Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

• Diskuse
  •  » Zdraví dětí
  •  » Moje neznalost ohrožovala syna a lékaři nepřemýšleli nad cizím dítětem

#1 6. 12. 2009 22:31

Oáza
♥♥♥----

Moje neznalost ohrožovala syna a lékaři nepřemýšleli nad cizím dítětem

Jak jsem ubližovala z blbosti synovi
Kdysi se mi narodilo miminko a já nevěděla nic o alergiích, ani o vlivi umělé výživy na dítě , ani to, že se do ní přodává určité procento cukru. Žádný lékař mi neporadil a až mnohem později jsem zjistila - PROČ TO VŠECHNO TRÁPENÍ BYLO.
Po třech týdnech jsem už nemohla kojit, nastoupil sunar s příměsí glukózy,děátko mělo po něm bolení bříška a zvracelo ho, podle zvyků jsem mu plenkou nahřívala bříško a šla se dotázat lékaře. Bylo mi řečeno, abych sunar trochu přisladila, že děti blinkají normálně a bilení bříška jsou větry. Trápení se zažívání trochu ustoupilo, časté zvracení zůstalo a přidávaly se zcela nepochopitelně časté infekce, které se těžko potlačovaly i antibiotiky, nakonec po šesti letech nastoupilo léčení na poruchu imunity. Dál jsme bojovali s častými nemocemi a já to mockrát oplakala.
Teprve po letech jsem se tím vším zase zabývala a četla vše dostupné v lékařské literatuře, podle příznaků jsem poznala, že můj syn zvracel a bolelo ho bříško, protože měl alergii na mléko, to ovšem nikoho nenapadlo. Takové děti, když jsou mlékem krmeny neustále dál, nakonec mléko v žaludku udrží, ale zůstane jim sklon ke zvracení po celé mladší dětství. To u nás bylo.
Alergie se přenesla do formy astma, ne vrozeného, ale získaného opakovanými infekty, Imunitní systém byl opořebováván jednak přizpůsobováním se konzumaci mléka a jednak konzumací sladkého, které jsem z blbosti dětem také dávala. Vrátit to nemohu.
Jak syn dorůstal, jedl podle sebe, sladké nemá rád, mléko a jogurty nejí, stačí mu nízkotučné tvrdé sýry, jinak konzumuje raději jiné bíkloviny.
Světe div se, astma zmizelo, potíže s iminitou se skoro úplně omezily a zvracení zmizelo kdysi dávno. Tak vidíte, že ani já nejsem bezchybná, vždy nad vším přemýšlejte a nenechte se zdolat běžnými starostmi.

Není tady

#2 8. 12. 2009 10:03

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Re: Moje neznalost ohrožovala syna a lékaři nepřemýšleli nad cizím dítětem

Chudinko ty nase bojovnice proti cukru.

42!

Není tady

#3 8. 12. 2009 10:03

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

dostala jsi za ukol sirit osvetu?

42!

Není tady

#4 8. 12. 2009 14:16

Oáza
♥♥♥----

baba.jaga napsal(a):

Proč by moje chyby měly maminky opakovat.

Není tady

#5 8. 12. 2009 16:11

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Oáza napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Protoze to predkladas jako hotove dogma.

42!

Není tady

#6 8. 12. 2009 18:05

Ronja
Moderátor(ka)
Místo: Chaloupka pod lesem
Web

No bodej Babo, když si tím Oáza vydělává wink
Kdyby prodávala spoření, bude nám tady předkládat, jak strašně prodělala, když dětem nespořila usch

M+B, 06/2011
A+R 05/2014
F 01/16

Není tady

#7 9. 12. 2009 8:17

sugar
♥♥♥♥---

konečně tu někdo zkritizoval tu "nenápadnou" reklamu dumbom

Není tady

#8 9. 12. 2009 18:48

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Oáza napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Protože ten příspěvek je spíše úsměvný než poučný wink

Není tady

#9 9. 12. 2009 21:07

tina
Moderátor(ka)
Místo: Brno
Web

tak tak, my, co máme doma alergiky, respektive děti s intolerancí bílkoviny kravského mléka - tak se to totiž jmenuje doopravdy, bychom mohly vyprávět...

http://lb4m.lilypie.com/TikiPic.php/gndx.jpghttp://lb4m.lilypie.com/gndxp2.png
http://lbym.lilypie.com/TikiPic.php/JTqs.jpghttp://lbym.lilypie.com/JTqsp2.png

Není tady

#10 11. 12. 2009 18:46

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

AndreaP. napsal(a):

Oáza napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Co Vám na tom přijde úsměvného?

Není tady

#11 13. 12. 2009 13:53

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

eva4444 napsal(a):

AndreaP. napsal(a):

Oáza napsal(a):

Co Vám na tom přijde úsměvného?

vsechno

42!

Není tady

#12 1. 5. 2010 12:24

Vladena
♥♥♥♥♥♥-

Oázo, myslela jsi svým příspěvkem i na jiné maminy,které si tímto peklem prošly. Na tom nic není k smíchu, kdo to nezažil nikdy nepochopí. Ke stejným závěrům jsem došla i u své dcerky. Jídelníček si v dospělosti také sama předělala a já jen zírala. Má ráda plátkové sýry, kefíry a ostatní mléčné výrobky nesnáší. Cukroví sama vynechala a raději si dá maso. Je dobře, že si to napsala. Potvrzuje se pravidlo maminek, co koluje na internetu. Škoda,že jsme se k těmto informacím nemohly dostat dříve.

