|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Mihule - proč nechceš tříkolku? Ségra má Jané Slalom Pro, holčička 7 měsíců teď momentálně - vejde se tam i s fusakem krásně, má zatím jen 7 kilo....ale kusek místa tam ještě má...A tříkolka je to dost dobrá i do terénu...
Není tady

Míšo, tříkolku nechci proto, že se mi moc nelíbí jako taková a nebudí ve mně důvěru. To máš jako s chlapy s autama: Jak sis mohl koupit takovou paštiku?!?! Do toho bych nevlez! Za to bych nedal ani korunu!... apod. Znáte to, ne? 
Oskárko, kočárek budu vybírat jen podle praktičnosti, rozhodně ne podle toho, která celebrita ho zrovna tlačí..

Upravil(a) Mihule (27. 12. 2009 19:20)

Není tady
Mihul já s Tebou souhlasím. Vybírala jsem kočárek podle toho, že bydlíme v menším městě, budu jezdit v terénu, mám mimčo na zimu atd. Takže i když se mi samozřejmě líbil kočár s pohyblivými kolečky, tak by mi byl prostě k ničemu. Moderna prostě není o praktičnosti. Každému vyhovuje něco jiného.
Není tady
tak moderna nemoderna, já s tříkolkou teutonií jezdím ve sněhu i po poli - tam s zaaretovaným předním kolečkem a teda jede se mi lépe a stabilněji než kamarádce co má sice 4 kolku s pevnýma kolama, ale má kolečka menší a ty se do terénu moc nehodí
taky bydlím na vesnici, není tu jediný chodník a po poli jezdí koně, takže je to tam samá nerovnost a nemůžu si stěžovat
Upravil(a) janabas (28. 12. 2009 12:29)
Není tady
Jani je to tak, já mám kamarádku, která má Jané tříkolku a bydlí na vesnici a je moc spokojená, vyjede naprosto všechno, kola má veliká. To je opravdu na každým, je tedy fakt, e ta malá kola jsou na prd. My máme všechny čtyři veliká a spokojenost. Moje ségra má taky tříkolku a je moc spokojená. To je na každým.
Není tady
Když jsme kupovali kočárek, běhali jsme po krámě s metrem a přeměřovali. Ty vyčůránci totiž napíšou vnější rozměr korbičky a vevnitř to je i o 3 cm kratší. Nejlépe nám vycházela Inglesina a tuším že Deltim Econo (nebo economo? - nějak tak). Já ale trvala na čtyřkolce, otáčecích předních kolečkách a nafukovacích pneumatikách, takže výběr se nám dosti zúžil. V této kategorii byla největší Maxi Cosi Mura (pozor ale teď jsem četla, že neprošla nějakým testem, protože má moc škodlivých látek či co). My máme Toledo od Coneco a max. spokojenost, malej v tom drandil do 8 měsíců. Naštěstí je narozen na podzim, takže jsme tu velikost korbičky nemuseli až tak strašně řešit...
Není tady
Hmm, tak Coneco Toledo by se i mě líbil a navíc ta cena! Jen necelých 6tis a je u toho teměř vše co potřebuješ. Moc by se mi líbila varianta červená nebo modrá podle toho jestli se narodí holčička či chlapeček.
Není tady
no ty koki, to budem mať zase hlavu keď budeme vyberať kočík
mihu, vyber nám dobre 
Není tady
Ahoj,
my jsme také očekávali větší miminko, navíc na podzim, takže jsem hledala kočár s velkou korbou, kam v pohodě půjde velké mimi i ve fusaku.
Chtěla jsem houpací kočárek (tříkolky ze své podstaty téměř nehoupou), rovněž jsme chtěla "terénní" - takže čtyřkolka, nicméně ne moc těžká. A chtěla jsem trojkombinaci.
Takže máme Firkon Vario a maximální spokojenost (i z hlediska ceny): http://www.batolatko.cz/Kocarek-FIRKON- … ,4837.html
Vnitřní rozměry lůžka jsou skutečně 80 x 35, lůžko se ovšem trochu otevírá vzhůru (jako třeba koš na prádlo, horní obvod je prostě větší), takže samotné okraje jsou ještě větší. I s korbou to má 13 kg, krásně se s ním manipuluje, žádná dřina, polní cesty, rozkopané chodníky, kořeny, louže... no problemo.
Díky klasickým řemínkům a nikoliv pružinám parádně houpe a na nerovnostech v něm Tobík nelítá ze strany na stranu jako na koze (funguje to trochu jako tlumiče).
Na druhou stranu, je to klasika, žádná ultramoderní kevlarová vymoženost s pidi kolečky na jedné štangli, ale robustnější kočár do terénu.
Není tady
Podotýkám, že Tobíno má teď ve 40 měsících 70 cm a 8,5 kg a i v zimním fusaku a v teplé kombinéze má docela slušný manévrovací prostor v korbě 
Není tady
mne sa aj tak zdajú všetky tie kočiariky také úzke... keď si vezmem že v decembri bude mať moje pol roka, ak bude dlhá zima a fusakovať budeme do marca, tak bude mať 9 mesiacov
kde sa to vleze...
Není tady
Mihule - ještě zvaž tu tříkolku
My měli na Káju Cam Cortinu a max. spokojenost, malá se narodila začátkem čevna a v korbičce jsme jí vozili i s fusakem do cca 8mi měsíců, a pak už mohla v pohodě do sporťáku. Taky jsme nechtěla vložnou tašku, přišla mi taková - nevím, moc hadrová na čerstvě narozený mimi....Cortina má ten nácvakovej systém bez adaptérů a držadlo na tý korbě, takže jsme často takhle když malá spala jen sundali korbu a vzali jí všude s sebou, dokonce na chatu jsme ani nevozili cestovní postýlku, malá spinkala v korbičce 
Jinak měla v půl roce 7,2kg a 70cm 
Není tady

Blue, ani jsem nečekala, že budu mít z kočáru takovou hlavu... Chystám se do Dětského ráje ve Vysočanech, abych to omrkla a hlavně vyzkoušela. I když v obchodě, na rovný podlaze a po ujetých deseti metrech taky houbeles poznáš.
Koukala jsem na ty kočáry, co psala Verann-FIRKON-a na oko jsou suprový. I ta Cortina je hodně kupovaný kočárek...
Jak jsem psala, uvidím, jaké dojmy budu mít z "kočárků na živo" 
Upravil(a) Mihule (13. 1. 2010 22:48)

Není tady
Já jsem koupila kočárek klasiku - (houpací a jen za tisícovku) gumový naf. kola. bydlíme v menším městě, spíš na vesnici , malá nar. na jaře a vozila jsem jí do února (11 měsíců) v hlub. Chtěla jsem hlavně prostorný a houpací.
U kluků jsemměla před lety libertu hluboký a taky spokojenost.
A pak sportáček. Nechtěla jsem trojkombinaci.
Jukněte sem http://marus12.rajce.idnes.cz/9.mesic/#Snimek_024.jpg
a tady sporták (po jednom dítěti z mmb, nejsem až tak náročná, hlavně jsem chtěla naf. kola, na polní cesty supr. http://marus12.rajce.idnes.cz/peklo1/#SA556323.JPG
Není tady
Mihule, ty Firkony na živo moc nemívají, kousek za Prahou směrem na KV je ale speciálka na ně, mají internetový obchod www.batolatko.cz a tam je i adresa toho kamennýho. Tak když už to budeš objíždět, tak možná zvažte navštěvu i tady 
Není tady
Mihule - tak z kamenných obchodů můžu doporučit http://www.aaakocarky.cz/Aktuality.aspx?textId=17
na Praze 8 byli tam moc ochotní všechno nás nechali vyzkoušet a mají docela výběr a taky tady
http://www.detskydum.cz/data/kontakt/
a nebo pak na Černým mostě tam jsou na jednom místě hned tři obchody
Babypark
Babystár
Babyexpert
My teď na druhé mimi pochopitelně zůstáváme u Cortiny, ale budeme se stěhovat mimo Prahu a tak si na ní pořídíme nafukovací kola (dají se dokoupit samostatně)
KAŽDOPÁDNĚ PŘEJU HODNĚ ŠTĚSTÍ PŘI VÝBĚRU 
Není tady

Verann,koukala jsem, je to na Vary. Asi tam zajedu, počkám, až bude lepší počasí a vyvěsím tu, jak jsem pochodila.
Blue, na Čerňák se taky určo chystám, je to z Vysočan kousek, takže to vemu jedním vrzem.
Chystaly jsme se s kámoškou-čekatelkou teď v úterý, ale neprokousala jsem se sněhem.
Určitě sem napíšu moje dojmy z jednotlivých obchodů. 

Není tady
holky já jsem fakt spokojená s Teutonií, Samovi je 9 a 1/2 měsíce a vejde se tam krásně i s fusakem a ještě má místo, vložnou tašku už teda samozřejmě nemá, ta je mimochodem oteplená a neprofoukne.
Jinak v současným kalamitním počasí si dost libuju v těch širokých kolech který má, kočár dobře drží stopu a nepropadá se. A navíc jsou to bezúdržbová kola, nelze je píchnout.
Není tady

Teutonia je krásná, už o ní psala Janabas. Je tam skvělá ta přehazovací rukojeť.
Máš troj nebo čtyřkolku??

Není tady
Mihule napsal(a):
Teutonia je krásná, už o ní psala Janabas. Je tam skvělá ta přehazovací rukojeť.
Máš troj nebo čtyřkolku??
Mám 4kolku, jsem na klasiku. Ani jsem nevybrala ty přední otočný kola, šla jsem do pevných. přijde mi, že se prostě s tím líp jezdí, kočár můžu řídit dvouma prstama a jede, drží stopu. Otočná kola si zajíždějí kam chtějí, sestra má Muru a znám to.
Teda toť jen čistě moje osobní preference, vím, že si to někdo zase naopak chválí.
Jinak přehazovací rukojeť je naprosto dokonalá a mnou dost využívaná věc. Nenech si od prodavačky vnutit názor, že stačí, když se dá otáčet korba. Z praxe vím, že není reálný si v případě potřeby jen tak za jízdy otočit korbu i s dítětem, pokud nejsi Serena Williams. Musíš zastavit, vytáhnout dítě, někam ho posadit, oběma rukama vzít, vycvaknout a otočit velkou korbu, nasadit, zacvaknout, posadit dítě a pokračovat v jízdě. 
Upravil(a) Fidorka (14. 1. 2010 23:46)
Není tady

dusička napsal(a):
Já jsem koupila kočárek klasiku - (houpací a jen za tisícovku) gumový naf. kola. bydlíme v menším městě, spíš na vesnici , malá nar. na jaře a vozila jsem jí do února (11 měsíců) v hlub. Chtěla jsem hlavně prostorný a houpací.
U kluků jsemměla před lety libertu hluboký a taky spokojenost.
A pak sportáček. Nechtěla jsem trojkombinaci.
Jukněte sem http://marus12.rajce.idnes.cz/9.mesic/#Snimek_024.jpg
a tady sporták (po jednom dítěti z mmb, nejsem až tak náročná, hlavně jsem chtěla naf. kola, na polní cesty supr. http://marus12.rajce.idnes.cz/peklo1/#SA556323.JPG
Já jsemtaky koupila jen hluboký - úžasná velká korba a je vysoký, takže se k němu nemusím vůbec sklánět. Dostala jsem k němu i vkládací tašku, takže malýho nababuším doma a pak šoupnu do kočáru.
Na jaře budeme kupovat nějakej lehkej a skladnej sporťák. Mě trojkombinace přijdou nepraktický 
Není tady
Souhlasím s Dusi a Petrou že ty trojkombinace nejsou nijak zvlášť praktické, lepší je mít hlubokej kočár, a pak si podle potřeby koupit sporťáček.¨
Bohužel u nás byla hlavní priorita při výběru - aby se vešel do výtahu :-( bydlíme v centru Prahy, třetí patro, točitý schody a naprosto bez možnosti uskladnit kočár dole v domě, Navíc výtah je ten starej, bez bezpečnostních dveří o velikosti necelý metr na metr
¨
Cortina byla jediná co se tam našikmo vlezla , akorát jsme musela vždycky sundat přední kolo 
Není tady