|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Ahoj všichni, ráda bych znala Váš názor na tuhle věc: Moje kamarádka šla nedávno k jedné paní, co dělá reiki, potřebovala se odblokovat od BM, takže to spolu nějak provedly, následně tam šla za pár týdnů a ta paní jí řekla, že má spoustu mužské energie a spoustu dalších věcí a že jí tedy "zasvětí". Byla tam včera, prý to trvalo 3 hodiny, nesmí o tom mluvit, dostala "tajná skripta" a co mě na tom zaráží nejvíc je to, že prý se teď může léčit sama nebo i jiné nebo ví jak se ochránit atd.? Je to možné tahle najednou a při tom ona se moc duchovně neprojevuje, když se s ní o tom bavím, řekne mi, že to má tak na hranici a váhá.. Díky za vaše názory.
Upravil(a) brenda9 (11. 12. 2009 9:32)
Není tady
Brendo,
a proč to řešíš? Myslíš, že když se kamarádka duchovně neprojevuje, dostane nějaká skripta a najednou je za vodou, že je to nefér vůči tobě, co se tak duchovně snažíš? 
Ale teď vážně: ano, díky zasvěcení myslím může získat nové schopnosti vč. léčení sebe sama. Reiki je metoda léčení, existuje několik stupňů zasvěcení, v dalších stupních už třeba můžeš léčit na dálku.
Upravil(a) Tulipánka (11. 12. 2009 11:39)
Není tady
"Tajná skripta"?
Prosímtě v čem jsou tajná?
Metody zasvěcení včetně všech znaků a symbolů, všechny léčebné postupy a možnosti už dávno vyšly knižně a můžeš si to koupit v každém knihkupectví.
Není tady
brenda9 napsal(a):
Je to možné tahle najednou a při tom ona se moc duchovně neprojevuje, když se s ní o tom bavím, řekne mi, že to má tak na hranici a váhá.. Díky za vaše názory.
Brendo ,muj nazor je, ze je mozne vsechno. 
Nevim co podle Tebe presne znamena duchovne se projevovat,teda co si pod tim Ty osobne predstavujes.Ono totiz mnohdy pouhym okem -jak se rika,nepoznas kdo je kdo a co v sobe skryva.
Znam jednu zenu ktera vubec netusila jake ma schopnosti do te doby nez ji to bylo nekym receno.A to o sobe dokonce jak sama tvrdila nemela ani tucha.
Sama se casem muzes presvedcit jestli je to mozne vsechno a teda jestli je schopna toho o cem je zde rec. 
Není tady
Ahoj holky,
díky za Vaše názory. Tulipánko možná máš trochu pravdu;). Každopádně o těch skriptech, mě to řekla přesně tahle. Hirondel, tomu rozumím, že na člověku to není vidět, já to na svém příteli taky nepoznala, až později, když jsme se spolu o tom bavili. Já to myslela v tom směru, že se nikdy o tohle nějak nezajímala a když jsme se spolu různě na tohle téma bavily koukala se na mě nějak s odstupem a najednou takový obrat, myslela jsem, že k tomu člověk nějak dojde postupně.
Jé já vůbec nechci, aby mi cokoli dokazovala, už se mi ptala, jestli bych se jí svěřila...
Není tady

No Brendo, nic proti kamarádce, ale klasické zasvěcení do prvního stupně je poněkud delší než tři hodiny. Trvá dva až tři dny. Takže už jenom z tohoto důvodu nemám důvěru k té paní co dělá reiki.
Není tady
pomněnka napsal(a):
No Brendo, nic proti kamarádce, ale klasické zasvěcení do prvního stupně je poněkud delší než tři hodiny. Trvá dva až tři dny. Takže už jenom z tohoto důvodu nemám důvěru k té paní co dělá reiki.
Osobne si myslim, ze nezalezi az tolik na te pani jako na kamaradce, nakolik je citliva a jaksi "pripravena" energii vnimat (i kdyz to pro ni muze byt neco noveho). Znam cloveka, kteremu se hned na druhy pokus podarilo to co ostatnim muze trvat mesice nebo roky 
Není tady
Brendo, tezko takhle rict jak to ta Tvoje kamaradka ma ci nema z tech par slov a taky proto ze ji neznam osobne.
Ja jsem to nemyslela tak ze by jsi chtela ci mela chtit aby Ti neco dokazovala,ale jestlize jste kamaradky,samo se postupne ukaze kdyz se schazite,jestli je to tak a muze lecit (navzdory tomu ze se Ti to nejak nezda) a nebo je to jinak a nebo jeste uplne jinak. 
Není tady
Pomněnko, právě to mi na tom zarazilo, že by to mohla umět za 3 hodiny.
Hirondel, je to trochu komplikované už se spolu tak nebavíme jako dřív a zasvěcení není důvod proč spolu nemluvíme. Spíš jsem to myslela tak, že bych jí nenechala se mnou cokoli dělat.
Není tady
Jo,uz Ti rozumim. 
Upravil(a) hirondel (14. 12. 2009 12:30)
Není tady

