29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Prosím poraďte mi vzhledem k tomu že jsem byla vždy zaměstnanec moc informací o tomto nemám.
Mám nabídku pracovat jako finanční poradce....( buď ŽL nebo mandátní smlouva...která bohužel nevím co znamená). Jde mi o to zda je možno se nějakým způsobem pojistit v případě nemocenské nebo jak to vlastně funguje když onemocním. Taktéž kolik si musím zaplatit sociální a zdravotní pojištění, kam se nahlásit atd. atd.
A také nevíte co to je mandátní smlouva?
Poradíte mi prosím?
Není tady
Petuno, živnostník NIKDY nemůže marodit.
Není tady
Na mandátní smlouvu musíš mít taky ŽL.
Jako živnostník, pokud chceš mít nemocenskou - si musíš platit nemocenské pojištění. Prvních 14 dní nedostaneš NIC a potom dostaneš nějaké peníze, podobně jako zaměstnanec (podle toho, kolik si na nem. platíš).
Víc asi zjistíš na správně sociálního zabezpečení.
Zdravotní musíš platit, sociální taky, nemocenskou nemusíš.
Nejlepší info dostaneš, když se obrátíš přímo na ty instituce (tj. Tvoje zdrav. pojišťovna a taky správa soc. zabezpečení, podle místa podnikání). Tam se musíš zaregistrovat a oni Ti dají číslo účtu atd. a taky kolik máš platit (možná je to ze zákona, nevím).
Mandátní smlouvu máš tady: http://www.podnikatel.cz/smlouvy/mandatni-smlouva/
Každopádně, stačí zadat pár slov do googlu!!!
Není tady
Ještě si můžeš sjednat komerční pojištění pro případ nemoci
Není tady
Petr100 napsal(a):
Petuno, živnostník NIKDY nemůže marodit.
Petuno, pokud budeš víc pracovat s klienty než ležet v posteli,nevyplatí se ti vůbec si jakoukoli nemocenskou navíc platit.navíc během prvních 14 dní,kdy nedostáváš nic,jak setady píše,je to úplně o ničem.
U tohoto druhu práce si klidně můžeš týden,dva ba i 3 vypustit,když do toho pak "šlápneš".
Není tady
Zkuste také web http://www.jak-zalozit-sro-a-podnikat.cz/ - jsou tam zajímavé tipy a rady pro podnikatele...
Není tady