6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj, tak jsem z nemocnice na revers doma. Už jsem to nemohla vydržet. Ale jen 2 dny. Opravdu je malý tak malý, že mě posílájí na konzultaci a asi i následnou hospitalizace do Zlína. Od min.pondělí přibral z 1300g na 1650g, ale nestačili mi dát všechny ty kapačky. Já zhubla 3kg. Jak velký vliv má na mimi ten psychický stres si raději nechci ani připouštět. Teď si budu chvilku užívat domácího pohodlí a snad se i dobře prospím. V nem.to prostě nevzládám i když se o mě sestřičky staraly moc hezky.
Není tady
andreo, abych tě opět trošku povzbudila, tak ti napíšu nové info o kamarádce, co měla asi stejný problém jako ty, po svátcích se do nemocnice už nevrátila, dneska byla na kontrole ozev a průtoků a vše ok, miminko jí přibralo za 14 dní z 2,3 kg na 2,8 kg, takže je přešťastná a pomalu a jistě se jí blíží řádný termín porodu, takže nakonec bude mít cvalíčka. věřim, že i tobě se podaří prcíčka vykrmit a budeš mít nakonec pěkné baculaté miminko držim palce, opatruj se
Není tady
Ahoj, dlouho jsem váhala, jestli sem napsat, ale když jste mne tak podporovaly...
Po nástupu do Zlína mi za 5 dní vyvolávali porod (ukončený 37tt), ale malý se ztrácel, tak mi provedli císařský řez.
Musím řici, že váhové odhady jsou k ničemu, při propuštění z VM naměřili 1650g, ve Zlíně dokonce 1800g. Malý se narodil a vážil 1434g a měřil 40cm. Zcela zdravý, apgar skore desítky.
Z důvodu zhuštění krve mi nefungovala placenta, měla jsem na ní infarkty. Z čeho se začala krev zhušťovat nevědí, genetická vada se neprokázala. Toto je jedna kapitola.
Dva dny po porodu byl malý nakažený bakterií Klebsiella pneumoniae, už jsme nepřikládali k prsu, neklokánkovali tak jako den po porodu, najednou byl plný hadiček a přístrojů.... a do 8mi dnů nám zemřel.
Je to už 2 měsíce, pořád to bolí, ale je to trochu lepší. Nechci tím nikoho vystrašit, ale i takové jsou konce. Já například o žádné takové infekci nikdy neslyšela.
Přeji všem zdravá a krásná miminka a věřím, že se nám to příští rok již podaří.
Upravil(a) Andrea81 (16. 3. 2010 19:26)
Není tady
Andreo, několikrát jsem si na tebe vzpomněla...říkala jsem si, jestli se objevíš a podáš nové zprávy. Při čtení tvého příspěvku mě polilo horko a sedím tu zkoprnělá...tohle bych nečekala ani v nejhorším snu. Je mi to strašně strašně moc líto, i když vím, že to ti říká každý a jsou to prostě jen slova. Sama jsem nyní v 37.tt, nedovedu si tu hrůzu představit. S placentou a s jejím ucpání jsem měla problém v prvním těhotenství, které také nedopadlo, ale nedovedu si představit takovou hrůzu po narození miminka. Nezbývá jen popřát tobě a tvé rodině, ať se držíte
Není tady
Andreao - strašně mě to mrzí. I když jsem nepsala, sledovala jsem tvůj boj.
Nenecházím slova, kterými bych ti mohla pomoci. Asi ani žádné nejsou. Strašně moc mě to mrzí, ale to ti bohužel nepomůže. Kdybys někdy měla zájem, spousta lidí s podobným osudem se potkává na www.anjeliky.sk Člověku alespoň vidí, že není sám, a že ty otázky, které si pokládá, si pokládají i ostatní, co jim osud nepřál.
Ještě jednou, moc mě to mrzí.
Není tady
Andreo, drž se. Upřímnou soustrast. Určitě se Vám brzy zdravé miminko podaří.
Našla jsem si o té bakterii: Známe 4 patogenní druhy. Klebsiella oxytoca, K. ozaenae, K. rhinoscleromatis, K. pneumoniae - hlavní představitel rodu a nejčastější původce již jednou zmíněných nozokomiálních infekcí.
Způsobuje bronchopneumonie - záněty plic a jejich komplikace. Je nebezpečná pro novorozence. Léčí se specifickými antibiotiky dle citlivosti - cefalosporiny, dále třeba aminoglykosidy apod.
Ovšem je třeba zmínit, že jedním z problémů současné medicíny je zvyšující se počet bakteriálních kmenů s nebezpečnými fenotypy rezistence a tam patří Klebsiella pneumoniae s produkcí širokospektrých ß-laktamáz AmpA (ESBL), lze konstatovat, že jejich výskyt je v České republice relativně vysoký, především na jednotkách intenzivní péče.
No a ještě jsem si přečetla o jiných, které může novorozenec v porodnici chytnout, tak mít větší odvahu, radši rodím doma. Snad by to bylo i bezpečnější.
Není tady
Je mi to strašně moc líto zdravé miminko na Vás jistě ještě čeká a bude to jediná záplata na Vaši bolest a Váš chlapeček na Vás bude dohlížet.
Hodně síly
Není tady
Holky děkuji!! za podporu i slova útěchy....
Nikdy by mne nenapadlo, že v dnešní době lékaři nezachrání malé miminko. Naopak mne vyděsilo, že se děti mohou na jip něčím tak agresivním a rezistentním na atb nakazit. Nikomu bych to nepřála, jeden den mít své dítě v náručí, kojit ho a druhý den už na něj nesmět ani sáhnout. Týden mu co tři hodiny nosit odstříkané mléčko a dívat se, jak umírá.
Nesnáším nemocnice i lékaře a teď se to ještě umocnilo. I když musím říct, že ve Zlíně jsou profíci a lidé na svém místě. Lepší péči náš malý nemohl dostat.
Rodit doma je můj sen, ale teď mám takový strach, že bych si to nejspíš nedovolila. Sice říkám, že kdybych ho porodila ve chlévě, mohl žít. Nic mu nebylo, byl jen malý. Ale kdo ví, jak by to dopadlo. Asi to tak mělo být.
P.S. omlouvám se za chyby v předchozím příspěvku, ale přes slzy jsem na to moc dobře neviděla
Není tady
Andri, je mi to nesmírně líto
Nicméně přeji hodně sil do dalšího boje Budeš-li mít jen trochu chuť, přijď nám po čase říct, jak se vám daří
Není tady
je mi to strašně moc líto...
mě se chlapečekm narodil ve 30tt s pv 1900g, na JIPce v inkubátoru byl jen necelých 5dní...
doktor mi říkal že je to tam plné infekcí a že by tam mohl něco chytit
vůbec by mne ani ve snu nenapadlo že by to mohlo vést až k smrti novorozence
přeji vám strašně moc,aby se zadařilo druhé mimiko a ty jsi ho držela doma v náručí
Není tady
Manžel se narodil s 2,4kg. V termínu, naprosto v pořádku. Naštěstí se to tenkrát tak nesledovalo a tchýni nikdo nestresoval.
Upravil(a) Myšák (16. 3. 2010 21:01)
Není tady
ježiši kriste. Úplnou náhodou jsem narazila na znovuotevřené toto tém a jelikož jsem tenkrát přizpívala, tak mě zajímalo jak to s prcíčkem dopadlo. Tohle jsem teda nečekala, strašně moc bych něco chtěla říct, ale neumím to vyjádřit, je mi jasné že nic z toho co bych napsala ti nepomůže Tak přeju moc moc štěstí do budoucna a brzy to štěstí největší
Není tady
Andrejko, je mi to líto a chci tě povzbudit - měla jsem s dcerou ten samý problém, nerostla od 30. týdne, ve 32. týdnu mě hospitalizovali, dcera se narodila 37. týden s váhou 1 500 g, taky zjištěny četné infarkty na placentě, takže neplnila svou funkci. Dcera díkybohu prospívala, v podstatě byla "jen" podvyživená, ale jinak zralá, dnes je to velká holka. tohle bylo moje první těhotenství a chci Tě uklidnit, že při dalších dvou se nic takového už nestalo. Byla jsem tedy sledovaná a ihned na rizikovém těhotenství, ale kluci se narodili bez problémů. Kéž je u Tebe v dalším těhoteství vše v pořádku.
Není tady
všem a hlavně Ivetě X děkuji. Malý byl také podvyživený, ale vyzrálý. Nebýt té infekce, rostl by jako z vody....
Není tady