Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » film Zeitgeist (vznik křesňaství, Kristus = Slunce...)

#1 3. 12. 2009 18:44

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Tam, kde Vysočina začíná...
Web

film Zeitgeist (vznik křesňaství, Kristus = Slunce...)

Už jste tento film někdo viděl? Co na to říkáte? Mám to teprve rozkoukané, ale už ted mě hodně zaujalo, jak tam vysvětlují "původ" Krista, a vůbec vznik křesťanství. Není to poprvé, co jsem se setkala s tímhle názorem a to názorem konečně založeným na faktech a skutečných vesmírných principech. Nechci se tady hádat, jak to s tím křesťanstvím a biblí je, ale jen mě zajímají názory na pohled na věc v tom filmu. A když sem písne i nějaký astrolog, budu jen ráda tummenupp

tady odkaz: http://video.google.com/videoplay?docid … 7122535204

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

http://www.tvorbaprodusi.estranky.cz/

http://lpmf.lilypie.com/q91Ap1.png

Není tady

#2 3. 12. 2009 19:16

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Re: film Zeitgeist (vznik křesňaství, Kristus = Slunce...)

Poprve jsem ho videla asi pred 2 rokama. Film se mi libil, jsem priznivec paganismu a souhlasim s tim, ze ruzne svatky byly "ukradene" a upravena krestanskou cirkvi tak aby pomohly udrzet poslusne ovecky pekne v ohradce. smile

Není tady

#3 3. 12. 2009 20:16

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

No já jsem už na základce tak nějak cítila, že tady něco nehraje, když nám cpali přikázání a různé biblické příběhy...a taky jsem to dávala najevo, což se učitelce moc nelíbilo a spolužáci mě měli za tupouna big_smile
A tak mě to všechno nějak mrzí nebo co, když vidím, co se vyučuje ve školách, co nejspíš (když se něco nezmění) budou poslouchat moje děti ve škole...
Je to škoda, že jsme se tak vzdálili od Podstaty, od přírody a nechali ze sebe udělat ovce. Proč měli lidi takovou potřebu zmocnit se světa, vymyslet si pohádky a tak moc sami sobě ubížit...? Ale snad i tak věřím, že je to nějaká součást vývoje, uvědomění si styrka
Mám dneska nějakou lítostivou náladu kapitulation

Svět je jako zrcadlo: směj se na něj, bude se na tebe smát. Mrač se na něj, i on se na tebe zamračí. Herbert Samuels

Není tady

#4 3. 12. 2009 21:16

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Proč měli lidi takovou potřebu zmocnit se světa, vymyslet si pohádky a tak moc sami sobě ubížit...? Ale snad i tak věřím, že je to nějaká součást vývoje, uvědomění si

Za sebe Luth reknu, ze s Tebou souhlasim. Vsechno je otazkou uvedomeni=odstraneni nevedomosti smile

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#5 3. 12. 2009 21:33

javena
♥♥♥♥♥♥-

Film jsem viděla a za sebe musím říct, že mi dává smysl.
To, že někdo využije podstatu, překroutí ji a vytěží z toho pro sebe maximum, není až tak neobvyklé. Jde o to, kolik lidí to spolkne a uvěří.
Dějiny lidstva jsou protkané takovými zneužitími ať už myšlenky, nebo moci...

Není tady

#6 3. 12. 2009 22:51

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Prazska ves

Uz jsem se k tomu vyjadrovala, film je dle meho nazoru snuskou konspiracnich teorii poskladanych dohromady.  Film apeluje presne na ty, kteri si mysli, ze tam "neco nehraje". Film neobsahuje zadny seznam zdroju a citaci. NA me osobne zapusobil dojmem radoby chytre udelaneho podfuku ;-)

42!

