|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj holky,
Mufi gratuluji k pohybům.....tak jsi se dočkala
Já už mám pořádný kopance
ad to tvrdnutí.....to co popisuješ mám asi od 20.12. a v úterý to musím říct doktorovi ale stejně mi řekl že mi od další návštěvy napíše magnezko
ad předčasný porod....já měla ukázkové těhotenství-ok tlak, moč, krev prostě tabulkové hodnoty a přeci 
ad donošenost...nestačí 30tt to je málo-musí to být aspoň 36tt dokovčený takže se šetřete!!!!!
ad spací pytel.....nto jsem nikdy nevyužili
holky jinak to je paráda jak je tu přeholčičkováno.....já chci taky!!!!!
ALE NECHÁVÁME SI PŘEKVÁPKO 
Není tady
Andulko, ty taky? My si taky pockame az na porodni sal 
Ja mam magnezko uz od predminule kontroly, kdy jsem si stezovala na takove divne bolesti pod pupikem. Doktor rekl, ze je vse OK, ale ze mi apise magnezko. A vim, ze magnezko je spis placebo efekt, tak jsem si ho dnes dala. Jen tak pro jisotu.
Není tady

ahoj holky (my jsme byli po navstevach, tak uz jsme konecne zpet doma a ted si snad uzijem par klidnych dni, manza jde do prace tento tyden jen jeden den)
Mefi gratuluju k pohybum
(na obcasne tvrdnuti bricha jsem dostala taky magnezko, ale rovnou mi rekl, ze pokud mi to dela ze zvysene zateze - ze treba vic taham malou atd. tak mi to stejne nepomuze)
vsem, co uz jsou pod stovkou gratuluju (uz se taky tesim, dnes jsem vsem rikala, ze uz bych to rada mela za sebou) byli jsme na navsteve i u svagrove, ma termin za 10dni - tak jsem zvedava, kdy se jim to narodi
add spaci pytle - malou jsem mela cca do 2 mesicu v zavince (takove ty kalasiky - super se mi s nima manipulovalo, rychlozavinovacku jsem mela jednu a pouzila jednou, taky se mi mala se zavinovackou lip polohovala). pak jsem pouzivala spaci pytel 0-6 (pokud nebylo moc teplo) a pozdeji 6-12 (mela jsem dva a vystacila jsem si). Mala se hodne odpokavala a dela to i ted.
add vaha - taky mam cca +6-7 kg , posledni tyden to zas hodne poskocilo
- ale jedu uplne stejne jako minule, tak pocitam, ze to bude zas kolem 20kg 

Není tady
Mefinko já mu minule řekla že to magnozko nechci že je to tak slabá dávka že to ničemu nepomůže....tak jen pokrčil rameny a řekl že to vážně ničemu nepomáhá
je to přesně jak píše Akar....většinou z velké zátěže (asi)
no a překvapení chci mít.....předtím jsem u D blbla s výbavičkou ale teď stejně nic kupovat nebudu 
kdyby to byla holka všechno si půjčím od kamarádky
ty děcka s toho tak rychle vyrostou že to nestihnou ani obnosit a je to škoda 
navíc hoooodně věcí jsem měla zbytečně a pak jsem to prodávala na MMB
Není tady
Ahoj holky,
co se týče toho tvrdnutí a bolení břicha, tak já nemám absolutně žádnou zátěž (malou netahám, nevysávám a břicho vůbec nenamáhám) a stejně mě dost často bolí. Beru to magnézko, ale je to opravdu jen placebo, předčasnýmu porodu nezabrání.
Andulko, a kvůli čemu jsi rodila tak brzo, když jsi měla v poho celý těhu? Já to mám celkově rozhozený už od začátku (od 7tt jsem na rizikovém, to jsem začala poprvé špinit). Pak se k tomu přidala ještě i štítná žláza, pak vcestná placenta, hematom ve 14tt, poruchy srážlivosti krve a prostě celkový stav mám jako vysoce rizikový. Doktoři celkem počítají s tím, že mi začne dřív stárnout placenta, měla jsem to i u Niki a to jsem celý těhu měla v pohodě, až na jedno krvácení v 17tt. Nakonec mi museli vyvolat porod na konci 37tt, protože placenta už vůbec nefungovala a dokonce jsem ji porodila zároveň s malou, jak už vůbec nedržela
. Bohužel spíš se to bude opakovat a jelikož mám tolik problémů, tak mají strach, že to bude ještě dřív a proto bych ráda aspoň vydržela do toho 32tt!
Akar, moje švagrová má termín za 3 týdny, tak taky závidím, že už to bude mít zasebou 
Upravil(a) Maharishi (28. 12. 2009 11:13)
Není tady
Ahoooj jarňátka :-))
jdu jen pozdravit po Vánocích, doufám, že jste všechny v pořádku a že jste si Ježíška užili v klídku a pohodě 
My jsme od včera marod - já i Kája, a teď to vypadá že už podlehnul i manža, takže hnus :-( Měli jsme jet zítra ráno na hory, tak máme utrum.
Jen se teď bojím jestli bych radši neměla jít k doktorce. Mám hroznej sípavej kašel, bolí mě z toho na prsou i v krku, ale jinak teploty jen tak mírně zvýšené - nechci zbytečně plašit, ale v lékárně mi dneska řekli že na to není nic co bych směla v těhu :-((
Není tady
MAHARASHI nikdo neví proč jsem rodila dříve
Akorát jsem měla těhu cukrovku a David byl na gt strašně velký tak mi tlačil na trubičku která odvádí moč z ledvin do močáku. Ledvina mi otíkala a bolela mě....ale kontrolní UTZ byly ok.
s tou stárnoucí placentou je víc než pravděpodobné že se ti to bude opakovat ale 37tt je už ok
bohužel ten 32tt ještě né.....D sice neměl žádné problémy a vcelku brzo jsem z nemocnice vypadli, po 6ti týdnech jsme se nakonec rozkojili ale i tak....byli to takové nervy že bych to nepřála ani největšímu nepříteli
miminko v 32tt je velice hubené a nedokáže udržet termoregulaci, navíc pokud mamince nestihnou píchnout kortikoidy děťátko má obrovské potíže s dýcháním a musí být napojeno na přístrojích
musíš se max šetřit protože ty nervy co bys pak prožívala nestojí za to
David bude mít v lednu 2roky a stále chodíme na kontroly k očnímu, na neurologii a jednou za rok k RHB lékaři-vývojově vše už dávno dohnal a dokonce mluví jak 3letý kluk ale přesto nás hlídají
ten první rok byl strašný.....celý rok jsme cvičili Vojtovu metodu a byli jsme v nejistotě zda se bude vyvýjet jak má
Není tady
ahoj holky,
Andulko, takže bude překvápko ju? teeeeda , to už jsem zvědavá ted. přeju ti holčičku, když si ji přeješ. ale hlavně zdravé miminko-) já mám tak nějak pořád obavy po minulé zkušenosti, že to holčička nebude-myslím u mě-)
Spací pytel jsem chvíli používala, páč se prcek odkopával, ale taky až tak od 4 měsíců, do té doby byla zavinka-)
Mě to tvrdnutí i dost bolí a vás? jako slabé kontrakce....ale měla jsem to tak i minule, tak neplašim, a takly to má ted i několikrát za den.....prcka občas zvednu , ale taky už ne moc..
Není tady
Maha, držím palečky, at je dětátko u tebe v bříšku co nejdéle, zánět se vyléčí...
já bych taky už chtěla probrat věci-výbavičku, ale máme to všechno zatím v pytlích ve sklepě, mám byt v rekonstrukci a tak, tak si ještě počkám-)
u prcka mi toho hodně daly kámošky a tak, takže pak jsme to nesithly ani unosit, tak toho taky nebudu moc pořizovat a hodně toho pak koupí rodiče a známí po porodu....
Není tady
Maha, vztekání.....ignorujeme-snažíme se, když nebouchá hlavou o zed-) on se v podstatě vzteká tak minutu, dvě a to zatím, jen, když mu něco nejde.....např. jezdí autíčkem po stole a najednou se rozčílí, řekne hajá....běží do pokoje, lehne si na postel , začne brečet a někdy mírně majzne hlavou o zed...za to mu vždy vynadáme, takže to většinou už nedělá....a když to nedělá, tak to úplně ignorujeme.....celý proces trvá opravdu krátce, ale někdy se opakuje i 5 krát za sebou, třeba večer, když už je unavenej, tak jdeme vykoupat, nebo zkoušíme změnit činnost....ale děje se to-)
Není tady
mě to břicho tvrdlo jen 3dny před vánocema ale asi to bylo tou zátěží jak jsem makala ať to všechno stihnu
Není tady
Ahoj holky, všechny moc, moc, moc zdravím po vánocích a hned na začátku se omlouvám, že jsem nestihla ani popřát krásné svátky ... ale u nás se to před svátkama trochu zkomplikovalo a ještě 23 jsme večer jeli na pohotovost, protože jsem od 22 vůbec malýho necítila
. tak jsem z toho byla uplně na nervy, jen jsem chodila, zkoušela ho probudit a on pořád nic až jsem nakonec jen chodila a bulela a tak jsem zavolala do porodnice a tam mi řekli ať hned přijedem. No a tam jsem poprvé ležela na pásech a natáčeli Bobečka
a naštěstí se mu to vůbec nelíbilo a začal kopat jak divej, tak mi spadl kámen ze srdce a už uklidnění jsme fičeli domů dokončit přípravy.
a pak už to bylo jen o vaření, návštěvách a nedostatku času
a až dneska se mi povedlo Vás trochu dočíst a napsat.
Tak jsem zjistila že musely být nějaké erupce na slunci či co, že nás tam skončilo na té pohotovosti tolik. Doufám, že už jste všechny v pořádku 
Taky jsem koukala, že se nám to tady "přebuchtilo"
a jesttli jsem dobře počítala, tak je zatím jen šest kluků
a zbytek holčiček, ke kterým všem nově objeveným gratuluji 
Mefince gratuluji k prvním pohybům 
Any ke koupi postýlky i s výbavičkou, velká gratullace 
Gabu, pěkní chalani
a vypadáš fakt jako sestra, né jako mamča
a taky krásný bříško
Sigi a Mahari, holčiny máte kouzelný
a jak jim to slušelo u stomečků i v kuchyni 
Mahari, je mi líto, že tě to špinění pořád ještě trápí a fakt Ti plně rozumím i ty obavy o předčasný porod... sami jsme si tím prošly a ten strach tu byl ještě pár týdnů zpět. Nám to hrozilo i kolem toho 24 týdne, kdy jsme všechna vyšetření a ultrazvuky absolvovali v Ostravě, kde nám to dělali přímo na oddělení kde se rodí od 24 týdne. A proto trochu nesouhlasím s Andulkou, i když věřím, že pro ni muselo být těžké porodit tak brzy a samozřejmě, že si to žádná z nás nejenže neumí představit a ani si to nepřeje, ale jsou situace, jako jsem měla já, a teď i Mahari, kdy to pro nás je, nebo bylo reálné a vím, že mě tam doktorka říkala a tím mě uklidnila, že dnes už i dětičky ve 24,25 týdnu mají velkou šanci, ale že ten 30tt je mnohem lepší a nejlepší že to je do termínu
. Tak si Mahari z toho nedělej hlavu, já to zvládla, a mám naději, že už to zvládnu až do termínu a plně a upřímně věřím, že i ty to všechno nakonec zdárně zvládneš
a všechny tady budeme mít krásná a zdravá 
Blue, přeji brzké uzdravení 
Jinak bříško mi taky občas tvrdne, ale většinou jen když to přeženu a víc se namáhám. Beru Magnosolv ráno jeden a večer půl, tak to je opravdu jen málokdy. Teď jsem ho přez svátky nebrala, ale včera jsem si vzala magnézko v tabletkách, protože mě brala křeč do nohy

Není tady
Sita vůbec nevíš o čem píšeš....sice jsi byla v porodnici na pozorování ale já v Ostravě rodila a vedle Davídka leželo děvčátko narozené v 26tt.....měla ani né 600g
nebudu tu nikomu popisovat jak takové miminko vypadá
velké UTZ které máte nahrané zkreslují a miminko nemá ani v 30tt tak baculaté tvářičky jak to na UTZ vypadá....je to tvářička potáhlá kůží
PEVNĚ VĚŘÍM ŽE TO TU VŠECHNY DOKLEPEME AŽ DO 36TT MINIMÁLNĚ
a žádné řeči o předčasném porodu už tu prosím neveďme.....nic takové tu prostě příští rok nebude 
Není tady
Andulko, v porodnici jsem na pozorování nebyla, naštěstí. O čem píšu vím moc dobře, a to nejen z praxe.
Nejde tu o to jestli víme nebo nevíme jaké to je přivézt na svět dítě předčasně. Jde o to, nebrat druhým naději na to, že i když se dítě narodí předčasně je to špatně. Každá z nás chce dojít až do zdárného konce, kterým je stanovený termín, ale jak sama víš, ne všem se to musí povést. Taky jsi to nevzdala a pro Davídka udělala vše a to je dobré pro nás vědět, že při dnešní medicíně a píli a lásce rodičů se i z předčasně narozeného uzlíčku vyklube zdravé miminko.
Taky věřím tomu, že tu všichni dojdeme zdárně až do toho co nejméně 36 tt a naši Broučci a Berušky budou pro nás radostí a potěchou

Není tady
Jojo,musím potvrdit,. že Andulko je VELKÁ MÁMA, musela dvojnásobně pečovat a piplat, což přineslo naprosto perfektní výsledky....také někdy nemají ani děti narozené v termínu-)
Není tady
meryblue napsal(a):
Jojo,musím potvrdit,. že Andulko je VELKÁ MÁMA, musela dvojnásobně pečovat a piplat, což přineslo naprosto perfektní výsledky....také někdy nemají ani děti narozené v termínu-)
Přesně tak
a proto obdivujeme a víme, že kdyby se i nám něco takového přihodilo, tak máme vzor a vidíme krásný výsledek 
Není tady
Teda holky, to je fuj tema, predcasne porody, uprimne se toho dost bojim, proto se neodvazuji jen pomyslet ... Pozitri jedeme na velky UTZ, fakt se moc tesim. A jsem taky zvedava, jestli nam vyjde alespon ta jedna holcicka
Zacalo mi neuveritelne rust bricho, rekla bych, ze jsem tak o mesic dopredu a ti dva rarasci me porad kopou, budou to asi pekna kvitka. Ale tak aspon vim, ze jsou v poradku.
Holky, vsem, co jste mely nejake problemy, neprijemnosti, preji, at jste brzy v poradku a muzete se radovat ze svych brisek.
Mefinko, gratuluju k pohybum a soucasne preji, at si v poradku.
Adanko, drzim palecky, at ti to v nemocnici ubiha a dvojcatka vydrzi co nejdele.
Gabu, teda ty mas doma poradne chlapy
Ti si te musi pekne hyckat ... a beruska bude mit super brachy 
Ostatni fotecky vasich detatek jsou taky kouzelne ... preji vam vsem krasny vecer.
Není tady

Ahoj 
Situško tak máš za sebou první monitor
tak ještě,že se Matýsek(budete ho takhle oslovovat?nebo jak se zdrobňuje Mateusz?) hnedky začal ozývat
a zapomněla jsem ti napsat jaký máte krásný domeček
Nicki na zítra přeji krásný zážitek a držím palečky na aspoň jednu chcandičku 
a s pupíkem by jsi se mohla pochlubit i tady nám!!
teda i ostatní holky hm
nějaký webíky by jste mohly zprovoznit
si sama připadám pak exibicionista
pokochala bych se i výbavičkami
mě to baví
no jo no,ale to je jasně,že na vás 
Blue brzy se uzdrav,
vyzkoušej sirup z cibule... do sklenice,oloupaná nakrájená cibule zasypaná cukrem....po několika hodinách pustí cibule šťávu 
...jinak souhlasím,že vůbec nejde o to kdo ví a kdo neví jaké to je porodit předčasňátko
i když před 30tt to opravdu je pro děťátko nešťastné,já pár příběhů četla na zrnka.cz a před všemi maminami klobouk dolů.
A Andulce všechna čest
co dokázala za úspěchy s Davídkem.Taky jsem sledovala jak si vedli 
Není tady
AHojky 
Tak hlásím, že u nás návštěvy ještě zdaleka neskončili..
ale dnes už jsem jednu vynechala a manža jel s malým sám..
Dala jsem si konečně lehárko a pohodička! 
Jinak ježíšek super!!!
musela jsem být strašně hodná, spoustu jsem toho dostala, až mi hanba byla... a Domča byl spokojenej taky!
Teda ke konci se už celkem nudil a chodil mezi papírama a nerozbalenejma dárkama jak pantáta a spíš koukal, kde by zase stáhl nějakou báńku..

