6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj holky, za 14dní mě čeká registrace k porodu a pořád váhám kam se zaregistrovat. Určitě budu rodit v Praze a tak by se s Vámi ráda poděli o vae názory a postřehy. Předem díky
Není tady
Nejdete někdo rodit do motola?
Není tady
http://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=179 zkus si prostudovat toto
Není tady
Helo,me rodila kamaradka pred 2 roky v Motole a nikdy vice,nemocnice jeste,ale sestinedeli je katastrofa. Ja chtela rodit na doporuceni v Krci,nakonec malovali a odrodili jsme na Bulovce a byla jsem vic nez nadsena, nevypadalo to tam jako jinde,ale supr doktori a sestricky, ted je tam otevreny novy pavilon sestinedeli a druhe tam budu urcite rodit take. Takze tot moje a kamaradcina zkusenost.
Není tady
Ja se rozhodovala mezi Motolem a Podolim a nakonec jsem zvolila Motol a muj doktor rekl, ze jsem zvolila velmi dobre. Za posledni rok tam rodily dve me kamaradky, jedna se chysta v lednu a moje svagrova tam pred par lety odrodila dve sve deti. A ani jedna si na nic nestezovala. Vsechno bylo v poradku. Jen clovek musi brat, ze to tam chodi jak na bezicim pasu. Ale kdyz bude zrovna dobry den ci tyden, tak to taky nemusi byt pravda... Nebo nekdo narazi na neprijemnou sestru, ktera to take umi velmi pekne zneprijemnit. Ale tohle se muze stat uplne v jakekoliv porodnici. Ja se rozhodla pro Motol hlavne z duvodu, ze kdyby se neco stalo, tak se umi postarat jak o rodicku, tak hlavne i miminko...
Není tady
Karal napsal(a):
Ja rodila v Motole pred tremi lety..porod ok, sestinedeli des bes..bylo nas o 14 mamin vic nez luzek, sestry nervozni, protivne, hruza...Ale detska doktorka uzasna..
A vyberes si Motol znovu?
Není tady
ja rodila malou na Bulovce a nemuzu si stezovat, personal byl velice prijemny, ale je fakt, ze jsem musela lezet misto na sestinedeli na gynde, protoze sestinedeli tou dobou rekonstruovali - ale ten pristup byl super. Volila jsem Bulovku, protoze jsem to mela z bydliste 10min a manza z prace 5min. Ted bydlim uz za Prahou, ale rozhodla jsem se znovu pro Bulovku, kdyz uz to tam znam a byla jsem spokojena, tak to nechci menit
Není tady
Mefinko, asi ano..Uz se tam dobre vyznam, znam podle videni i doktory, mam tam kartu, protoze jsem tam bohuzel byla i dvakrat na revizi (v tehle situacich si nemuzu stezovat, mile byly i uklizecky a na sale pred narkozou se mi vsichni predstavili!!!! ) ..Je to takova fabrika na deti, ale nejak me uklidnuje, ze jsou tam kapacity..Jinak uprimne, me bylo uplne jedno kde rodim, kdyby to bylo na chodbe a chodili kolem me lidi,asi bych to ani nevnimala
Není tady
Jojo, prave proto, ze tam jsou kapacity, tak tam chceme temer vsechny . Moje kamaradka, kdyz byla letos rodit, tak rikala, ze nic neceka, ze si tam nejde odpocinout . Nastesti byly s malou bez komplikaci, takze sly domu jeste driv nez puvodne meli naplanovane... Ale myslim, ze prvorodicky to maji stejne nejlepsi. At si vyslechneme ci precteme cokoliv - a i kdyz si udelame jakoukoliv prestavu - tak nas realita nejspis prekvapi... . Presne tohle mi rikala nedavno moje mamina. Ze dokud si to neproziju, tak si asi nemuzu predstavit, jake to je...
Není tady
Mef, to ma mamka pravdu..treba souhlas s pritomnosti mediku..:-)) Rodil me spoluzak ze stredni skoly a kdyby k tomu na me jeste koukalo hejno cernochu, fakt mi to bylo ukradeny..byla jsem tak vycerpana, ze jedine co jsem chtela bylo to mit za sebou..Je ale fakt, ze uz druhy den po jsem si nic neprijemneho nepamatovala :-)) Priroda to ma dobre zarizene!!!
Není tady
Karal, tak v to doufam, ze si pak nebudu nic spatneho pamatovat, protoze jsem celkem citlivka a v tomhle me treba neuklidnila moje sestrenka, ktera cely mesic nemohla o porodu mluvit... Ale na druhou stranu, asi na to taky musela zapomenout, protoze nekdy v breznu/dubnu by mela porodit svou druhou dceru
Není tady
Já rodila v Podolí a svůj přítí porod a pobyt bych si v mnoha bodech představovala jinak. Přítě u nechci rodit v továrně na děti a chci mít větí komfort v 6nedělí, take na 90% budu rodit mimo Prahu.
Teď jsem před měsícem byla ve strakonické nemocnici na dětském, které přímo sousedí s porodnicí a dýchala tam na mě velká pohoda a klid, to jsem v Podolí postrádala.
Není tady
Já jsem rodila v zahraničí, take nemám vlastní zkuenost, ale moje kamarádka, co má rokapůlletého chlapečka a včera termín porodu, ale zatím se to jetě nerozjelo, rozhodně bude rodit mimo Prahu, rodila v Příbrami a nemůe si to vynachválit. Mimo Prahu je to prý méně hektické, doktoři jsou lidtějí a příjemnějí personál.
Není tady
Fido - e bych se jako opičila kdepak to přítě plánuje? Hořovice? Jsem zvědavá, zná mě
Jinak já rodila taky v Podolí a taky si určité věci představuju jinak, nedokáu ovem říct, jestli kdybych rodila jinde, nedělo by se to samé. Co je zápo*ným rysem Podolí (pro mě): sestřičky kuřačky (na novorozeneckém ), pekelná zima na chodbách a ve sprchách), značně omezené návtěvy, téměř nemonost dostat se na nadstandard, no a mnoství lůek na estinedělí (já teda byla na dvojáku, ale představa, e je nás na pokoji est - mě by kleplo ). Zas je tam pičková neonato, separátní porodní boxy, kde je člověk od začátku do konce a péče na jedničku. To e na vola člověk narazí kdekoliv, to je nám vem jasné
Není tady
Def, jj, Hořovice jsou jednou z moností. Kromě nich Beneov nebo Mladá Boleslav (pokud pojedeme z Prahy), nebo Písek nebo Strakonice (pokud bysme jeli z chalupy).
Jinak na Podolí mi hrozně vadilo soc. zařízení, nedostupnost nadstandardů, rigidní reim (např. sestry a hystericky dbaly na to, abychom při vizitách měly uklizeno, ustláno, vymetený stolky a abychom byly v pozoru se svlečenýma dětma a čekaly), dál svačinářka, která nám den po sekci brala dbánky na čaj s tím, e jich je málo a nutila nás jíst v určeném časovém limitu, abychom "se jí tam necouraly se pinavým nádobím". Brrrr....
a pak taky ty návtěvy...
Tentokrát je pro mě po nároku na odbornost druhým klíčovým poadavkem komfort, take budu hodně koukat na to, aby se výe uvedené mouchy z Podolí u neopakovaly.
Nejradi bych zkombinovala porod v Podolí s estinedělím v nějaký malý příjemný porodnici za Prahou.
Není tady
Fidorko, Mladá Boleslav to je stejné: sestry a hystericky dbaly na to, abychom při vizitách měly uklizeno, ustláno, vymetený stolky a abychom byly v pozoru se svlečenýma dětma a čekaly. + za MB muu dodat: Maminky mají čekat se svlečenými kalhotkami v lee.
Teploměr a měření tlaku v půl esté a od té doby a do večera tam nebyl klid se vyspat. Kdy se mi náhodou podařilo usnout na 5 minut, přili před sedmnou otírat stolky dezinfekcí a při tom jsem musela sklidit vechny věci ze stolku...
Na porod tam bych taky radi zapomněla.
Tam u mě nedostanou. Jsem z okresu MB směrem k Praze, ale pojedu do Vrchlabí, jestli donosím a nebude to na císaře... I kdybych si měla pronajmout pokoj v penzionu a čekat tam na porod.
Není tady
Evi,
tos mi moc radost neudělala. Porodnice v MB byla mou favoritkou. Moná jetě Brandýs.
Není tady
eva4444: ajajaj, tos mi radost neudělala. Tak krtám ze seznamu. Já na ni měla dobré reference od sestřenky, ale ta měla nadstandard (který bych pro sebe taky chtěla) a taky moná měla protekci, obávám se, e manelku známýho hokejisty nikdo v 5.30 s teploměrem neobtěoval O ničem takovém kadopádně nevyprávěla a mému vyprávění z Podolí se divila.
Jo a to buzení a ruení po celý den mě přesně v Podolí tvalo. Chtěla jsem si tam v klidu hnípat a furt tam někdo lezl Opravdu nechápu proč by se tepltoa nemohla měřit v osm, proč bych si nemohla snídat třeba půl deváté a proč na mém nočním stolku nemle být konev s čajem a třeba pět kníek. Co je komu do toho jestli mám na stolku binec? Je to kdy u teda moje vizitka, ne slubukonající sestry přece...
Není tady
No, já jsem tam byla před pěti lety, ale pokud vím, tak změnil se primář a ostatní personál zůstal. Zrekonstruovali porodní sály, nicméně i před těmi 5 lety tam měli jeden zrekonstruovaný, ve kterém jsem rodila, taky jsem měla nadstandard (pokoj pro 2) a mohla jsem si vybrat ze 2 jídel, ale to nemění nic na to, jak mě tvali, jak se tam chovali.
Jetě na mě tehdy vyla akce "pastování podlah" kdy nám onesli miminka, s tím e je za 3 hodiny vrátí a my nesmíme vycházet ven chodbu polapat. Kdy jsem po mnoha hodinách v noci la pro miminko, e bych ho měla nakojit, tak jsem dostala vynadáno, e lapu na podlahu, e u ho stejně nakrmili a spí a mám jít zpět, e mi ho přinesou. Připadala jsem si jak nesvéprávné dítě na pionýrském táboře. Jsou i spokojené maminky, ale mě u tam nedostanou.
Svůj příběh mám na rodině, ale vzhledem k reakcím, kterých jsem se od spokojených mamin dočkala, se k němu radi zde veřeně hlásit nebudu. Prostě ty spokojené mi neuvěřily, e je něco takového moné.
http://www.rodina.cz/scripts/porodnice/ … .asp?id=17
Moje příbuzná rodila v Hořovicích a byla velmi spokojená.
Upravil(a) eva4444 (11. 12. 2009 18:35)
Není tady
Tak a stěovala sis? Třeba ty parkety by mě dostaly, a myslím e by dostaly kadýho!
Jinak jsem si pročetla pár referencí na MB a to nejen na rodině a ty reference jsou teda fakt patný, hlavně nějaký doktor Adamec je skloňovaný ve vech pádech.
MB krtám
Není tady
Holky - k tomu Podolí - já byla na P1 a takový peklo to nebylo v ádným případě :co. Na stolku jsem měla kopu věcí (kníka, pití, bombóny, jídlo), talíř od jídla jsem vracela kdy se mi chtělo, do pokoje nám nikdo nelezl, teploměr mi nechali na stolku, a´T se změřím a se probudím. Prostě oproti vaim story to byla těká pohoda
Fido - i dbánek na čaj nám nechali
Jo a na Hořovice se poptám, rodila tam moje sousedka
Upravil(a) Definitiv (15. 12. 2009 13:00)
Není tady
Já byla taky na P1
Ví co, mohla jsi mít těstí na lepí partu nebo prostě na líp vyspalou partu.
Před svačinářkou jsem dbán i rádlo ukrývala do nočního stolku a na její doporučení "votevřete si tady vokno, máte tady vedro na padnutí!" jsem radi vůbec nereagovala, protoe bych se nechala unést a řekla jí něco nepěknýho o spojitosti obezity a vysokýho tlaku a návalech v přechodu
Mmch. já u se tak moc těím na tu tvojí slohoffku
Není tady
Fidorka napsal(a):
Tak a stěovala sis? Třeba ty parkety by mě dostaly, a myslím e by dostaly kadýho!
Jinak jsem si pročetla pár referencí na MB a to nejen na rodině a ty reference jsou teda fakt patný, hlavně nějaký doktor Adamec je skloňovaný ve vech pádech.
MB krtám
Natěstí Mudr. Adamec u snad jen operuje a někdy je v ambulanci a běných porodů se prý u neúčastní.
Nestěovala jsem si, sice jsem chtěla, ale nedotáhla to do konce, nějak byly s miminkem pak jiné starosti a radosti, no rozhodla jsem se, e tam u nepůjdu. Tady u nás v okolí jetě docela pěkně mluví o Jíčínu a Jablonci, tam to mám dojezdově skoro o hodinu lépe ne do Vrchlabí. Tak jetě uvidím.
Není tady
A co třeba fakultka v Krči?
Není tady