mariposa napsal(a):
pomněnka napsal(a):
Osobne si myslim, ze nezalezi az tolik na te pani jako na kamaradce, nakolik je citliva a jaksi "pripravena" energii vnimat (i kdyz to pro ni muze byt neco noveho). Znam cloveka, kteremu se hned na druhy pokus podarilo to co ostatnim muze trvat mesice nebo roky
Tak to se velmi pleteš. Ono hooodně záleží na správném zasvěcení. Pokud se provede špatně, což je velmi pravděpodobné u tohoto případu vzhledem k jeho délce, tak to může mít pro dotyčnou osobu docela špatný vliv. Pak totiž takoví lidé "postižení" rychlozasvěcením, hledají mistry s dobrýma kořenama aby je znovu zasvětili a tím eliminovali ten špatný vliv předchozího "zasvěcení". Nemusí k těmto špatným vlivům dojít ihned, ale s časovou prodlevou půl roku i déle. To záleží na tom jak je člověk silný.
Není tady
pomněnka napsal(a):
mariposa napsal(a):
Tak to se velmi pleteš. Ono hooodně záleží na správném zasvěcení. Pokud se provede špatně, což je velmi pravděpodobné u tohoto případu vzhledem k jeho délce, tak to může mít pro dotyčnou osobu docela špatný vliv. Pak totiž takoví lidé "postižení" rychlozasvěcením, hledají mistry s dobrýma kořenama aby je znovu zasvětili a tím eliminovali ten špatný vliv předchozího "zasvěcení". Nemusí k těmto špatným vlivům dojít ihned, ale s časovou prodlevou půl roku i déle. To záleží na tom jak je člověk silný.
Pockej Pom, v cem se pletu?
To co jsem napsala, o tom jsem hluboce presvedcena. Jeste jiny pripad se stal, jina kamaradka sla na reiki (ne na kurz, jen na terapii), od zasvecene terapeutky necitila nic, zadnou ji zprostedkovanou energii, nic. A kdyz si pak doma sama zkousela se naladit a energii citit, citila ji, bez zasveceni a bez jakychkoliv kurzu ci zkusenosti. Jen si to doma ze zvedavosti zkusila a fungovalo to.
Pises tady o "zasveceni", pravda je, ze si pod tim neumim nic moc predstavit, mozna kdyz mi to vysvetlis, co to vlastne je, o co se jedna, ze to budu lepe chapat. 
Není tady

Dovolila jsem si zabrousit k Vám jen tak náhodou.
Znám osůbku, která určitě nechodila nikam na zasvěcení a umí rozdavat energii. Nikdo nemusí mít jistotu, že bude moci dělat něco, po čem jen touží a ničím si toto nezaslouží, to je jen můj skromný názor na věc.
Není tady

Ano každý v sobě má ten dar rozdávat energii. U někoho to funguje samo u někokoho tato schopnost spí. Jenže nezasvěcený a špatně zasvěcený ji může dávat ze sebe a pokud ji neumí čerpat jinde(otázka taky kde), tak na to dřív nebo později sám doplatí. Jinak správně zasvěcený člověk je jen vodičem té energie, která je všude kolem nás a nečerpá ze svých "zásob" a taky zasvěcením získá ochranu proti špatné energii. Ale tím to nekončí... denodenně musí na sobě pracovat a očišťovat se, právě proto aby byl tím čistým vodičem pro ty druhé... a nejenom to 
Není tady
pomněnka napsal(a):
Ano každý v sobě má ten dar rozdávat energii. U někoho to funguje samo u někokoho tato schopnost spí. Jenže nezasvěcený a špatně zasvěcený ji může dávat ze sebe a pokud ji neumí čerpat jinde(otázka taky kde), tak na to dřív nebo později sám doplatí. Jinak správně zasvěcený člověk je jen vodičem té energie, která je všude kolem nás a nečerpá ze svých "zásob" a taky zasvěcením získá ochranu proti špatné energii. Ale tím to nekončí... denodenně musí na sobě pracovat a očišťovat se, právě proto aby byl tím čistým vodičem pro ty druhé... a nejenom to
Souhlas
A to vytučněné může pořádně praštit a bolet...

Není tady
Řekla bych, že se tu trochu míchají jablka a hrušky. Ono zasvěcení samo o sobě netrvá až tak dlouho (řádově pár hodin), ale předávání souvisejících znalostí a informací může trvat víkend či dva... Sama bych si podle výše psaného teda netroufla tohle zasvěcení takhle od boku zaškatulkovat 

Není tady
Já mám obavu, že je to tak jak říká Pomněnka mluví o tom dobře, já to tak neumím napsat těma pravýma slovama. A jak tohle někdo může dělat, když v to nevěří?
Není tady
pomněnka napsal(a):
Ja porad nevim v cem spociva to zasveceni, v cem je rozdil mezi zasvecenym a nezasvecenym vodicem?
Není tady
Kontrolní otázka : co takového si představuješ pod pojmem "zasvěcený" ... ? Něco jako : poučený, proškolený .. a nebo spíše v tom ezoteričtějším smyslu slova ?
Pro mě má slovo "zasvěcený" takový čarovný, magický smysl ... tak by mě zajímalo, jak takové zasvěcování probíhá .....
Není tady
Andromeda napsal(a):
Řekla bych, že se tu trochu míchají jablka a hrušky. Ono zasvěcení samo o sobě netrvá až tak dlouho (řádově pár hodin), ale předávání souvisejících znalostí a informací může trvat víkend či dva... Sama bych si podle výše psaného teda netroufla tohle zasvěcení takhle od boku zaškatulkovat

