|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Téma zavřeno

"Máme-li děti vychovávat, je třeba, abychom se také stali dětmi..."

21.5. - 21.6.
S příchodem Blížence do vaší rodiny skončily dny klidu. Připravte se na nekončící otázky. Dítě Blíženec je nejzvídavější z celého zvěrokruhu. I jeho rodiče musejí všechno znát, vědět nebo si alespoň včas pořídit různé obsáhlé encyklopedie. Tyto děti jsou rády zaměstnány. Právě na ně platí známé pořekadlo - kdo si hraje, nezlobí. Musíte si připravit spoustu zábavy, rozmanitých her a zajímavých výletů.
U potomka tohoto znamení se těšte, že školu zvládne hravě.
Komu se narodí dítě ve znamení Blíženců, tomu se narodí vlastně dvojčata.
A O KOM JE VLASTNĚ ŘEČ???
Mihule (TP 13.6.2010)
32 let, o první dítko se snaží od prosince 2007, má za sebou 2x spontánní potrat, ale v září 2009 se konečně zadařilo. 
poslední MS - 6.9.2009
// na testu - 5.10.2009
21.10.2009
DALŠÍ KONTROLA
Eva4444 (TP 15.6.2010)
něco málo přes 30 let, doma se raduje z pětiletého dítka. O druhé mimi se snaží 5 měsíců. Žijí momentálně každý v jiné zemi a tak tulení bylo málo, přesto se zadařilo - o dovolené v září. V prosinci se vrací do Čech, bydlí na malé vesnici ve středních Čechách.
S potvrzením srdíčka nalezen i hematom.
poslední MS
// na testu
7tt
DALŠÍ KONTROLA
oskárka25 (TP 16.6.2010)
28 let, vdaná, bydlí na Jižní Moravě - Tišnovsko. Doma jí dělá radost dvouletý syn Jakub (nar. 16.2.2007).
Červenec 09 - spontální potrat v 7tt, nařízená pauza 3 cykly. Snažení - po 2 měsících začali, podařilo se hned 1.měsíc
, nasazen Utrogestan.
Bojí se těhotenské cukrovky a vysokého krevního tlaku - a my jí přejeme, ať se jí obojí obloukem vyhne. 
poslední MS - 12.9.2009
// na testu - 19.10.2009
5.11.2009
DALŠÍ KONTROLA 5.1.2010
.
.
.
.
.

22.6. - 22.7.
Už v dětství si vytváří silné vztahy na rodinu. Potřebuje enormní množství pozornosti, projevů lásky a také pochvaly. Bohužel se Rak často uzavírá do sebe a za nic na světě z něj ani pod pohrůžkou nedostanete to, co si vlastně myslí a co chce. Potřebuje proto citlivé a vnímavé rodiče, kteří se dokážou naladit na jeho jemné struny. Tyto děti mají rozvinutou fantazii. Zkuste si na ně udělat čas například před spaním, budou vám vyprávět své příběhy a pohádky.
Malý Rak je velmi jemnocitá ratolest.
Dítě ve vodním znamení Raka je celoživotně vázáno na maminku.
A O KOM JE ŘEČ TENTOKRÁT???
Adriana1 (TP 27.6.2010)
25 let, o první děťátko se snaží od dubna 2007, problémem byly anovulační cykly. V prosinci 2007 se zadařilo, bohužel ji v únoru čekal zamlklý potrat ve 12tt a revize.
2.10.2009 doktor nadšený z výsledku stimulace, 3 folikuly, sliznice po kontryhelu a estrofemu 10mm, 15.10.2009 pozitivní beta HCG, o dva dny nato // na testu. 26.10.2009 na UTZ dve fazolky, 5.9mm a 7.7mm, 23.11.2009 zjištěno, že se vyvíjí pouze jedna, ale všichni jsme rádi i za ni. 
poslední MS - 21.9.2009
// na testu - 17.10.2009
23.11.2009
NT: 
DALŠÍ KONTROLA 8.1.2010
Rustynka (TP 30.6.2010)
26 let, bydlí v Olomouci, doma dělá radost 20timěsíční syn Patrik.
V září se s manželem rozhodli pořídit Patričkovi sourozence a jako zázrakem se povedlo otěhotnět okamžitě. Zatím těhotenství bez problémů kromě dvou nachlazení, zatím vypadá, že to mrňousek zvládnul. 
poslední MS - 23.9.2009
// na testu - 18.10.2009
10.11.2009
DALŠÍ KONTROLA 5.1.2010
Blava (TP 4.7.2010)
31 let, bydlí ve Středních Čechách. O miminko se začali snažit od 8/2007. Od ledna do června nic nebylo, protože byl manžel (tehdy ještě přítel) služebně mimo republiku. V květnu 2009 1x IUI - bohužel bylo neúspěšné a nakonec se rozhodli nečekat a jít rovnou do IVF a zadařilo se. 
Srdíčko bylo zjištěno při gyn. kontrole 11.11., na utz nebyla jistota jsou-li miminka 2 nebo 1. 16.11. potvrzeno na utz v nemocnici, že čekají dvojčata. 
poslední MS - 26.9.2009
// na testu - 22.10.2009
11.11.
16.11. 
DALŠÍ KONTROLA 22.12.2009, 23.12. genetika
Sakura (TP 11.7.2010)
26 let, žije v Japonsku. Doma se raduje s tříletým synem Ryu (nar. 17.6.2006).
HA vysazena v srpnu 2009, snažilkování nechali na říjen a okamžitě se zadařilo (dokonce se neví, jestli ne hned dvakrát). 
poslední MS - 4.10.2009
// na testu - 6.11.2009
16.12.
DALŠÍ KONTROLA 7.1.2010
Camelia (TP 18.7.2010)
29 let, vdaná, bydlí v Jablonci nad Nisou. Doma jí dělá radost 20timěsíční syn Míša (nar. 28.3.2008), který se povedl až po dvou letech urputného snažení.
Od září byl nasazen utrogestan na podporu růstu vajíček, jeden vaječník špatný, nedorůstají vajíčka, ofiko snažení od října, zadařilo se na poprvé, ze špatného vaječníku a ještě k tomu dvojčata.
9.12. zjištěno, že se vyvíjí pouze jedno embryjko, srdíčko mu ale bije jako zvon a je to velký bojovník. 
poslední MS - 11.10.2009
// na testu - 6.11.2009
23.11.2009
DALŠÍ KONTROLA 30.12.2009
JohankaS (TP 20.7.2010)
29 let, bydlí v Praze, antikoncepci jsem vysadila v srpnu, aby se pročistilo tělo a "opravdu snažit se" plánovali až po novém roce. Takže to bylo veliké překvapení, když si 13.11. udělala test a byl pozitivní. 
poslední MS - 13.10.2009
// na testu - 13.11.2009
2.12.2009
DALŠÍ KONTROLA 30.12.2009
.
.
.
.
.

23.7. - 23.8.
Malé dítě může na svět působit značně egocentricky a panovačně. Prostě osobnost! Od útlého věku to dává patřičně najevo. Proto je ve výchově nutná pevnější ruka. Často chce malý Lev řídit otce s matkou i paní učitelku. Také může mít nejrůznější nápady neadekvátní ke svému věku.
Uhlídat je, to může dát velkou práci. Zvláště v dospívajícím věku, kdy záhy budou chtít okusit různé rozkoše života. Je to sice znamení aktivní, ale jen takovým způsobem, který uzná samo za vhodné. Proto je vhodné některé věci vštípit lvímu potomkovi co nejdříve. Například mu dát najevo, že tu ostatní nejsou jen proto, aby mu sloužili. Jedinci narození v tomto znamení jsou ješitní. Nešetřte chválou.
Tyto děti bývají aktivnější než ostatní.
ZNAMENÍ LVA JE OVLIVŇOVÁNO SLUNCEM.
A KDO SE MŮŽE TĚŠIT NA MALÉHO LVÍČKA???.
.
.
.
.

24.8. - 23.9.
Působí klidně, většinou plní úkoly a požadavky. Je ale hodně zvídavé a svými věčnými otázkami přivádí dospělé do rozpaků, nespokojí se s jednoduchou odpovědí.
Při výchově je nutno motivovat pro sport, má totiž tendence sedět v koutě. Důležité je vědět, že tito zrozenci mají háklivější zažívací systém. Dobře promyslete skladbu stravy.
ZNAMENÍ PANNY BÝVÁ STYDLIVÉ. U děvčátek to může vypadat roztomile, ne tak u chlapců určitého věku. Pokud máte doma jedináčka, rozvíjejte jeho mysl pro kolektivní cítění, společnou hru i práci. Pozor! Panny mají už od dětství tendence uzavírat se do sebe. Jestiže jejich studijní výsledky nebudou nadprůměrné, budou určitě velmi uspokojivé. Dítě narozené v tomto znamení samo aktivně vyhledává informace,rádo studuje.
ZROZENCI TOHOTO ZNAMENÍ BÝVAJÍ KRITIČTÍ. Pokud mají záhy negativní zkušenosti, může se u nich během života projevovat životní skepse. Chcete-li, aby váš potomek směřoval k optimistickému pohledu na svět, vštěpujte mu, že né všechno nám musí vycházet a že život není soutěž. Tyhle děti jsou velkými mudrlanty, takže vás mohou svými výroky nebo reakcemi pobavit i šokovat.
A KDO SE NARODÍ V TOMTO ZNAMENÍ???
.
.
.
.
.
POSÍLÁME OBROVSKOU KUPU ŠTĚSTÍČKA A BUDEME MOC DRŽET PALEČKY TĚMTO BOJOVNICÍM:
Gabora
Kitkat - snaha o druhé miminko
Kaťulka 33 - o první miminko se snaží 2,5 roku, provedena průchodnost - zjištěn jeden vejcovod neprůchodný, druhý zcela průchodný - dostačující pro otěhotnění, manžel - výsledek spermiogramu - málo spermiků a jejich snížená pohyblivost, přir. otěhotnění téměř vyloučeno... Užívání Clostilu 1-0-1 tři měsíce na jaře 2009, v říjnu 09 žádná léčba, za sebou neúspěšné první IUI, druhé IUI úspěšné. 26. listopadu potvrzeno
. Bohužel v 9tt zamlklé těhu a nutná revize. 
Upravil(a) letnatka2010 (17. 12. 2009 10:33)
Není tady

Tak přeju, ať se tu objeví jen samé krásné zprávičky. 
Není tady
Jejej, až teď jem si všimla, že je už druhý chlívek a my zatím vesele drbeme ještě na starém.
Také se přidávám k přání jen samých dobrých novinek. 
Není tady
Katulko,ja mam zacpu snad od narozeni, takze hodne tekutin, jablka, me pomaha rano kava s mlekem a pokud ani to uz nepomuze,tak v tehu muzes Lactulosu. Koupi se v lekarne a neni to chemie,ale na bazi cukroveho roztoku a funguje 100 % a neni navykova. 
Není tady
A já tu odpovídala Sakur takový dlouhý mail a ono mě to vyhodilo a já si říkala co to...
A on nový chlívek!
Sakur už ani nevím co že jsme to probírali 
Jo už víííím. Ty koblihy a šátečky s marmeládou můžu taky, ale ráno bych si pro ně musela dojít což teda vidím naprosto nereálně
a Karal s tím pitím souhlasím, mě jede jablečený džus ředěný vodou 
Upravil(a) Blava (8. 12. 2009 10:03)

Není tady
Já na zácpu taky občas trpím, ale moc to neřeším, v létě pomáhá vodní meloun.
Ale stalo se mi, že malý nekadil jako miminko několik týdnů, což jsme museli řešit klystýrem. Pak jsem si všimla, že kaká každý den, pokud sní banán. Sice se často říká, že banán a čokoláda staví, ale nám banán pomáhá na bříško blahodárně. 
Není tady
Blavi, mám pocit, že jsme probíraly, co si dáme dobrého k snídani.
Právě jsem zblajzla tři dni starý koblížek, ale pochutnala jsem si. 
Není tady
Ahoj holky, hlásím se z kontroly.
Dopadla výborně, malej tam sebou házel, docela jsem čučela, že už je všechno vidět - hlavička, tělíčko, ručičky, nožičky... takovej malej človíček už to je.
Odpovídá 11tt+2.
Blbý je, že mám zakázáno zvedat malého, protože mám sníženou dělohu.
Takže teď ho můžu zvednout pouze v případě, že si malej někam sám vyleze, ale mám počítat s tím, že od 20tt ho nebudu moct zvednout vůbec kvůli riziku předčasného porodu. Takže si budem muset zvyknout. 
Tak a jdu dočíst. 
Není tady
Ahooooj Rustynko, tak gratuluji ke krásným zpráááávám 
A malého halt budete hned zvykat že bude mít malého sourozence 

Není tady
To je krásná zpráva, Rustynko. A jak je drobeček veliký?
Není tady
Karal napsal(a):
Rustynko, krasne zpravy, gratuluju..
Blavi, zacpa je dobry trenink na zaverecne tlaceni :-)))
Ježiš neděs mě, občas mě u toho lezou oči z důlků 

Já tak trochu doufám, že díky tomu, že jsou 2 nebudou nijak obří. Teď jedna známá rodila klasicky a mímo mělo 4,50 - to musí být fakt hrůůůza

Není tady
Karal napsal(a):
Blavi, a ty myslim, ze u porodu ti nepolezou oci z dulku? :-)) Malej mel 47 cm, a 3070g, patril k nejmensim..I holcicky s nim narozene byly vetsi :-)
Já nevííííím... a radši na to teď ani nechci myslet, nebo se mě udělá

Není tady
Holky, s tema ocima - rika se, ze kdyz tlacis se zavrenyma ocima, ze ti nepopraskaji zilky v ocich. Ale vetsinou popraskaji. V Japonsku mi v porodnici naopak radili (no spis prikazali) tlacit s otevrenyma ocima, protoze kdyz tlacite se zavrenyma, vyvijite na oci velky tlak a zilky popraskaji. Zkusila jsem to s otevrenyma a mela jsem oci bez jedine praskle zilky. 
Není tady
Jinak porod je zatim pro me velke sci-fi a vubec o nem jeste nepremyslim, ja se hrozne desim te kontroly pristi stredu, po mesici. Vubec nevim, co me ceka...Bojim bojim.
Není tady
No pořád si říkám, nějak se dostalo mímo tam, nějak se taky musí dostat ven. Ale porodem se fakt ještě nestresuju, to teprve přijde 
Kámoška teď rodila předčasně a povídala, že to byla brnkačka
Jenže ona měla malou jen 2,30 a byl to fakt drooobeček
a navíc je to solidní "vazba"
Prý třikrát zabrala a bylo hotovo 

Není tady
Sakura napsal(a):
Jinak porod je zatim pro me velke sci-fi a vubec o nem jeste nepremyslim, ja se hrozne desim te kontroly pristi stredu, po mesici. Vubec nevim, co me ceka...Bojim bojim.
to já se zase děsně bojím toho utz na vývojové vady 

Není tady
Téma zavřeno