6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1
Jak jsem ubliovala z blbosti synovi
Kdysi se mi narodilo miminko a já nevěděla nic o alergiích, ani o vlivi umělé výivy na dítě , ani to, e se do ní přodává určité procento cukru. ádný lékař mi neporadil a a mnohem později jsem zjistila - PROČ TO VECHNO TRÁPENÍ BYLO.
Po třech týdnech jsem u nemohla kojit, nastoupil sunar s příměsí glukózy,děátko mělo po něm bolení bříka a zvracelo ho, podle zvyků jsem mu plenkou nahřívala bříko a la se dotázat lékaře. Bylo mi řečeno, abych sunar trochu přisladila, e děti blinkají normálně a bilení bříka jsou větry. Trápení se zaívání trochu ustoupilo, časté zvracení zůstalo a přidávaly se zcela nepochopitelně časté infekce, které se těko potlačovaly i antibiotiky, nakonec po esti letech nastoupilo léčení na poruchu imunity. Dál jsme bojovali s častými nemocemi a já to mockrát oplakala.
Teprve po letech jsem se tím vím zase zabývala a četla ve dostupné v lékařské literatuře, podle příznaků jsem poznala, e můj syn zvracel a bolelo ho bříko, protoe měl alergii na mléko, to ovem nikoho nenapadlo. Takové děti, kdy jsou mlékem krmeny neustále dál, nakonec mléko v aludku udrí, ale zůstane jim sklon ke zvracení po celé mladí dětství. To u nás bylo.
Alergie se přenesla do formy astma, ne vrozeného, ale získaného opakovanými infekty, Imunitní systém byl opořebováván jednak přizpůsobováním se konzumaci mléka a jednak konzumací sladkého, které jsem z blbosti dětem také dávala. Vrátit to nemohu.
Jak syn dorůstal, jedl podle sebe, sladké nemá rád, mléko a jogurty nejí, stačí mu nízkotučné tvrdé sýry, jinak konzumuje raději jiné bíkloviny.
Světe div se, astma zmizelo, potíe s iminitou se skoro úplně omezily a zvracení zmizelo kdysi dávno. Tak vidíte, e ani já nejsem bezchybná, vdy nad vím přemýlejte a nenechte se zdolat běnými starostmi.
Není tady
Chudinko ty nase bojovnice proti cukru.
Není tady
dostala jsi za ukol sirit osvetu?
Není tady
baba.jaga napsal(a):
Proč by moje chyby měly maminky opakovat.
Není tady
Oáza napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Protoze to predkladas jako hotove dogma.
Není tady
No bodej Babo, kdy si tím Oáza vydělává
Kdyby prodávala spoření, bude nám tady předkládat, jak straně prodělala, kdy dětem nespořila
Není tady
konečně tu někdo zkritizoval tu "nenápadnou" reklamu
Není tady
Oáza napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Protoe ten příspěvek je spíe úsměvný ne poučný
Není tady
tak tak, my, co máme doma alergiky, respektive děti s intolerancí bílkoviny kravského mléka - tak se to toti jmenuje doopravdy, bychom mohly vyprávět...
Není tady
AndreaP. napsal(a):
Oáza napsal(a):
baba.jaga napsal(a):
Protoe ten příspěvek je spíe úsměvný ne poučný
Co Vám na tom přijde úsměvného?
Není tady
eva4444 napsal(a):
AndreaP. napsal(a):
Oáza napsal(a):
Proč by moje chyby měly maminky opakovat.Protoe ten příspěvek je spíe úsměvný ne poučný
Co Vám na tom přijde úsměvného?
vsechno
Není tady
Oázo, myslela jsi svým příspěvkem i na jiné maminy,které si tímto peklem proly. Na tom nic není k smíchu, kdo to nezail nikdy nepochopí. Ke stejným závěrům jsem dola i u své dcerky. Jídelníček si v dospělosti také sama předělala a já jen zírala. Má ráda plátkové sýry, kefíry a ostatní mléčné výrobky nesnáí. Cukroví sama vynechala a raději si dá maso. Je dobře, e si to napsala. Potvrzuje se pravidlo maminek, co koluje na internetu. koda,e jsme se k těmto informacím nemohly dostat dříve.
Upravil(a) Vladena (1. 5. 2010 12:25)
Není tady
Oáza napsal(a):
Jak jsem ubliovala z blbosti synovi
Kdysi se mi narodilo miminko a já nevěděla nic o alergiích, ani o vlivi umělé výivy na dítě , ani to, e se do ní přodává určité procento cukru. ádný lékař mi neporadil a a mnohem později jsem zjistila - PROČ TO VECHNO TRÁPENÍ BYLO.
