18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Romana.P napsal(a):
A co třeba fakultka v Krči?
Osobni zkusenost nemam, ale rodila tam svagrova a par kamaradek a nestezovaly si. Jen je to uz taky par let. O jedine nevyhode vim, ze kdybys chtela epidural, tak ten se v Krci, jako jedine prazske porodnici, plati a to sumou 5 tis. Pro nekoho dulezite, pro nekoho ne.
Není tady
Jo, jo. Hodila jsem tenhle dotaz i vedle na těhule a tam mi to napsaly. Jsem v oku. Tak nevim jestli radi tedy toho Apolináře
Není tady
Romana.P napsal(a):
Jo, jo. Hodila jsem tenhle dotaz i vedle na těhule a tam mi to napsaly. Jsem v oku. Tak nevim jestli radi tedy toho Apolináře
Muzes se, myslim, jet do kazde porodnice podivat a zjistit na miste vsechna pro a proti. Co se tyce jednotlivych nazoru, tak muzes narazit na deset holek a kazda ti rekne svuj pribeh, takze ani tohle ti moc nerekne... Ale mas jeste do 14+0 cas, takze si to v klidu rozmysli.
Ja se rozhodovala mezi Motolem a Podolim. Jenze v okoli krome jedne holciny vsechny rodily v Motole (to je taky porodnice, ktera je nejbliz) a zadna si nestezovala, takze moje volba byla nakonec jasna... Ale to, ze narazis na blbce ci nejakeho protivneho cloveka, tak to si nevyberes ani kdybysis zaplatila tisice a tisice...
Není tady
Jj, to je jasný, blbce potká kdekoliv Já se právě rozhodovala mezi Krčí a Apolinářem, obojí mám blízko, ale 6 tisíc za případný epidurál je fakt hodně. Vím, e Motol si teď hodně holek chválí, ale to je pro mě u moc daleko. Jetě bych zvládla to Podolí, no. Take se rozhodnu asi mezi Podolím a Apolinářem
Není tady
Romana.P napsal(a):
Jj, to je jasný, blbce potká kdekoliv Já se právě rozhodovala mezi Krčí a Apolinářem, obojí mám blízko, ale 6 tisíc za případný epidurál je fakt hodně. Vím, e Motol si teď hodně holek chválí, ale to je pro mě u moc daleko. Jetě bych zvládla to Podolí, no. Take se rozhodnu asi mezi Podolím a Apolinářem
Tak hodne stesti pri vyberu. Ja bych asi volila Podoli, ale to jen kvuli tomu, ze neznam nikoho, kdo rodil u Apolinare a kamaradka, ktera rodila v Podoli (jako jedina z mych znamych), tak byla opravdu hodne spokojena. Jak s pristupem, tak s personalem. Mela chudak tezsi porod a zvladli to tam na jednicku...
Není tady
Nechápu proč ta Krč tak blbne s tím epidurálem, proč nemají svůj tým anesteziologů na epidurál
Jinak v Podolí jsem rodila a mám výhrady a důvody uvaovat o jiném zařízení. Ale aspoň jsme z toho se Samem vyvázli iví, já sice s jizvou po císaři, ale v pořádku. Ségra rodila první dítě tamté a taky nebyla úplně spokojená, hlavně teda s prostředím estinedělí (pokoj po 5, sociální zařízení, strava apod.), personál byl ok.
Tak si připlatila primáře v jiné nejmenované praské porodnici, ten ji sice odrodil, ale synovec teď leí v kritickém stavu na jipce, protoe pár hodin po porodu chytil těkou infekci, take nějak fakt nevím kde přítě případně rodit.
Skoro bych řekla, e to je "vlastně úplně jedno", hlavně aby se to přeilo ve zdraví. Jako bonus si lze pak přát, aby slubukonající porodní asistentka nebyla čerstvě porafaná s manelem, nebo blbě vyspalá, aby dobře vycházela a komunikovala se slubukonajícím doktorem, aby nikam nespěchali, aby porod nekolidoval s nějakým zápasem nebo seriálem, aby nikdo nikde nic nechytil, aby spolubydlící na 6nedělí byly v pohodě, nebyly z rodu Hujerů, jak tu někdo trefně napsal, aby ani jedna z nich nebyla nepostradatelná manaerka, který zvoní nepřetritě telefon od sedmi od rána do devíti do večera, aby ničí dítě nebyl nespící uplakánek, aby se jídlo dalo sníst, aby ve sprchách tekla voda tak akorát, nikoli buď studená, nebo horká... to je asi vechno
prostě těch faktorů je dost. Pravdou ale je, e kdy vechno klapne a člověk opustí porodnici i s miminkem v pořádku, tak se na mouchy zapomíná stejně rychle, jako na porodní bolesti.
