18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Rikam si, jake by to bylo, kdyby clovek potkal clovicka, ktery uz je na "vyssi urovni lidstvi"...
Kdyby vam nekdo dal papir a meli jste na nej napsat, jakeho cloveka byste si k sobe asi tak predstavovali, tak vetsina lidi by psala - postava, vlasy, oci, pripadne zazemi, povolani.... jen malokdo by v tu chvili uvazoval o tom, jaky ma ten druhy "pohled na zivot"... pritom to je (podle meho nazoru) to nejdulezitejsi.....
Dam priklad ze sveho zivota:
- s jednim muzem jsem se seznamila prave diky tomu, ze "predstiral", jak se zajima o tuto tematiku, kolik toho nacetl, na jakych prednaskach byl... velice si me tim ziskal a rikala jsem si, ze jsem konecne potkala nekoho, s kym si mohu povidat o vsem... kdyz si myslel, ze uz me "ma jistou" a zjistil, ze nejsem typ, ktery by druhemu ublizoval, tak se projevil v cele sve krase.... tolik negace, revu, ponizovani a ublizovani, kolik na me chrlil kazdy den, to se neda ani popsat... Byli jsme spolu i na prednasce Buddha a laska - Lama Ole Nydahl. (uzasne, jako by mi mluvil z duse, koupila jsem si tam i jeho knihu). No a rval na me uz po ceste zpatky z Prahy, vecer jsem cely probrecela... nechapu, jak po takovem zazitku mohl byt stale tak kruty. Ze mu to nic nedalo. Vzdy, kdyz jsem ten vztah chtela ukoncit, hral mi na city opet pres duchovno.... Jednou jsme byli u jedne pani a on ji tam tvrdil, jak uz je dva dny jen ve svetle a snazil se ji obalamutit, jako tenkrat me... pritom na me rval jeste pred 10 min. dole u vyhahu, kdyz zamykal kolo a cele dny byl velice zly..... kdyz jsem ho tam pak videla se pretvarovat, byla to posledni kapka. Najednou jsem mela pocit, ze je to cizi clovek... Konecne jsem mela silu vztah ukoncit. Jeste ted, kdyz si vzpomenu, kolik lasky jsem mu davala a doufala, ze se zmeni, ze preci nikdo nemuze byt tak zly, a uvedomim si, cim mi on oplacel, je mi z toho smutno.... uz jsem mu odpustila, ale to neznamena, ze jsem jeho chovani ke mne pochopila... to asi nikdy nepochopim...
- o dalsim vztahu jsem nechtela ani slyset, ale znami me seznamili s jednim klukem, ktery byl ze zacatku moc fajn. Brala jsem ho spis jako kamarada, bala jsem se s nim sblizit vic, byla jsem moc zklamana z predchoziho vztahu... vse vypadalo hezky do te doby, nez jsme zabrousili na tema, jestli veri v Boha.... reinkarnaci.. na to mi rekl, ze kdyz verim v Boha, tak pry verim v dedka, v Santa Clause.. ze lide nemaji dusi a reinkarnace je pry hovadina... pry kdyz je ted na svete vic lidi, nez bylo, tak kde by se ty nove duse vzaly.... a o lecitelstvi, andelich apod. tematech ani nemluvim..... Take rekl, ze kdyby pry jeho rodice uz (cituji) chcipli, mel by dalsi barak... tak to jsem vazne nerozdychala a byl konec......
Proc to vsechno pisu... diky temto vztahum jsem se utvrdila prave v tom, ze bych vedle sebe chtela svoji spriznenou dusi...
rikam si, jaka je pravdepodobnost, ze pokud nekde je, ze ho potkam... Mozna by vedle tech vsech seznamek mela existovat i "duchovni seznamka", kde by prvorady byl pohled na zivot a az pak by clovek uvazoval nad ostatnimi vlastnostmi.... Co rikate?
Upravil(a) mafy (17. 12. 2009 0:26)
Není tady
"hral mi na city opet pres duchovno...."
muj nazor:
proc jsi chodila s tim prvnim? aby ses naucila nenechat si hrat na city.
a proc s tim druhym? protoze evidentne ten si na city hrat nenecha a to od nikoho. asi mel ten ukol v tvym zivote aby ses to od nej naucila.
Není tady
Mafy, já si myslím, e to určitě k něčemu bylo. U má nějaké zkuenosti, jakým signálům se u budoucího partnera vyhnout. Člověk dostane tolik lekcí, kolik potřebuje. Je to tvrdé, ale je to tak. Taky jsem měla partnera, který uměl hrát na city a psát dojímavé sms, bylo to taky hodně těké, ale díky jeho povaze a chování u vím, jakým lidem se mám vyhnout.
Já jsem si vimla někde na internetu, e tam bylo duchovní seznamování, ale u nevím, kde to bylo. Zkusím to najít, ale i tam mohou lidé předstírat... Jestli to najdu, napíu .
