29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
já NIKDY mít tři děti nebudu
já mám dvě a teď zadělávám na třetí a myslím, že ho NIKDY nebudu uspávat na ruce
Není tady
Pěkný večer,
k anketní:
- nikdy jí nebudu brát v noci do postele (tohle začalo až ted)
- nikdy jí nebudu uspávat na rukou
- nikdy jí neutřu špinavým kapesníkem (zrovna dneska jsem byla donucena to udělat, nějak jsem zapomněla vzít sebou vlhé kapesníčky)
- botičky: dneska jsem byla nakupovat botičky, byl to zážitek, malá se vzteká i při normálním oblékání natož u bot. Z obchodu jsem si odnesla tohle - domácí papučky (takové ty obyčejné, ještě pořádně nechodí takže jí je ještě nedávám, sněhule - černo fialové barvy /barvu neřeším/ a dále takové ty papučky chlupaté s ušima /do fusáku ven/ a to vše ve velikosti 21 a sněhule 22.
- jogurty: do jednoho roku jí chutnaly čisté bílé, pak se jich asi přejedla. I když si je občas taky dává. Jinak kupuji ovocné, různé značky, má ráda tvaroháčka ale pribiňák atd. to jí vůbec nechůtná.
- teď se já zeptám - dáváte nějaké sladkosti ratolestem, jestli ano tak jaké množství. Já jsem v tomhle zásadová, čokoládu neměla vůbec. Jednou za týden dostane třeba takovou tu chlazenou tvarohovou tyčinku, nebo dětské sušenky, atd.
- tak pěkný a hlavně klidný večer
Není tady
Tak zimní máme podobné co Pet, ale od Essi. Kupuje je obou dětem, přijde mi, že jsou teplé a i hezky sedí na noze.
Tý jo ty ručníky - to bych fakt netušila, že je to ručník na první pohled.
Jogurty dávám už i ochucené - Holandii, Max Choceňský, Florian a to je asi tak vše co si pamatuju. Dobrou mámu nedávám, nějak mě to složení neoslovilo. A je fakt, že cena 5 Kč mi přijde dost podezřelá.
Není tady
Zasnoubená, já sladkosti taky nedávám a myslím, že ještě chvilku dávat nebudu... v průběhu dne dávám dětské sušenky - Dorča dává přednost rýžovým (takové ty "polystyreny"), ale občas sní i jiné (kupuju výhradně dětské - safari, od Hipp dětské keksy - takové slony)... no a množství? denně je to tak 3-5 kousků, přitom teda většina skončí rozdupaná po koberci, rozpatlaná po televizi nebo poctivě vetřená do pohovky... v průběhu dne také dávám ovoce - jablka, hrušky, banán, teď jí velice chutnají mandarinky a sladké pomeranče (denně tak 2-3 měsíčky, víc toho nesní a i to spíš jen ožužlává).... ona je prostě takový nejedlík, co se množství týká, jí většinu věcí, ale v malém množství - třeba s kouskem jablíčka chodí půlku odpoledne apod., takže to más sice pestré, ale v malém množství
Není tady
LeniB, tak já toho porušuju tolik, že si už ani nevzpomínám. Teď si hlavně pořád připomínám, nebudu kecat kamarádkám do výchovy co mají menší děti než já. Pořád se mi totiž dere na jazyk - no jo, to u nás bylo to samé, nebo však počkej, zatím to nic není. Určitě jim to leze na nervy, takže se snažím to omezovat, ale to je tak strašnej mor, hrůza.
Jo ale teď jste mi připomněli: Nikdy nekoujpím dětem pitomé hračky, hračky které blbě blikají (zrovna dneska jsme si přinesli blikací svítící hůlku) a které vydávají zvuky.
Moje dítě si nikdy nebude hrát s pistolkama (zatím si nehraje, ale o iluzi, že to pljd ebez nich jsem už přišla)
A ješt k očkování - nám Tetru doporučili - u Máti jsme na ni dokonce čekali. Jednak je to očkování vše v jedné injekci a jednak (údajně) je zde lepší oočkovat neštovice, protože pak nechytí ani pásovej opar, což prodělání neštovic nezajistí.
Není tady
a sladké nedávám, ale když někde jsme , tak chce to co brácha, takže jí zatím šidím a dostává např. Bebenky, Tvarohové tyčinky od Pribináčka a občas Lentilku - po těch je úplně posedlá jo a i Brumíka už měla.
Není tady
Ahojky,
teda Lendí, to jste měly zážitek šmudlinka malá, to je trápení s alergiema
Lendí, vy jste byli teď nedávno v Harrachově v tom hotelu Sklář, že jo? A je to tam pěkný? Koupily jsme se ségrama našim dárkový poukaz na pobyt - relaxační víkend, s různýma wellness procedurama..hned bych tam jela místo nich
Já teď 2 dny nedělám nic jinýho než čučím na net a vybírám dárky, většina už je objednaná, ještě pár drobností...
Teda Leni, s tou anketní jsi mě trochu zaskočila, já fakt nevím, co bych dělala a dělat jsem to nechtěla, já to mám spíš naopak, spíš jsem si říkala, co dělat budu a teď to nedělám
já jsem si to ale hlavně stanovila spíš do budoucna-nechci, aby z našeho prcka vyrostl takovej malej harant jako je ségry malá...nevychovávat ho jako ona s manželem-všechno jí dovolí, ale zároveň jí všechno zakážou, místo čtení pohádek jí pustí DVD a neustále jí cpou našim na hlídání, protože oni nemají čas tak takto to prostě dělat nechci...hlavně chci zapracovat na tom, abych nebyla na malýho moc tvrdá, nejsem žádnej měkoň a nerada dělám kompromisy nebo ustupuju ze svých zásad
A ještě ke sladkostem, tak my jedeme v Lipáncích (ale to má na sváču, ne na chuť) a piškotech, občas dám sušenku. Hlavně teda tehdy, když potřebuju, aby byl chvíli v klidu Já mu to jinak moc nechci cpát, to spíš tatínek a babča s dědou
Není tady
Ještě doplním, dávám jogurt sladký (ale ani activia se mi nezdá, Floriáni tam začali přidávat xantan, zvířata Takže zbývá tak Kunínský a z Valašského Meziříčí. Je tam opravdu jen mléko, ovoce, cukr. Občas má Lipánka, cca 1x týdně.
Jinak sušenky Bebe či piškoty denně, třeba přesnídávku bez piškotů vyblije, takže to tím zajídá. Tyčinky, už měl i čokoládu (tatínek, prý mu moooc chutnala ) Sladkostí má asi docela dost, ale zase nemá sladké pití, pije vodu a nějaký cukr mozek taky potřebuje
Není tady
Pěkné ráno.
malá zase ujíždí na křupkách ze zdravé výživy, nesolených. Denně jich sní misku.
Jedna známá když jsme byly na procházce dala stejně starému klukovi jako moje dcera do ruky nevařený dietní párek. To jsem nechápala. On to prý má rád. No nic, je to její dítě.
Další známá zase dává do kočárku když mimi zlobí čokoládu - tyčinku.
Mně když malá zlobí tak jí dám rohlík, s tím se zabaví.
Včera jsem si domů donesla taky takovou svítící tyčinku s motýlem, byly jsme na rozsvícení vánočního stromku, bylo super
Není tady
Ahoj holky
my dneska normálně vstávali v půl 10 a to se mi vůbec nechtělo (myslela sem, že je tak 8)
jinak my papámu všecko (až na takovýty vyjímky: uzeniny, koření, atd ) a sladký dáváme jen sušenky, někdy mu babička koupí opatek, ale to si kousne a konec, většinou to dojede táta
Není tady
Ahoj holky
Leni dobrá otázka... mám těch NIKDY nějak moc
Takže NIKDY resp. do 3 let se nebude dívat na televizi
NIKDY (též ten věk) nebude na PC
NIKDY nebude mít poblblé hudební hračky (žirafa)
NIKDY nebude mít chodítko
NIKDY mu nedám nic z obchodu, co jsem ještě nezaplatila
NIKDY mu nedám na zadek
NIKDY (v přiměřeném věku) nebude jíst uzeniny (šunka...)
NIKDY nebude ječet na veřejnosti jako Ti ostatní rozmazlení a nevychovaní spratkové
NIKDY si nebude hrát s... ovladačem, mobilem, párátkama, dvdčkama... atd.
NIKDY nebude spát s námi v posteli a BUDE usínat úplně sám
asi je toho mnohem víc
Očkování, neštovice nenechám, rozhodla jsem se, že počkáme do 5ti let, a pokud je nedostane, tak pak naočkujem. Určitě chci meningokoka, klíště, žloutenku.
