29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Káčo, tak upleť rybí cop, je to z 5 provázků a dáváš vždycky jen ten krajní doprostřed!
http://www.youtube.com/watch?v=DlhTICwo … re=related
já mám formu jenom kameninovou, ale radši pletu...
Není tady
Bety.....mám stejný recept jako ty a taky pletu ze 6.......je to super
ale chtěla bych letos vyzkoušet to kynutí přes noc.....dám těsto do pekárny....program trvá 1,30 hod......těsto vyklopím, upletu vánočku, dám do lednice přes noc a ráno do trouby ?
budu péct 4 kusy
Není tady
ráno to nechej ještě v teple trošku dokynout, já přes noc kynu jenom Pandorro mívám plnou ledničku tak se mi tam plechy nevejdou, Pandorro kynu v komoře na potraviny ve skleněné bábovkové formě...
Upravil(a) Bety (7. 12. 2011 14:20)
Není tady
Bety napsal(a):
ráno to nechej ještě v teple trošku dokynout, já přes noc kynu jenom Pandorro mívám plnou ledničku tak se mi tam plechy nevejdou, Pandorro kynu v komoře na potraviny ve skleněné bábovkové formě...
http://foto.dama.cz/img/437/437166.jpg
Bety.....díky
Přiznám se, že Pandorro......jsem vůbec neznala....pochopila jsem, že je to velikánská bábovka
Není tady
Teď jsem si to vygooglila.....vypadá to božsky...to Pandoro
mohla bys napsat, prosím svůj recept....a jaké s tím má zkušenosti
děkuji
Není tady
Já dělám těsto v domácí pekárně podle tohoto receptu, dole pod receptem jsou názory jak se komu líbilo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
je tam napsáno, že se dávají aromata ale to nedávám nebo jen trošku vanilkového
trvá to dlouho ale je nadýchané jako peříčko, někdy si plátky zabalím do alobalu a zmrazím a po rozmražení je beze změny konzistence i chuti
Není tady
Bety napsal(a):
Já dělám těsto v domácí pekárně podle tohoto receptu, dole pod receptem jsou názory jak se komu líbilo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
je tam napsáno, že se dávají aromata ale to nedávám nebo jen trošku vanilkového
trvá to dlouho ale je nadýchané jako peříčko, někdy si plátky zabalím do alobalu a zmrazím a po rozmražení je beze změny konzistence i chuti
tak to tedy vyzkouším....hm....a Bety, nemohla bys tady napsat, co pečeš nejraději, co dle Tebe
je nejlepší.....jsem moc troufalá ?
Není tady
A Bety....teď jsem si prohlížela fotky Pandora......někde mi připadne, že to pečou ve věnci a bábovce dohromady....nebo se mi to jenom zdá ?
Není tady
Ono je to opravdu dost velké, já to peču ve velké staré skleněné bábovce "made in NDR" do té novější - menší by se to nevlezlo.
Já peču nejraději všechno protože to strašně ráda jím, peču hodně v pekárně i bez pekárny - co by to mělo být? Kynuté, nebo nekynuté... já nevím na co bys měla chuť...
Není tady
hm....já myslela něco špeci.....máš moc dobré recepty....asi nějaký svátční moučník
ale vánočka a Pandoro ....stačí
já peču hrozně ráda....ale moc to nejím....páč rychle přibírám na váze apak to horkotěžko dávám dolů.....já to ráda rozdávám.....ale mám komu....děti jsou velké a mají svoje rodiny...a já mám z toho radost
Není tady
Ráda peču třeba tohle podle "lemarti" z topreceptů:
Roládo-čoko-ořechový
Suroviny:
Na roládu:
3 vejce
75g cukru moučka
75g hladké mouky
marmeláda
Na druhé těsto:
170g másla
160g cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 vajec
180g mletých oříšků nebo mandlí
100g hladké mouky
1 lžička prášku po pečiva
3 lžíce kakaa
1 lžíce rumu
špetka soli
Postup:
Nejdřív si uděláme roládu-celá vejce s cukrem ušleháme do světla, trvá to tak 5-10 minut a vmícháme přesátou mouku. Rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct na 200°C zhruba 10 minut do světle hněda. Hotové vyndáme z plechu a v mokré utěrce srolujeme a necháme vychladnout. Poté natřeme marmeládou.
