|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|

Ahoj holky,
předpokládám, že budeme mít větší mimi (manžel měl při porodu 4,60 a 52 cm a rychle rostl), takže budu koukat po kočárku s větší korbičkou. Zatím jsem ale na vyloženě kočár pro cvalíky nenarazila. Korbičky jsou většinou +- 80x30 a to se mi zdá malý... Nebo se pletu??
Vím, že je ještě brzy, kočárek stejně budu kupovat až za 4-5měsíců...to už budou zase nový kolekce, ale stejně jen tak pro přehled...
Máte někdo nějaký zajímavý tip? Děkuji 

Není tady
Mihule - já měla x-lander a je fakt, že v 7. měsíci už byla malá ve sporťáku /3,81 cm a 51 cm/. Kamarádka si kupovala Cam Cortinu a říkala, že rozměrově je o pár cenťáků větší. Jinak vesměs všechny moderní kočárky mají pidi korbičky a prcek v ní vydrží do 5 - max. 7 měsíců. Jedině snad z těch klasických - Roan, Inglesina........ale o zajímavosti se zde asi hovořit nedá
, ikdyž někdo klasiku třeba může 
Není tady
No teda nevím, miminka budeme mít v létě a jestli chceš vozit mimi v zimě ve sporťáku tak se poohlížej po moderně. Já mám pitomej Breaker po prvním děcku, fakt se mi teda nelíbí, je prostornej, Kuba se do hlubokýho vlezl 11měsíců, ale minimálně do jara v něm vydržíme a pak půjde mimčo jak se rozjaří a oteplý do sporťáku.
Jo kdybych rodila někdy v zimě tak bych si klidně koupila novou modernu s malou korbičkou, malý miminko do malé korbičky a pak v létě třeba sporťák, ale narozené v létě - je to o něčem jiným.
Co třeba Casualplay? Měla ho kamarádka, holčička narozená v srpnu a do jara v něm vydržely, ale vím, že ta holčička byla spíše menší.
Není tady

Danny, koukala jsem, že ta Cam Cortina je tříkolka. Já bych raději čtyři kolečka
Ale koukala jsem, že korbička je opravdu trochu větší.
Oskárko, ten Casuaplay vypadá hezky-konkrétně typ S6.
Je pravda, že v zimě už budeme vozit ve sporťáku... 

Není tady
Ahojky já mám pocit, že inglesina dělá asi nejširší korby,tak koukni na ně, dělají klasiku na 4 kolečkách
vnitřní rozměry vaničky (dxšxv): 81x37x22 cm
http://www.malvik.cz/Kocarky/hluboke-ko … toria-2010
Není tady
janabas, ale tady právě nejde o klasiku, ale spíše o modernu. Teda jestli jsem to dobře pochopila. Anebo mě napadlo koupit nějakou pěknou modernu a na zimu pořídit z druhé ruky nějakou klasiku, jen na tu zimu. Osobně by se mi dávat ani ne půlroční dítě do sporťáku nechtělo.
Není tady
tak já mám tříkolku teutonii, korbu má 35 cm širokou a protože malý už je velký a s fusakem se mi do ní nevejde, tak jsme ve sporťáku s vložnou taškou úplně vleže a plné spokojenost 
Upravil(a) janabas (9. 12. 2009 11:23)
Není tady

Jani, a ta Teutonia je jenom sporťák-pochopila jsem to dobře?

Není tady
Mihule jám mám od teutonie jak sporťák http://www.spuntik.cz/teutonia-spirit-s … i-kocarek/
tak k němu mám i korbu http://www.malvik.cz/Kocarky/korbicky/T … matraci-09
teda v jiném barevném provedení
no a pak mám ještě vložnou tašku- ne originál od teutonie, ale šitouv jednom obchodě s dětskýma věcma za 600,-
a ta se dává do sportovního kočárku, který je v poloze vleže
Není tady

Aha... Ještě se zeptám (možná blbě, ale to víš...první mimino-první kočár
) ten kočárek s tou vložnou taškou vypadá stejně, jako by tam byla originál korbička, nebo jinak?? 
Já jsem to znova počítala, a ve sporťáku budu vozit až na konci zimy, takže to musím nějak řešit.
A že ušijí na míru vložnou tašku, to je normální služba, nebo se to špatně shání??