Jogurty jí všechny, teda co se mi líbí, takýže choceňský, activii tvarohovou, hollandii, pribináček (ten má obzvlášť rád, jelikož je tam ta kočka ), někdy floriána, ale vyjímečně, když není jinej... někdy klasickou activii, ale maličko. Sem tam má místo jogurtu kefír nebo actimel.
Ujíždí na klasických tenkých tyčinkách, a ze sladkostí nedávám nic, jen někdy do jogurtu sušenku... ale u ostatních dostává bonbony zatím krotím dost drsně, ale takové ty oplatky, to nejsem schopná uhlídat. Jo a jednou dostal ode mě kousek čokolády
a moooc mu chutnala.
Gio vše nejlepší
Není tady
Tak co Mikuláš dneska?
My byli dopoledne v ZOO - Málinka nadšená z opiček Lvíčků zlatých. Asi se jim líbila, chodili až ke sklu a jak na něm byla nalepená, tak jí jakoby otlapkávali obličej. Jak zvedla ruce, tak utekli a hned zase přišli a dávali čumáčky k oblíčejíku. To bylo tak roztomilé.
Pak jsme byli v restauraci (sraz s kolegama z práce) a ty se divili tomu co Málinka jí - jedla řízek - kuřecí, zapíjela nealko pivem a prokládala cucáním z prsa. Ale byla hodná.
Večer když k nám přišli čerti, tak se bála i Mikuláše, ale taštičku s dobrůtkama si vzala.
Máťa ten na čerty volal - čerti zůstaňte venku, běžte dál. Bylo vidět, že se bojí, ale nebrečel. Ale když odešli, tak se strašně mazlil a pusinkoval nás a říkal, že by nechtěl s čertama.
Není tady
Ahá, tak Gia je Jíťa jo? Tak Jituš všechno nejlepší k svátku.
Není tady
Normálně, já kráva, jsem dnes ztratila Šimonovu botu. Byli jsme na návštěvě, předtím na procházce. Když jsem ho vytahovala z fusaku, jednu botu tam nechal... No a když jsme šli z návštěvy k autu tak jsem si tu zbývající botku dala na batoh jen za takové gumové šněrování, ale botička někde vypadla a už ji kamarádi nenašli :rolleyes:sad Prej to zkusí zítra znovu za světla, ale moc nadějí si nedávám... Sakra, sakra, sakra...
Leni, díky Malinka má dobrou, kvalitní stavu
My jsme Mikuláše viděli tak akorát z auta a když jsme přišli domů, měli děti nachystaný balíček za oknem v pokojíčku. Adam by se asi zbláznil, kdybychom domů pozvali čerty. Šimonovi by byli teda asi totálně ukradení
Upravil(a) Gia (5. 12. 2009 20:57)
Není tady
Giusko, vsechno nej nej nej
Hele, baby, sleduju, ze otazka jidla vas velice tizi
Babca k nam dorazila se 3ma adventnima kalendarema a vsichni tri vcetne nejmensiho otviraji okynka a stouraji cokoladove figurky/
Jogurty uz davam vsechny, Kolombo ma rad takove ty hodne smetanove z Lidlu, vetsinou jsou v nich takove cokoladove krupky nebo cerealie. Parek bych mu klidne dala .
S ovladacem, mobilem a dvdeckama si hraje prubezne behem dne, kdyz sedi v obchode na voziku, tak si hraje s nezaplacenym nakupem naprosto bezne, na telku kouka s brachou, skoro vsechny hracky neco hrajou a kdyz jsem na PC tak ho obcas posadim pred sebe na psaci stul a on mi smatla po monitoru a dupe po klavesnici
Jsem vam rikala, az budete mit 3, tak uz zadny nikdy resit nebudete
Pro me je dulezity, ze je malej pohodar a cely nas zivot plyne hladce a v pohode minutu po minute. No stress
to je u nas zakladni priorita.
Choditko nemame a v posteli se mnou nikdy nespal, ale to neni proto, ze bych dodrzovala nejake NIKDY ale proto, ze se vic bavime a vystacime si samy se sebou nez s choditkem. Nikdy jsem deti neposazovala, nestavela, nepretacela.... driv nez to delaly ony samy a na chozeni si taky pockam. Dyt nehori
No a v ty posteli nebyl nikdy proste proto, ze spim tvrde a bojim se, ze bych ho zalehla. Ani ted ho do postele neberu.
Je ale fakt, ze kazde rano v 8 nez jde Luc do skoly, tak mu v pokoji vytahne roletu (malokdy uz neni vzhuru), da mu hracky do postylky a Chris si jeste do 9ti hraje. Pak pro nej jdu, prebalim ho a vlezem si ke me do postele a blbnem a snidame az tak v 9:30.
