|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Ahoj,chci se zeptat zda se to také někomu nepřihodilo,já mám krevní skupinu A mínus a manžel má B plus,ale naše malá holčička se narodila s krevní skupinou A plus,takže má jinou skupinu než my,ale má skupinu jako moje mamka.Je tady někdo se stejnym problémem?Ptám se proto,že kdyby měla malá problémy,tak ji nemůžeme ani jeden darovat krev.Díky za odpovědi
Není tady
Jjanulko, kdyby se nedej bůh něco přihodilo, tak máme krevní banky.. a myslím, že o krev není nouze. Jinak skupinu má po tobě a RH faktor po tatínkovi...
Není tady

Ahoj,
já mám krevní skupinu B- a manžel A+ no a děti máme ...jedno starší B+ a druhé AB-.
V těhotenství sice menší problémy byly, ale zvládli jsme to. Narodili se kluci jako buci, jen ten starší měl silnou žloutenku.
A teď jsou oba celkem chudekrevní ( mají hrozně bledou okožku a exém ) ale možná to s krevníma sk. třeba ani nesouvisí.
Chceme ještě jedno, to pak budu mít už asi větší strach, jak to dopadne.
Jinak tvé holčičce může vždycky dát krev kdokoliv s krevní skupinou 0. Alespoň si to myslím. U nás u obou porodů byl nachystaný dědeček s 0- aby udělal první pomoc...kdyby se kluci narodili s krví tak moc špatnou, že by museli na transfúzi, tak by jim krev dal on.
Není tady
a jak jste zjistily krevní skupinu dětí? Mě by taky zajímala krevní skupina malé. Děkuji
Není tady
Misho, krevni skupina byla ve zprave z porodnice a myslim ze je i v te prukazce co v porodnici detem davaji. my mame s malou obe stejnou O+ a to ma i moje mamka, tak mame z ceho darovat:-) doufam ze to nikdy nebude potreba
Není tady
Holky,dělám na Transfuzním oddělení a tak napíšu něco k tomuto tématu.S tím darováním krve to není u příbuzných zase tak jednoduché,krev tvé maminky Jjanulko by se musela vyšetřit,jestli opravdu odpovídá krvi tvé holčičky,musí se totiž shodovat nejen v krevní skupině a Rh faktoru,ale i v jiných důležitých faktorech.Je to důležité zvláště u dětiček,aby jsme je nevhodně zvolenou krví takzvaně neimunizovali.Myslím,že pokud by nedejbože tvoje holčička potřebovala krev,tak se může nechat maminka vyšetřit,jestli se shodují,ale pokud by ji potřebovala na rychlo,lékaři zvolí prověřenou dárcovskou krev,která je již vyšetřená a otypovaná.Opravdu se nemusíš bát nějaké nákazy,pro děti se krev vybírá velmi opatrně,vždy se používá krev prověřeného dárce,ne prvodárce,je vždy co nejčerstvější/maximálně sterá 5 dní-a to má expiraci 42 dní/ a ještě se dává do speciálního boxu zbavit všech teoreticky možných přítomných breberek,které tam nechceme.U nás jsou fakt ty kontroly velký a vždy se vyšetřují infekční markery.Naše Transfuzní funguje již několik desítek let a za celou dobu se například neobjevil nikdy u našich dárců pozitivní test na HIV.Co se týká krevních skupin,tam je to trochu složitější,každý člověk má geneticky tvořenou krevní skupinu ze dvou částí,jednu si bere od mamky a druhou od taťky.přičemž například skupina A může být tvořená tak,že od mamky si mimi vezme písmenko A a od taťky O a protože nula je ustupující,slabší,projeví se pak miminko jako skupina A.Jestli bude někdo chtít napsat jakou by miminko mohlo mít skupinu,teoreticky jsem schopná mu to napsat,ale musím znát krevní skupinu maminky i tatínka,ale stejně to bude jen teoreticky,pro přesnější určení bych musela znát právě obě písmena,která tvoří vaši krevní skupinu,ale to bych vám musela geneticky vyšetřit krev.Je to trochu složité,omlouvám se za rozvláčnost,ale ono to jednodušeji nejde.Přeju všem zdravé dětičky,pa Iva.

Není tady