18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
prosím o radu ozdobila jsem si perníčky ovem poleva nechce zaschnout míchala jsem ji dlouho a dokonce nad parou min 30minut (mám strach ze salmonely) ale stejně nechce schnout a lepí se poradte co s tím
Není tady
ona nakonec za dlouho uschne, ale bude to muset nechat rozloený, nebo to dej na malinko stupňů na horkovzduch usuit... ale na zdobení se nelehá na páře, měla jsi tam dost cukru? Na jeden bílek cca 140g cukru přiblině...
Není tady
Bety napsal(a):
ona nakonec za dlouho uschne, ale bude to muset nechat rozloený, nebo to dej na malinko stupňů na horkovzduch usuit... ale na zdobení se nelehá na páře, měla jsi tam dost cukru? Na jeden bílek cca 140g cukru přiblině...
v troubě jsem suila cukru bylo dost a vím e se nelehá nad parou ale fakt riskovat salmonelu nehodlám a loni jsem to taky tak dělala abylo to v pohodě
Není tady
tak to nechej někde rozloený, ono to nakonec uschne, vzpomeň si e uschne i rumová (rum s cukrem) nebo citronová, tak bílková uschne taky neboj
Není tady
No snad ti to vyschne nad parou nikdy nedělám.Dávám 1 bílek a lehačem lehám a při tom přidávám cukr od oka a pár kapek citr.távy a na to ztuhnutí asi 2 kávové ličky solamylu.Kdy se mi zdá řídká přidám cukr.Jetě se mi nestalo aby nestuhla.
Není tady
Já to dělám úplně jednodue. ádná pára, ádný lehač. Prostě dám do mističky bílek, cukr a citronovou ávu a trochu to zamíchám. Ale dávám hodně cukru, aby to bylo skoro tuhý. A uschne to za půl hodiny.
Není tady
my robime tiez bez pary a bez slahaca, proste vymiesat - dost dlho . Predtym ale cukor viackrat preosiat, aby bol jemny. Privela cukru sa mi neosvedcilo, lebo ked je ho privela, nerozpusti sa vsetok dokonale a potom sa sacok na zdobenie nerozpustenymi ciastockami upchava. Este by som poradila, ze tie medovniky, ktore mate v plane zdobit, je dobre nepotierat vajickom, poleva bude pevnejsie drzat. A ak date do medovnikoveho cesta aj kakao, cesto bude tmavsie a biela poleva lepsie vynikne. Pekny napad je upiect z medovnikoveho cesta nejaky vacsi tvar, napr. hviezdu, pekne ozdobit, do stredu potom zapichnut tu vec, co sa da kupit v kvetinarstve a na ktoru sa da napichnut sviecka. Vznikne krasny a jedinecny svietnik, ktory vam vydrzi aj do buduceho roka. Tak ja idem na to, vsetkym vela zdaru.
Není tady