|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Téma zavřeno
Oskárko, a není možné, že tu velikost určil jen odhadem, když se mu tam mimísek neukázal celý, ale jen hlava? Navíc hlava je v téhle fázi velká skoro jako půlka celého děťátka, takže bych to spíš viděla na ty 4cm. Třeba se spletl při odhadu, hlava tvoří čtvrtinu tělíčka až skoro na konci těhu. Nemůže to být tak?
Není tady
Slniečko, tak se schválně na příštím sezení zeptej, co dělat v takové situaci - dítě chce hračku a nechce se ani za nic hnout od regálu. Já to vyřešila násilnou cestou, ale možná existuje i jiná, smířlivější, která by zabrala. Mně ale v tu chvíli žádná nenapadla...
Není tady
Rusty koukala jsem na porodnici http://www.porodnice.cz/prehled-vyvoje-embrya-plodu a taky jsem dnes v obchodńáku nahlédla do Velké knihy o matce a dítěti a tam jsem myslím nalistovala 12tt a přečetla jsem si že mimi má od 7 do 9 cm, tak jsem se pěkně uklidnila, že jsme přesně v normě.
Navíc na UTZ obrázku jsem koukala a nahoře v horní liště je psáno: Philips, RČ a jméno, jméno gyn, pak jsou nějaké údaje a pak tam je 8.0cm Res., pak zase nějaké údaje a pak dnešní datum.
V dolním pravém rohu je: +BPD 1,93cm (to bude průměr hlavičky), GA 11w5d (to bude stáří), EDD 24.6.2010(porod)
Není tady
Sakuro, v knizce se tato situace resi formou empatie. Takze se snazime vzit do pocitu ditete a jednam s nim,ze vime,jak moc si mic preje a jak moc ho mrzi,ze ho maminka koupit nemuze,protoze uz doma podobny mic ma nebo maminka uz u sebe nema penize apod. Popripade se zeptat ditete,jak by resilo tuto situaci ono,kdyz vi,ze maminka vec,kterou si moc preje proste opravdu koupit nemuze. Je to jen slovickareni,nic jineho a je jasne,ze to nekdy nemusi zabrat,ale pokud se dite nauci teto komunikaci,tak by to melo zivot usnadnit. Ja se teprve ucim. 
Není tady
já myslím, že mě mudr naposledy řekla, že mají cca 3cm...
jo Sakur a myslím, že halt neměl svůj den, ty taky ne a navíc zkoušel co může a nedivím se, žeš ho čapla a táhla silou pryč... nakonec bych určo udělala to samé 

Není tady
My dneska treba resili situaci, kdy Honza hazel polstar na krbova kamna..Trikrat jsem vysvetlila, trikrat zvysenym hlasem varovala, pak odebrala polstar a jednu soupla..Bohuzel i moje trpelivost ma sve meze, a nehodlam celym den stravit tim, ze se snazim vymyslet, jak presvedcit synka,ze tohle proste delat nesmi, nechceme-li vyhoret..Takove to oblbovani s odvedenim pozornosti fungovala, kdyz byl mladsi, tohle byla evidentni provokace..Jojo, je to narocne..:-)

Není tady
Sakuro, on mi to vše ukázal a pak se do toho ještě koukal sám a prohlížel si to. Abych pravdu řekla, mě je docela fuk jestli 5, 6 nebo 8cm, hlavně že tam je vše co má být, srdíčko bije... Jak už jsem psala, vůbec neřeším který den jsem přesně otěhu a tak, jen jsem napsala, co mi dnes Dr řekl. Však podle MS bych měla být minimálně o 10 dní víc, ale Dr asi měří moment kdy jsem otěhu.
Jakub taky umí být pěkně protivný, ale teĎ musím podotknout, že na nákupech, na procházkách, na návštěvách je docela hodnej. V neděli jsme byli na vánočních trzích v Brně, vyjeli jsme ve 2, vrátili se v 8 večer a zvládl to na jedničku. Byl moc hodnej, chodil po svých nožičkách, prostě super. Dnes jsme si ho vzali sebou k Dr, manža s ním čekal venku, pak jsme se stavili v Tesku a v Globusu na nějaký nákupy a přestože jsme projížděli odd s hračkama, ani ho vůbec nenapadlo, že by si měl nějak vymrčovat. Pravda, řídil si to autíčko s vozíkem a byl moc spokojený. Zítra mám domluveno vyšetření na očním, normálně tam bývá hrozná fronta, tak jsem si tam zavolala, že jsem těhu a mám malé dítě a nemám hlídání a prý mám zaklepat a vezmou nás hned. I kdyz bude babička doma, vezmu si ho sebou a tajně doufám, že bude taky hodnej.
Není tady
Ahoj holky.
Kaťulko - je mi moc líto, že to nakonec nevyšlo. Sama jsem myslela, žes otěhotněla o něco později, ale toto 