Jinak jsem nehorázný prase!!! pořád něco žeru.. a nejhorší je to.. že mám pořád na něco chuť.. a jaksi to není ono.
Takže mám rozglábenou ledničku společně s potravinovkou a po různu tahám a hážu to do sebe. Občas to proložím i cukrovím.. a vlastně nevím, jestli mám chuť na sladký, slaný, kyselý nebo vlastně co. Tak to tam hážu pro jistotu všechno.. a pořád né a né ukojit svoje chutě..
Tak fakt nevím, co se mnou.. 
Jinak všem moc a moc gratuluju k holčičkám....
(přiznám trošku závidím
) a já můžu potvrdit toho našeho druhýho rošťáčka!
Byla jsem si před vánoci na utz .. Ježíšek přinesl tátovi a Dominičkovi fotečku mimíska a jeho první modrý capáčky!
tak bylo jasno..

Dr ze 13tt měla pravdu! 
Jinak Mefi gratuluju k pohybům... já stále nic..
až si trošku říkám, že je snad vše v pořádku. Všude píšou, jak je to u druhejch prcíků dřív... a u nás stále nic..
(ještě když si vezmu, že dle utz jsme o týden starší). No, snad je vše v pořádku.. 
Gabu - máš to doma ale fešáky!
Všechny tři!!

Upravil(a) nika9 (28. 12. 2009 21:19)
Není tady
Jo a Situš a Mahari, moc přeju, ať je vše tak jak má!
Nicky- tobě taky přeju aspoň jednu chcandulínku, jak trefně napsala Gabuš!

a Adance, ať je brzy a vpořádku doma! 
Jo.. a Gabuš... zdaleka v tom nejsi sama... taky mám pupajs vystavenej
Jaksi ale tentokrát nestíhám fotit.. 
Ale pupíky si prohlížím moc ráda... tak by holky mohly přihodit..
Jo... a Any... ty by jsi mohla hodit fotečku celou- svou? Co ty na to?

Není tady
Mery.. děkuju!
Jo,jo... to mi manža říká taky! Však já vím... jen je budu muset dát trošku do latě..
když vidím Domču jakej je živel.. a k němu přibude druhej...
Asi mě čekaj krušný chvilky..
Jen se modlím, aby ten druhej byl trošku klidnější, protože jestli budou oba po manžovi... čekají mě pěkný věci.. 
Manža je moooc šikovnej, jenže díky zkušenostem (na vlastní kůži)...
se někdy celkem divím, že se dožil dospělosti.. 
Není tady
Ahoj jarňátka 
Dnes jsem vás zvládla i dočíst 
Mahari, myslím na tebe a držím palečky, ať vše dobře dopadne.
Situš, taky houpu s břichem a píchám do něj, když malej nevyvíjí žádnou aktivitu, tuhle jsem ho budila ve tři v noci, protože mi přišlo, že už dlouho nic a jak ten mě pak nakopl
To jste museli mít dobrou předvánoční náladu, dětičky zkouší co vydržíme a to ještě nejsou na světě, že?
Any, gratulace k postýlce. Jak jsem tu dlouho nebyla, tak jsem ani nepostřehla, ale nepíšeš, že ti chybí kočárek...takže už máš vybráno a nakoupeno?
Jinak mně kilča nahoru zatím nejdou,spíš jdou stále dolu, tak si říkám, že by bylo fajn být permanentně těhule a měla bych postavičku jako fík 
Co se týče pytlů a peřinek, taky máme obojí.
Blue, ať je brzy líp 
A taky se přidávám do klubu pohotovostního, týden před Vánocema jsem tam otravovala s angínou a 25. jsem tam byla znovu se zánětem stř. ucha. Musím říct, že jsem v životě nebyla takhle nemocná, jak jsem teď, když jsem těhule...mě malej nějak vyšťavuje
Taky se moc těším, až přijde na svět a snad se vše srovná, už si připadám jak hypochondr, i když ty kopance mi budou chybět - určitě pár let

Není tady

Nikuš já taky gratuluji ke klučíkovi,bude to u vás vypadat jak u nás
a třeba dotřetice
jinak já ti pupík skoukla
máš teda pořádnej batůžek
k té své útlé postavičce
a s Dominička jsem unešená
je to moc krásný chlapeček
k němu se i bráška bude hodit víc 
a mimo jiné na na ANY jsem taky moooc zvědavá
...... kde nám dneska celý den chodí 
Není tady