Není tady
Gius, tak at botku najdete.
U nas chodi Mikulas az zitra. V 16 hodin je pruvod mestem a balicky budou pak doma v pokojicku. Chris ma Drevenou masinku s cokoladovyma vajickama, Luc ma cokolady kinder a Pavla dostane rasenku.
Není tady
Dobrý večíííír...
tak koukám, zase jste řešily jídlo... jogurty jedí holky prakticky jakékoli... od bílé aktivie přes hollandii po takové ty hutné smetanové co jsou ve skleničce... lipánek dávám taky, mají to většinou k odpolední svačině a každá sní jeden velký
ovoce jedí taky téměř všechno... dávám i exotiku atd... žádný problém s tím nemají...
sladkosti - dětské sušenky, ale třeba Rozálka miluje perník čokoládku už taky ochutnaly... občas dostanou kousíček kinder... jako za odměnu po obědě...
asi kdyby dítka měla nějaké problémy, tak to řeším víc, ale tím, že jsou v pohodě, nemám důvod...
k těm NIKDY... asi jediné a nejzásadnější NIKDY, které porušujem je půjčování ovladače, krémů, mobilu atd při přebalování... to prostě momentálně jinak nedáváme...
taky jsem chtěla mít zmáknuté usínání... no trvalo to přesně od půl roku do doby než si začaly stoupat v postýlce... naštěstí nemusím nosit, ale prostě jsem s nimi v pokojíčku a "dohlížím",aby nevstávaly... jasné, chytré knihy radí nechat vybrečet... no zkoušela jsem to... a to, že má dítě pak záchvat, že neusne další 3 hodiny, má z toho pomalu horečku... děkuju pěkně, to raději přežiju deset minutek, déle to netrvá a je klid...
jinak se mi celkem daří dodržovat co jsem si předsevzala... i se sušenkou jdou do sedaček, pijou v sedě, max. opřené o stolek... na televizi atd sahat prostě nesmí (občas je to teda fakt kdo z koho, hlavně s Berulí, ale říkám si, že když už jsem se na něco dala musím vytrvat)... a už nevím co jsem ještě chtěla...
joooo boty - doma nosej bačkůrky klasické a na ven jsem teď koupila botky od Peddy - botky musíme hlídat, jelikož manža má ploché nohy a ještě nějaké problémy s kotníky, tak to musím u holek hlídat... u Báry to dost podcenili a teď má prolémy...
a z jiného soudku.. dnes jsme se byli podívat v Říčanech a čertovském reji... bylo to fajn, jen hrozná zima... holky to měly celé na salámu... na čerty se chechtaly - hubiny od ucha k uchu... ještě z toho nemaj rozum... a heleďte je teda vůbec možné, že ta naše čurina veliká ještě na ty čerty věří???? normálně když tam na ní jeden bafnul, tak slibovala jak se už bude učit, nebude odmlouvat a zpívala písničku..
Gio tobě přeju všechno nejlepší k svátku
tak a už fakt asi raději končím... jsem to tu zahltila..
jooo Lendí Lále posíláme a tobě taky... na nervy...
Není tady
Ahojá,
jejda Gio,tak snad botku jěště najdete...to je nemilé...
Já už teď taky Lucku tolik neřeším(co dělá a nedělá) jako Adélku...pro chvilku klidu....cokoliv...zvlášť v autě...to mně hrozně znervozňuje,když řídím a Lucka řve,protože nechce být připoutaná...tak jí dám telefon,peněženku,klíče,obal od cd...no cokoliv o mám po ruce...
No a co se týče jídla,tak to už měla Brumíka,párek,čokoládu s kalendáře...tady jdou zásady stranou...chce vše co má ségra...
Čertíci u nás byli kolem 16.30 a Lucka spala(vzbudila se přesně jak odešli).Bylo jich dohromady s andělem a s mikulášem asi 10...no na chodbu se vešli... ...byli to děti ze skauta,kam chodí i Adél,takže asi 3 holky poznala...ale poctivě odpovídala a zpívala...
...jo bylo to fajn...
Jak ty Marky,chodila jsi?Někde jsem vyčetla,že chodíš,ale nevím jestli za čerta,mikuláše nebo anděla...
Co Máťa,viděl tě?
Co vy ostatní,máte nějaké zážitky?
Není tady
Zdar mufiiiii Jaka zima? Dyt je 12 stupnu
Není tady