Po třech týdnech jsem u nemohla kojit, nastoupil sunar s příměsí glukózy,děátko mělo po něm bolení bříka a zvracelo ho, podle zvyků jsem mu plenkou nahřívala bříko a la se dotázat lékaře. Bylo mi řečeno, abych sunar trochu přisladila, e děti blinkají normálně a bilení bříka jsou větry. Trápení se zaívání trochu ustoupilo, časté zvracení zůstalo a přidávaly se zcela nepochopitelně časté infekce, které se těko potlačovaly i antibiotiky, nakonec po esti letech nastoupilo léčení na poruchu imunity. Dál jsme bojovali s častými nemocemi a já to mockrát oplakala.
Teprve po letech jsem se tím vím zase zabývala a četla ve dostupné v lékařské literatuře, podle příznaků jsem poznala, e můj syn zvracel a bolelo ho bříko, protoe měl alergii na mléko, to ovem nikoho nenapadlo. Takové děti, kdy jsou mlékem krmeny neustále dál, nakonec mléko v aludku udrí, ale zůstane jim sklon ke zvracení po celé mladí dětství. To u nás bylo.
Alergie se přenesla do formy astma, ne vrozeného, ale získaného opakovanými infekty, Imunitní systém byl opořebováván jednak přizpůsobováním se konzumaci mléka a jednak konzumací sladkého, které jsem z blbosti dětem také dávala. Vrátit to nemohu.
Jak syn dorůstal, jedl podle sebe, sladké nemá rád, mléko a jogurty nejí, stačí mu nízkotučné tvrdé sýry, jinak konzumuje raději jiné bíkloviny.
Světe div se, astma zmizelo, potíe s iminitou se skoro úplně omezily a zvracení zmizelo kdysi dávno. Tak vidíte, e ani já nejsem bezchybná, vdy nad vím přemýlejte a nenechte se zdolat běnými starostmi.
u si to teda zcela nepamatuju, ale pro 3týdenní děti byl snad Nutrilon, nebo tak něco. Sunar nastupoval o hodně později
Není tady
Agewo, Sunar nebo Nurilon, to je jedno, obojí mohou zdravé děti od narození.
Děti s alergií na bílkovinu kravského mléka nesmí obyčejný Sunar nebo Nutrilon.
Před 5-ti lety byl jen Nutrilon Pepti, nevím, co je dnes pro alergické děti...
Ten Nutrilon Pepti má bílkovinu kravského mléka více rozloenou... pouívala jsem ho jen na kae, jinak jsem kojila do 2,5 let.
Moje dítě mělo exém a Mudr. na koním nám mléko zakázala. Nám oběma, protoe jsem i kojila a stačí stopové mnoství z kravského mléka, které se dostane přefiltrovaně přes matku do mateřského mléka, aby nastal u alergického dítěte problém.
Řeili jsme problém i tradiční čínskou medicínou a hádajte co jsou potraviny nejvíc kodící alergickým lidem? Cukr a mléko i výrobky z něj.
Astma je jen dalí stupeň alergie, kdy se alergie neřeí.
Není tady
agewa napsal(a):
u si to teda zcela nepamatuju, ale pro 3týdenní děti byl snad Nutrilon, nebo tak něco. Sunar nastupoval o hodně později
Za krále Klacka to byl Feminar (snad se nepletu) a Sunar se dával a později.
Není tady
Sunar se polepil a vyrábí víc druhů. Doufám, e to někdo nebude ode mně brát jako reklamu, doufám, e budu kojit a tyto výrobky nebudu potřebovat, ale mají řadu i od narození.
http://www.hero.cz/SUNAR/produktove-portfolio/24/
http://www.nutrilon.cz/cs/alergie-a-pece-pri-alergii/
Koukám, Sunar u se polepil a jako novinku nabízí také mléko s označemín H.A. hypoalergenní. To se hodí jako prevence alergiím, kdy nějaká alergie v rodině je.
Kdy u dítko alergii má, H.A. nestačí a musí být výiva takového typu:
http://www.nutrilon.cz/cs/alergie-a-pec … i-alergii/
Jsou tam popsány i příznaky alergie u dítěte: exém, zvracení...
Samozřejmě nejlepí je kojit a kdy u dítě alergii má, musí dret dietu i kojící maminka.
Mimichodem mě ta dieta moc nela, za 2 týdny jsem zhubla při dietě 2 kg a byla jsem kost a kůe a mléko se mi začalo ztrácet, tak jsem tu dietu zase tak váně nebrala.
Upravil(a) eva4444 (2. 5. 2010 21:37)
Není tady
Stránky: 1