Máslo s cukrem, žloutky, vanilkovým cukrem, špetkou soli a rumem vyšleháme a přidáme mleté oříšky. Potom smícháme v jiné misce mouku, kakao, a prášek do pečiva. Vyšleháme sníh z bílků, do kterého přidáme opatrně tuto směs a promícháme. Oboje spojíme.
(POZNÁMKA: zjednodušila jsem a míchala jsem napřed celá vejce se solí, cukrem a rumem a pak přidala sypké )
Do formy dáme půlku těsta, položíme roládu a zalijeme druhou půlkou. Dáme péct na 170st zhruba na 40minut.
(Poznámka: pekla jsem skoro hodinu, když se začne opékat shora, zakrýt alobalem)
Poznámka:
Rozměr malého plechu je 32cm x 25cm na roládu nebo udělat formu z pečícího papíru
Forma-srnčí hřbet
Autor: lemarti (Lenka)
Vloženo z <http://www.toprecepty.cz/recept/10919-rolado-coko-orechovy-kolac/>
Moje fotka:
Není tady
děkuji.....a určitě nejen já.....za sofistikovanou roládu
Není tady
Díky za skvělý recept :-) určitě vyzkouším :-)
Anežka
Není tady
ad vánočka...
už jsem upekla první vánočku....byla dobrá,pletla jsem ze 6....trošku se rozjela ?....a měla větší kurku?....pekla jsem na 170 v horkovzdušné.....65 minut....mám nový sporák a nevyzkoušenou troubu.....asi péct méně, že
Není tady
Hlavně nechat pořádně nakynout, můžeš ji pro jistotu před pečním spíchnout špejlema a stupně a délka pečení - to opravdu musí každý na svojí troubě vychytat, ta moje horkovzdušná trouba taky peče děsně rychle, musím péct pomaleji ono to taky závisí od toho jak velký kus se peče...
Není tady
Bety, dík......a kdosi tady napsal, že vánočku nepeče v horkovzdušné troubě, ale normální...
mám to zkusit ?
dnes dělám druhou.....už jsem zadělala těsto do pekárny....budu péct až navečer
moc se mi osvědčilo.....dát vánočku nakynout do lednice....do chladna....ale pak na 1,5 hod vyndat
nechat v teple....a do trouby
Není tady
Podle mamky nechávám těsto kynout ve studenu celý den, občas tak třikrát za tu dobu vyndám přeplácám.
Když ji zavážu, dávám špejle aby se nerozjela a na plechu nechávám ještě 20 minut dokynout.
Mně peče horkovzduch taky rychlejš, peču tedy normálně.
Nejdřív na 200 asi 10 minut, pak stáhnout pod 180, hlavně nenakukovat do trouby. (tedy řídím se rady babičky)
Není tady
A koukám,že Bety už vše napsala v prvním příspěvku. Bety - díky.
A mmch netušila jsem,že nahoře cop ze dvou je lepší z tenších pramínků - a já proč je mám nahoře takový velký, jakoby humpolácký. Doted jsem dělala všech 9 stejných
Není tady
duši, zkus ze 6.....najdeš na netu....jednoduché a hlavně drží tvar
Není tady
letošní, při pečení mi trochu praskla, asi jsem moc utáhla
Není tady
já jich nakonec pekla 5......čtyři se povedly, pátá mi spadla hlavou na zem při kynutí....do kuchyně vtrhli nečekaně terorosti.....normálka jsem ji zvedla a dala kynout....byla zdrclá po upečení
Není tady
z té zdrclé můžeš udělat žemlovku
Není tady