29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Díky, díky juknu tam
Není tady
Ahojá,
Pet,botičky jsi vybrala parádní... ...jak na doma,tak zimní...
Mich,jogurty už dávám všechny druhy a značky...
Tedy Marky,ty jsi akční,už takhle napečeno...
Lucka má jen Prevenar a pak nechám meningokoka a toť asi vše...
Ditu,mušle...
Jo Pet,ty ručníky vypadají super...juknu co jěště mají....fakt dobrý dárek...
Měly jsme s Luckou náročnou noc,tak jdu zase hají belí...dobrou...
Není tady
Mich, jednou sem koukala na jste co jíte a doktorka tam říkala, že dobrá máma není jogurt, že je to zamá náhražka...já je vůbec nekupuju, ani mi nechutnají...nejlepší je asi activie a holandia...ale my sme pribiňáčkový :rodna.
Není tady
Dobre ranko,
no, na me dobra mama taky nedela dojem. Uz jen ten nazev...
Pribinacek pry taky neni to prave orechove, ale my ho kupujeme, proste nam vsem chutna. Navic miluju At ziji duchove, takze CD nam doma jede temer kazdy den...tak me to nejak inspiruje nebo co
Ale stridam to s obycejnym bilym jogurtem Olma a do nej nekdy pridavam domaci marmosku.
A k botickam. Pet, ty jsi tusim rikala, ze ty zimni boty nemaji moc ohebnou podrazku. Ja jen pridam, co jsem si vcera vyslechla v prodejne obuvi. Zimni boty pry maji byt dvoje. Jedny "mestske", ktere maji ohebnejsi podrazku, ale zase tolik nehreji a druhe do snehu, ve kterych je hodne teplo, ale jsou to takove ty "bufy" a v tech by ale dite nemelo byt cely den.... Toz tak. Jinak se mi libi boty od www.ciciban.cz
Upravil(a) Petuli80 (4. 12. 2009 8:50)
Není tady
Hezké ráno, já jsem byla 2x donucena dát dobrou mámu (byli jsme u babiček a předem jsem je instruovala, ať koupí jogurt, bohužel jsem zapomněla dodat značku ) a malá to ani nejedla
jinak dáváme většinou pribiňáka, sladkou bílou activii, nebo bílou activii s přesnídávkou, nastrouhaným čerstvým ovocem apod.
co se botek týká - Petuli, docela jsi mě teď rozesmála, když vezmu, že bych Dorči, která toho venku zatím zas tolik nenachodí, měla kupovat dvoje boty... možná příští rok, stejně budem na domku, takže tam je dobré mít domácí boty a nějaké frajerské, když se někam jede
jinak na doma nosíme také klasické bačkůrky, dorča je má zhruba měsíc a včera jsem se dívala, že má místy docela ošoupanou podrážku jinak nosíme velikost 19 bačkůrky a zimní boty má 21
ale kupovala jsem je schválně větší, aby se tam případně vlezly teplé ponožky a vydržely jí na celou zimu
jinak včera jsme se zasmály s kamarádkou nad tím, jak šíleně se změnily naše zásady - co jsme u miminek, nebo v těhu říkaly, že NIKDY zaručeně nebudeme dělat a nelíbí se nám a nakonec to děláme úplně stejně jako ostatní maminy tak např. ten pribiňák - to jsem si ještě nedávno říkala, že jí dávat nebudu
a jak jsem teď ráda, že sní aspoň 3/4 toho malého kelímku a je to tučné
protože jinak by neměla fakt z čeho růst s jejím apetitem
a třeba jsem si říkala, že ji nikdy nebudu "uklízet" k televizi
a jak jsem teď ráda, když si potřebuju něco udělat, že ji ty pohádky zabaví
a proto mě napadá jedna ANKETNÍ na odlehčení: O čem jste dřív tvrdily, že NIKDY nebudete dělat, dovolovat a teď to porušujete bez mrknutí oka?
Upravil(a) lenkaB (4. 12. 2009 9:04)
Není tady
To jsem rada Leni, ze dokazu rozveselit
Hele, my urcite ted hned dvoje botky kupovat nebudeme. Ale chystame se 2x v zime na hory a tam podle me s jednema nevystaci. Pac, kdyz se jedny namoci, tak budeme mit utrum.
A ty "bufy" se budu snazit koupit tak, aby vydrzely opravdu celou zimu.
Hm a k anketni :
Moje dite NIKDY nenecham hrat s mym mobilem
Moje dite NIKDY nebude chodit ve vytahanejch puncochach. NIKDY. Ani doma ne
Moje dite NIKDY nebude zuzlat v supermarketu rohlik.
No a pak s tou telinou...
Není tady
Jo a uz jen cekam, kdy porusim pravidlo: NIKDY nebudu svemu diteti utirat spinu z obliceje naslinenym kapesnikem
Ale to jsem se zarekla uz v detstvi...no pamatujete si na to ne...jak vam bylo, kdyz to babicka/mama delala...
Není tady
Petuli, vytahané punčochy?
jinak oslintané kapesníky mám zatím pořád mezi tím, co nikdy nebudu dělat preventivně mám ve všech taškách balení vlhčených ubrousků
Sluni, chceš mi jako říct, žes žádné nikdy ještě neporušila?
a metr super, aspoň budem mít přehled
já začínám uvažovat, jestli si tam nedám třeba vánoční - tam budu mít jisté, že dojde naplnění
Není tady
Leni, to by mě možná traumatizovalo víc než tenhle (s tímto v naplnění nepočítám) a ty vánoce už sou tak blízko, dárky žádný, peníze žádný a dneska se mi dokonce zdálo, jak sem jela do Brna nakupovat
a musím popřemýšlet, co sem říkala, že nikdy...nějak nevím, jestli sem vůbec nad něčím takovým přemýšlela
ale zkusím se poptat táty, třeba na něco přijdem (on teda určitě
)
Není tady
Holky, mam taky jeden vseobecny dotaz. Mate tip na nejaky hezky CD s koledama? Mame akorat Hradistan, tam jich par je, ale ne vsechny a hlavne ne ty zname. Chtela bych si s Viki udelat vanocni atmosferu Nejlip, kdyby to bylo nazpivane detma...
Není tady
Čus bus autobus
to je informací, nevím co dřív
Botky na zimu máme "bufy" od Peddy..na druhý městský nemáme ..ale ještě mu jsou podzimní, takže jsem koupila zimní vložku a je to
..jinak máme podle mě největší dítko v chlívku, takže velikost nosíme 24
doma chodí buď v bačkůrkách nebo v tlustých ponglích.
Anketní je dobrá , moc už si nevzpomínám co jsem jakože nechtěla dělat..určitě ta tývka tam byla..ale Mates je spokojenej, usměvavej, šťastnej kluk, takže nepochybuju o tom, že porušení těch zásad bylo jedině ku prospěchu
Sluni..joo ten vánoční metr je taky dobrá meta ale už jsem na nějaký dary rezignovala..když není, tak prostě není..já budu rozdávat ty bonbony
ale jelikož jsou fakt k sežrání, nevím, jestli ještě na někoho zbyde
Očkování - no v tom mám taky dobrej guláš , zatím to vidím tak, že neštovice nee..meningokok až než půjde do školky a hepatitidu joo, tak zjara nééé, že by nás čekala nějaká exotika, ale, tak mě to přijde, nejvíc rizikový období na ochutnávání různých špín.
Radši už budu končit, jsem to tady zahltila
Petuli80 napsal(a):
Jo a uz jen cekam, kdy porusim pravidlo: NIKDY nebudu svemu diteti utirat spinu z obliceje naslinenym kapesnikem
![]()
Ale to jsem se zarekla uz v detstvi...no pamatujete si na to ne...jak vam bylo, kdyz to babicka/mama delala...
...to jsem se zařekla,že taky nebudu dělat...ale jednou jsem byla nucená takhle "umýt" Adélku a i já jsem z toho měla husí kůži...fuuujjjj ...
Není tady
ahoj holky
hlásíme se , včera jsme opět skončili a na pohotovosti, Lála měla alerickou reakci opět otokem pusy, horší, že tentokrát nic bílkoviny jsme nepodali..dr. říkal, že asi v krámě, co jsme včera byli jsme v košíku měli nějaký dobrobek čehosi vozím jí klasicky, že..tak snad se to nebude prostě opakovat, takovýhle neidenfikovatelný reakce jsou fakt úžasný
Andrejka, ta jela s náma potřebuje něco napsat do školy do reportérského deníku a že to je prima zážitek
Pet, botky super..teda Vy máte nohy u nás holky mají taky docela velké nohy po tátovi, ten má 47 též
a já 36
Aja má nohu už jako já a Lála má tuším 20
Mish teda Vy máte tlapku
Leni, anktetní
u nás vede
- žádný hraní s mobilem, pc, dvd, cd knihama (jako našema
)
a že když řeknu NE že to tak prostě bude platit pokaždé..ono já už se naučila, když vidím, že dělá něco, co pravidelně nesmí, tak jako neporušuju toto, jen dělám, že to nevidím
očkování ted aktuálně se chystáme na meningokoka..a později i hepatitida a klíštata..ať mají holky všechno stejné a nemám v tom zmatek..
dary holky, máme už snad všechno, jen čekáme na pár darů, co doběhnou poštou
jo a Marky a holky,co máte napečeno a fakt závidím
Upravil(a) Lenďák (4. 12. 2009 11:01)
Není tady
Lendí - ježkovy oči, to je nepříjemný
Já nějaký teorie o výchově neměla, já už přišla o iluze u Adámka Nedávno jsem s někým řešila, že první dítě jsem vychovávala a druhé už tak nějak jenom roste
Napečené mám perníčky, ale předpokládám, že do Vánoc rozhodně nevydrží. Peču tak týden předem, nemám to kam uložit, v lednici to nechci měsíc silážovat a v bytě máme všude docela teplo, takže to vysychá... Navíc se obávám, že by to chlap a kluci snědli velmi brzy
Dárky mám částečně nakoupené, něco už mám vybráno a naplánováno, něco nechávám na náhodě...
Petulí - rohlík dávám běžně, mobil půjčuju jen když je nejhůř a potřebuju si dotelefonovat nebo tak něco a vytahaný punčocháče, to není jen tak, ne? V dnešní době s 70% bavlny toho moc nevytáháš... Naopak, sehnat 100% bavlněné punčocháče, není žádná prd.el. Adam má ekzém na nohách a jiné prostě nesnese
Není tady
Jejda Lendi,fuj to byl zážitek... ...Ája je dobrá...
Moje holky taky budou mít velký nohy...já mám 41(už jsem o tom psala,že jako bezdětná jsem měla 39 a při každým těhu mě narostla o číslo)... ...a
má 42...to zase není tolik,ale Adél už teď v 8 letech má 35-36 a Luci má 21(to už v porodnici říkaly spoluležící,že má velký ťapátka)...
Gio,to jsem se nasmála,že první dítko jsi vychovávala a druhý jen tak roste,ale máme to v podstatě taky tak...
Jo a ty perníčky co jsem pekla,tak ty už budu za chvilku taky pryč...když přijde návšťěva,tak je vyndavám ke kávě a už skoro nic nemám... a to ještě o víkendu přijede
synátor a ten je jak sup ..takže si dám asi repete...
Není tady
Hezké ránko,
k anketní (mimochodem velice vtipné ) :
- nebude s náma spát v posteli (už teda nespí, ale tak do půl roku spala dost často)
- nebudu jí uspávat na ruce (to dělám dodneška v podstatě)
- nebudu jí půjčovat mobil (pouští si na něm písničky ze soundtracku Amélie z Montmarteru pořád dokola)
rohlík v obchodě dávám běžně, když mi dělá scény, což je většinou pokaždé tak v půlce nákupu
k jogurtům :
- dávám jí většinou bílou Activii nebo Lipánka nebo Pribiňáka, vyjímečně ochucený jogurt Florian nebo co prostě máme doma .. nebo dělám tvaroh s čerstvým ovocem
V podstatě dávám Kačce skoro všechno, kromě uzenin (jen šunku někdy jo), citrusových a cizokrajných plodů a vyloženě hnus nezdravých věcí jako jsou instatní jídla a podobně.
V očkování mám hokej, máme jen Prevenar, ptala jsem se doktorky a ta mi doporučila meningokoka a klíšťovku, u nás na chatě je klíšťat jak naseto vždycky. Nic jinýho dávat nebudu určitě.
A taky jsem už snažilka tři týdny Možná zkusím metr ..
Není tady
petjule napsal(a):
ježííís jaký "ránko"
Zrovna premyslim, co je to za provokaci
Není tady
Čaute ve spolek!
Lendí, to máte teda zážitky!
Holky, pořád musím myslet na ty dvojčátka bratislavský. Sledujete to některá? Bobánci malý A co prožívají rodiče, to si teda neumím představit vůbec
K anketní:
moje dítě si NIKDY nebude hrát s přiblblýma hračkama co blikají a vyluzují neidentifikovatelné zvuky
NIKDY nebude sahat na elektroniku ( mobily nevyjímaje )
NIKDY nebude jako ty ostatní děti, co potkávám na hřišti - umatlané, doslintané, s přehledem denního jídelníčku na oblečení
JO A TO NEJDŮLEŽITĚŠÍ: MOJE DÍTĚ SEBOU NIKDY NEBUDE V ZÁCHVATU ZLOSTI MLÁTIT O ZEM
Není tady
Hele, baby, az budete mit tri deti, tak uz nejaka NIKDY nebudete ani resit
zdravim a zas jdu parit. jenom nenasilne probiham
Není tady
já mám dvě a teď zadělávám na třetí a myslím, že ho NIKDY nebudu uspávat na ruce
Není tady