Není tady

#7 4. 12. 2009 8:38

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Valašsko

Velmi zajímavý film. Nejde ani tak o to, zda to jsou "konspirace poskládané dohromady" (jasně, že jsou), ale spíše je krásné a zajímavé sledovat, jak tyto "konspirace" ve většině případů sedí na daný problém až neuvěřitelně. Když byste si vysledovali události hluboko do minulosti, zřejmě byste zjistili mnohem více, než se v Zeitgeistu snaží "vykonspirovat".. Ony totiž některé informace "vyjdou na povrch" právě tehdy, až jsou je lidé schopni přijmout. Za "omáčkou manipulace" se mnohdy skrývá i cílená "příprava" lidstva na některé informace. To máte jako s UFO například. Před třemi sty lety by daného "kontaktéra" upálili za rouhání a spolčení s ďáblem, Před sto lety by jej považovali za nemocného, před padesáti lety by jej poslali poléčit do "blázince", před dvaceti lety by jej nařkli za "senzacechtivost", před pár lety by se zamysleli, "zda na tom něco" nemůže být, dnes už nás to nepřekvapuje, protože "takových UFO už jsme viděli", navíc jsme vesměs (když je potřeba), chytří "jak rádio a máme na všechno jedině a jedině a ... jedině svůj vlastní nekonečně pravdivý názor", za pár let budou tyto případy patřit do běžného koloritu denního života, za deset, nebo dvacet let se budeme podivovat, proč se "ti pitomci ufáči aspoň nestaví na kafe, když už teda tady lítaj a dělaj bordel" a časem možná k nějakému oficiálnímu "kafování" dojde. Konspirace je vlastně "novodobé vytváření legend a bajek, které ale mají své vesměs velmi střízlivé a pravdivé jádro. Naši předkové měli svoje "víly, hejkaly, vodníky", my zas máme své "ufo, dávné civilizace, 2012, světová spiknutí stínových" a podobně. Každá konspirace má svou podstatu a když ji odkryjete, najdete něco, co může být až npříjemně pravdivé, ale protože to bylo "zabaleno v líbivém papíře s potiskem velikonočního ušáčka", tak je jasné, že se nad tím spousta lidí akorát pousměje.. Jenže "zrno už bylo zaseto.." Člověk je zvláštní tvor. Než se duchovně dostane na své cestě o kus dále, je ve fázi, kdy "nutně potřebuje mít svého nepřítele", aby vůbec měl nějaký smysl života. A také potřebuje "poznávat své okolí hravou formou", nikoliv "střízlivými a syrovými" fakty. Konspirace = fakta zabalená do hravé formy (vesměs až na vyjímky).. Ještě k těm "konspiracím" - ta největší konspirace  by asi byla, kdybychom zjistili, že "jsme ve vesmíru sami, žijeme jen jednou, žádné ufo neexistují a na Zemi se nic záhadného neděje.." wink

Upravil(a) DaiTerr (4. 12. 2009 8:41)

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#8 4. 12. 2009 9:18

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Lu,
už jsi četla Posly úsvitu?
Myslím, že tam najdeš dost odpovědí na své otázky stolt
(Btw: Ještě stále platí zákaz?)

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#9 4. 12. 2009 10:17

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Pandorraa napsal(a):

Lu,
už jsi četla Posly úsvitu?
Myslím, že tam najdeš dost odpovědí na své otázky stolt
(Btw: Ještě stále platí zákaz?)

Pan, nečetla ale asi si to přečtu, času mám kupu vissla

(zákaz pořád platí, ani se neví, jestli už to na víkend zruší nebo ne...Ono je to nakonec dobře, nejspíš bychom i my vyváželi bacily ven, je to tady jak v nemocnici va)

Není tady

#10 4. 12. 2009 10:32

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dai, jasně, v každé době si vytváříme svoje příběhy, konspirace. Ale zdá se mi, že tím, že se vracíme k vědomostem prastarých národů, tak se dostáváme k "jádru pudla". Vezmi si zrovna ty Máje. Pozorovali přírodu, hvězdy, planety a nevyprávěli si jen příběhy, kterými mátli ostatní lidi a strašili je jimi. Jestli je to pravda, tak i hráli hry, kde byli rozestavění jako planety...Teda že pak někomu podřízly krk, to je smutné big_smile
No a právě tohle pozorování a zkoumání světa a vůbec Vesmíru jako celku se mi zdá konečně jako logická odpověď na spoustu otázek a záhad. Myslím, že se někam vracíme, že se něco uzavírá a zároveň se dostáváme dál, pomaloučku se blížíme zase ke své Podstatě... Někdy si říkám, škoda, že nebudu žít tak 300 let v kuse v tomhle těle, abych to mohla pozorovat a účastnit se toho a ne za chvíli všechno zapomenout a vykulit se zase kdesi cosi kamsi big_smile

Jinak já na víly, skřítky a strašáky taky věřím big_smile

Není tady

#11 4. 12. 2009 10:34

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

baba.jaga napsal(a):

Uz jsem se k tomu vyjadrovala, film je dle meho nazoru snuskou konspiracnich teorii poskladanych dohromady.  Film apeluje presne na ty, kteri si mysli, ze tam "neco nehraje". Film neobsahuje zadny seznam zdroju a citaci. NA me osobne zapusobil dojmem radoby chytre udelaneho podfuku ;-)

I to je názor, děkuju ti za něj wink Mám jiný názor ale souhlasím, že někdo si u filmu hezky přihřeje polívčičku :-)
Jak myslíš ten seznam zdrojů a citací? Několikrát se tam cituje Bible, jsou tam starověké texty...

Není tady

#12 4. 12. 2009 11:29

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien napsal(a):

Dai, jasně, v každé době si vytváříme svoje příběhy, konspirace. Ale zdá se mi, že tím, že se vracíme k vědomostem prastarých národů, tak se dostáváme k "jádru pudla". Vezmi si zrovna ty Máje. Pozorovali přírodu, hvězdy, planety a nevyprávěli si jen příběhy, kterými mátli ostatní lidi a strašili je jimi. Jestli je to pravda, tak i hráli hry, kde byli rozestavění jako planety...Teda že pak někomu podřízly krk, to je smutné big_smile
No a právě tohle pozorování a zkoumání světa a vůbec Vesmíru jako celku se mi zdá konečně jako logická odpověď na spoustu otázek a záhad. Myslím, že se někam vracíme, že se něco uzavírá a zároveň se dostáváme dál, pomaloučku se blížíme zase ke své Podstatě... Někdy si říkám, škoda, že nebudu žít tak 300 let v kuse v tomhle těle, abych to mohla pozorovat a účastnit se toho a ne za chvíli všechno zapomenout a vykulit se zase kdesi cosi kamsi big_smile

Jinak já na víly, skřítky a strašáky taky věřím big_smile

Mayové pozorovali fest, to je pravda, ale zřejmě i něco "podědili" taky bůh ví od koho. To jejich "opeřené hadisko" - kdo ví, co a kdo to byl.. Zřejmě nejen vědomosti starých národů nám jsou blízké, ale protože ve své podstatě my sami jsme byli (nebo mohli být) lidmi narozenými ve starých civilizacích, tak nyní je doba, kdy se odkrývají jednotlivé "zásuvky plné vzpomínek" na tuto dobu. Vše souvisí se vším. Toto je období "návratů" a uvědomování si sebe samého. Proto je tolik "konspirátorů" a proto tolika lidem není toto lhostejné. Něco nás prostě "nutí" se na tohle zaměřit a poznávat "skryté" skutečnosti. Jako bychom po celá ta tisíciletí byli záměrně připravováni pro chvíle, které teď nastanou. Pozorování a zkoumání světa je zajímavé a poučné, připočteme li k tomu zkušenosti z "minulosti", pak to bude o to zajímavější.

300 let v jediném těle je zajímavá představa. A co takhle 75 let ve 4-řech tělech postupně za sebou? Není to lepší?wink I když stačilo by v budoucnu pár nanobotů a hned by to bylo o něčem jiném. Znáš to, jak to chodí - veškerá přání se "bohužel" plní wink

Nehledejme dokonalých květů.. neboť všechny květy jsou dokonalé.  Všichni jsme naprosto dokonalí a naše cesta životem - to je postupné uvědomování si této dokonalosti.

Není tady

#13 4. 12. 2009 13:34

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

DaiTerr napsal(a):

Mayové pozorovali fest, to je pravda, ale zřejmě i něco "podědili" taky bůh ví od koho.

Pekna veta k rozjimani.  smile    Me prijde dost zajimavy to spojeni - "podedili" a buh vi....   big_smile

Není tady

#14 4. 12. 2009 15:54

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Mayové pozorovali fest, to je pravda, ale zřejmě i něco "podědili" taky bůh ví od koho.

Pekna veta k rozjimani.  smile    Me prijde dost zajimavy to spojeni - "podedili" a buh vi....   big_smile

Já bych to tak nepitvala. Možná měl DaiTerr prostě namysli jen nějaký jiný národ, od kterých se mohli Májové něco naučit... To nám vysvětlí určitě sám smile

Není tady

#15 4. 12. 2009 16:30

DaiTerr
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien napsal(a):

hirondel napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Já bych to tak nepitvala. Možná měl DaiTerr prostě namysli jen nějaký jiný národ, od kterých se mohli Májové něco naučit... To nám vysvětlí určitě sám smile

Tak říká se že - Mayové své znalosti částečně převzali jednak z "ústních" svědectví svých předků, trošku je dopilovali vlastním pozorováním a také měli i jednu dobu "svého učitele z hvězd - Quetzalcoatla", ovšem už jen zděděné informace, které mohly pocházet například z Atlantidy, tak i to bylo pro ně dost silné kafe, aby měli nad čím do budoucna přemýšlet... A vytvářet kalendář.. A zblbnout lidi z 21 století.. A nabudit Emmericha tak, že se zase filmově předvedl v celé své kráse... A určitě to také napomohlo tomu, že většina z nás více přemýšlí a zajímá se o tyto věci. Zas na druhou stranu - "teta mého známého říkala, že zas jeho známá říkala, že zas její znamá .. *.*.. *.*.., že se od padesátých let rodí na Zemi ti, co byli dříve v Atlantidě.", tak mne napadá, že jestliže to bylo tak, potom jsme sami sobě přes Maye předali vzkaz, který se teď sami snažíme pochopit. No a to je moje konspirace na dobré odpoledne pro vás pro všechny wink

Upravil(a) DaiTerr (4. 12. 2009 16:31)

Není tady

#16 4. 12. 2009 18:02

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

DaiTerr napsal(a):

Velmi zajímavý film. Nejde ani tak o to, zda to jsou "konspirace poskládané dohromady" (jasně, že jsou), ale spíše je krásné a zajímavé sledovat, jak tyto "konspirace" ve většině případů sedí na daný problém až neuvěřitelně.

To je otazka nazoru a vlastnich nastaveni. Mne tyto konspirace nesedly ale vubec.  Jeste nikdo me nepresvedcil, ze to konspirace nejsou. ano, je tezke to dokazat. Stejne tak, ze dokazat to, ze vsechno je presne tak, jak je v tom filmu popisovano. Oboji muze byt pouhym konstruktem. Historek a verzi "jak to doopravdy bylo" lze vymyslet milion a taky lze je sikovne zasadit do urciteho kontextu, ktery se zrovna hodi urcite skupine a urcitymi nazory.  Mne osobne to absolutne neoslovilo.

42!

Není tady

#17 4. 12. 2009 18:07

baba.jaga
♥♥♥♥♥♥-

Lúthien napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

I to je názor, děkuju ti za něj wink Mám jiný názor ale souhlasím, že někdo si u filmu hezky přihřeje polívčičku :-)
Jak myslíš ten seznam zdrojů a citací? Několikrát se tam cituje Bible, jsou tam starověké texty...

Co je bible? Lze polemizovat o tom, jak moc verohodny zdroj to je. Ale stejne, je velmi jednoduche vytrhnout nejake veci z kontextu a dat je do souvislosti s cimkoli, tak aby to davalo urcity smysl. Tomu se rika manipulace. 
Ten film vnimam jako neci nazor, ktery chape a nahlizi na svet urcitym zpusobem a tento zpusob nam zprostredkovava prostrednictvim filmu.

Upravil(a) baba.jaga (4. 12. 2009 18:07)

42!

Není tady

#18 4. 12. 2009 19:15

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

baba.jaga napsal(a):

Lúthien napsal(a):

baba.jaga napsal(a):

Co je bible? Lze polemizovat o tom, jak moc verohodny zdroj to je. Ale stejne, je velmi jednoduche vytrhnout nejake veci z kontextu a dat je do souvislosti s cimkoli, tak aby to davalo urcity smysl. Tomu se rika manipulace. 
Ten film vnimam jako neci nazor, ktery chape a nahlizi na svet urcitym zpusobem a tento zpusob nam zprostredkovava prostrednictvim filmu.

I tak to může být wink Každý si může podle svých vědomostí, zkušeností atd. vytvořit svůj názor. A o to mi šlo. Přelouskat si různé názory, pobavit se o tom tummenupp
Já jsem vždycky měla pocit, že všechny ty příběhy o Ježíšovi, Mojžíšovi, učednících, neposkvrněném počení atd. jsou jakási personifikace (zrovna i v tom filmu to tak označují), příběhy vyprávějící o něčem jiném než o těch lidech a skutcích. Prostě mi to nesedělo a nesedí, proto mě to zajímá a hrabu se v tom. Mám na to sem tam čas, tak se zajímám a je to zajímavé. Tenhle svět mě baví a chtěla bych mu pomaloučku "přicházet na kloub" styrka

Není tady

#19 4. 12. 2009 22:50

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

Jak jsi to myslela Luthien s tim pitvanim,tomu vubec nerozumim  va ,co by jsi nepitvala? smile Muzes me uvest do pochopeni?

Není tady

#20 4. 12. 2009 23:31

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

baba.jaga napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

Velmi zajímavý film. Nejde ani tak o to, zda to jsou "konspirace poskládané dohromady" (jasně, že jsou), ale spíše je krásné a zajímavé sledovat, jak tyto "konspirace" ve většině případů sedí na daný problém až neuvěřitelně.

To je otazka nazoru a vlastnich nastaveni. Mne tyto konspirace nesedly ale vubec.  Jeste nikdo me nepresvedcil, ze to konspirace nejsou. ano, je tezke to dokazat. Stejne tak, ze dokazat to, ze vsechno je presne tak, jak je v tom filmu popisovano. Oboji muze byt pouhym konstruktem. Historek a verzi "jak to doopravdy bylo" lze vymyslet milion a taky lze je sikovne zasadit do urciteho kontextu, ktery se zrovna hodi urcite skupine a urcitymi nazory.  Mne osobne to absolutne neoslovilo.

Babo, ajk víš, že to co tě učili ve škole, ta propaganda, že není jen jedna velká konspirace a pravde je třeba ta konspirační teorie big_smile Nedůvěřuj tolik autoritám, nebudeš tolik manipulovatelná wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#21 5. 12. 2009 7:00

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Jak jsi to myslela Luthien s tim pitvanim,tomu vubec nerozumim  va ,co by jsi nepitvala? smile Muzes me uvest do pochopeni?

Ale tak to na mě působilo, že v těch slovíčkách hledáš něco, co tam třeba ani není. Máš to docela v oblibě to slovíčkaření, jsem si všimla wink Přitom někdy opravdu může jít jen o prostou větičku, která nemá žádný další skrytý hluboký...význam.
Už bych to nechala být, i Dai tady vysvětlil, jak to myslel s těmi poděděnými znalostmi wink
Tož ale je mi jasné, že každý můžeme vidět ve slovech různé významy a je potřeba to vysvětlit, když to jde tummenupp

Není tady

#22 5. 12. 2009 11:54

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

DaiTerr napsal(a):

...., tak mne napadá, že jestliže to bylo tak, potom jsme sami sobě přes Maye předali vzkaz, který se teď sami snažíme pochopit. No a to je moje konspirace na dobré odpoledne pro vás pro všechny wink

tummenuppwinkpussa

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#23 5. 12. 2009 12:30

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Lúthien napsal(a):

hirondel napsal(a):

Lúthien napsal(a):

Ale  tak to na mě působilo, že v těch slovíčkách hledáš něco, co tam třeba ani není.  Přitom někdy opravdu může jít jen o prostou větičku, která nemá žádný další skrytý hluboký...význam.
Tož ale je mi jasné, že každý můžeme vidět ve slovech různé významy a je potřeba to vysvětlit, když to jde tummenupp

Luthien,
diky za odpoved  wink  (takhle jsem Tva slova vnimala taky ale chtela jsem se presvedcit)  smile

Pises ze by jsi to uz nechala,presto k tomu jeste neco dodam,ze jsi to Ty. smile

Stale opakuju ze zdani mnohdy velice klame. To jak to na Tebe pusobilo jeste neznamena ze to tak je.
To jak na me zase pusobila Tva veta o pitvani take nemuselo jeste znamenat ze to tak je, jak jsem si to sama interpretovala(proto jsem se pro jistotu zeptala a je to totozny).
A protoze pises tu vetu o tom ze kazdy muze videt nejaky vyznam ve slovech (souhlasim) ,reknu Ti uprimne ze jsi Ty nezahledla vyznam (coz je vicemene prirozeny) ktery moje slova obsahovaly,tedy mnou vlozeny vyznam do slov. 
Dokonce dost tezko muzes pak posoudit zda ja sama pochopila ci nikoliv vyznam Daieho slov.
Jeho slova jsem pochopila ale rozhodla jsem se mu zaslat zpetne muj prispevek o tom ze je to dobre k rozjimani,predevsim k memu hlasitemu rozjimani (pokud prijimes skutecnost ze o tom na zaklade sve volby muzu psat nahlas) coz delam s velkou oblibou.Take to ,ze ve verejne a otevrene diskuzi tomu nelze zabranit,ze na akci prijde reakce at jiz spontanni ci jakakoliv s ruznym obsahem.
A nakonec proto zda se sam Dai rozhodne k tomu neco zpetne dodat ci ne. (otazkou vlastni volby) lol  ,nacez jsi prisla ale Ty se svym konstatovanim.  A takova je situace. Prisla jsi a rekla,proste akce -reakce. wink

Luth, a proc Ti tohle vsechno pisu? Protoze pokud mohu a preju si (s ochotou,radosti a bez obtezovani se zajmem big_smile ) a take proto, ze ve sve posledni (vytucnene) vete pises ,ze pokud nekdo vidi jiny vyznam ve slovech(jako Ty v tech mojich),je potreba to vysvetlit kdyz to jde.
Ty to nazivas pitvanim ,ja to nazyvam jinak. v tom se nejspis neshodneme ale mej prosim priste na pameti ze vsechno muze byt jeste uplne jinak,moznosti je jako mraku.  pussa

Není tady

#24 5. 12. 2009 12:36

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Pandorraa napsal(a):

DaiTerr napsal(a):