Není tady
koukni na http://www.teutonia.com/indexflash.html
tam se střídají kočárky ns korbou a s vložnou taškou, vypadá to jinak, ale mě to nevadí
je to kočárek dražší, ale já jsem moc spokojená
Není tady
Mihule, co jsem kdysi zjistovala,tak nejvetsi hlubokou korbicku na trhu nabizelo Jane Slalom. Ja mela 3 kg miminko a Matysek mi v hluboke korbe krasne vydrzel od rijna do cervna,driv jsem ho do sportaku nedavala,protoze mi nesedel a to mi v tom hlubokem kocarku pres poledne spaval a naprosto bez problemu. Je pravdou,ze vetsi uz byl bez fusaku,ale i tak je to velmi prostorny kocarek i jako sportacek, jeden z nejvetsich a nejstornejsich,uz ho mam doma pripraveny na druhe mimi. Pokud mohu postreh ke Casualplay, ta korba je hrozne uzoucka a hlavne u sportaku je neuveritelne kratky sedacek, Matyaskovi,kdyz ho v roce a pul zkousel uz lezla hlavicky ven,takze tento kocarek bych na vetsi ditko urcite nedoporucovala. Teutonia je super,me jen vadilo,ze mela hluboka korba vloznou tasku,i kdyz jsem videla uz i tusim pevnou korbu na Teutonice. Je pravdou,ze prvni mimi bylo zimni,takze jsem resila,aby tam melo co nejtepleji, no je to na uvazeni kazdeho, co od kocarku ocekava. 
Není tady

Sluni, ten Slalom je tříkolka a tu já nechci. Vypadá sice pěkně, ale čtyři kolečka jsou čtyři kolečka 
Vidím, že to bude hledání na dlouho... 

Není tady
Mihul - zkusím také s troškou do mlýna. My máme X-Landera - bohužel už se nevyrábí, ale když mrkneš na moje rajče, tak je tam vyfocenej v sekci Dáda říjen. Korba je sice stejná jako u všech, takže tak průměr velikost. Dádulka má 5kg a mám ho v ní s fusakem, jedna deka pod ním a druhá deka nad ním a je zabalenej v kombinéze a vejde se tam naprosto s přehledem. Má vyndavací vnitřek - ten je na sucháče a už jsem zkusila, že to odendám a dám dospodu desku něco jako polystiren, aby měl od spoda teploučko, protože se mi to zdá studený a tím pádem bude korba větší. Jinak tenhle kočár je hodně moc široký a má obrovský sporťák. Mám kamarádku, která má tenhle typ X-Landera, ale novější verzi http://www.detskyraj.cz/zbozi/6642-x-lander-x3-2009 a má chlapečka, který váží 12kg, je mu 1,5 roku a vejde se jí tam jak na sedato i naležato i se zimním fusakem a říká, že je max. spokojená. Její syn, když se narodil, tak vážil 4,5 a měla ho v X-Lander korbě do 4 měsíců.
U tohodle typu kočáru je nevýhoda akorát ta, že je fakt hodně široký, takže je problém ho dostat do menšího auta. My máme Octavii v combi a vejde se nám do kufru dobře, ale když jsme ho dávali do Felicie, tak velmi špatně.
Není tady

Ahoj Ališo,
co se týče auta, tak máme Ford Focus a do toho malýho kufru nedám ani golfky
Takže to budu muset nějak řešit u každýho kočáru. Máme ještě Felicii v kombíku, takže budu spíš jezdit s ní.
Jinak ten nový X-Lander vypadá moc moc hezky. Ten by se asi
líbil.
V diskusi -asi na Rodině- vychvalovaly holky tento kočár: http://www.slune-cz.cz/kocarek-patron-b … ux-2009-1/
Líbí se mi, že má přehazovatelnou rukojeť. Nevýhoda je, že nemá korbu, ale jen vložnou tašku.
To je jako u tý Teutonie. Krásnej kočárek, ale bez korbičky. Ale Janabas píše, že s tím problém nemá. Asi jde o zvyk. Mám pořád pocit, že na zimu to je málo... Ale třeba je to blbost, fakt nevím... 
Upravil(a) Mihule (16. 12. 2009 17:39)

