29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Fi hezky si ty židovské vánoce užijte a taky prosím recept na dortík a jinak mi ty názvy jídel nic moc neříkaj, ale asi to chutná dobře ty by jsi nic špatného nedělala. Jinak tak to tchýně překvapila, ale pohlídat by ho mohla aby jsi si nakoupila.
Jinak všem děkuju za pochvaly se tady normálně červenám
Není tady
Ahoj
Tak jsem tu se Štěpánkem sama. Manžel je kdesi za horami a vrátí se zítra.
Kalendář hotovo, hurá. Dám vám ho na rajče. Ale nemám to takové pěkně sladěné jak Sillwen a číselníky dodá firma u který si to nechácám tisknout, takže jen obrázky.
Fi tak to tchýně překvapila, co a nepohlídala by ti třeba jen na požádání? Moji tchánovci se sami taky nenabídnou, ale pak hlídají rádi a ještě mě posílají ať si zařídím to a ono...
Papu zítra budete mít královskou asi teď vaříš a připravuješ až se z tebe kouří, co? Pěkně si ten zítřek užijte
Není tady
Tak máme po návštěvě a už jsem jakš takš uklidila i ten brajgl.No to víte,3 děti v chalupě.
Ale je fakt,že ten Filípek co je od naší Nelinky o týden starší moc nepořádku neudělá.On je pohybově tak na úrovni naší Nelinky v 5 měsících.
Není tady
Zuzi, tak aspoň víš, jak to vypadá tady
Kalendáře jsem neskoukla, asi si dám seznámení se s gimpem jako novoroční předsevzetí, zatím mi to časově fakt nevychází, buď chce něco jeden, druhý nebo třetí, nebo ta nejhorší možnost je všichni najednou, takže nemám čas si k tomu sednou a věnovat se tomu. Chjo a to jsem myslela, jak to zkusím.
Tak zase jdu, Ondín už dolezl a kvičí a kvičí
a kvičí
++++++++++
6+++++++++++
++++++++++++++++
Není tady
Pavli, kalendáře parádní, jsi mi nakopla, že se to taky zkusím naučit, protože výsledek teda aspoň tvůj je super , chjo jdu, než ho přibouchnou dveřma, zase se přetahujou, kdo bude v pokoji.
Není tady
Pavko a to je prvotina? Protoze na zacatecnici to mas uzasne!!!! Urcite se bude libit.
Není tady
Ahojky!
Do nového domečku přeji jen samé dobré zprávy,spokojená a zdravá mimika a šťastné maminky!
Tak dnes jsme byli s TOmáškem v Motole,dr. nás poslala ještě jednou k nim na utz a výsledek.Žádné cysty tam nejsou,akorát je rozšířený jeden kalíšek a ještě něco.Prý se to časem zmenší.Akorát pro změnu objevili,že druhou ledvinu má zdvojenou(prý má jeden a půl ledviny).Na kontrolu si nás pozvou na jaře.
A už musím běžet,Michalka mi teď večer poblindila půl gauče a ještě záchod,takže jdu to teď vzít na čisto.A pak uspat a hlídat pro změnu jí,ach jo.
Dočtu vás později,snad jste všichni v pořádku,papapa
Není tady
Teda Pavko ten kalendář je supéééér . Ježiši pošlete mi odkaz na toto scrapování já se to taky snad musím naučit
U nás se už spinká fakt byla dneska abnormálně protivná P má odpolední tak mě asi klepne.
A jinak mám učený 5 druh cukroví + perníčky a v lednici těsto na úly a kuličky a tím si myslím, že letos končím příští týden to musím vše nazdobit a promazat
Upravil(a) janaT (10. 12. 2009 18:50)
Není tady
Ahoj Rendi jsem na vás dneska myslela a teda dobrá zpráva, že cysty nejsou, ale zas jedna nevím zda moc špatná, ale asi moc dobrá né stou druhou ledvinou. Copak, že Míša blindí zase na vás leze choroba Tak to s nima zvládni co nejlépe
Není tady
Tak jsem zadělala další 4 druhy něco ale jen z poloviční várky, ať se nepřežíráme (no vtip
).
Kalendář je prvotila, učila jsem se to sama, bylo to takový pokus omyl. Vlatně všechny programy jsem se takhle učila. Díky za pochvaly. Dělala jsem to po večerech a někdy dopoledne, jak to šlo. No je to taková rychlokvaška.... Když už vím co s tím, udělala bych to jinak.
Štěpulín stojí v postýlce a haleká. Už jsem ho asi 5x pokládala....
Není tady
Rendi ahoj je dobře, že se cysty nepotvrdily
ale to že má ledvinu zdvojenou znamená co? Když bude dobře fungovat snad nic ne? A blindí Míša, ach jo, ať je jí brzy líp.
Tak to byl fofr, už spí jdu večeřet.
Není tady
Hojky,
my už taky spíme.
Pavli, pošli mi prosím taky ten odkaz, ju?
A taky prosím o recept na mandlový dor. Mňam mňam, ten v Ikey mám moc ráda;)
Rendi, tak teď nevím jestli mám gratulovat k výsledkům, nebo ne Co pro něj tedy znammená ta zdvojená ledvina? Ach jo, to je trápení....
Já už mám 6 druhů cukroví, a už mě to přestává bavit
Dneska jen slepím a ozdobím linecké. A zítra opět hurá s chutí do dalších
Upravil(a) Abby21 (10. 12. 2009 20:43)
Není tady
http://digiscrap.baby-cafe.cz/gimp/ vycházela jsem z tohohle, to mi sem myslím dávala Sillwen. A toto mi celkem pomohlo : http://jaroslavuher.cz/gimp264/index.htm
Není tady
tady na baboši je taky pár šikovných co poradí http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=37602 http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=36576
Jo a neplatila jsem nic
Upravil(a) Pavka (10. 12. 2009 21:07)
Není tady
ahoj.
tak jsem byla na nákupu v tesku a nechala jsem tam veškerou energii to je fakt výcuc!
Ale aspoň jsem nakoupila všechno. Teda téměř všechno. Zapomněla jsem na svíčky - docela zásadní rekvizita na Svátek světel Takže ještě dopoledne musím vyběhnout.
Teď jdu hňácat ty terriny a naložit maso.
K těm receptům:
Pozornost si zaslouží i předkrm, je fantastickej a v mžiku hotovej.
Vezmete malou mističku, vystelete ji potravinářskou fólií, na dno položíte snítku kopru a pak pokladete plátky uzeného lososa, i strany. Celá mistička musí být rovnoměrně vystlaná jednou vrstvou lososa. Vnitřek naplníte krémem ze žervé podle chuti, já s úspěchem používám křenové žervé s drobnými kousky salátové okurky nebo červené papriky (opravdu nadrobno). Naplníte po okraj, pořádně krém přitlačíte, přikryjete fólií a necháte pořádně zchladit.
Těsně před servírováním akorát vyklopíte na talíř a podáváte s čerstvým pečivem, já mám ráda bagel, což jsou takový těžší housky s dutým středem, když to hodně zjednoduším
Předkrm pak vypadá takhle nějak:
Pak hlavní chod, ten je lehkej a tak moc dobrej.
Kuřecí prsa nakrájíme na kostky a orestujeme na cibuli, později přidáme kostky brambor. Potom maso i brambory vyndáme, výpek poprášíme hl. moukou a zalejeme červeným vínem, přidáme pokrájené (a předem namočené) švestky, lžičku octa a svaříme. Pak všechno naklademe do pekáčku, zalejeme šťávou, posypeme sekanými mandlemi, přikrejeme poklicí a dusíme do měkka, až je maso křehké a omáčka hustá.
Podává se s bramborovými plackami latkes, ty se dělají úplně klasicky ze syrových brambor, vajec, mouky, soli, vypracuje se těsto a vykrojí kolečka, která se pak smaží v rozpáleném oleji.
Placky jsou super i nasladko s jablečným pyré.
Tak a teď mandlový dort, který vás zaujal nejvíc.
Recept jsem našla na MMB a i když je výsledek trochu jiný než v Ikee, dort je úžasný!
Takže kopíruju:
IKEA mandlovy dort
Ingredience:
6 vajec
100 g sladke slehacky ke slehani
200 g mletych mandli
200 g sekanych mandli (predem je orestujeme na panvi)
150 g piskoveho cukru
100 g mouckoveho cukru
100 g zmekleho masla
Postup:
Krem-zaklad
Slehacku s cukrem povarime (ne var), vezmeme z plotny.
Zloutky oddelime od bilku (ty dame do misky) a vmichame je metlou do slehacky s cukrem. Za staleho michani smes-zaklad na krem-povarime cca 2 minuty (ne var!). Pak odstavime z plotny a nechame zchladnout, kdyz je krem vlazny dame ho do lednicky.
placky na dort 2 ks:
Bilky uslehat a pridat 100 g mouckoveho cukru, znovu slehat metlama (nejlepe elektricky slehac) Pak lehce vmichat mlete mandle.Do dortove fotmy ( prumer 26 cm) udelame z peciciho papiru rantl cca 5 cm vysoky a zbytkem bilku ze skorapek ho jakoby prilepime po obvodu, pak vystrihneme dalsi dil-kolecko o prumeru 26 cm a dame na dno formy.
Pulku testa nalijeme do formy a dame pect do predem vyhrate trouby na 150°C. Peceme zhruba 20 minut ve vzdusne troube a nebo 30 minut v normalni.
Vyndame po mirnem zchladnuti odlepime od peciciho papiru a dame na mouckovym cukrem posypany ctverec peciciho papiru (nebo na uterku, ci rovnou na tac, na kterem pak dort budeme krajet).
Takto upeceme dve placky, tedy ze dvou dilu testa.
Krem:
Vyndame zaklad kremu z lednice a postupne do nej zaslehavame 100 g masla.
Prvni placku potreme kremem, posypeme sekanymi mandlemi, priklopime druhou placku, opet potreme kremem a posypeme mandlemi. Zbytkem kremu potreme povrch dortu, posypeme sekanymi mandlemi a dame na
sedm hodin, prip. dele do lednice. Ja ho necham pres noc.
Vypada to slozite, ale jde to rychle od ruky.
Není tady
je Fí, tak děkujeme za recepty!!
Pavli - fakt se Ti ten kalendář povedl!
tak u nás se ještě nespí...
Není tady
Není zač
Teda Berko to nechápu jak ještě nemůže spát... hlavně nechápu jak to zvládáš. Já jsem teda za "volný" večery šťastná. Kdyby mě Sam tahal za nohu a pronásledoval mě ještě v půl desátý večer, tak bych asi úpěla
jdu zase pokračovat v jízdě uf uf
Není tady
Ahojholky,
nejdřív do domečku samé dobré a dobré zprávy.
Fi - díky za recept, ale jaksi není nálada něco vařit, a já lososa nepapám, ale dortíček bych sežrala asi celej sama. Hlavně, kdyby mi ho někdo podstrojil pod nosánek, to by bylo žůžo. J8 asi přijedu na návštěvu, můžu????
Musím vám napsat, že jsem byla ráno u dětský doktorky, Vojta se mi nezdál jak hrozně chraptí, navíc opětně celou noc nespal, škrábal si ten ekzém, takže jsem ho ráno naložila a vyrazili jsme . Výsledek - mastičky na ekzém, kapky proti svědění a v krku nic nemá, prej má asi přemluvenej hlásek, tak nevím. Je pravda, že na něm není vidět žádná nemoc, rýma nebo něco takovýho, prostě jenom hlásek trošku skřípe. A objednala jsem mu ty homeopatika, protože já už prostě nějak nemůžu. V poledne jsem si s ním sice šla lehnout, ale to samozřejmě spal jenom půl hodiny, takže jsem nenaspala vlastně nic. A v neděli předávám Vojtína tatínkovi , ať se stará a já se zavřu v ložnici a kdyby mlátili na dveře, prostě tam nejsem, vylezu pouze na záchod, jinak budu spát a spát. Tak snad do neděle vydržím.
Nechci nějak myslet na zítřek, ale jak jsem to pochopila, kdo všechno volal, tak se do té kaple asi ani nevejdeme. Takže zítra mi držte palce, ať to tam se mnou nesekne. Asi mě nejvíc dostal věneček od Vojtíška, kterej bude na rakvi. JInak jsem schopná to ustát, ale tohle ne.
Pavlí - kalendář je prostěperfektní, taky bych to chtěla umět, ale já jsem naprostej techickej antitalent.
Rendí - co to znamená - zdvojená ledvina, bude to mít nějakou dohru, nebo jak. Jak to chápu, když Tomáškovy nedejbože vypoví službu ledvina, tak musí na transplantaci.
Holky, u nás tak smrděj komíny, že toho máme celej byt, dědkové tady topěj klasicky, takže všechno co pálej máme v bytě, takže se jdu ještě vytočit na chodbu, no, musej s tím něco udělat, protože to pořád čuchat nebudu.
Mějte se bezvadně.
Není tady
dobré ráno
tak já jsem při pátku nějaká vycucnutá, dneska ještě trénink s Filipem a večer žehlení, budu slaměná vdova celý víkend...Verunka se tady přehrabuje v letácích a papírech co stáhla z pod stolu , v noci taky nic moc, někdy nad ránem jsem ji vzala k nám do postele, abych se aspon trochu vyspala
....dopoledne bych chtěla udělat těsto na rumové kuličky a udělat ořechové hrudky....kuřecí polívka je uvařená a špagety jsou za chviličku, takže aspon vaření mám vyřešeno
Rendi, gratuluji k tomu, že nejsou cysty a držím palce na další kontrolu, snad ta zdvojená ledvina neznamená nějaký hodně velký problém ....a Michalce brzké uzdravení....a ty se drž
Fi, moc děkujeme za recepty, vypadá to úžasně, mandlový dort zkusím na vánoce...a ostatní recepty při nějaké oslavě
Pavko, kalendář úžasný, taky na to musím mrknout....jsi fakt šikovná
Martinko, myslím na tebe, zvládněte to
teda holky, vy jste s tím cukrovím šikovné, já se zasekla na 3 druzích...a to nemám linecké ani slepené ani nazdobené , no musím s tím o víkendu pohnout, příští týden jsou besídky ve škole a školce a tam musím něco poslat
Není tady