Není tady
Fidorko, k tvému elaborátu není co dodat
Není tady
Ahoj, přijdu se svou trokou do mlýna a referuji o zkuenostech z porodnice u Apolináře. (jeden příspěvek jsem u dávala na těhulky) Rodila jsem tam v září 2008. Kadotýdenní poradna před porodem = půlden strávený čekáním na 3 min. prohlídku. Monitory běely celkem rychle a vude milé a usměvavé sestřičky. Kvůli malování jsem se dostala na starí sál - ádná vana, jen 2 starí sprchy s předpokojem na klystýry. Hekárna byl 1 třílůkový pokoj hned vedle porodních boxů bez vlastní sociálky. Porodní sál stylem porodních boxů (3-4?). Rodila jsem přes celou noc, take nakonec jsem tam byla stejně sama. Personál byl velmi vlídný, vstřícný, ochotný a usměvavý. Za epidurál se nepřiplácí, mně osobně pomohl od bolestí asi na 1 hodinu, pak to začlo nanovo (natěstí se porod epidurálem nezastavil, co se někdy můe stát). Zpočátku mi vadilo nedostatek soukromí, ale po x hodinách mi bylo u vechno jedno, nakonec i ití bez umrtvení ("to u nemá cenu připichovat, to vydríte").
Na estinedělí sestry o něco méně ochotné, rozkojování pod jejich taktovkou stálo za to. Běné pokoje jsou po 3 a miminka se poctivě střídaj v brečení, aby se člověk náhodou nevyspal. Neměli jsme k dispozici vozíky na děti a brali jsme si z chodby klasický nákupní vozíky vystlané dekami. Sprchy jsou 2 nebo 3 boxy pro celou chodbu, záchody zas 2 a to na opačném konci chodby. Návtěvy na oddělení nesmí, vychází se na chodbu před oddělení.
Celkově profesionálné péče je velmi dobrá, jen ty dispozice a vybavení zřejmě pamatují dobu, kdy jsem se tam narodila já ... lol Take Apolinář ano, ale vřele doporučuji nadstandart.
Není tady
Já rodila v Motole a nae druhé mám v plánu tam porodit zase. Vlastně mám objektivní pohled pouze na estinedělí, jeliko jsem si la do porodnice pouze zatlačit, ale byla jsem spokojená.
Není tady
Boe můj, mě z toho nakonec váně vychází nejlíp ten porod doma Jetě jsem o něm neuvaovala ani ve snu, ale takový věci jako hekárna po třech, estinedělí po pěti a dítě v nákupním vozíku No, mě klepne, se divím, e se někdo poutí do dalího dítěte, po takovýh záitcích
Koukám, e moje zkuenost z Podolí je jetě zlatá.
No, a budu rodit, dke budu rodit, tak tentokrát určitě přiberu dulu, o to jsem přesvědčená na 100%
PS: pokus se chcete při večeru pobavit, tak jsem místo dulu napsala duklu To tak, mít Duklu u porodu
Není tady
Definitiv napsal(a):
Boe můj, mě z toho nakonec váně vychází nejlíp ten porod doma Jetě jsem o něm neuvaovala ani ve snu, ale takový věci jako hekárna po třech, estinedělí po pěti a dítě v nákupním vozíku No, mě klepne, se divím, e se někdo poutí do dalího dítěte, po takovýh záitcích
No, a budu rodit, dke budu rodit, tak tentokrát určitě přiberu dulu, o to jsem přesvědčená na 100%
PS: pokus se chcete při večeru pobavit, tak jsem místo dulu napsala duklu To tak, mít Duklu u porodu
Tak já bych radi Spartu
Nad dulou taky dost silně uvauju, poté co ségře nezpříjemnil porod ani úplatek, dám radi ty peníze dule, a mi s tím píchne.
Není tady
Fido - no právě. Myslím, e tam můe udělat celkem dost.
Jinak jetě zvauju ambulantní porod (a to jako váně, řekla bych, e čímdál tím víc). prostě přijde, porodit, zkontrolovat a up domu
Není tady
Definitiv napsal(a):
Já bych zas tak tragicky neviděla Porodnici jsem vybírala hlavně kvůli neonatologický jednotce - kdyby něco, a se o malého postarají. Je fakt, e by tam mohlo být lepí vybavení ...
Není tady
Zuzii napsal(a):
Já bych zas tak tragicky neviděla Porodnici jsem vybírala hlavně kvůli neonatologický jednotce - kdyby něco, a se o malého postarají. Je fakt, e by tam mohlo být lepí vybavení ...
Moje ségra si svojí porodnici taky vybírala podle neonat. JIPky a kdy se malej začal horit, tak ho stejně vezli na druhej konec Prahy (Veobecná, pracovitě Ke Karlovu), protoe měli svojí JIP plnou
Def, já bych teda ambulantní nechtěla, protoe se chci po porodu v klidu vyspat a aklimatizovat a to u se Samem nepůjde Já chci prostě JENOM trochu komfortu, soukromí, lepí zázemí, jinými slovy chci přítě jistotu nadstandartu
Není tady
Fido - no, ale zas si platit nadstandard třebas celej měsíc Docela prekérka
Fakt to vidím ambulantně V mrazáku bude navařeno, O. si vezme dovču a postará se o Matu a bude
No, na promýlení natěstí času dost
Není tady
Tak zase váhám kam se v Praze registrovat. Nemáte někdo nějaké čerstvé informace? Chtěla jsem do Podolí, ale v mém termínu porodu se tam zrovna maluje, smůla. Tal se zase rozhoduju mezi Apolinářem a Thomayerkou. Fakt nevím
Není tady
a kdy mas termin?? Krc maluje v prvni pulce zari..
ja jdu na Bulovku
Není tady
megan2 napsal(a):
a kdy mas termin?? Krc maluje v prvni pulce zari..
ja jdu na Bulovku
4.listopadu. V Podolí malujou od konce října do 8.listopadu. Je to fakt pech
Upravil(a) Romana.P (20. 4. 2010 22:56)
Není tady
Záleí na vaich poadavcích a očekáváních od porodnice, velké porodnice jako Apolinář, Motol, Podolí jsou odborně skvělé, ale jsou to spádové porodnice pro střed.kraj a rodička se tam můe cítit příli vedená, manipulovaná, lékařsky usměrňovaná... V tomto ohledu můe volba Krče, Bulovky, Neratovic, Beneova, Hořovic být příjemnějí, i kdy i v nejlepí porodnici můete narazit na morouse, který vám záitek znepříjemní a naopak.
Základ je dobře se k porodu připravit a vědět co vás čeká, vybavit se event. dulou nebo manelem a spoléhat na svou enskou sílu, intuici a instinkty,
zkuste se zapsat do předporodních kurzů podívejte se na nae www.studioprozeny.cz
Není tady
Ahoj, pro mě by při výběru porodnice také hrálo roli, jestli se tam odebírá pupečníková krev. Myslím, e je to uitečné a je to potřeba - můe se tím někomu zachránit ivot. Samozřejmě to není prvořadé kritérium, ale maminka by tu monost mít měla. Měla by mít tolik informací, aby se mohla sama rozhodnout.
Není tady
vanessie napsal(a):
Ahoj, pro mě by při výběru porodnice také hrálo roli, jestli se tam odebírá pupečníková krev. Myslím, e je to uitečné a je to potřeba - můe se tím někomu zachránit ivot. Samozřejmě to není prvořadé kritérium, ale maminka by tu monost mít měla. Měla by mít tolik informací, aby se mohla sama rozhodnout.
Hlavně dej na reference! Neuspěchej to vyjeď si personál optej se něco o zdejích doktorech, o pověsti atd.! Zeptej se na různých fórech na názory (http://www.nejenmaminkam.cz/porod) a uvidí
Není tady