...., tak mne napadá, že jestliže to bylo tak, potom jsme sami sobě přes Maye předali vzkaz, který se teď sami snažíme pochopit. No a to je moje konspirace na dobré odpoledne pro vás pro všechny wink

tummenuppwinkpussa

Jo jo i ja se hluboce priklanim k tehle myslence.  smile

Dai,
a co to operene hadisko?  Mozna ze jsi k tomu chtel jeste neco rict,ale prilezitost ti nikdo nedal. wink
Tak se ptam jak to vnimas?  (muzu ,nevadi Ti to?)  smile

Není tady

#25 5. 12. 2009 18:25

Lúthien
♥♥♥♥♥♥-
Web

hirondel napsal(a):

Lúthien napsal(a):

hirondel napsal(a):

Ale  tak to na mě působilo, že v těch slovíčkách hledáš něco, co tam třeba ani není.  Přitom někdy opravdu může jít jen o prostou větičku, která nemá žádný další skrytý hluboký...význam.

Luthien,
diky za odpoved  wink  (takhle jsem Tva slova vnimala taky ale chtela jsem se presvedcit)  smile

Pises ze by jsi to uz nechala,presto k tomu jeste neco dodam,ze jsi to Ty. smile

Stale opakuju ze zdani mnohdy velice klame. To jak to na Tebe pusobilo jeste neznamena ze to tak je.
To jak na me zase pusobila Tva veta o pitvani take nemuselo jeste znamenat ze to tak je, jak jsem si to sama interpretovala(proto jsem se pro jistotu zeptala a je to totozny).
A protoze pises tu vetu o tom ze kazdy muze videt nejaky vyznam ve slovech (souhlasim) ,reknu Ti uprimne ze jsi Ty nezahledla vyznam (coz je vicemene prirozeny) ktery moje slova obsahovaly,tedy mnou vlozeny vyznam do slov. 
Dokonce dost tezko muzes pak posoudit zda ja sama pochopila ci nikoliv vyznam Daieho slov.
Jeho slova jsem pochopila ale rozhodla jsem se mu zaslat zpetne muj prispevek o tom ze je to dobre k rozjimani,predevsim k memu hlasitemu rozjimani (pokud prijimes skutecnost ze o tom na zaklade sve volby muzu psat nahlas) coz delam s velkou oblibou.Take to ,ze ve verejne a otevrene diskuzi tomu nelze zabranit,ze na akci prijde reakce at jiz spontanni ci jakakoliv s ruznym obsahem.
A nakonec proto zda se sam Dai rozhodne k tomu neco zpetne dodat ci ne. (otazkou vlastni volby) lol  ,nacez jsi prisla ale Ty se svym konstatovanim.  A takova je situace. Prisla jsi a rekla,proste akce -reakce. wink

Luth, a proc Ti tohle vsechno pisu? Protoze pokud mohu a preju si (s ochotou,radosti a bez obtezovani se zajmem big_smile ) a take proto, ze ve sve posledni (vytucnene) vete pises ,ze pokud nekdo vidi jiny vyznam ve slovech(jako Ty v tech mojich),je potreba to vysvetlit kdyz to jde.
Ty to nazivas pitvanim ,ja to nazyvam jinak. v tom se nejspis neshodneme ale mej prosim priste na pameti ze vsechno muze byt jeste uplne jinak,moznosti je jako mraku.  pussa

Klíííd, já to nemyslím zle :-) Já taky "pitvám" kdeco, ale tobě v tom nesahám ani po kotníky, proto jsem na to poukázala a rýpla si lol Nevidím na tom nic špatného, že takhle rozebíráš slovíčka, ale někdy si až říkám, jestli ti z toho nejde hlava kolem dokola, jestli takhle zkoumáš třeba i rozhovor, když se s někým bavíš styrka
Hir, je to tvůj způsob, můj je zase jiný, a snad jsme se navzájem i trochu pochopily, proto píšu, že už bych to nechala tummenupp pussa

Není tady

• Diskuse
  •  » Duchovní
  •  » film Zeitgeist (vznik křesňaství, Kristus = Slunce...)
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí