18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj,
vypínáte nebo zeslabujete topení na noc v rámci etření či chladna na noc?
Spolupracovnice topení vypíná,ráno mají doma 16-17stup. a zapínají ho,apříjdou z práce kolem 15h.
To tam musí mít 15stup.
Brrrrrrrrr
Není tady
my máme na topení programátor, na noc mám nastaveno 19,5°C a vyí teplotu mám nastavenou tak, aby se kotel zapnul hodinu před mojím příchodem z práce, větinou na 22°C a večer si přidávám, mám ráda teplo
Není tady
Já to mám úplně jako Bety,na podzim bylo na noc 18 st. (teď jsem dala taky 19,5-aby nebyl takový problém dotopit do normálu), zapíná se 30 min. před vstáváním, pak zase na 19,5 a před návratem z práce na 22 st.
Vidím,e kdy bylo přes den nastaveno méně stupňů, kotel jel pak v jednom tahu a do večera,aby to vytopil na dané stupně, kdeto kdy to tak neklesne,tak jede jen chvilkama.
Bydlíme v RD.
Není tady
Bydlíme v novém bytovém domě, postaveném předloni. Udělaný je zřejmě poctivě, protoe protopíme málo.
Tepelná izolace funguje skvěle, take během noci netopíme vůbec - na noc si přivětráváme jen v lonici
(tam teplota klesne pod 20), ale v obýváku během noci ani teď v mrazech neklesne teplota pod 21.
Automat máme, ale ani ho nepouíváme (na zapínání v danou dobu).
Prostě kdy vstaneme, tak si pustíme topení a ne si uvaříme kafe k snídani, tak je teplo.
A to ho zas hned vypínáme, aby nám nebylo moc horko, kdy se pak oblékáme do práce.
A kdy přijdeme z práce, je v bytě pořád jetě 21 stupňů - po zapnutí topení je během chvíle 22,5
- co nám vyhovuje a stačí.
Dnes v noci asi bylo venku víc pod nulou, ne v předchozích dnech. Tak se nám do rána orosila zevnitř okna,
e to a stékalo na parapet (asi jak dýcháme a taky prádlo uvnitř na suáku). Utřela jsem to a myslím, e
vyvětráme a bude pak u sucho. Mráz vysuuje...
Upravil(a) tříska (19. 12. 2009 9:54)
Není tady
nám se přes noc topení automaticky vypíná. můe tam být 17? Přes den je tam 21 stupňů a stejně je to na nás málo, chodíme oblékaní, ale při delím sezení mi to není příjemné. chtěla bych tak 24, ale regulovat to bohuel nemůeme, jedeme na levný proud a spíná se to jak chce.
okna se teď v mrazu taky hrozně rosí. utírám a větrám, co se dá dělat...
Upravil(a) Sirael (23. 12. 2009 22:44)
Není tady
Topíme hlavně v krbovkách přes noc to vyhasne samo. Jak zatopíme, máme večer 25 stupňů, ráno kolem 20. Kdy hodně mrzne nebo jedeme pryč, zapneme přímotopy. Letos jsme spálili hodně dřeva a dolo i na uhlí (letitá zásoba, kterou jsme kvůli smradu z uhlí nepouívali).
Není tady
V noci máme termostat nastavený na 19 stupňů a přes den na 21 a to nám kotel zapne ráno, dopoledne netopíme a znovu zapíná a ve 12 hodin a jede a do 21 hodin. Zrovna dneska nám přila faktura za plyn, pouíváme ho "jen" na to topení a za minulý rok jsme protopili 43 000 Kč. Straný. A nechápu logiku Eonu, protoe doplácíme a oni nám zálohy naopak pro tento rok sníili o 500 Kč..... Take jsem jim hned poslala ádost o zvýení na původní částku.
Není tady