Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#101 2. 5. 2011 8:09

Jitule8635
♥♥-----

Re: Mám si koupit bundu u vietnamců?

Ahoj,koupila jsem si jarní-podzimní bundu u vietnamců.Stála 650kč,což se mi sice zdálo dost,ale prodavačka tvrdila,že je prodyšná,nepromoková.Tak jsem si ji tedy vzala.
A je perfektní.Navíc barva nevybledla.Jezdím do práce na kole,tak mi 100% vyhovuje.
A pokud budou mít ještě jiný střih a barvu,vezmu si ještě jednu.
Dřív jsem si kupovala podprsenku za 400 - 800kč.Teď za podprsenku dávám u vietnamců 80 až 120kč.Je pravda,že ramínka vydrží méně,ale radši si koupím každý rok 3 nové podprsenky celkem max za 300kč než drahé.které jsou po roce v o něco lepším stavu a jsou mi líto vyhodit.

Není tady

#102 30. 6. 2011 17:04

pojistenicz-cz
♥------

Grainne napsal(a):

laminanonte napsal(a):

Bublina napsal(a):

Mám dilema:P už dlouho scháním teplý kabátek nebo delší bundu nad kolena s kapucou,ale nemůžu nikde sehnat.
Ted sem viděla u větnamců za700.- je péřová střih má super,ale je taková....no horká jehla(já vím co bych za ty prachy chtěla)ale sem na vážkách zda jí koupit nebo ne?Nebo si mám počkat a hledat jinde.
Poradíte?Nikdy sem věci u vietnamců nekupovala tak nevím co to vydrží.

u stánku bych nic nekoupila, to spíš v kamenném obchodě. Koupila jsem u nich dceři rifle a nejen že jí skvěle sedí, byly za 250kč. Jinak s nimi zkušenosti moc nemám..až na pár trik.Boty bych u nich nekoupila v žádném případě.
Raději jdu do normálního obchodu, tam když pak potřebuji něco vyreklamovat, nedělají, že mi nerozumí.

Jinak pokud se ti bunda líbí, klidně si ji kup. Přes zimu ti určitě vydrží a za ty peníze, si příští rok můžeš koupit novou.

Ja kupuji docela casto v obchodech / ne u stanku / a jsem spokojena . Boty zimni mi vydrzely 3 roky.

Já se přidám. Mnoho šatů, bundy, kabáty, kalhoty u vietnamců nakupuju. Hodně dětské oblečení. Je to srovnatelné s tím, co nám sem chodí ze západu, navíc ale s drahou značkou 8-)
Jediné co bych si u nich nekoupila, ani pro dítě, jsou boty. Šití bot jim pořád moc nejde, pro děti už vůbec. cool

Žij a nech žít.

Není tady

#103 3. 7. 2011 6:45

Modroočka
♥♥♥♥♥♥♥

Syn si koupil boty u Bati, za 1700,- černý společenský, řekli jsme prodavačce, že pracuje jako číšník, tudíž ty boty bude nosit často a třeba i 10 hodin v kuse. Boty vydržely tři měsíce. koupila jsem si boty v jiné prodejně, taky nebyly nejlevnější, zimní kozačky, vydržely čtyři měsíce. Mám boty od Vietnamců, letní nazouvací pantofle na klínu, mám je už 6 let, pořád OK, mám od nich takový něco na styl balerínek, tayk nosím často, mám je 5 let a mám ještě jedny, styl mokasín, jsou bílý a pořád super, taky je mám už 5.rokem, ale nenosím je, už nejsou moderní, jo, vezmu je, když jdu večer se psem, na rychlo. Krom toho, že už nejsou v módě jim není vůbec nic. To jen jako příklad, je to individuální. Před lety, když ještě byla záruka jen půl roku, jsem měla tehdy kotníkový zimní boty, taky dost drahý, okolo 1500,-, dva týdny po skončení záruky prasklo to péro v podrážce a boty šly do popelnice.
Teď jsem si koupila u Vietnamců gladiátorky, za 350,- , jsou pohodlný a mám vyhlídnutý krásný kytičkovaný balerínky. Koupila jsem si džínový baleríny u Deichmanna, po okraji zdobený takovýma kovovýma cvočkama a už mi dva upadky, za dva měsíce. Reklamovat to nepůjdu, ty boty stály 250, Kč, tak to ani nemá smysl.

Dokud dýchám, žiju....aspoň to tak zatím vypadá

Není tady

#104 3. 7. 2011 10:57

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥

u Bati taky nemám poslední roky dobrý zkušenosti. dřív jsem tam nakupovala ráda, teď už na ně kašlu, boty drahý a za chvíli je po nich, nic nevydrží butter

Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

#105 3. 7. 2011 14:20

Xsara
♥♥♥♥♥♥-

Několik let jsem poctivě nakupovala synovi boty u Bati v domnění, že tam kupuju kvalitu. Přece nedopustím, aby si huntoval nožky nějakým šuntem z Číny, že jo.
Vloni na podzim jsem tam naklusala domáhajíce se zimní obuvi pro děcko, a prodavačka
mě informovala, že ještě nejsou - nějak se zpozdila dodávka z Číny! lol
Cestou domů jsem se ze zvědavosti zastavila u Vietnamců - a ejhle, ty samé boty, které mělo moje robě na nohách tam stály v regále - ovšem za cenu poloviční, než za kterou jsem je koupila u poctivého českého obchodníka.

Tutéž zkušenost jsem bohužel udělala s oblečením. Odmítala jsem nakupovat u stánkařů, hlavně teda pro dítě, ale jen do doby, kdy jsem zjistila, že kvalita oblečení z českých kamenných obchodů je stejná a někdy i horší, než když nakoupím u ťamanů, ovšem ceny se liší diametrálně.
Když jsem se pokoušela v obchodě vyreklamovat tričko, které mělo prosekané kompletně všechny švy (což se bohužel projevilo až potom, co jsem ho vyprala, a lístek já kráva vyhodila), madam za pultem mě uzemnila geniální větou - "no co byste chtěla, vždyť vám z toho stejně za chvíli vyroste" . dumbom

Tím tak nějak skončila moje snaha o podporu malých českých živnostníků. fuckyou

Morálka je postoj vůči lidem, které nemáme rádi.
Oscar Fingal O'Flahertie Wills Wilde

Není tady

#106 13. 10. 2011 13:21

Olga Noruláková
♥------

Ono je to jako se vším -vždycky je tady riziko... ale ...od vietmanců mám pár věcí, které mi vydržely déle než věci ze značkových obchodů -- chce to pořádně prohlédnout materiál, šití a tak. Pokud je to "horká jehla" nechala bych to být.
smile
Kabátek s kapucou.. co třeba tady:
http://www.otto-shop.cz/d-6800019-bunda-aniston.html

Není tady

#107 26. 10. 2011 14:33

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

laminanonte napsal(a):

Tercila napsal(a):

u stánku bych nic nekoupila, to spíš v kamenném obchodě

Tak to jedině snad z důvodu možnosti vyzkoušení v nějaké kabince, jinak je to téměř fuk. Jednak je plno vietnamských obchodníků (s českými prodavačkami) wink už dávno v kamenných  obchodech, jednak jsem se z naivity o "kamenné kvalitě" vyléčila, když jsem se kdysi dávno vrátila ze Šumavy (plné vietnamských tržnic) a tady u nás jsem pak v "solidním" kamenném obchodě viděla tytéž hadry za dvojnásobek ceny.

U Vietnamců nekupuji boty, protože mi prostě nesedí (navíc je u nás fantastický obchodník, který mi ještě nikdy neporadil špatně, takže nemám důvod kupovat jinde; ceny má prima a boty jsou naprosto pohodlné, hezké a moderní, letos mě dokonce umluvil i na barvu bot, kterou bych já sama původně nevybrala, a já pak slavila dost velký úspěch u známých big_smile, navíc ty boty přežily i 14kilometrový pochod bez ztráty kytičky a opuchlých noh) tummenupp, ale jinak tedy u Vietnamců - podle nálady - nakupuji často a hodně. Zrovna dnes ve výprodeji kabelku za 150 Kč!! - kamarádka má podobnou za 7000 - já se za ten rozdíl ve výdeji peněz budu válet u moře wink stolt

ale já tím myslela vietnamce v kamenných obchodech. Někteří mají celkem dobré věci za výlohami.

Ja nakupuju v techto obchodech dost casto a jsem spokojena , zadny problem

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

#108 26. 10. 2011 14:56

Grainne
♥♥♥♥♥♥♥

javena napsal(a):

Petr100 napsal(a):

javena napsal(a):

Odkdy jsou HM, CA, New Yorker, Cherokke... a td. české firmy?

Vždyť zde je debata o něčem jiném. Kolik plagiátů našly kontroly v HM, CA, New Yorker, Cherokke?????? Kolik našly pašovaného zboží? Kolik pirátských CD, DVD???

Netuším, já to nekupuju. Na značky kašlu. Buď se mi to líbí a sedí mi to, nebo ne. Spíš by mě zajímalo, kolik toho mají ušitýho v číně. big_smile A kolik na tom trhnou. wink
V potravinách se snažím kupovat český výrobky a dokud byl textilní průmysl o Triole, tak jsem to taky kupovala. Ale dnes mám kolem sebe jen krámy s textilem z číny, zeleninu, někdy i českou, ovšem prodejce z číny, můžu si nechat udělat nehty v provozovně, kterou vedou číňani, mám tu asi tři bistra čínský kuchyně... jo a jednu masnu, která nám tu zbyla po vstupu do EU, protože jako jediná měla druhý vchod pro příjem zboží... vissla A spoustu potravin, který vedou číňani... Celkem hustý... hmm
Ale ono to bude asi spíš tím, že za nebytový prostory chtějí majitelé domů takový řachy, že se všem nájemcům protáčej panenky. Naposledy to odnesla pošta. Neměla zájem o předražený nájem. va
Aneb, všechno je o penězích.
Pirátský kopie DVD a CD nechápu, všichni si to stahují z netu - na tom se snad nedá vydělat. A když si nějakej týpek potřebuje polechtat ego tričkem Adidas a nemá na něj, tak mu asi stačí to okopčený. Hlavně, že má fajfku. tongue Kdo má fajfku, nebo pruhy, tak je king.
Před revolucí každej jezdil do DDR, Maďarska a Polska aby měl něco lepšího, kdo uměl šít, kupoval burdu ... takže si myslím, že ten hlad po lepších věcech začal dávno dřív a ti vietnamci jen využili toho, že české firmy nestihly zareagovat. Osobně - po revoluci měli fakt hadry úděsný, většinou na tržištích, kabinka žádná, paragon nic... to se fakt nedalo. Ale tím, jak tam začali šít značkový prodejci, chytli niť. Dneska to funguje tak, že nakoupí novou kolekci u značkového prodejce, odvezou to do číny, tam toho nasekaj kvanta a když jsou chytrý, tak na to ty fajfky nenašijou. A ono se to už nerozpadá po prvním vyprání, protože většina těch šiček šila právě pro ty značky. A když se to nerozpadá, mají k tomu lidi důvěru a neutratí za ty hadry tolik a jsou vždycky in... wink
Ale to bychom se dostali k tomu, že Liberta skončila tunelem, takže kočárky taky nemáme český, na našich polích stojí u předražených dálnic nadnárodní benzinové pumpy, zelenina je levnější z dovozu i přes ten benzin, naftu... nechápu. Co s tím? Nic. Uděláme nájezdy na plagiáty a ukážeme jim, zač je toho loket. Oni za to můžou - ukažme si na ně. hmm
Jak by sem asi dostali to zboží - tričko za tři kačky, kdyby celníci nebrali? Jo, jo. Prachy, prachy, prachy...
Hamtáci jsme. A pak pláčem. hmm

Ja kupuju jen veci, ktere nemaji zadne oznaceni a je jich celkem dost , ja myslim, ze o nejakych plagiatech to uz vubec neni .

Většina lidí se domnívá, že láska znamená být milován. Avšak pravda je opakem: láska znamená milovat..

Říká se, že chybami se člověk učí....Co když už ale nepříjde chvíle, abychom ukázali, že jsme se poučili

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí