|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Téma zavřeno
Ještě k té velikosti, uvádíte velikost od temene k zadečku, tak třeba k tomu připočítal i délku nožičky. Fakt nevím, moc jsem se neptala, ještě u mě vibrovali nervy a ten vysoký tlak k tomu, byla jsem ráda, že jsem vypadla....
Takže všem budu zítra držet palce a budu sem nakukovat ať jsem v obraze.
Dobrou noc
Není tady
Slniečko napsal(a):
Danl,hod se m nejaky dobry a rychly recept. U nas na Podzimnatek ted leti kokosky,jen 200 g kokosu a jedno Salko a jsou opravdu uzasneeee,uz jdu delat druhou varku a to je cele sporadal manzel,ktery kokos nenavidi.
Mám nachystané na linecké a na skořicové a teď jdu zapínat troubu na ovesné placičky:
8dkg ovesných vloček
8 dkg hery (já dávám stellu)
8 dkg moučkového cukru
1 vejce
špetka soli
lžička kypřicího prášku
10 dkg hladké mouky
meruňková marmeláda
můžeme přidat rozsekané oříšky a rozinky
POSTUP PŘÍPRAVY
Ze všech přísad vypracujeme těsto. Z těsta vytvarujeme kuličky, které poskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Kuličky uprastřed promáčkneme obráceným koncem vařečky a do vzniklých dolíčků dáváme marmeládu (můžeme ji smíchat s kousky oříšků či rozinek. Plníme pomocí malých lžiček.
Koláčky pomalu pečeme, čí spíše sušíme v troubě při teplotě 110 stupňů asi dvě hodiny. Koláčky se musí nechat uležet.
Lze péct i na 180 asi deset minut, ale jsou tvrdší.
U nás tohle docela frčí, dělám z 6 dávek.
Není tady
oskárka25 napsal(a):
Ještě k té velikosti, uvádíte velikost od temene k zadečku, tak třeba k tomu připočítal i délku nožičky. Fakt nevím, moc jsem se neptala, ještě u mě vibrovali nervy a ten vysoký tlak k tomu, byla jsem ráda, že jsem vypadla....
Takže všem budu zítra držet palce a budu sem nakukovat ať jsem v obraze.
Dobrou noc
Hlavně, že je mimís v pořádku. Rozměr je to určitě po zadeček, v těhle týdnech se po nožičky měřit nedá, když je mají skrčený pod sebou. Holt nás všechny předbíháš a budeš mít nejstarší miminko 
Není tady
tak Kaťulko moc mě to mrzí
jsem z toho smutná, také jsme na mimi pracovali 2 roky....
ach jo, přeji další úspěch.
jinak já mám od začátku velmi hodné dítě, kterému jsem málokdy musela vysvětlovat něco násilnější cestou
ale když měla 3,5roku, tak měla období vzdoru a to teda byla na facku.
Veru prosím ukliď si ty hračky - neuklidím (řekl můj hodný krásný andílek) do očí, a já říkám, Co to říkáš Veru, víš, že si musíš uklízet hračky - NIC NEMUSÍM
já zírala, nikdy předtím žádný projev takové negace.... no a to bylo fakt drsný, já chci, nechci, neudělám, udělám! až to byly absurdity.
jinak mě taky nikdo neměří a na cukrovce jsem byla i ve 23letech s Veru, on některý doktor to dělá každému, některý jen starším... a co to znamená? vypila jsem 2 kelímky sladkého sirupu a pak cvičila na trenažéru a brali mi myslím krev potom vydeji energie.....
Není tady
Ještě mě napadá tohle - peču pařížský rohlíčky, ale letos bez krému a polevy, jen ten korpus - je báječný, pokud milujete oříšky, ale musí se udělat min. 14 předem, aby hezky zvláčněl.
ROHLÍČKY:30dkg cukru krupice,30dkg vlašských ořechů(pomletých,2vejce,2hrsti polohr.mouky a 2hrsti strouhanky.
Suroviny na těsto dáme do mísy a spojíme.Jde to perfektně.Pak vyšouláme váleček a krájíme menší dílky..Z těch potom tvarujeme rohlíčky.Nedělejte je moc silné, v troubě se trochu zvětší.Pečeme asi na 170°C 10-15min.Pečeu v plynové troubě.Raději si to hlídejte.Budou takové narůžovělé.
Není tady
KARAMELOVÉ KULIČKY S BURIZONY
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
** 300 g cukru krystal ** 1x salko ** 2 pytlíčky burizonů (celkové množství 120 g) neslazených** 190 g másla ** - je to docela o nervy, jak se všechno lepí, ale pokud máte sladké, výsledek stojí za to.
Není tady
Dany,moc diky,uz jsem si napsala,co doma nemam a vrhnu se na to. Zni to vsechno opravdu skvele a fantasticky. 
Není tady

