spolu krasne uzivate a Jenik at porad takovy skvely braska
A Adamek je naaadherny a ty rucicky jsou fakt krtkovske
Není tady
Izi, moc gratuluji
Třeba budu mít taky takový porod
Není tady
Izinko, tak to je nářez Je super, žes to měla tak pohodové a Adámek je slaďoučký
A to s Jendou velkým bráchou je to tááák dojemný
Hodně štěstí
Není tady
Izi, moc gratuluji k dalšímu krásnému chlapečkovi
A porod jsi teda měla fakt super. Pohodový. Tak jsem si to taky představovala
Není tady
Izi gratuluji k Adámkovi a porod
prostě kdo umí tak umí
a i druhého kloučka máte nádherného
Není tady
týjo....tak takovejhle porod bych dala klidně i bez taťky -to se krásně čte!!
moc gratuluju k Adámkovi a přeju hlavně hodně zdraví a lásky do života
(a doufám že to budu mít hodně podobný )
Není tady
Izinkoooo!!! Moc a moc gratuluju, jak k miminečku, Adámek je fakt slaďošek
, tak k rychlo-bezbolestno-pohodovo porodu
, tak i k báječnému bráškovy, co Adámka bude opatrovat a milovat
Rodinko uživejte si a přeju krásné Vánoce!!!!!!! Ten nejkrásnější dáreček už máte doma, tak teď hlavně pohodičku spoustu dárků pro kluky od Ježíška
Není tady
Izino Ty seš mrška,takovej porod
Gratuluju ještě sem, užívej krtečka, však se brzy uvidíme a já ti ho zmuchlám a nevrátím
Hodně štěstí a hlavně ať jste všeci zdraví
Není tady
Izinko, no to byl teda super porod
a Adámek je krásňoučkej
užijte si ten nejkrásnější dáreček pod stromečkem
Není tady
Izi, nádhera! Díky za ta povzbudivá slova! A velikánská gratulace k Adámkovi, je krásnej!
Není tady
Izi, velká gratulace k miminku!
Super porod, něco takového bych si představovala..
Není tady
Stránky: 1