Není tady
Mihule ale teutonia má i korbičku, třeba tady ho máš s korbičkou http://www.kocarky-pro-mrnata.cz/akcni- … n=zbozi.cz
já mám taky tříkolku,a le můžeš si dát k teutonce jaký chceš podvozek
a tady v detailu korba
Není tady
a tady máš čtyřkolku , s přehazovací rukojetí, v setu s korbou, sport. sedačkou
http://www.kocarky-pro-mrnata.cz/akcni- … ion-korbou
Upravil(a) janabas (16. 12. 2009 17:59)
Není tady
Mihule, Jane dela take ctyr lepe receno sestikolecko, tedy jedna se o Jane Nomad.
Pasuje tam jak korbicka tak i autosedacka se Slalomu. 
Není tady

Jani, vidíš...
a v příspěvku 9 jsi to i psala. Blbě jsem si to přečetla. 

Není tady
Mihu kamarádka měla Patron jak píšeš a byla moc spokojená, chlapeček byl koncem února, a to, že by byla zima ve vložné tašce, je nesmysl, vždyž vložná taška nahrazuje fusak!!!
'Ty pokud koupíš kočárek s korbičkou, tak v létě super, bude ležet v korbičce, ale těžko říct, zda dáš v zimě do korbičky mimi i s fusakem. Já bych teda Kubu rozhodně do korbičky nedala, v 5 měsících měl kolem 8 kg, a byl fakt velkej.
Takže aby to nedopadlo, že budeš stejně používat vložnou tašku, nad kterou se teď pozastavuješ, že si nejsi jistá.
Není tady

Oskárko, díky za info. Jsem z těch všech kočárků, tašek, korbiček docela ve zmatku. Nejraději bych to dělal tak, že bych zastavovala na ulici maminy s kočárkama, co se mi líbí a ptala se jich, jak jsou spokojený.

Není tady
Mihule Oskárka má pravdu, já právě pořizovala korbičku na léto , měla jsem pocit, že by mu ve vložné tašce bylo v létě vedro- teda aspoň v té naší šité
a teď má Tobi tak k 8 kilům v 5 měs. a to se narodil a ani neměl 3 kila , a s fusakem se mi na délku moc vejít do korbičky nechce, resp. už budu muset fusak prodloužit a s tím prodloužením ho tam asi nenarvu, tak už jezdím ve sporťáku s tou vložnou taškou
ale je fakt, že se mi ze začátku kočík s vložnou taškou moc nelíbil, ale zvykla jsem si
Není tady
Mihu, není to špatnej nápad zastavit někoho a ptát se na názory, já bych byla pro... A až bude vidět bříško, tak tě žádná mamina neodbyde.
Já kočár řešit nebudu, mám po Jakubovi. Mám kombinaci Babyactive Breaker, ještě starý model, barva béžovo oranžová http://www.anicka.cz/product/KO__ARKY-- … R-LUX-/374
Něco podobného jako Patron. Je tam hluboká korbička, vložná taška - můžeš použít nebo ne, my ji moc nepoužívali, malej byl ve fusaku, nánožník, sporťák... Pěkně se skládal, vlezl se i do krátké felicie aniž bych musela oddělávat kolečka. to se jen tak nějakýmu kočáru nepodaří. Váhu uvádí 17kg, ale tolik teda neváží!
Podle mě bys měla zvolit nějaký kompromis... Koupě kočárku přece není jen o moderně, ale měla bys uvažovat i nad praktičností.
Až se mě v červnu narodí miminko, bude v hluboké verzi mého kočárku, bez tašky. Pěkně si ho tam položím v zavinovačce... Na zimu bude buď v tašce s teplou dekou nebo ve fusaku, máme oranžový Emitex, takže nám ladí k barvě. V hlubokým přečkáme zimu i jaro a pak vytáhnu sporťák
Rozhodně vyraž po obchodech, nejlépe si to ošahat a uvidíš, že ti nějaký padne do ruky.
Přeji šťastný výběr.
Není tady
Korbička je tedy fajn, ale můžu Vám říct, že malej váží přes 5 kg a je pro mě čím dál tím obtížnější tu korbu s ním tahat a dávat na kočárek, ale je fakt, že jí vezmu a nechávám ho v ní dospat pod oknem, takže jsem spokojená. I s tím X-Landerem v týhle zimě i sněhu se mi fkat osvědčil, je to super. Těším se i na sporťák, ten je taky hodně velikej.
Není tady