opravdu nespravedlivé. Budu držet pěstičky, aby se co nejdříve zadařilo a celé těhu bylo už pohodové
.
Sakuro - výčitky určitě nejsou na místě, děti prochází určitým obdobím a jak už tu holky psaly, zkouší co může a sama musíš ukázat, kde ty mantinely jsou. Malá je normálně taky děsně milá, poslechne, ale v obchodě jsem už zažila něco podobného. Malá si začla vydupávat danou věc, kdybych ji nedržela za ruku, chtěla už lehnout na zem........neudržela jsem se a pořádně ji naplácala. Samo, že na mě každý koukal, ale je to moje věc jak si dítě vychovávám a utěšování a vysvětlování už opravdu nezabíralo, tak jiné řešení nezbývalo.
Upravil(a) Dannylla (8. 12. 2009 20:13)
Není tady
Slniecko, ale to pochybuju, ze to trilete dite muze pochopit...mozna starsi, tak petilete.
Oskarko, ono je problem v tom, ze obcas se za 11. tyden tehu pocita jedenacty tyden od poceti, nikoliv od MS. Na některých stránkách na netu to tak mají a je to dost zavádějící. Sama Blava mi dnes tady říkala, že můj mimísek by měl mít při příští kontrole (budu 10+3tt) okolo 3cm. Její jsou teď také tak podobně velicí.
Upravil(a) Sakura (8. 12. 2009 20:17)
Není tady
já teď zrovna řeším situaci, že tady VŠUDE rozházel hračky a už jsem 3x řekla, že je má poklidit, že jdeme osprchovat a spinkat a taky mluvím do větru. Takže jak to napíšu, zvednu se a půjdu mu pomoci a snad to půjde po dobrém.
Chvíli se odmlčím, musím ho trochu zpacifikovat a uložit na spaní.
Není tady
Mě Slniečko taky přijde, že to snad ani dítě v tom vzteku nechápe, navíc tak malé.
Není tady
Těhulinky moje, jdu do postele, sotva koukám a unavená jsem až hrůůůza.
Tak dobrou noc všem a opatrujte sebe i svá embryjka

Není tady
Nevíte prosím jak je to s testem na těhu cukrovku? Já ho poprvé neabsolvovala, prý až od určitého věku.
Není tady
Oskárko, každopádně větší lepší než menší.
Ale podle mě těch 8cm na fotce znamená něco jiného, než velikost plodu.
Karal, já to s ním zkoušela po dobrým - vysvětlovala jsem mu to asi 5 minut, že má hodně míčků a že se míček nevejde do kufru, a že nemá máma už penízky. Ale vztekal se dál. Je ale pravda, že v Japonsku mu stačívalo
říct, že věc koupíme příště, nebo podobně, ale tady v Praze se nějak rozzlobil a nezabíral na žádné povídačky...Nebo opravdu přišlo to období vzdoru. To tedy potěš koště. Já chci zpátky své hodné dítě!!! 
Dannyllo, podle mě to dělají všem těhulím, já byla v minulém těhu 22 let stará a dělali mi ho. Nechali mi vypít takový sladký nápoj jak cecek, pak mi vzali myslím krev a z toho dělali ty zátěžové testy.
Upravil(a) Sakura (8. 12. 2009 20:32)
Není tady
Ju, aha, no mě bylo 23 let a nikdo nic.......tak jsem se ptala i kamarádky, která mi říkala, že jsem mladá...prý je test až pro starší mamče, tak mě zajímalo pro jak staré - jestli se mě to už bude týkat a co mě čeká.
Není tady
Mám nadělaná těsta, tak jdu péct, ještě nakouknu.
Není tady
Ja myslim,ze trilete dite uz to chape hoodne dobre. Je to narocnejsi na vysvetlovani,ale jakmile si dite zvykne,tak ke vzdoru nema ani pricinu a duvod. Protoze vi,ze je to zbytecna cesta.
Není tady
Danl,hod se m nejaky dobry a rychly recept. U nas na Podzimnatek ted leti kokosky,jen 200 g kokosu a jedno Salko a jsou opravdu uzasneeee,uz jdu delat druhou varku a to je cele sporadal manzel,ktery kokos nenavidi. 
Není tady
Také už běžím, mějte se krásně a zase zítra!
Není tady
Adri, zítra držím moc palce!!
Není tady
Slniečko napsal(a):
Ja myslim,ze trilete dite uz to chape hoodne dobre. Je to narocnejsi na vysvetlovani,ale jakmile si dite zvykne,tak ke vzdoru nema ani pricinu a duvod. Protoze vi,ze je to zbytecna cesta.
Asi na tom něco bude - zkusit se má všechno. Eliška je ještě malá, ale i tak mi přijde že chápe docela dost a někdy se chová vyčůraně, opica.
Není tady
Téma zavřeno