Rozdíl mezi zasvěceným a nezasvěceným vodičem bravůrně vysvětlí každý "pivař".
Pivo vaří v KONKRETNÍM pivovaru naprosto stejné a jako takové ho vozí do smluvních hospod. Pročpak asi v každé stejně chutná jinak?
Některý hospodský ví, co má dělat, aniž by mu to někdo troubil a pivo má jak křen.
Jinému to můžeš vysvětlovat hotrem dolem a stejně čepuje patoky.
V čempak ono to asi bude, co?
Není tady

Pandorraa napsal(a):
Andromeda napsal(a):
Rozdíl mezi zasvěceným a nezasvěceným vodičem bravůrně vysvětlí každý "pivař".
Pivo vaří v KONKRETNÍM pivovaru naprosto stejné a jako takové ho vozí do smluvních hospod. Pročpak asi v každé stejně chutná jinak?
Některý hospodský ví, co má dělat, aniž by mu to někdo troubil a pivo má jak křen.
Jinému to můžeš vysvětlovat hotrem dolem a stejně čepuje patoky.
V čempak ono to asi bude, co?
Chce to znalost a cit 
Není tady

Zdravím všechny diskutující. Toto téma mi vehnalo trochu nostalgický úsměv do tváře. Zavzpomínala jsem na své první zasvěcení, na své názory, své obavy a svou tehdejší naivitu a "nevědomost". Byla jsem z těch, kteří do toho šli, aniž by tušili o čem to je. Organizátor mi řekl, že budu mi teplejší ruce, a to stačilo :-). Tak trochu se mohu přirovnat ke kamarádce brendy9. Mé zasvěcení do Karuna Reiki bylo tehdy spíše "kovbojské" a nijak zvlášť jsem si jej neužila (úvodní meditace ale byla krásná). Šíleně mě bolela hlava a při tréninku ošetřování jsem posloužila jako skvělá ukázka ostatním, kteří mohli na vlastní oči poznat a osobně si vyzkoušet pravé a nefalšované odvádění duše. No, já si jen pamatuji "její" pocity, to, že jsem se nekontrolovaně třepala a mluvila něco, co jsem vůbec, ale vůbec neovlivňovala... Víte, také jsme si odnesli tajné příručky (tehdy se to opravdu ještě v tajnosti udržovalo), ovšem dnes se mi už slovo "tajné" v souvislosti s Reiki zdá směšné. Pokud to ovšem není nějaká spešl odnož, tj. soukromé symboly, které mohou otevřeným a napojeným lidem přicházet.
Trochu mě trápí názory některých, že na zasvěcení do Reiki by měli chodit jen lidé připravení a že není pro všechny. Myslím si, že v momentě, kdy získám touhu po zasvěcení, případně mi někdo tuto možnost nabídne, jsem připravená. Zasvěcení vnímám jako otevření kanálů, které má většina lidí zablokované příchodem na svět. Každý má kolem sebe závoj zapomnění. Někteří jej mají utažený více, jiní méně.
A tak jako u všeho ostatního, důležitý je záměr a pokora. Záměr, s jakým mistr Reiki provádí zasvěcení a vnitřní záměr, s jakým tento akt přijímám. I práce s Reiki je ovlivněna záměrem. V mým počátcích jsem se moc snažila. Tlačila jsem energii všude. I tam, kde se o ní neprosili. Tlačila a tlačila a divila se, že se cítím nějaká zablokovaná. Časem jsem zjemnila. Přestala usilovat. A najednou stačila jen myšlenka a otevřené srdce...
Zasvěcení jsem prošla několik. Dokonce jsem se nechala zasvětit na dálku. 2x. Poprvé od svého prvního mistra, podruhé od Mistra Lee z Anglie. To druhé zasvěcení bylo zvláštní tím, že jsem vůbec netušila, kdy bude probíhat. No, proběhlo ve chvíli, kdy jsem se blížila v obchodě k pokladnám. Všechny vypadly a já myslela, že se zřítím k zemi. Byla to vážně síla. Syn tehdy jen řekl: "Á je to tady" :-)) Bylo mu tehdy 12.
Každopádně Reiki mi změnilo život. Byly chvíle, kdy jsem dostávala na frak a tak trochu toužila žít v nevědomosti, ale vždy to nějak přešlo a já mohla postoupit na vyšší stupínek (z mého současného pohledu). Teď už je to jiné. Těším se, co mi ještě přinese.
Jéje, to jsem se rozepsala. Snad to nevadí. Všechny vás moc zdravím. S láskou zonan
Není tady