Upravil(a) Vladena (1. 5. 2010 12:25)

Není tady

#13 2. 5. 2010 14:18

agewa
♥♥♥♥♥♥-

Oáza napsal(a):

Jak jsem ubližovala z blbosti synovi
Kdysi se mi narodilo miminko a já nevěděla nic o alergiích, ani o vlivi umělé výživy na dítě , ani to, že se do ní přodává určité procento cukru. Žádný lékař mi neporadil a až mnohem později jsem zjistila - PROČ TO VŠECHNO TRÁPENÍ BYLO.
Po třech týdnech jsem už nemohla kojit, nastoupil sunar s příměsí glukózy,děátko mělo po něm bolení bříška a zvracelo ho, podle zvyků jsem mu plenkou nahřívala bříško a šla se dotázat lékaře. Bylo mi řečeno, abych sunar trochu přisladila, že děti blinkají normálně a bilení bříška jsou větry. Trápení se zažívání trochu ustoupilo, časté zvracení zůstalo a přidávaly se zcela nepochopitelně časté infekce, které se těžko potlačovaly i antibiotiky, nakonec po šesti letech nastoupilo léčení na poruchu imunity. Dál jsme bojovali s častými nemocemi a já to mockrát oplakala.
Teprve po letech jsem se tím vším zase zabývala a četla vše dostupné v lékařské literatuře, podle příznaků jsem poznala, že můj syn zvracel a bolelo ho bříško, protože měl alergii na mléko, to ovšem nikoho nenapadlo. Takové děti, když jsou mlékem krmeny neustále dál, nakonec mléko v žaludku udrží, ale zůstane jim sklon ke zvracení po celé mladší dětství. To u nás bylo.
Alergie se přenesla do formy astma, ne vrozeného, ale získaného opakovanými infekty, Imunitní systém byl opořebováván jednak přizpůsobováním se konzumaci mléka a jednak konzumací sladkého, které jsem z blbosti dětem také dávala. Vrátit to nemohu.
Jak syn dorůstal, jedl podle sebe, sladké nemá rád, mléko a jogurty nejí, stačí mu nízkotučné tvrdé sýry, jinak konzumuje raději jiné bíkloviny.
Světe div se, astma zmizelo, potíže s iminitou se skoro úplně omezily a zvracení zmizelo kdysi dávno. Tak vidíte, že ani já nejsem bezchybná, vždy nad vším přemýšlejte a nenechte se zdolat běžnými starostmi.

už si to teda zcela nepamatuju, ale pro 3týdenní děti byl snad Nutrilon, nebo tak něco. Sunar nastupoval o hodně později

Není tady

#14 2. 5. 2010 17:32

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Agewo, Sunar nebo Nurilon, to je jedno, obojí mohou zdravé děti od narození.
Děti s alergií na bílkovinu kravského mléka nesmí obyčejný Sunar nebo Nutrilon.
Před 5-ti lety byl jen Nutrilon Pepti, nevím, co je dnes pro alergické děti...
Ten Nutrilon Pepti má bílkovinu kravského mléka více rozloženou... používala jsem ho jen na kaše, jinak jsem kojila do 2,5 let.
Moje dítě mělo exém a Mudr. na kožním nám mléko zakázala. Nám oběma, protože jsem i kojila a stačí stopové množství z kravského mléka, které se dostane přefiltrovaně přes matku do mateřského mléka, aby nastal u alergického dítěte problém.
Řešili jsme problém i tradiční čínskou medicínou a hádajte co jsou potraviny nejvíc škodící alergickým lidem? Cukr a mléko i výrobky z něj.
Astma je jen další stupeň alergie, když se alergie neřeší.

Není tady

#15 2. 5. 2010 20:48

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči

agewa napsal(a):

už si to teda zcela nepamatuju, ale pro 3týdenní děti byl snad Nutrilon, nebo tak něco. Sunar nastupoval o hodně později

Za krále Klacka to byl Feminar (snad se nepletu) a Sunar se dával až později.

Není tady

#16 2. 5. 2010 21:36

eva4444
♥♥♥♥♥♥-

Sunar se polepšil a vyrábí víc druhů. Doufám, že to někdo nebude ode mně brát jako reklamu, doufám, že budu kojit a tyto výrobky nebudu potřebovat, ale mají řadu i od narození.
http://www.hero.cz/SUNAR/produktove-portfolio/24/
http://www.nutrilon.cz/cs/alergie-a-pece-pri-alergii/
Koukám, Sunar už se polepšil a jako novinku nabízí také mléko s označemín H.A. hypoalergenní. To se hodí jako prevence alergiím, když nějaká alergie v rodině je.
Když už dítko alergii má, H.A. nestačí a musí být výživa takového typu:
http://www.nutrilon.cz/cs/alergie-a-pec … i-alergii/
Jsou tam popsány i příznaky alergie u dítěte: exém, zvracení...
Samozřejmě nejlepší je kojit a když už dítě alergii má, musí držet dietu i kojící maminka.
Mimichodem mě ta dieta moc nešla, za 2 týdny jsem zhubla při dietě 2 kg a byla jsem kost a kůže a mléko se mi začalo ztrácet, tak jsem tu dietu zase tak vážně nebrala.

Upravil(a) eva4444 (2. 5. 2010 21:37)

Není tady

• Diskuse
  •  » Zdraví dětí
  •  » Moje neznalost ohrožovala syna a lékaři nepřemýšleli nad cizím dítětem
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí