18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Káčo, tak uple rybí cop, je to z 5 provázků a dává vdycky jen ten krajní doprostřed!
http://www.youtube.com/watch?v=DlhTICwo … re=related
já mám formu jenom kameninovou, ale radi pletu...
Není tady
Bety.....mám stejný recept jako ty a taky pletu ze 6.......je to super
ale chtěla bych letos vyzkouet to kynutí přes noc.....dám těsto do pekárny....program trvá 1,30 hod......těsto vyklopím, upletu vánočku, dám do lednice přes noc a ráno do trouby ?
budu péct 4 kusy
Není tady
ráno to nechej jetě v teple troku dokynout, já přes noc kynu jenom Pandorro mívám plnou ledničku tak se mi tam plechy nevejdou, Pandorro kynu v komoře na potraviny ve skleněné bábovkové formě...
Upravil(a) Bety (7. 12. 2011 14:20)
Není tady
Bety napsal(a):
ráno to nechej jetě v teple troku dokynout, já přes noc kynu jenom Pandorro mívám plnou ledničku tak se mi tam plechy nevejdou, Pandorro kynu v komoře na potraviny ve skleněné bábovkové formě...
http://foto.dama.cz/img/437/437166.jpg
Bety.....díky
Přiznám se, e Pandorro......jsem vůbec neznala....pochopila jsem, e je to velikánská bábovka
Není tady
Teď jsem si to vygooglila.....vypadá to bosky...to Pandoro
mohla bys napsat, prosím svůj recept....a jaké s tím má zkuenosti
děkuji
Není tady
Já dělám těsto v domácí pekárně podle tohoto receptu, dole pod receptem jsou názory jak se komu líbilo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
je tam napsáno, e se dávají aromata ale to nedávám nebo jen troku vanilkového
trvá to dlouho ale je nadýchané jako peříčko, někdy si plátky zabalím do alobalu a zmrazím a po rozmraení je beze změny konzistence i chuti
Není tady
Bety napsal(a):
Já dělám těsto v domácí pekárně podle tohoto receptu, dole pod receptem jsou názory jak se komu líbilo
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=4937
je tam napsáno, e se dávají aromata ale to nedávám nebo jen troku vanilkového
trvá to dlouho ale je nadýchané jako peříčko, někdy si plátky zabalím do alobalu a zmrazím a po rozmraení je beze změny konzistence i chuti
tak to tedy vyzkouím....hm....a Bety, nemohla bys tady napsat, co peče nejraději, co dle Tebe
je nejlepí.....jsem moc troufalá ?
Není tady
A Bety....teď jsem si prohlíela fotky Pandora......někde mi připadne, e to pečou ve věnci a bábovce dohromady....nebo se mi to jenom zdá ?
Není tady
Ono je to opravdu dost velké, já to peču ve velké staré skleněné bábovce "made in NDR" do té novějí - mení by se to nevlezlo.
Já peču nejraději vechno protoe to straně ráda jím, peču hodně v pekárně i bez pekárny - co by to mělo být? Kynuté, nebo nekynuté... já nevím na co bys měla chu...
Není tady
hm....já myslela něco peci.....má moc dobré recepty....asi nějaký svátční moučník
ale vánočka a Pandoro ....stačí
já peču hrozně ráda....ale moc to nejím....páč rychle přibírám na váze apak to horkotěko dávám dolů.....já to ráda rozdávám.....ale mám komu....děti jsou velké a mají svoje rodiny...a já mám z toho radost
Není tady
Ráda peču třeba tohle podle "lemarti" z topreceptů:
Roládo-čoko-ořechový
Suroviny:
Na roládu:
3 vejce
75g cukru moučka
75g hladké mouky
marmeláda
Na druhé těsto:
170g másla
160g cukru krupice
1 vanilkový cukr
5 vajec
180g mletých oříků nebo mandlí
100g hladké mouky
1 lička práku po pečiva
3 líce kakaa
1 líce rumu
petka soli
Postup:
Nejdřív si uděláme roládu-celá vejce s cukrem uleháme do světla, trvá to tak 5-10 minut a vmícháme přesátou mouku. Rozetřeme na plech vyloený pečícím papírem a dáme péct na 200°C zhruba 10 minut do světle hněda. Hotové vyndáme z plechu a v mokré utěrce srolujeme a necháme vychladnout. Poté natřeme marmeládou.
Máslo s cukrem, loutky, vanilkovým cukrem, petkou soli a rumem vyleháme a přidáme mleté oříky. Potom smícháme v jiné misce mouku, kakao, a práek do pečiva. Vyleháme sníh z bílků, do kterého přidáme opatrně tuto směs a promícháme. Oboje spojíme.
(POZNÁMKA: zjednoduila jsem a míchala jsem napřed celá vejce se solí, cukrem a rumem a pak přidala sypké )
Do formy dáme půlku těsta, poloíme roládu a zalijeme druhou půlkou. Dáme péct na 170st zhruba na 40minut.
(Poznámka: pekla jsem skoro hodinu, kdy se začne opékat shora, zakrýt alobalem)
Poznámka:
Rozměr malého plechu je 32cm x 25cm na roládu nebo udělat formu z pečícího papíru
Forma-srnčí hřbet
Autor: lemarti (Lenka)
Vloeno z <http://www.toprecepty.cz/recept/10919-rolado-coko-orechovy-kolac/>
Moje fotka:
Není tady
děkuji.....a určitě nejen já.....za sofistikovanou roládu
Není tady
Díky za skvělý recept :-) určitě vyzkouím :-)
Aneka
Není tady
ad vánočka...
u jsem upekla první vánočku....byla dobrá,pletla jsem ze 6....troku se rozjela ?....a měla větí kurku?....pekla jsem na 170 v horkovzduné.....65 minut....mám nový sporák a nevyzkouenou troubu.....asi péct méně, e
Není tady
Hlavně nechat pořádně nakynout, můe ji pro jistotu před pečním spíchnout pejlema a stupně a délka pečení - to opravdu musí kadý na svojí troubě vychytat, ta moje horkovzduná trouba taky peče děsně rychle, musím péct pomaleji ono to taky závisí od toho jak velký kus se peče...
Není tady
Bety, dík......a kdosi tady napsal, e vánočku nepeče v horkovzduné troubě, ale normální...
mám to zkusit ?
dnes dělám druhou.....u jsem zadělala těsto do pekárny....budu péct a navečer
moc se mi osvědčilo.....dát vánočku nakynout do lednice....do chladna....ale pak na 1,5 hod vyndat
nechat v teple....a do trouby
Není tady
Podle mamky nechávám těsto kynout ve studenu celý den, občas tak třikrát za tu dobu vyndám přeplácám.
Kdy ji zaváu, dávám pejle aby se nerozjela a na plechu nechávám jetě 20 minut dokynout.
Mně peče horkovzduch taky rychlej, peču tedy normálně.
Nejdřív na 200 asi 10 minut, pak stáhnout pod 180, hlavně nenakukovat do trouby. (tedy řídím se rady babičky)
Není tady
A koukám,e Bety u ve napsala v prvním příspěvku. Bety - díky.
A mmch netuila jsem,e nahoře cop ze dvou je lepí z teních pramínků - a já proč je mám nahoře takový velký, jakoby humpolácký. Doted jsem dělala vech 9 stejných
Není tady
dui, zkus ze 6.....najde na netu....jednoduché a hlavně drí tvar
Není tady
letoní, při pečení mi trochu praskla, asi jsem moc utáhla
Není tady
já jich nakonec pekla 5......čtyři se povedly, pátá mi spadla hlavou na zem při kynutí....do kuchyně vtrhli nečekaně terorosti.....normálka jsem ji zvedla a dala kynout....byla zdrclá po upečení
Není tady
z té zdrclé můe udělat emlovku
Není tady