Holky díky moc za krásný slova a za podporu 
Přeju Vám všem klidné a bezproblémové těhu z celého srdce,já teda musím říct že pro mě to byly nervy hlavně z čekání a to teď nakonec,protože vlastně nevíš na čem jsi do konce 
Slni a Ty neboj,byly jsme na tom stejně,ale u Tebe bude vše o.k.
musí, už proto,že bysme měly asi podobný TP
nebudu mít letňátko ale holt zimňátko
dr. říkala 3 měsíce pauza od snažení 
Holky držte se pa 
Není tady
Slniečko napsal(a):
Dany,moc diky,uz jsem si napsala,co doma nemam a vrhnu se na to. Zni to vsechno opravdu skvele a fantasticky.
Jééé, tak to jsem ráda, že se ti Slniečko něco bude hodit. Vesměs jsou to recepty skoro bez práce, jen se všechno zamíchá a dá péct. Ještě mám uložené, co se chystám letos prvně péct, tak kdyžtak ještě přihodím.
Není tady
Danyllko,
předbíhám nerada, ale je fakt, že 12.6. je narozená moje mamka. Kdybych ten den porodila, byl by to pro ni asi nejkrásnější dárek. No a když by to nebylo 12.6., mohlo by to být 13.6. To mám zase narozeniny já
Kubíka mi vyvolávali kvůli cukrovce v 38tt. Blbý je, že 12. i 13.6. je zrovna víkend, kdyby se vše opakovalo jako minulé těhu, pochybuji, že bych je přemluvila na sobotu 12.6. Ale nepředbíhejme, je to ještě hodně daleko
Není tady
MANDLOVÉ LUPÍNKY - když zbudou bílky
[6.12.2006]
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
4 BÍLKY, 10 dkg moučkového cukru, 10 dkg hladké mouky, 10 dkg celých mandlí
POSTUP PŘÍPRAVY
ušleháme bílky, přidáme cukr, nakonec hladkou mouku, polovinu těsta nalijeme do malého srnčího hřbetu nebo malého biskup. chlebíčku, nasypeme celé mandle neloupané, dolijeme těstem a necháme péct v troubě při teplotě asi tak 140-150 st. do růžova. formu si vykládám pečícím papírem, netřeba mazat. pak necháme tak cca týden schnout, klidně i s papírem, po týdnu nakrájet na tenoučké plátky na elektrickém nářezovém strojku a plátky můžeme dosušit na plechu do růžova v troubě cca 10 min. SUŠIT DO TVRDA !!!!
Pak ještě dělám klasiku rumové kouličky, kouličky Rafaelo, marokánky - placky s kandovaným ovocem postříkané čokoškou, kokosky, biskupský chlebíček, linecké, skořicové trojhránky, ořechové trubičky, dortíčky, košíčky a salám. Hodně čerpán z receptů na mimibazaru. Tam jsou popisy i s obrázkem a člověk aspoň trochu ví, jak cukrovíčko bude vypadat.
Není tady

oskárka25 napsal(a):
Danyllko,
předbíhám nerada, ale je fakt, že 12.6. je narozená moje mamka. Kdybych ten den porodila, byl by to pro ni asi nejkrásnější dárek. No a když by to nebylo 12.6., mohlo by to být 13.6. To mám zase narozeniny já
Kubíka mi vyvolávali kvůli cukrovce v 38tt. Blbý je, že 12. i 13.6. je zrovna víkend, kdyby se vše opakovalo jako minulé těhu, pochybuji, že bych je přemluvila na sobotu 12.6. Ale nepředbíhejme, je to ještě hodně daleko
Jak jsem psala, hlavně, že je vše vpořádku a je vidno, že se
u tebe hoooodně líbí.
Mě to vychází taky zajímavě - termín 29. 6., přičemž tchýně slaví 20. 6. 50tiny a děda 85 let. Nevím přesně na který víkend to vychází, ale už teď my slíbili, že to o týden i víc raději posunou dopředu, abych náhodou nechyběla. Mamča má 16. 6. 45 let a ta to bude dokonce slavit už na konci května, aby pak mohla slavit tchýně, a pak ten děda. O manželovi ani nemluvím, má 18. 6. svátek....a jestli prcek bude taky v červnu, tak to už bude peněženka oslavy těžce rozdýchávat
........sranda
.
U malé mi hrozili už v 7. měsíci se zkracováním čípku a předčasným porodem........ale souhlasím nebudeme předbíhat, nějak to dopadne
Upravil(a) Dannylla (8. 12. 2009 21:51)
Není tady
Oskárko, já to velký mimčo neviděla v tom, že by to doktor špatně změřil, ale v tom, že neodpovídáš 11tt, že podle mě máš děťátko starší a jsi dál. Ale to je jen můj názor, prostě to, co mě napadlo. 
Holky, já dneska udělala s Patrikem linecké a malej měl takovou radost, co to "upekl", že mi toho plno snědl.
Tak zítra děláme znovu. 
A jdu spát. Dobrou noc a hodně štěstí na zítřejších kontrolááách!!!!!!!! 
Není tady

Kaťulko,
je mi to moc líto. Doufám, že Tě brzy uvidíme v chlívku těhulek. Taky nám to trvalo, než jsme se dočkali, takže si dokážu představit, jak Ti je..
Držím palce, ať to brzy přejde.

Není tady

RUSTYNKO nemáš zač, moc ti přeju ať je líp
KAŤULKO sice se neznáme, ale jak jsem sem koukalana Cam a Rustynku, tak jsem si nemohla nevšimnout... je mi to líto, i když tě neznám, ale jelikož jsem to taky zažila, tak tuším jak ti je...Moc držím palečky ať je brzy líp a hned po pauze ať se uhnízdí v bříku nové miminko a zůstane tam až do termínu orodu. Hodně štěstí
Není tady
ahoj holky, dobré ránko,
předem Kaťulko, je mi moc líto, co se stalo, tohle je taky muj velikej strašák
držim moc palečky, aby si to všecko zvládla a hned jak to půjde, aby se zadařilo znovu.
Jinak jsem ráda, že je nás tu víc "divitelek" prvomaminek, občas si totiž připadám jak telátko jak mě všechno překvapuje
Mě dnes čeká oznamování v práci, jelikož dlouho trvá, než se za mě někdo zapracuje, tak to musím říct už teď, šéfová se asi bude trošku zlobit, tak mam lufta, ale snad to vezme v klidu.. taky už začíná být divný, jak si pořád beru propustky k lékaři a předtim jsem nešla za celý rok... tak, aby nemyslela, že z ní dělám blbce.
Středa - dlouhá šichta, to já tak nemam ráda
Pěkný den těhulinky 
Není tady
Dobré ráno těhule 
Mě bylo v noci nějak těžko, ale zaspala jsem to a k ránu jsem spala tak tvrdě, že ani nevím že manža odešel do práce
Teď mě vytáhl z postele řidič od PPL s balíkem takže jsem si udělala snídani a budu vegetit, odpolko musím ven. Potřebuju prašulky a navíc na vzduch a dneska taky přijde táta a já ho od oznámení že jsem těhu neviděla a vidět se mě ho teda nechce (no složité vztahy)
tak už se psychicky připravuji 

Není tady
Dobré dopoledne. Jsem to včera jaksi přehnala s pečením, odešla jsem do hajan až po půlnoci a není divu, že teprve teď lezu z pelechu.Dneska se cítím
, ta zkusím makat už od rána /dlouho jsem to už nepraktikovala
/, přece jen Vánoce se blíží a některé věci jsem dost zanedbávala - žehlení, úklid spíže a kuchyňské linky. Víc to ale nehrotím, Vánoce jsou o klidu a pohodě, navíc uklízím průběžně, tak proč se honit. Dnes mi manžel doumývá zbytek oken a mám slíbené i obkladačky v koupelně a na záchodě, heč
, večer se mu budu muset revanžovat.
Všem těhulkám na kontrole držím pěstičky, ať slyšíme jen samé super zprávičky.
Není tady
Eliška mi pořád kašle, sice je to teprve druhý den, co dostala Stoptusin sirup, ale.....opravdu ho má hodně dráždivý, myslíte, že by zabralo něco jiného lépe nebo mám ještě vyčkat? Nebývá vůbec nemocná a ráda bych, aby do Vánoc byla o.k. Přinejhorším ještě zavolám dr.,ale do čekárny se mi moc nechce, aby ji nenakazili ještě něčím dalším nebo třeba i mě, to by byly svátky 
Není tady
Holky, ja nechapu, ja muzete takhle vyvaret a surovat, ja na dnesek spala "jen" osm hodin a unavou jsem skoro nevylezla z postele..Blbe je mi cely den, zaludek na vode, nejsem schopna cokoliv poradnyho udelat :-( Domacnost mi lezi ladem uz treti tyden..:-(

Není tady
Karal buď v klidu, já nic nešůruju ani nepeču... vařím jen rychlovky (kolikrát i s hlavou ve dřezu) abych nejedla jen suché pečivo a jinak se nestresuju absolutně s ničím
Když je člověk blbě tak se to prostě nedá. Už obdivuju jen to, že se staráš o malého. to samo o sobě je dooost náročný ne
takže prď na úklid nebo pečení, vánoce budou i bez toho a nejdůležitější je ten dáreček uvnitř tebe 

Není tady
Blavi, si rikam, esli nejsem jen mekon, vis? S malym je to sichta, ale hodne ted kouka na pohadky a maluje, zatimco ja ho sleduju z gauce :-) treba kdyz budu surovat, zapomenu, ze je mi spatne..stejne je to zvlastni, tri tehu mi skoro nic nebylo a ted takova zmena..

Není tady
Ja se dnes probudila mokra, maly se zase vycural do postele. Jako na vztek je mi hur nez vcera, mam zahlenenou hlavu, hroznou rymu...no hruza. Ja ani nevarim a stravujeme se ted po venku, dost to tedy nezvladam. Hlavne aby mi bylo brzo lip, v pondeli letime a pokud budu chrchlat v letadle, asi me nekam zavrou na samotku.
A nebo me pak v Japonsku nepusti z letiste a daji me na karantenu...
Není tady
Téma zavřeno