Není tady
Tohle jsem si dnes vytáhla jetě před tím, ne jsem zala na babi http://www.ranka.cz/zen/zen054.htm
Není tady
Duchovní seznamka je dle mého blbost. Jak můe vybírat partnera jen podle jedné sloky jeho osobnosti? Kdy u tak komplexně
Není tady
Mafy, spí se ptej, proč jsi potkala takové lidi a proč jsi s nimi ten vztah měla proít. Moná jsi měla pochopit, e ne kadý, kdo "něco hlásá", je takový i uvnitř, moná jsi se měla naučit rozhodnout ukončit daný vztah bez toho, aby ses kvůli tomu trápila, moná jsi jen měla tyto lidi pochopit, e mají kadý svůj vývoj, svou cestu a toto ti k tomu dopomohlo. Ber to ale tak, e v ivotě toho pravého potká, to je jasná věc, ale na to, abys jej dokázala ocenit v celé jeho vnějí i vnitřní kráse, je potřeba si projít určitý "poznávací" úsek. Za kadý takový nepovedený vztah jen poděkuj, protoe ani bys to nyní si připustila, tak tě naučil mnohé, co bys jinak musela mnoho let zkoumat. Takové vztahy ber jako "katalyzátor" vytříbenosti poznávání druhých lidí s tím, e nyní frčí do cíle dvěstě za hodinu a neplouí se někde dvacítkou. Čím dříveprojde tím, čím má projít, tím dříve pak přijde partner podle přání, navíc s bonusem - jeden druhého budete chápat. Akorát je dobré při té dvoustovce před cílem dávat pozor na "extrémní karamboly", protoe pak by dolo k "diskvalifikaci" a tu "r-zetu" bys musela jet znovu.
Není tady
Já si myslím, e základní chyba je u v tom pojetí "Rikam si, jake by to bylo, kdyby clovek potkal clovicka, ktery uz je na "vyssi urovni lidstvi"...
Chápu, e autorka vlákna to myslí dobře, ale pokud vůbec existuje tak s.p.o.r.n.ý pojem jako "vyí úroveň lidství", tak ten bych hledala spí mezi "obyčejnými" lidmi, spí podle praktických reakcí na běné denní situace, ne podle toho, jak se kdo "navenek tváří duchovně".
Musím říct, e občas nahlédnu na tato tzv. Duchovní témata, a mezi lidmi dobrými a řekněme oduevnělými, přemýlivými tu vidím tolik podivných dogmatiků, kteří jsou věcemduchovním podle mě na hony vzdáleni, kterými cloumá hlavně jejich neuspokojené ego, a to je také hlavním leitmotivem vekeré jejich činnosti.
Podobné to asi bude na nějaké "duchovní" seznamce. A odpovídají tomu i zkuenosti autorky vlákna.
A vlastně - i zkuenosti moje":V čase kdy jsem se aktivně seznamovala, jsem narazila na člověka, který mě v telefonním hovoru zaujal. Zmiňoval se o svém příklonu k duchovní oblasti, k nemateriálním věcem. Dali jsme si rande. Tam se z jeho "duchovnosti " vyklubal dogmatik, který mi začal skálopevně tvrdit, e měsíčí znamení prostě neomylně předurčují povahu i vzhled člověka, a to do takových detailů, a jako e to a to znamení jsou vdy lidé s velkým nosem. atd., no prostě bláboly na entou.
Kdy ale zael ve své "duchovnosti" dál, a pravil, e lidé postiení jsou vlastně hajzlíci, kteří v současném ivotě zasloueně pykají za své chyby z minulých ivotů, a jako k hajzlíkům je třeba k nim přistupovat , začla jsem vidět rudě.
Z tohoto jediného rande jsem vysloveně prchla a tak velkého debila, jako se vyklubal z "duchovně laděného člověka", jsem u nikdy v ivotě nepotkala...
Take bacha na to, k čemu se kdo hlásí, to není ádnou zárukou duchovnosti, je potřeba vnímat hlavně, jak se dotyčný chová.
Upravil(a) Blossom (17. 12. 2009 10:02)
Muj nazor je ten, ze kdokoliv kdo o sobe tvrdi "ja jsem duchovni clovek" je mimo, spi a tohle je druh uteku pred realitou. My vsichni jsme duchovni bytosti, je to nasi podstatou, nemusime se jimi stavat, my uz jimi jsme, staci jen odhodit co neni nase, co jsme na sebe nabalili od okoli. Takze rikat, ze ja jsem duchovni a duchovne ziju, je opet iluze. Je to zase jiny druh masky, ale je stale jen maska, neni to skutecnost. Je to konicek stejne tak jako fotbal nebo pleteni, je to jen hra, ktera odvadi od nasi skutecne duchovnosti, od toho aby se projevilo to cim uz jsme.
Cilem neni byt duchovni (protoze to uz jsme), cilem je si to uvedomit
Upravil(a) mariposa (17. 12. 2009 14:56)
Není tady
zdravím vechny, četl jsem vae příspěvky a musím říct, e některé jsou zajímavé. Plně souhlasím s tím, e na světě je plno lidí co si na duchovně zaloený jen hraje.
Člověk by si měl uvědomit, e je duchovní bytostí. Pokud mohu, tak bych se rád podělil o pár mylenek a snad vám v něčem pomohou. Jak jsem psal člověk je duchovní bytost, cílem kadé bytosti je dojít k osvícení a vrátit se tam odkad jsme vzeli, nae těla jsou pouhou fyzickou schránkou pro ná ivot zde na zemi, po smrti se nae due reinkarnují do dalích ivotů dokad nedojde k onomu osvícen, ve co se ti v ivotě stane ti něco dá a posune tě to dopředu, kadá bytost má své vlastní duchovní průvodce kteří nás provázejí celý ivot a jejich cílem je nám pomoci a také máme kadý stráného anděla který má tentý cíl nám pomáhat a dovíst nás k dalímu duchovnímu vývoji, pro sketiky duchové jsou vlastně zbloudilé due které jsou připoutány k naemu světu a nemohou odejít do své dimenze kam patří. Doufám, e vám to aspon něco dalo, jedná se o mylenky převzaté od mého mistra reiky s 10letou praxí a plně těmto mylenkám věřím.
Přeji hezký den
Není tady
Mafy a co tohle?Myslím,e se to blíí tomu,co hledá
www.svetlosrdce.cz
Není tady
Mafy u má asi dávno rodinu....
Není tady